Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Szukam gry (jeśli szukasz nie zakładaj nowego tematu)  (Przeczytany 133518 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline MikiBar

• Użytkownik
    • Piwa: 1
    Odp: Szukam gry (jeśli szukasz nie zakładaj nowego tematu)
    « Odpowiedź #225 dnia: Czerwca 05, 2010, 21:25:11 »
    Witam, szukam gry która była teleturniejem. Pamiętam że wybierało się najpierw postać a później rywalizowało się z drugim graczem. Były różne pytania z odpowiedziami A, B, C, D. Można było grać w 2 osoby na jednym komputerze. Nie jestem pewien ale jeśli udzieliło się złej odpowiedzi wtedy była jakaś kara, ale nie jestem tego pewien.
    Grałeś w Call of Juarez więzi krwi?
    Co ma CoJ do teleturnieju?! -.- O co Ci w ogóle chodzi? Tutaj szukamy różnych gier, a nie toczymy luźne pogawędki na temat jakiejś gierki... :|

Co do gry... wątpię, żeby to było to - ale jedyną tego typu gierką jaką znam, są - Milionerzy. :P

Offline Archimonde

• Lord Płonącego Legionu
    • Użytkownik
    • Piwa: -2
    • Nadchodzi zima...
      • Mój Deviant
    « Odpowiedź #226 dnia: Czerwca 06, 2010, 09:08:34 »
    Szukam jakiejś dobrej gry strategicznej podobnej do Twierdzy 2, ale z bardziej rozwiniętą ekonomią i handlem, z w miarę rozsądnymi wymaganiami nie przekraczającymi 2 GB RAM'u i procesora o szybkości 2.6 GHZ. Jeśli ktoś mi jakąś podpowie, to będę wdzięczny

PS. Tylko nie proponujcie Settlers'ów, bo mam je.
    "-Czy mogę ci ofiarować mą miłość? -Zwątpienie, zdrada, gorycz oraz ból pamięci bezpowrotnie minionych szczęśliwych chwil zbyt silnie wpisane są w słowo 'miłość', by człek roztropny zechciał jej zawierzyć...”
    "– Pozwól też, że dam ci radę płynącą ze szczerego serca: nigdy więcej nie mów, że jesteś nic niewarta. Bo znaczymy tylko tyle, na ile potrafimy wycenić się we własnych oczach."
    Jacek Piekara

Offline Realign

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    « Odpowiedź #227 dnia: Czerwca 06, 2010, 11:26:41 »
    Seria Total War może? :)
    Mówisz Justin Bieber - Odpowiadam ACDC<br />Mówisz Miley Cyrus - Odpowiadam Metallica<br />Mówisz Pink - Odpowiadam Iron Maiden<br />Mówisz Pop - Krzyczę Heavy Metal!!!<br />92% młodzieży zaczęło słuchać HIP-HOPu i POPu. Jeśli jesteś częścią 8%, która słucha metalu, rocku (czyt. fajnej, nie sztucznej MUZYKI) wklej to proszę do podpisu :)

Offline Trebron2009

• 2009
    • Użytkownik
    • Piwa: 353
    « Odpowiedź #228 dnia: Czerwca 06, 2010, 11:51:40 »
    Medieval II na pewno Ci pójdzie, poza tym ta gra jest po prostu cudem.

Offline OneManArmy

• Użytkownik
    « Odpowiedź #229 dnia: Czerwca 06, 2010, 12:45:48 »
    Siema, Szukam gry średnio starej gdzieś tak z 2004.
    Oto co ją charakteryzowało(mogę kilka rzeczy poprzekręcać bo było to dość dawno temu)
    1)Gra była swego rodzaju połączeniem gry strategicznej i sztrzelanki.
    2)gra polegała na zniszczeniu bazy (patrz wszystkich budynków) wroga.
    3)Już nie pamietam jak to było z budowaniem różnych budynków ale wiem ze każdy miał inne znaczenie
    4)By wygrać poszczególne misje tworzylismy roboty (w które potem mogliśmy się wcielić i umierać nie tracąc przy tym własnego, ludzkiego życia)
    5)graliśmy postacią z pierwszej osoby która po wejściu do poszczególnych budynków mogła zarządzać, tworzyć , wymyślać, ulepszać itp. swoje roboty
    6) z tutrialu (jak i z reszty gry) pamietam tylko szczegóły np. nauka poruszania się, strzelania do celu, przejmowania bazy(tu nie jestem pewny) było coś z nauka kontrolowania robotów latających ale było to chyba zawarte w kilku misjach(tu Też nie jestem pewien).
    7)akcja gry w kosmosie daleka przyszłość ale jako takiej fabuły chyba nie miała(zresztą grałem w to kiedy miałem 8-9 lat kiedy nie rozumiałem angielskiego a całą wiedzę o grach czerpałem z super starych cd-action-ów)
    8)Pierwszy raz zagrałem chyba dzięki domówką z cd-action (ale tu tez nie jestem pewien czy było to tylko demo).Pamiętam że przestałem w nią grac bo nie moglem przejść jednego poziomu.
    9) Nie przypominam sobie żeby byli tam jacyś kosmici.
    10) Jeszcze co do ulepszania tych robotów było tam coś że różne działa,koła (czasami nogi np. 4,3 lub po prostu 2), można było zapisać wymyślone roboty i wykorzystywać później często do produkcji masowej.
    Trochę tego jest a większość niepewna więc wielce wdzięczy będę kiedy usłyszę nazwę tej gry.

opis po czesci pasuje do..
    Starsiege

albo

moon project

A ja szukam starej gry. Byłem wtedy w podstawowce, wiec kolo 10 lat temu.
    @ chodziło sie budowniczymi, kazdy gracz miał jednego swojego  (taki ludzik z hełmem inżyniera żółtym zależnym od gracza)
    @ podnosilo, przenosiło sie rozne rzeczy tak by utorowac droge i razem z kolegami przejsc level.
    @ Gra byla na 1-4rech graczy
    @ gralo sie na jednej klawiaturze,
    @ widok od boku, jak platformówka
    « Ostatnia zmiana: Czerwca 06, 2010, 12:49:39 wysłana przez OneManArmy »

Offline Psychopl0

• Użytkownik
    « Odpowiedź #230 dnia: Czerwca 06, 2010, 15:05:49 »
    Siema, Szukam gry średnio starej gdzieś tak z 2004.
    Oto co ją charakteryzowało(mogę kilka rzeczy poprzekręcać bo było to dość dawno temu)
    1)Gra była swego rodzaju połączeniem gry strategicznej i sztrzelanki.
    2)gra polegała na zniszczeniu bazy (patrz wszystkich budynków) wroga.
    3)Już nie pamietam jak to było z budowaniem różnych budynków ale wiem ze każdy miał inne znaczenie
    4)By wygrać poszczególne misje tworzylismy roboty (w które potem mogliśmy się wcielić i umierać nie tracąc przy tym własnego, ludzkiego życia)
    5)graliśmy postacią z pierwszej osoby która po wejściu do poszczególnych budynków mogła zarządzać, tworzyć , wymyślać, ulepszać itp. swoje roboty
    6) z tutrialu (jak i z reszty gry) pamietam tylko szczegóły np. nauka poruszania się, strzelania do celu, przejmowania bazy(tu nie jestem pewny) było coś z nauka kontrolowania robotów latających ale było to chyba zawarte w kilku misjach(tu Też nie jestem pewien).
    7)akcja gry w kosmosie daleka przyszłość ale jako takiej fabuły chyba nie miała(zresztą grałem w to kiedy miałem 8-9 lat kiedy nie rozumiałem angielskiego a całą wiedzę o grach czerpałem z super starych cd-action-ów)
    8)Pierwszy raz zagrałem chyba dzięki domówką z cd-action (ale tu tez nie jestem pewien czy było to tylko demo).Pamiętam że przestałem w nią grac bo nie moglem przejść jednego poziomu.
    9) Nie przypominam sobie żeby byli tam jacyś kosmici.
    10) Jeszcze co do ulepszania tych robotów było tam coś że różne działa,koła (czasami nogi np. 4,3 lub po prostu 2), można było zapisać wymyślone roboty i wykorzystywać później często do produkcji masowej.
    Trochę tego jest a większość niepewna więc wielce wdzięczy będę kiedy usłyszę nazwę tej gry.

opis po czesci pasuje do..
    Starsiege

albo

moon project

A ja szukam starej gry. Byłem wtedy w podstawowce, wiec kolo 10 lat temu.
    @ chodziło sie budowniczymi, kazdy gracz miał jednego swojego  (taki ludzik z hełmem inżyniera żółtym zależnym od gracza)
    @ podnosilo, przenosiło sie rozne rzeczy tak by utorowac droge i razem z kolegami przejsc level.
    @ Gra byla na 1-4rech graczy
    @ gralo sie na jednej klawiaturze,
    @ widok od boku, jak platformówka

Co do tej platformowej gry której szukasz: pojęcia nie mam...
    A co do mojej to ten starsiege jest bardzo podobny aczkolwiek nie ma tam tego co pamietam z mojej gry. Wątku człowieka który w każdej chwili potyczki mógł tworzyć nowe roboty(w sensie łączyć podwozia itp.)to było takie jakby połączenie moon project'a i star siega z(o ile dobrze pamiętam) minimalnie lepsza grafą ale dziękuje za odpowiedź. No i ten widok z pierwszej postaci a nie z lotu ptaka jak to jest w moon project D:.

Offline Archimonde

• Lord Płonącego Legionu
    • Użytkownik
    • Piwa: -2
    • Nadchodzi zima...
      • Mój Deviant
    « Odpowiedź #231 dnia: Czerwca 06, 2010, 19:13:44 »
    Total War nie. Gram w wiele gier z tej serii, ale chodziło mi o grę, w której buduje się tak jak w Twierdzy 2, ale jest bardziej rozwinięta pod względem ekonomicznym, tak samo albo bardziej rozwinięta pod względami militarnymi, z przyjemnym klimatem. Od razu powiem że odpadają:

Seria Settlers, inne Twierdze, CivCity Rome, seria Total War, Alien Nations, American Conquest, Cossacks, Rise of Nations

DOWN 1-3: Wszystkie te gry znam i gram, a zwłaszcza AoE 3. W Majesty 2 nie grałem, nawet nie kupiłem, bo  Majesty 1 było kiepskie.
    « Ostatnia zmiana: Czerwca 10, 2010, 17:48:33 wysłana przez Archimonde »
    "-Czy mogę ci ofiarować mą miłość? -Zwątpienie, zdrada, gorycz oraz ból pamięci bezpowrotnie minionych szczęśliwych chwil zbyt silnie wpisane są w słowo 'miłość', by człek roztropny zechciał jej zawierzyć...”
    "– Pozwól też, że dam ci radę płynącą ze szczerego serca: nigdy więcej nie mów, że jesteś nic niewarta. Bo znaczymy tylko tyle, na ile potrafimy wycenić się we własnych oczach."
    Jacek Piekara

Offline Psychopl0

• Użytkownik
    « Odpowiedź #232 dnia: Czerwca 06, 2010, 20:23:35 »
    @Archimonde
    Czyli cossacs 2 odpadają??? ;) A tak na poważnie.... to może..... Age of empires III albo II :The Age of Kings ,gdzie mi osobiście bardziej podchodziła dwójka, ale przypuszczam że ty bardziej zadowolisz się 3 :D.
    « Ostatnia zmiana: Czerwca 07, 2010, 15:00:02 wysłana przez Psychopl0 »

Offline OneManArmy

• Użytkownik
    « Odpowiedź #233 dnia: Czerwca 09, 2010, 20:37:06 »
    jesli chodzi o age of empires 2 to mozna grac na Garena. Taki portal jak mass hamachi. Pokol europejski kolo 200 osob, wchodzi sie tam i uruchamia gre i widac servery. Wciagnelo mnie na rok:p a teraz gram w mount blade wiec przerwa

Psycho, jeszcze jedna pozycja.
    Mechwarrior.
     Jak to nie to to wymiekam:P

Offline BelegPz

• Użytkownik
    • Dulce et decorum est pro patria mori.
    « Odpowiedź #234 dnia: Czerwca 09, 2010, 21:24:53 »
    Hmm ciekawą grą jest gra Majesty i Majesty II może one ciebie zaciekawią. Jest też taka fajna gierka Knights of Honor. W ostateczności możesz spróbować gier z serii Europa Uniwersalis ,tutaj masz morze opcji rozwoju swojego państwa :)

Offline Jezus

• Użytkownik
    « Odpowiedź #235 dnia: Czerwca 10, 2010, 16:32:50 »
    Szukam symulatora lotu śmigłowcem. Nie obchodzą mnie latanie zabawkami i "symulatory" gdzie całe sterowanie to kilka klawiszy. Najlepiej by było gdyby nawet głupią zapalniczkę czy wycieraczki odpalało się osobnymi klawiszami (takie przykłady, wątpię aby takie dupsy jak zapalniczki były w śmigłowcach). Uwzględnione warunki pogodowe, jakieś przeciążenia, ewentualnie benzyna i awarie. Jak największy realizm. Może być nawet bez celów czy fabuły - samo latanie w wybranym śmigle. Mile widziany duzy wybór maszyn, od cywilnych jednoosobowych, poprzez transportowe np Mi-24 czy chinook na śmigłowcach bojowych typu Mi-28, Ka-50 czy AH-1z. Oczywiście każdy z odpowiednimi statystykami, nie chcę aby krowę jaką jest mi-24 pilotowało się jak jakiegoś little birda. Do tego miło by było móc postrzelać do kogoś z takiego Mi-28 ;)
    « Ostatnia zmiana: Czerwca 10, 2010, 16:38:15 wysłana przez Jezus »
    Jestem zajebisty a najlepszym dowodem na to jesteś właśnie Ty.

Offline MikiBar

• Użytkownik
    • Piwa: 1
    « Odpowiedź #236 dnia: Czerwca 10, 2010, 18:00:20 »
    Szukam symulatora lotu śmigłowcem.
    Digital Combat Simulator: Black Shark - poczytaj sobie.

Spełnia niemal wszystkie wymagania w twoim opisie!

NAJLEPSZY SYMULATOR lotu śmigłowcem na rynku. Jest cholernie drogi i cholernie dobry. Odpalasz śmigłowiec bardzo długą kombinacją klikania w wirtualnym kokpicie (nie za pomocą skrótów klawiszowych, ale takie chyba też są). Można latać głównie Ka-50, ale chyba są też do ściągnięcia inne. Lepszego symulatora śmigłowca nie znajdziesz. Sam bym to kupił, ale nie mam kasy. Dodam też, że ten symulator jest stworzony przez twórców Lock On'a - czyli najlepszego symulatora współczesnego lotnictwa bojowego. ;]

« Ostatnia zmiana: Czerwca 10, 2010, 18:04:36 wysłana przez MikiBar »

Offline Psychopl0

• Użytkownik
    « Odpowiedź #237 dnia: Czerwca 10, 2010, 20:38:48 »
    one man... niestety nie... ach pewnie nigdy się nie dowiem.... no ale i tak jestem ci wdzięczny ten MechWarior z tego co patrzyłem na YouTubie może być bardzo ciekawa grą. Popytam w szkole czy ktoś ma a jak nie no to zakupie.Dzięki że się tak wysilałeś żeby coś znaleźć :D. Zawsze pozostaje ruch ostateczny czyli popytać się ludzi którzy światem gier żyją, już to widzę najnowszy numer playa :D

Offline OneManArmy

• Użytkownik
    « Odpowiedź #238 dnia: Czerwca 11, 2010, 01:59:11 »
    one man... niestety nie... ach pewnie nigdy się nie dowiem.... no ale i tak jestem ci wdzięczny ten MechWarior z tego co patrzyłem na YouTubie może być bardzo ciekawa grą. Popytam w szkole czy ktoś ma a jak nie no to zakupie.Dzięki że się tak wysilałeś żeby coś znaleźć :D. Zawsze pozostaje ruch ostateczny czyli popytać się ludzi którzy światem gier żyją, już to widzę najnowszy numer playa :D

Nic nie szukalem:P poprostu gralem kiedys w te gry hehe

Offline ThomSSon

• Użytkownik
    • Piwa: 2
    « Odpowiedź #239 dnia: Czerwca 11, 2010, 12:22:38 »
    Witam wszystkich oczywiście na początek przeproszę że nie wchodzę często na forum ale tworzy dużego moda.
    Od kilku dni mój przyjaciel szuka gry w rpg ale o star wars. Coś w stylu gta albo mount and blade ;] tyle żeby w grze nie było końca tak jak w gta czy też mount and blade.

Moj przyjaciel nie raz mi pomógł dlatego i ja chce mu sie teraz odwdzięczyć.

Pozdrawiam, za każdą odpowiedź serdecznie dziękuję
    Produkcją muzyczną zajmuję się od 8 lat.
    Mogę zrobić dla Ciebie za darmo
    ✔ Podkłady muzyczne oraz samą muzykę różnego gatunku
    ✔ Efekty dźwiękowe
    ✔ Efekty specjalne
                             i wiele więcej!
    Kontakt priv oraz:
    Է Fan page - www.facebook.com/ThomSSon.Official
    Է Tel. 883 938 759