Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Szukam gry (jeśli szukasz nie zakładaj nowego tematu)  (Przeczytany 132876 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Grievous

• Użytkownik
    • Piwa: 2
    • Chwała Konfederacji Niezależnych Systemów.
    Odp: Szukam gry (jeśli szukasz nie zakładaj nowego tematu)
    « Odpowiedź #240 dnia: Czerwca 11, 2010, 12:25:31 »
    Człowieku: http://www.mountblade.info/forum/index.php?topic=2898.0 Od czego niby jest ten wątek? Spójrz co jest napisane w nawiasie: (jeśli szukasz nie zakładaj nowego tematu).
    Mogłeś napisać tu zamiast zakładać nowy wątek.
    "I never risk my own skin if I don't have to."

Offline Gedbard

• Użytkownik
    • Piwa: 1
    « Odpowiedź #241 dnia: Czerwca 11, 2010, 14:05:34 »
    Z RPG w świecie Star Wars to chyba Knights of the Old Republic 1 i 2.

Btw. Wujek Google nie gryzie.

Offline Shadlley

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    « Odpowiedź #242 dnia: Czerwca 12, 2010, 02:04:45 »
    Szukam pewnej gry, która jest dosyć stara i sam bardzo mało o niej pamiętam, ale wiem, że bardzo przypadła mi do gustu. Była to gra 2D.
    Ogólnie w grze miało się swojego bohatera, któremu to wybierało się konkretną serię zaklęć bojowych, wzmacniających, oraz dzięki którym można było przywoływać różne istoty, takie jak gobliny, olbrzymy, jakieś inne magiczne istoty, itd. Gdy istoty te walczyły wystarczająco długo, otrzymywały chyba jakieś dodatkowe wzmocnienia(np. olbrzym otrzymywał maczugę). Wszystko co pamiętam z kampanii - czego sam nie jestem pewien - to że zaczynąło się w jakiejś wiosce(chyba jest to miejsce, które jest domem głównego bohatera). Następnie szło się do jakiejś innej lokalizacji, poprzez mapę świata. Po powrocie wioska stoi w płomieniach, zniszczona przez jakiegoś innego... "bohatera"(tzn. ktoś z takimi możliwościami jak ja - zaklęcia wzmacniające i przywołujące). Pamiętam, że walczyło się z nim pomiędzy jakimiś drzewami. Co chwilę miotał jakimiś ognistymi kulami, oraz wydaje mi się, że mógł używać zaklęcia teleportacji. W zwykłych potyczkach wybierało się zaklęcia dla swojego bohatera i walczyło się z innymi. To wszystko co pamiętam. Wiem że opis taki sobie, ale naprawde dużo czasu minęło od kiedy w to grałem.

Offline TenOdZygmunta

• Użytkownik
    « Odpowiedź #243 dnia: Czerwca 12, 2010, 10:13:21 »
    Szukam pewnej gry, która jest dosyć stara i sam bardzo mało o niej pamiętam, ale wiem, że bardzo przypadła mi do gustu. Była to gra 2D.
    Ogólnie w grze miało się swojego bohatera, któremu to wybierało się konkretną serię zaklęć bojowych, wzmacniających, oraz dzięki którym można było przywoływać różne istoty, takie jak gobliny, olbrzymy, jakieś inne magiczne istoty, itd. Gdy istoty te walczyły wystarczająco długo, otrzymywały chyba jakieś dodatkowe wzmocnienia(np. olbrzym otrzymywał maczugę). Wszystko co pamiętam z kampanii - czego sam nie jestem pewien - to że zaczynąło się w jakiejś wiosce(chyba jest to miejsce, które jest domem głównego bohatera). Następnie szło się do jakiejś innej lokalizacji, poprzez mapę świata. Po powrocie wioska stoi w płomieniach, zniszczona przez jakiegoś innego... "bohatera"(tzn. ktoś z takimi możliwościami jak ja - zaklęcia wzmacniające i przywołujące). Pamiętam, że walczyło się z nim pomiędzy jakimiś drzewami. Co chwilę miotał jakimiś ognistymi kulami, oraz wydaje mi się, że mógł używać zaklęcia teleportacji. W zwykłych potyczkach wybierało się zaklęcia dla swojego bohatera i walczyło się z innymi. To wszystko co pamiętam. Wiem że opis taki sobie, ale naprawde dużo czasu minęło od kiedy w to grałem.

Tzar Ciężar Koronny? może to nie jestem pewien  ale to chyba to :p

Offline Make My Day

• Użytkownik
    • Piwa: 3
    • Go ahead. Make my day.
    « Odpowiedź #244 dnia: Czerwca 12, 2010, 10:17:11 »
    Wtf? Tzar to RTS, w którym nie było fireballi ani teleportów...

https://www.youtube.com/user/Wojakson <-- mój kanał na YouTube (lets pleje, tutoriale 3D)

Offline Axel

• Użytkownik
    « Odpowiedź #245 dnia: Czerwca 12, 2010, 10:38:59 »
    Wtf? Tzar to RTS, w którym nie było fireballi ani teleportów...
    A grałeś w niego chociaż? Tzar to RTS z elementami fantasty jak magia , golemy , duchy itp

Offline Psychopl0

• Użytkownik
    « Odpowiedź #246 dnia: Czerwca 12, 2010, 11:25:25 »
    Tzar miał elementy fantazy- dla każdej nacji dochodził mag i jego wieżą (jedna z najpotężniejszych jednostek zresztą) I co prawda można było tam podszkolić jakąś jednostkę do stopnia bohatera(np. brał udział w wielu walkach pomiędzy graczami ,dostawał jakieś mikstury albo wypasione przedmioty). pytanie do autora
    Ogólnie w grze miało się swojego bohatera, któremu to wybierało się konkretną serię zaklęć bojowych, wzmacniających, oraz dzięki którym można było przywoływać różne istoty, takie jak gobliny, olbrzymy, jakieś inne magiczne istoty, itd.
    Ale to był cRPG prawda i czy rozwalało tam tylko tych złych bohaterów czy też coś z fauny??

Offline Shadlley

• Użytkownik
    « Odpowiedź #247 dnia: Czerwca 12, 2010, 14:54:01 »
    Nie, to nie był Tzar, tam nie było "podróżniczej mapy świata"(masz mapę i klikasz do jakiej lokacji chcesz się udać - eq. Fallout), a wioska w Tzarze stanęła w płomieniach już w pierwszej misji, podczas gdy wioska w tej grze, której szukam, została zniszczona dopiero w 3 misji(nawet na mapie świata ikona tej wioski zmieniła się w płonące ruiny). W tej grze nie było żadnej rozbudowy, surowców, itp. itd - to nie był w żadnym wypadku RTS. Wydaje mi się, że było to cRPG, ale nie mogę zagwarantować. Wszystko co pamiętam, to jedynie co mniej więcej robiło się w trybie "Freemode/Deathmatch". Zaczynąło się od wybierania zaklęć dla swojego bohatera. Następnie należąło wytropić innych "magów"(mówię tak, żeby nie powtarzać "bohaterów" to w większości czarne charaktery) na mapie, a gdy to się stanie - zniszczyć ich. CHYBA był tam respawn. Za nic nie mogę sobie jednak przypomnieć, czy była tam mana, czy coś innego, bo nie można było przywoływać tych potworów w nieskończoność. Pamiętam jeszcze 3 mapy z Freemode - jakaś kopalnia, jakiś statek, oraz coś w rodzaju obszaru pokrytego lawą - ogólnie piekło.

Z tego co pamiętam, były też tam normalne zwierzęta, potwory, itp. Niczego z pierwszej misji nie pamiętam, ale za to w drugiej walczyło się z czymś, czego również nie pamiętam, lecz mogły to być gobliny. W trzeciej misji po raz pierwszy walczy się z innym magiem. Przywoływał jakieś tam swoje potworki, teleportował się(chyba) i miotał kule ogniste. Dalej nic nie pamiętam. Grałem w to jak byłem mały, wiele lat temu, to ogólnie byłem beznadziejny, ten mag bez przerwy mnie rozwalał, nie doszedłem dalej, a moja pamięć jest w strzępach.

Prawdopodobnie, gra ma co najmniej 7 lat.

Grievous:

Niestety, nie jest to Sacrifice. Gra o której ja mówię, jest tylko i wyłącznie 2D i nie czci się tam żadnych Bogów. Gra ma grafikę mniej więcej taką, jak coś takiego jak Divine Divinity.

Acha, jeszcze jeden, bardzo ważny szczegół. Podczas instalacji gry, wyświetlają się różne obrazki. Na jednym z nich, jest gigantyczny, płonący demon! (tak, wiem, świetna podpowiedź)
    « Ostatnia zmiana: Czerwca 12, 2010, 15:32:19 wysłana przez Shadlley »

Offline Grievous

• Użytkownik
    • Piwa: 2
    • Chwała Konfederacji Niezależnych Systemów.
    « Odpowiedź #248 dnia: Czerwca 12, 2010, 15:03:54 »
    Hmm... może Sacrifice? Twój opis trochę przypomina tą grę, lecz nie jestem pewien.
    "I never risk my own skin if I don't have to."

Offline Wedge Antilles

• Użytkownik
    • Piwa: -1
    « Odpowiedź #249 dnia: Czerwca 18, 2010, 14:32:59 »
    A zna ktoś może grę, gdzie jeździ się motorkiem i kieruje tylko myszkom?

Offline nizyn

• Użytkownik
    • UNCUREABLE MANIACK
    « Odpowiedź #250 dnia: Czerwca 29, 2010, 16:54:28 »
     Szukam strategii na Pegazusa i NES. I innych, najlepszych według Was gier na te (tą?) platformy.

Offline Roxenheimme

• Użytkownik
    « Odpowiedź #251 dnia: Czerwca 29, 2010, 18:00:06 »
    Shadlley jeśli jeszcze szukasz tej swojej gry sprawdź Battle Mages http://www.gry-online.pl/S016.asp?ID=2039.

Offline Kradus

• Administrator
    • Użytkownik
    • Piwa: 463
    • Steam ID: Mój status Steam
    « Odpowiedź #252 dnia: Lipca 01, 2010, 21:00:08 »
    Ja szukam coś w stylu, hmm... sam nie wiem jakby to opisać. Chciałbym zagrać rolę jakiegoś cichego zabójcy - strzelca wyborowego. Może być dużo chowania się, skradania i innych takich pierdółek. Czasy, najlepiej II wojna lub też współczesność choć w szpiega podczas zimnej wojny też bym się pobawił :) - najlepiej niech to będzie gra sprzed 2, 3 lat, choć starsza a fajna też może być. Oczywiście wojenna :P

Offline MikiBar

• Użytkownik
    • Piwa: 1
    « Odpowiedź #253 dnia: Lipca 01, 2010, 21:13:27 »
    Może drugowojenny Sniper Elite? Może też być Sniper: Ghost Warrior, ale to już jest współczesność.

Offline Crusader11

• Użytkownik
    « Odpowiedź #254 dnia: Lipca 02, 2010, 08:51:19 »
    Sniper: Ghost Warrior gorąco polecam, pierwsza gra City Interactiv która jest na dobrym europejskim poziomie !

My fury is my sword, my glory is my shield!