Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Szukam gry (jeśli szukasz nie zakładaj nowego tematu)  (Przeczytany 132877 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Trebron2009

• 2009
    • Użytkownik
    • Piwa: 353
    Odp: Szukam gry (jeśli szukasz nie zakładaj nowego tematu)
    « Odpowiedź #210 dnia: Maja 21, 2010, 21:07:42 »
    Hmm.... nie wiem czy właśnie taki gatunek, ale polecam Sea Dogs.

Dalej czekam na odpowiedź, w Medievale grałem.

Offline Grievous

• Użytkownik
    • Piwa: 2
    • Chwała Konfederacji Niezależnych Systemów.
    « Odpowiedź #211 dnia: Maja 21, 2010, 22:35:50 »
    Hmm.... może być ciężko. Twierdza 2? Medieval 2?
    Czy ktoś zna grę, w której można toczyć bitwy morskie? Total War odpada. Tam jakoś za mocne są statki (nie chcą tonąć).
    Imperial Glory - ale tylko jeśli jesteś bardzo wyposzczony, gdyż gra strasznie mierna.
    "I never risk my own skin if I don't have to."

Offline Hrabia Darkula

• Użytkownik
    • "There's daggers in men's smiles"
    « Odpowiedź #212 dnia: Maja 22, 2010, 11:29:45 »

Czy ktoś zna grę, w której można toczyć bitwy morskie? Total War odpada. Tam jakoś za mocne są statki (nie chcą tonąć).

Age of Pitares 2. Takie M&B, tyle że jestes pitarem, bitwy morskie naprawde świetne.

Offline PissInPeace

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    « Odpowiedź #213 dnia: Maja 22, 2010, 11:41:35 »

Age of Pitares 2. Takie M&B, tyle że jestes pitarem, bitwy morskie naprawde świetne.

Również polecam tę grę, mimo iż grałem tylko 1, która była bardzo dobra, ale miała sporo bugów, wątek fabularny kompletnie zrypany, mimo to naprawdę jest godna polecenia, bitwy morskie są po prostu CUDOWNE, woda wydaje się bardzo realistyczna, o ile wiem, to w 2 zostało poprawionych dużo błędów z jedynki, więc z czystym sercem mogę ją polecić.

Offline Wedge Antilles

• Użytkownik
    • Piwa: -1
    « Odpowiedź #214 dnia: Maja 22, 2010, 14:09:01 »
    Też grałem w jedynkę. Gea fajna, ale po jakimś czasie robi się monotonna. I jeszcze mały wybór statków... W Imperial Glory grałem - kiepska gra.

Offline Gacek3000

• Użytkownik
    • NIE dla ACTA!
    « Odpowiedź #215 dnia: Maja 23, 2010, 14:23:51 »
    Znacie jakieś gry podobne do Mount and Blade? Nie koniecznie RPG i w średniowieczu (może być starożytność, ale najlepiej średniowiecze). AMD Sempron(tm) 2400+ 1.67 GHz, 1.00 GB RAM, RADEON 9250

Offline Kolba

• Użytkownik
    • Ten który opowiada kretowi bajki do snu
    « Odpowiedź #216 dnia: Maja 23, 2010, 14:27:25 »
    Polecam Severance: Blade of Darkness oraz Rune. Obie gry, mimo że nie mają nic wspólnego z historią, posiadają mocno średniowieczny klimat. Jeśli lubisz też klimaty nordyckie polecam zagrać w Rune.

Offline Gacek3000

• Użytkownik
    • NIE dla ACTA!
    « Odpowiedź #217 dnia: Maja 23, 2010, 14:31:31 »
    Polecam Severance: Blade of Darkness oraz Rune. Obie gry, mimo że nie mają nic wspólnego z historią, posiadają mocno średniowieczny klimat. Jeśli lubisz też klimaty nordyckie polecam zagrać w Rune.

Czyli już wiem skąd TaleWorlds wzięło imię dla Króla Nordów w Native (początek opisu Rune na GOLu):
    (click to show/hide)
    .

Offline Kolba

• Użytkownik
    • Ten który opowiada kretowi bajki do snu
    « Odpowiedź #218 dnia: Maja 23, 2010, 14:38:38 »
    Niekoniecznie Taleworlds wzięło imię dla króla Nordów z gry Rune. Ragnar to popularne skandynawskie imię.

Offline Psychopl0

• Użytkownik
    « Odpowiedź #219 dnia: Maja 30, 2010, 12:36:43 »
    Siema, Szukam gry średnio starej gdzieś tak z 2004.
    Oto co ją charakteryzowało(mogę kilka rzeczy poprzekręcać bo było to dość dawno temu)
    1)Gra była swego rodzaju połączeniem gry strategicznej i sztrzelanki.
    2)gra polegała na zniszczeniu bazy (patrz wszystkich budynków) wroga.
    3)Już nie pamietam jak to było z budowaniem różnych budynków ale wiem ze każdy miał inne znaczenie
    4)By wygrać poszczególne misje tworzylismy roboty (w które potem mogliśmy się wcielić i umierać nie tracąc przy tym własnego, ludzkiego życia)
    5)graliśmy postacią z pierwszej osoby która po wejściu do poszczególnych budynków mogła zarządzać, tworzyć , wymyślać, ulepszać itp. swoje roboty
    6) z tutrialu (jak i z reszty gry) pamietam tylko szczegóły np. nauka poruszania się, strzelania do celu, przejmowania bazy(tu nie jestem pewny) było coś z nauka kontrolowania robotów latających ale było to chyba zawarte w kilku misjach(tu Też nie jestem pewien).
    7)akcja gry w kosmosie daleka przyszłość ale jako takiej fabuły chyba nie miała(zresztą grałem w to kiedy miałem 8-9 lat kiedy nie rozumiałem angielskiego a całą wiedzę o grach czerpałem z super starych cd-action-ów)
    8)Pierwszy raz zagrałem chyba dzięki domówką z cd-action (ale tu tez nie jestem pewien czy było to tylko demo).Pamiętam że przestałem w nią grac bo nie moglem przejść jednego poziomu.
    9) Nie przypominam sobie żeby byli tam jacyś kosmici.
    10) Jeszcze co do ulepszania tych robotów było tam coś że różne działa,koła (czasami nogi np. 4,3 lub po prostu 2), można było zapisać wymyślone roboty i wykorzystywać później często do produkcji masowej.
    Trochę tego jest a większość niepewna więc wielce wdzięczy będę kiedy usłyszę nazwę tej gry.

Offline Grievous

• Użytkownik
    • Chwała Konfederacji Niezależnych Systemów.
    « Odpowiedź #220 dnia: Maja 30, 2010, 13:02:55 »
    Twój opis najbardziej przypomina mi Battlezone, jednak jest to gra z ubiegłego wieku... Hmm... może Arena Wars? Nie znam za dobrze tej gry, kiedyś obiła mi się o uszy i chyba miała coś w sobie z mariażu strategiczno-zręcznościowego.
    "I never risk my own skin if I don't have to."

Offline Psychopl0

• Użytkownik
    « Odpowiedź #221 dnia: Maja 31, 2010, 14:55:26 »
    Aż tak stara ta gra nie była a arena battles też nie pasuje..

Offline Movart

• Użytkownik
    • Piwa: 148
    « Odpowiedź #222 dnia: Czerwca 03, 2010, 15:05:10 »
    Witam, szukam gry która była teleturniejem. Pamiętam że wybierało się najpierw postać a później rywalizowało się z drugim graczem. Były różne pytania z odpowiedziami A, B, C, D. Można było grać w 2 osoby na jednym komputerze. Nie jestem pewien ale jeśli udzieliło się złej odpowiedzi wtedy była jakaś kara, ale nie jestem tego pewien.

Offline Dzejkobs

• Użytkownik
    « Odpowiedź #223 dnia: Czerwca 03, 2010, 21:26:14 »
    Sprawdź Beat Up a Millionaire.

Offline Goliat

• Użytkownik
    « Odpowiedź #224 dnia: Czerwca 04, 2010, 22:02:54 »
    Grałeś w Call of Juarez więzi krwi?