Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Szukam gry (jeśli szukasz nie zakładaj nowego tematu)  (Przeczytany 133543 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Psychopl0

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    Odp: Szukam gry (jeśli szukasz nie zakładaj nowego tematu)
    « Odpowiedź #420 dnia: Lutego 27, 2011, 16:05:39 »
    Siema, Szukam gry średnio starej gdzieś tak z 2004.
    Oto co ją charakteryzowało(mogę kilka rzeczy poprzekręcać bo było to dość dawno temu)
    1)Gra była swego rodzaju połączeniem gry strategicznej i sztrzelanki.
    2)gra polegała na zniszczeniu bazy (patrz wszystkich budynków) wroga.
    3)Już nie pamietam jak to było z budowaniem różnych budynków ale wiem ze każdy miał inne znaczenie
    4)By wygrać poszczególne misje tworzylismy roboty (w które potem mogliśmy się wcielić i umierać nie tracąc przy tym własnego, ludzkiego życia)
    5)graliśmy postacią z pierwszej osoby która po wejściu do poszczególnych budynków mogła zarządzać, tworzyć , wymyślać, ulepszać itp. swoje roboty
    6) z tutrialu (jak i z reszty gry) pamietam tylko szczegóły np. nauka poruszania się, strzelania do celu, przejmowania bazy(tu nie jestem pewny) było coś z nauka kontrolowania robotów latających ale było to chyba zawarte w kilku misjach(tu Też nie jestem pewien).
    7)akcja gry w kosmosie daleka przyszłość ale jako takiej fabuły chyba nie miała(zresztą grałem w to kiedy miałem 8-9 lat kiedy nie rozumiałem angielskiego a całą wiedzę o grach czerpałem z super starych cd-action-ów)
    8)Pierwszy raz zagrałem chyba dzięki domówką z cd-action (ale tu tez nie jestem pewien czy było to tylko demo).Pamiętam że przestałem w nią grac bo nie moglem przejść jednego poziomu.
    9) Nie przypominam sobie żeby byli tam jacyś kosmici.
    10) Jeszcze co do ulepszania tych robotów było tam coś że różne działa,koła (czasami nogi np. 4,3 lub po prostu 2), można było zapisać wymyślone roboty i wykorzystywać później często do produkcji masowej.
    Trochę tego jest a większość niepewna więc wielce wdzięczy będę kiedy usłyszę nazwę tej gry.
    Woooohoo!!!!! szukałem tego z kilka lat teraz bedzie z rok po napisaniu posta znalazłem grę której tak uslinie szukałem. Parkan: Iron strategy! !!! Swietna gra wszystkim forumowiczom dziekuje za pomoc :D.
    Ps. dzieki wielkie dla osob ktore podeslaly mi tytlul mech wariora gdyż był on mocno zwiazany z tym tytulem. Jeszcze raz wielkie dzieki wszystkim.

Offline Hasarel

• Użytkownik
    • "Jestem tym, kim być muszę."
    « Odpowiedź #421 dnia: Lutego 28, 2011, 16:09:04 »
    Szukam gry w klimacie westernowym o niskich wymaganiach na PC.Od razu też mówię, że seria Call of Juarez odpada.

Offline proud

• Użytkownik
    • Piwa: 4
    « Odpowiedź #422 dnia: Lutego 28, 2011, 16:17:14 »
    Było chyba coś takiego jak Gun, ale gwarancji nie daję, bo western to tylko Red Dead Redemption. ^^

Offline Claudie

• Corleone
    • Użytkownik
    • Piwa: 75
    • Miłość jest najpotężniejszą siłą w tym świecie
    • Steam ID: Mój status Steam
    « Odpowiedź #423 dnia: Marca 01, 2011, 10:32:33 »
    Potwierdzam proud, jest coś takiego jak Gun :D Ta gra była tzw. prekursorem dla CoJ'a :D
    Popek, polecam również Desperado, Helldorado i inne gry z serii Comandosowych :D

Offline Haller

• Użytkownik
    • Piwa: 7
    • Ponad gór omglony szczyt...
    « Odpowiedź #424 dnia: Marca 05, 2011, 13:57:40 »
    Witam! (ponownie)

Dziś chciałbym się dowiedzieć, czy ktoś z was kojarzy pewną grę...

Wydana ona byłą na konsolę Psx. Stylem gry bardzo przypominałą Worms 3D (tury, kilku żołnierzy itp.) Tylko miast robaków, grało się świniami, ubranymi w mundury i arsenał broni(wszystko na styl z czasów IWŚ). Co tu więcej mówić. Wszystko polegało na zniszczeniu wrogiej drużyny. Jedną mapą która zapadła mi w pamięć, to zamarznięte jezioro...

Skąpy opis bo nic innego szczególnie ważnego nie przychodzi mi do głowy. Myślę, że ktoś z forumowiczów, być może spotkał się z tą grą ; )
    "Chwal dzień wieczorem, żonę - gdy spalona,
    Miecz, gdy wypróbowany, dziewicę, gdy za mąż wydana
    Lód - gdy się przeszło, piwo - gdy wypite."

Offline Agis

• Użytkownik
    • Piwa: 26
    • póg mo thóin...
    « Odpowiedź #425 dnia: Marca 05, 2011, 14:16:42 »
    Wiek średni jest wtedy, gdy kładziesz się wieczorem i masz nadzieję, że rano będziesz się czuł lepiej. Wiek podeszły jest wtedy, gdy kładziesz się wieczorem i masz nadzieję, że rano się obudzisz. Groucho Marx

Offline Haller

• Użytkownik
    • Piwa: 7
    • Ponad gór omglony szczyt...
    « Odpowiedź #426 dnia: Marca 05, 2011, 14:29:04 »
    Dzięki Ci wielkie Agis za pomoc ; )  Nie wiedziałem, że aż tak szybko dostanę odpowiedź

Jak miło będzie znów wrócić do tj gry : D
    "Chwal dzień wieczorem, żonę - gdy spalona,
    Miecz, gdy wypróbowany, dziewicę, gdy za mąż wydana
    Lód - gdy się przeszło, piwo - gdy wypite."

Offline Lord Reginald

• Użytkownik
    • UMAD?
    « Odpowiedź #427 dnia: Marca 09, 2011, 17:38:14 »
    Polecacie RTS-a którego akcja dzieje się w przyszłości np. SupCom?

PROBLEM?

Offline Grievous

• Użytkownik
    • Piwa: 2
    • Chwała Konfederacji Niezależnych Systemów.
    « Odpowiedź #428 dnia: Marca 09, 2011, 18:48:37 »
    Polecacie RTS-a którego akcja dzieje się w przyszłości np. SupCom?
    Proszę bardzo:
    - Polska (bardzo dobra) seria Earth.
    - Starcraft I i II
    - Oczywiście Command and Conquer (Tiberian Sun może Cię przerazić grafiką bo to wiekowa gra, Wojna o Tyberium jest warta polecenia, a Tyberyjski Zmierzch to gniot jakich mało)
    - Możesz także sięgną po protoplastę SC czyli Total Annihilation
    - Ground Control (ale to tylko dla wyposzczonych graczy)
    - Star Wars: Empire at War
    - Dune (Emperor: Battle for Dune mimo upływu lat to nadal świetna gra)
    - Homeworld (To się nazywa 3D, a nie jakieś gówniane Avatary)
    - Nexus: The Jupiter Incident, może także FarGate (ogólnie chodzi mi o uboższych krewnych gier z serii 4X)
    - MechCommander I i II (z czego dwójeczka trąci myszką, ale jak w nią grałem to byłem zadowolony)
    - Dark Reign II (w jedynkę nie grałem, dwójka jest na dłuższą metę nużąca, ale crapem nie jest)
    - Star Trek: Armada (tylko dla fanów bo RTS z tego przeciętny)
    - Rise of Nations: Rise of Legends (nawet, nawet, jednak jest to gra o zmarnowanym potencjale)

Jak sobie coś jeszcze przypomnę to dam Ci znać.
    "I never risk my own skin if I don't have to."

Offline Movart

• Użytkownik
    • Piwa: 148
    « Odpowiedź #429 dnia: Marca 09, 2011, 19:59:27 »
    Witam, możecie mi polecić jakieś dobre RPG, z dużym otwartym światem, najlepiej w klimatach fantasty i z możliwością wyborów (wiecie konsekwencje itd). Tylko proszę bez Obliviona, Morrowinda, Gothic-a i Dragon Age-a bo ostatnio już w nie grałem. Z góry bardzo dziękuję.

Offline Grievous

• Użytkownik
    « Odpowiedź #430 dnia: Marca 09, 2011, 20:11:35 »
    Witam, możecie mi polecić jakieś dobre RPG, z dużym otwartym światem, najlepiej w klimatach fantasty i z możliwością wyborów (wiecie konsekwencje itd). Tylko proszę bez Obliviona, Morrowinda, Gothic-a i Dragon Age-a bo ostatnio już w nie grałem. Z góry bardzo dziękuję.
    Baldurs Gate, Neverwinter Nights powinny Cię usatysfakcjonować. Świątynia Pierwotnego Zła to także kawał niezłego RPG-a, lecz otwartego, dużego świata tam nie ujrzysz. Możesz jeszcze spróbować z Might and Magic, Drakensangiem (Ale tą nudziarską grę raczej nie odradzam). Saga Icewind Dale raczej nie grzeszy w możliwości rozmaitych wyborów, mimo to mogę ją z czystym sercem polecić. 
    Nic innego nie przychodzi mi na myśl.

Offline Mat Berserker

• Żonglujący Pepeszami
    • Użytkownik
    • Piwa: 94
    « Odpowiedź #431 dnia: Marca 09, 2011, 21:12:01 »
    Baldurs Gate i inne gry wymienione przez Grievousa to klasyka lecz ja osobiście chciałbym polecić Might and Magic. Gra ma bardzo miłą metodę awansowania, wspaniały klimat oraz dużo questów, lecz nie jest to w dniu dzisiejszym gra dla niedzielnego gracza. Aby wciągnąć się we wspaniały (i jakże logiczny mimo tak wielkiej liczby części, Might and Magic jest mocno powiązany z Herosami) świat magii i miecza trzeba zmierzyć się z jej odległą datą premiery. Gra oprócz starej oprawy graficznej posiada też staromodny poziom trudności oraz pozbawiona jest wszechobecnej w tych czasach casualizacji która sprawia że gra przechodzi się sama. Tą grę można albo pokochać po wczuciu się w klimat albo znienawidzić za jej archaiczność. Osobiście polecam rozpoczęcie przygody od części 6,7 lub 8 (6 jest pierwszą częścią w której mogą zaczynać "świeży gracze" i jest o wiele przystępniejsza od części poprzednich, a 7 i 8 są uważane za najlepsze części cyklu).
    Tutaj na zachętę videorecenzja (postarajcie się nie przerazić ivony gdyż ładnie przybliża serię) http://www.youtube.com/watch?v=jVISCB24K6M

Offline legomir

• Użytkownik
    « Odpowiedź #432 dnia: Marca 24, 2011, 19:08:15 »
    Szukam jakiegoś ciekawego hack 'n' slasha('a?) z rozbudowaną magią...
    "Można ścinać kwiaty, ale wiosny to i tak nie zatrzyma" Che Guevara
    GG: 15621533

Offline Grievous

• Użytkownik
    « Odpowiedź #433 dnia: Marca 24, 2011, 19:17:27 »
    Szukam jakiegoś ciekawego hack 'n' slasha('a?) z rozbudowaną magią...
    Hmm... Może Sacred? Ale tam z magią kiepsko. Beyond Divinity? Niezła historia początkowa (splecenie dusz paladyna i rycerza śmierci), nużąca fabuła, przaśny humor, ale można tworzyć niezłe kombinacje czarów. A jak nie to pozostaje Diablo.
    W siekaninach raczej nie rozbudowuje się magii (vide Loki, albo Titan Quest): To raczej spowalnia grę, a ona ma być tak dynamiczna, abyś przymknął oko na niedoróbki typu gówniana fabuła. 

Offline legomir

• Użytkownik
    « Odpowiedź #434 dnia: Marca 24, 2011, 19:23:36 »
    Sacred gdzieś mam tylko zanim to znajdę... :P Miło wspominam grę, ale o coś takiego mi nie chodzi...
    "Można ścinać kwiaty, ale wiosny to i tak nie zatrzyma" Che Guevara
    GG: 15621533