Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Szukam gry (jeśli szukasz nie zakładaj nowego tematu)  (Przeczytany 133305 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline skorupa88

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    Odp: Szukam gry (jeśli szukasz nie zakładaj nowego tematu)
    « Odpowiedź #615 dnia: Listopada 20, 2011, 15:59:11 »
    Witam szukam gry była to gra przygodowa akcja toczyła się w wiosce indianów czy coś takiego ;] jak wie ktoś o co chodzi to proszę o kontakt góry dzięki ;]

Offline Filcefix

• Użytkownik
    • Piwa: 148
    • Średniowiecze, zabawy tarczą i mieczem.
    « Odpowiedź #616 dnia: Listopada 20, 2011, 18:54:45 »
     Hmmm nie było to może coś z aztekami związane? Chyba Aztec to się nazywało.

Offline Archimonde

• Lord Płonącego Legionu
    • Użytkownik
    • Piwa: -2
    • Nadchodzi zima...
      • Mój Deviant
    « Odpowiedź #617 dnia: Listopada 20, 2011, 19:06:58 »
    Aztec Empire to strategiczna, natomiast kolega szuka zapewne Aztec: The Curse in the Heart of the City of Gold
    "-Czy mogę ci ofiarować mą miłość? -Zwątpienie, zdrada, gorycz oraz ból pamięci bezpowrotnie minionych szczęśliwych chwil zbyt silnie wpisane są w słowo 'miłość', by człek roztropny zechciał jej zawierzyć...”
    "– Pozwól też, że dam ci radę płynącą ze szczerego serca: nigdy więcej nie mów, że jesteś nic niewarta. Bo znaczymy tylko tyle, na ile potrafimy wycenić się we własnych oczach."
    Jacek Piekara

Offline Filcefix

• Użytkownik
    • Piwa: 148
    • Średniowiecze, zabawy tarczą i mieczem.
    « Odpowiedź #618 dnia: Listopada 20, 2011, 23:27:33 »
     O właśnie o tym tytule mówiłem, tylko zapomniałem dalej nazwy.

Offline Paralityk

• Użytkownik
    • Piwa: 2
    « Odpowiedź #619 dnia: Listopada 25, 2011, 14:13:24 »
    Szukam gry przeglądarkowej w stylu the crims. Ważne, żeby nie było w niej tur(edycji, czy jak tam kto chce) bo strasznie wkurza mnie to, że po kilku dniach gry trzeba zaczynać od nowa;/. Udało mi się znaleźć kilka nieudolnych kopii ale żadna nie miała tego "czegoś" i gra skończyła się po kilkunastu minutach.

Offline Hubalus

• Użytkownik
    « Odpowiedź #620 dnia: Listopada 30, 2011, 20:46:09 »
    Witam serdecznie o/
    Kolega szuka gry przez przeglądarkę? Mam coś dla Was. Organizujemy w nowej grze przeglądarkowej powstanie, aby Polskę wyzwolić z Litewskiego zaboru.

Jeśli jest ktoś chętny podaje link do gry http://e-sim.org/ i polecam rejestracje w Little Poland aby nie pomagać zaborcy. Po rejestracji napisz do mnie http://e-sim.org/profile.html?id=35680 pomogę Ci zacząć grę i wspomogę materialnie. Jesteś naprawdę ważny jako nowy gracz. Gra ma niecałe 90 dni więc masz szansę na równy start, a Polska ma szansę na niepodleglość.
    Jeśli nie będzie to dla Ciebie problemem i chcesz mnie wesprzeć możesz też zarejestrować się z mojego linku polecającego http://e-sim.org/lan.35680/, wtedy po osiągnięciu 7 poziomu otrzymasz dodatkowe 2 jednostki złota bardzo cennego w grze. Tak czy inaczej najważniejsze żebyś chociaż spróbował pomóc nam wyzwolić Polskę- pomoc materialną i porady dostaniesz napewno. Pozdrawiam

Offline Altharis

• Użytkownik
    • Piwa: 4
    • Tovarisch Volksdeutsch
    • Steam ID: Mój status Steam
    « Odpowiedź #621 dnia: Grudnia 02, 2011, 19:56:45 »
    Witam, ostatnio gram w S.T.A.L.K.E.R Cień Czarnobyla z CD-Action. Cóż, spodobał mi się klimat post-apokaliptyczny i pomyślałem, że multiplayer w takim świecie byłby świetny.  Niestety, z tego co wyczytałem tryby gry multi ani trochę nie spełniają moich oczekiwać ( z tego co wyczytałem bo - mimo, ze wpisałem poprawny kod - nie mogę się połączyć z serwerami). I tutaj moje pytanie: czy jest jakaś gra/mod do Cienia Czarnobyla, który wprowadziłby multi, które byłoby podobne do single. Mapa, wielu stalkerów, misje i przeciwnicy. Czy ktoś coś takiego widział? Wciąż marzę o takiej grze (choć przypominam sobie także o minusach takiej gry...)

Offline Archimonde

• Lord Płonącego Legionu
    • Użytkownik
    • Nadchodzi zima...
      • Mój Deviant
    « Odpowiedź #622 dnia: Grudnia 08, 2011, 09:58:31 »
    Cóż, znowu szukam gry. Tym razem, szukam jakiegoś fajnego RTS'a, w którym możemy praktycznie od podstaw tworzyć własne jednostki. Np. mamy rekruta, i możemy go do woli wyposażyć w miecz i tarczę, włócznię czy co tam tylko chcemy, albo np. możemy od początku stworzyć statek, edytować jego wygląd, uzbrojenie itd.

Z góry dziękuję za odpowiedź. Wasz znienawidzony Archimonde :P
    "-Czy mogę ci ofiarować mą miłość? -Zwątpienie, zdrada, gorycz oraz ból pamięci bezpowrotnie minionych szczęśliwych chwil zbyt silnie wpisane są w słowo 'miłość', by człek roztropny zechciał jej zawierzyć...”
    "– Pozwól też, że dam ci radę płynącą ze szczerego serca: nigdy więcej nie mów, że jesteś nic niewarta. Bo znaczymy tylko tyle, na ile potrafimy wycenić się we własnych oczach."
    Jacek Piekara

Offline Skrzetusky

• Użytkownik
    « Odpowiedź #623 dnia: Grudnia 09, 2011, 13:05:03 »
    Taka gra nie istnieje w ktorej mogl bys samemu wybierac uzbrojenie jednostek....

Offline Archimonde

• Lord Płonącego Legionu
    • Użytkownik
    • Nadchodzi zima...
      • Mój Deviant
    « Odpowiedź #624 dnia: Grudnia 11, 2011, 17:58:38 »
    Ja słyszałem że jest takich kilka, ale nie słyszałem nazw, więc się zapytałem.
    Jacek Piekara

Offline Bloomy

• Użytkownik
    • Piwa: 8
    « Odpowiedź #625 dnia: Grudnia 11, 2011, 18:37:46 »
    Co prawda jest gra Men of War, w której możesz wyposażyć danego żołnierza jak chcesz - ale stworzyć to nie.

Offline Dravic

• Użytkownik
    • Piwa: -1
    « Odpowiedź #626 dnia: Grudnia 22, 2011, 18:35:26 »
    Gra przygodowa, nie pamiętam zbyt wiele.
    Przy okazji, może ktoś taką zna, bo chciałem sobie zagrać raz jeszcze:

Była to jakaś gierka, w której... kurde, naprawdę pamiętam tylko, że była to fajna gra, ale nie pamiętam szczegółów. Napiszę strzępki informacji:

Było w niej prawdopodobnie kilka typowych postaci: król, smok, królewny i takie tam. Nie jestem pewien, ale chyba król zamienił się w smoka albo coś w ten gust (smok zaatakował królestwo), i potem musieliśmy go odczarować - głowy nie dam. Fabuła była raczej prosta. Wiem, że oprócz mniejszych lokacji, była taka duża mapa świata na "pergaminie" po której się poruszaliśmy. Oprawa była bajkowo - kreskówkowa, czyli taka dziecinna. Gierka dość stara, jak w nią grałem mogłem mieć 5-6 lat, a mam teraz 15.

Może ktoś coś kojarzy? Proszę zadawać pytania, to może pamięć się odświeży.
    -i oczywiście saga Sienkiewicza- Wiedźmin

Offline Skrabek

• Użytkownik
    « Odpowiedź #627 dnia: Grudnia 29, 2011, 10:40:09 »
    Szukam jakieś oryginalnej gry:
    Czyli, powinna mieć fajny i rozbudowany system walki (taki jak w np: Jedi Academy) lub być fajną strategią z oryginalną budową bazy i jej rozwoju.

Offline Archimonde

• Lord Płonącego Legionu
    • Użytkownik
    • Nadchodzi zima...
      • Mój Deviant
    « Odpowiedź #628 dnia: Grudnia 29, 2011, 11:13:53 »
    Strategia: C&C Generals + Zero Hour lub Earth 2160
    RPG: Gothic 1 & 2

I tyle w tym temacie.
    Jacek Piekara

Offline Dravic

• Użytkownik
    • Piwa: -1
    « Odpowiedź #629 dnia: Grudnia 29, 2011, 15:58:28 »
    Oryginalna gra z rozbudowanym trybem walki =/= Gothic, w żadnym wypadku.

Chyba, że mówimy o grze Gothic: Risen, wtedy tak.

Risen to świetna gierka, polecam. Ma wszystko, co chcesz: rozbudowany system walki (tak, jest naprawdę rozbudowany, a nowe ciosy dochodzą wraz z rozwojem bohatera), ma klimat Gothiców, niezłą fabułę...
    -i oczywiście saga Sienkiewicza- Wiedźmin