Nie, to nie był Tzar, tam nie było "podróżniczej mapy świata"(masz mapę i klikasz do jakiej lokacji chcesz się udać - eq. Fallout), a wioska w Tzarze stanęła w płomieniach już w pierwszej misji, podczas gdy wioska w tej grze, której szukam, została zniszczona dopiero w 3 misji(nawet na mapie świata ikona tej wioski zmieniła się w płonące ruiny). W tej grze nie było żadnej rozbudowy, surowców, itp. itd - to nie był w żadnym wypadku RTS. Wydaje mi się, że było to cRPG, ale nie mogę zagwarantować. Wszystko co pamiętam, to jedynie co mniej więcej robiło się w trybie "Freemode/Deathmatch". Zaczynąło się od wybierania zaklęć dla swojego bohatera. Następnie należąło wytropić innych "magów"(mówię tak, żeby nie powtarzać "bohaterów" to w większości czarne charaktery) na mapie, a gdy to się stanie - zniszczyć ich. CHYBA był tam respawn. Za nic nie mogę sobie jednak przypomnieć, czy była tam mana, czy coś innego, bo nie można było przywoływać tych potworów w nieskończoność. Pamiętam jeszcze 3 mapy z Freemode - jakaś kopalnia, jakiś statek, oraz coś w rodzaju obszaru pokrytego lawą - ogólnie piekło.
Z tego co pamiętam, były też tam normalne zwierzęta, potwory, itp. Niczego z pierwszej misji nie pamiętam, ale za to w drugiej walczyło się z czymś, czego również nie pamiętam, lecz mogły to być gobliny. W trzeciej misji po raz pierwszy walczy się z innym magiem. Przywoływał jakieś tam swoje potworki, teleportował się(chyba) i miotał kule ogniste. Dalej nic nie pamiętam. Grałem w to jak byłem mały, wiele lat temu, to ogólnie byłem beznadziejny, ten mag bez przerwy mnie rozwalał, nie doszedłem dalej, a moja pamięć jest w strzępach.
Prawdopodobnie, gra ma co najmniej 7 lat.
Grievous:
Niestety, nie jest to Sacrifice. Gra o której ja mówię, jest tylko i wyłącznie 2D i nie czci się tam żadnych Bogów. Gra ma grafikę mniej więcej taką, jak coś takiego jak Divine Divinity.
Acha, jeszcze jeden, bardzo ważny szczegół. Podczas instalacji gry, wyświetlają się różne obrazki. Na jednym z nich, jest gigantyczny, płonący demon! (tak, wiem, świetna podpowiedź)