Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Szukam gry (jeśli szukasz nie zakładaj nowego tematu)  (Przeczytany 133388 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Make My Day

• Użytkownik
    • Piwa: 3
    • Go ahead. Make my day.
    Odp: Szukam gry (jeśli szukasz nie zakładaj nowego tematu)
    « Odpowiedź #405 dnia: Grudnia 27, 2010, 13:13:12 »
    Te wyścigi to może Ignition?

https://www.youtube.com/user/Wojakson <-- mój kanał na YouTube (lets pleje, tutoriale 3D)

Offline Joker

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    « Odpowiedź #406 dnia: Grudnia 27, 2010, 13:16:53 »
    To to!! Jesteś Wspaniały :) I Dravic oczywiście też :) Dziękuję
    Dziękuję Wam :)

Offline wesch96

• Użytkownik
    • Piwa: 6
    « Odpowiedź #407 dnia: Grudnia 27, 2010, 22:09:32 »
    W końcu mam Two Worlds 2 i jego zajebiaszczy multiplayer :)

To mnie zainteresowało, zastanawiałem się ostatnio nad kupnem porządnej gry CRPG, taktyczny RPG, bądź zwykły RPG.
    Skupiłem się na Oblivionie (jednak wciąż szukam gry podobnej do Dragon Age... ciągle je przechodzę ;p), chociaż myślałem o poczekaniu na Skirym, TW 2 również było dla mnie konkurencją dla tego oto tytułu, mimo tego gdybym miał już wybierać bardziej spodobał mi się TES: IV, klimat tej gry wydawał sie być lepszy, nie będę o niej pisał tylko wymienie co odrzuciło mnie od TW:
    - słabiutka fabuła
    - nieintuicyjny interfejs
    - bajzel w ekwpiunku
    - dziwne przypisanie klawiszy
    - fizyka postaci
    - podczas walki, ujęcie kamery przypomina walkę w Teekenie (?)
    - w MP mało kto pogrywa, a jeżeli już to zadumany Niemiec, który posługuję się tylko ojczystym językiem
    - NPC są tylko dla ozdoby, żadna interakcja nie zachodzi między nimi a graczem, poza kluczowymi dla fabuły.
    Czy zdementujesz te plotki, gdyż bazują one tylko na recenzjach, filmikach, czy poprzesz tezę (w to wątpię)?
    "Jeśli będziesz rozpamiętywał to co było, to możesz stracić z oczu to co jest"

www.pustamiska.pl

Offline Dravic

• Użytkownik
    • Piwa: -1
    « Odpowiedź #408 dnia: Grudnia 28, 2010, 20:17:55 »
    W końcu mam Two Worlds 2 i jego zajebiaszczy multiplayer )

To mnie zainteresowało, zastanawiałem się ostatnio nad kupnem porządnej gry CRPG, taktyczny RPG, bądź zwykły RPG.
    Skupiłem się na Oblivionie (jednak wciąż szukam gry podobnej do Dragon Age... ciągle je przechodzę ;p), chociaż myślałem o poczekaniu na Skirym, TW 2 również było dla mnie konkurencją dla tego oto tytułu, mimo tego gdybym miał już wybierać bardziej spodobał mi się TES IV, klimat tej gry wydawał sie być lepszy, nie będę o niej pisał tylko wymienie co odrzuciło mnie od TW
    1.- słabiutka fabuła
    2.- nieintuicyjny interfejs
    3.- bajzel w ekwpiunku
    4.- dziwne przypisanie klawiszy
    5.- fizyka postaci
    6.- podczas walki, ujęcie kamery przypomina walkę w Teekenie ()
    7.- w MP mało kto pogrywa, a jeżeli już to zadumany Niemiec, który posługuję się tylko ojczystym językiem
    8.- NPC są tylko dla ozdoby, żadna interakcja nie zachodzi między nimi a graczem, poza kluczowymi dla fabuły.
    Czy zdementujesz te plotki, gdyż bazują one tylko na recenzjach, filmikach, czy poprzesz tezę (w to wątpię)

1. Fabuła... nie wiem, na razie multi mnie zassało, ale z tego co zacząłem pykać to nie jest tak źle... dzieło to to na pewno nie jest, ale pojawiają się megaciekawe questy.
    2. Nie wiem co masz na myśli... parę dni i się przyzwyczaiłem. Nie jest tak źle.
    3. Chodzi ci o ten sławny rozmiar ikonek? No powiem ci, że Reality Pump posłuchało echa fanów i w ostatnim patchu wprowadziło opcję zmniejszenia tych ikonek do znośnego rozmiaru. Jak dla mnie to poprzedni też był, po prostu teraz mniej jest przewijania, a za to trzeba się przyglądać opisom bo przeskalowane ikonki są troszkę nieczytelne. jak kto woli.
    4. Tak samo jak 2. - Nie jest tak źle, ogólnie są one przypisane od f1 do f8 (tyle wyczaiłem) przy czym można też do wszystkiego dostać się "ręcznie", czyli ekwipunek, zakładka itd. To samo można osiągnąć przy skrótach, tylko szybciej :P
    5. Zależy o co ci chodzi. Animacje? Fizyka w sensie zachowanie się postaci np. po skoku? Fizyka jest w grze całkiem niezła. Ogólnie jak mamy jakiś płaszczyk, to bardzo ładnie powiewa jak przyspieszamy, trawa się kołysze, krzaki trzęsą jak w nie wskoczymy itd. Skakanie... całkiem nieźle zrealizowane, animacja lekko kuleje, ale ogólnie w tej grze panuje magia, jak jest się magiem tak jak ja, to potem się na animację skoku nie zwraca uwagi, bo i tak lecisz do góry dziesięć razy wyżej niż regularny wojownik :P
    6.Tekken? Nie grałem. Jeśli to bijatyka z widokiem z boku, to się mylisz. Gra się tu typowo: kamera w trzeciej osobie trochę za naszymi plecami. Sprawdza się to bardzo dobrze, nie miałem problemów z kamerą jak do tej pory. Gra się dobrze.
    7. Z tego co mi wiadomo, to premiera w USA/Wielkiej Brytanii (no kurczę nie jestem pewien gdzie w końcu ;/ ) dopiero się odbędzie, w styczniu bodajże. Więc nie ma co się martwić. Niemcy są, owszem, trochę zakochani w swoim języku, ale jak widzę bartus1230432'a krzyczącego "Ej chocie pomozcie mi z ekspem!" na kanale ogólnym to nie czuję, żeby nasz naród w multi czymś przewyższał Niemców. Ogólnie da się wytrzymać, w większości idzie się dogadać po angielsku. Takie "Hello, Hello, Help me, Stay here, I need to buy weapons" itp...
    8. Tu muszę się zgodzić. Z NPC'ami się nie ożenisz jak w Fable: Zapomniane Opowieści, ale idąc za questami/expem/graczami (zależy czy singiel czy multi) i nie patrząc na brak interakcji z NPC'ami - wcale mi to nie przeszkadzało.

Uff, dużo tego. Mi się tam Two Worlds 2 podoba, chociaż cRPG to to nie jest. Mi to przypomina tak: Rozbudowane jak diabli Diablo II z kamerą w trzeciej osobie ze świetnym systemem magii, walki, alchemii, craftu i wieloma ciekawymi questami oraz fajnymi trybami multi. Nie wiem jak z multi było w Diablo II :P
    -i oczywiście saga Sienkiewicza- Wiedźmin

Offline wesch96

• Użytkownik
    « Odpowiedź #409 dnia: Grudnia 28, 2010, 23:19:21 »
    3. Chodziło mi, że nie ma tam żadnej segregacji
    5. Gdy postać jest podczas sprintu, trochę to kuleje...
    8. Nie można pogadać z mieszczaninem, dowiedzieć się czegoś, czy istenieje "kodeks" jak w DA. Jak bym chciał śluby to bym Simsy kupił :)
    Dziękuję za wyczerpującą odpowiedź.

www.pustamiska.pl

Offline Axel

• Użytkownik
    « Odpowiedź #410 dnia: Grudnia 31, 2010, 16:57:32 »
    Poszukuje gry podobnej do Civlization/EU w której rozwijamy swoje państwo od początku powstawania cywilizacji/w jakimś okresie z w miarę rozbudowaną ekonomią i dobrze rozbudowaną dyplomacją, grafika/wymagania nie grają roli, odrazu mówię że seria Total War mnie nie interesuje. Bez elementów fantastycznych jeśli łaska.

Offline proud

• Użytkownik
    • Piwa: 4
    « Odpowiedź #411 dnia: Grudnia 31, 2010, 17:32:45 »
    Spróbuj może Victoria II - podobnie jak EU gra Paradoxu, tyle tylko że rozgrywająca się (chyba) od XIX wieku. :) To co się najbardziej rzuca w oczy to świetnie zrobiona mapa kampanii.

Offline matigeo

• Użytkownik
    • Piwa: 2
    « Odpowiedź #412 dnia: Stycznia 06, 2011, 16:06:14 »
    Czy są jakieś zapowiedzi, co do gry World in Conflict 2? Nie wiem, czy w ogóle 2-ga część wyjdzie, a pierwsza pozostawia niedosyt fabularny (taka "urwana" fabuła, jakby koniec był na odczepnego - mówią, że USA obronione, ale to nie koniec wojny).

Offline wesch96

• Użytkownik
    « Odpowiedź #413 dnia: Stycznia 06, 2011, 16:37:38 »
    Poszukuje gry podobnej do Civlization/EU w której rozwijamy swoje państwo od początku powstawania cywilizacji/w jakimś okresie z w miarę rozbudowaną ekonomią i dobrze rozbudowaną dyplomacją, grafika/wymagania nie grają roli, odrazu mówię że seria Total War mnie nie interesuje. Bez elementów fantastycznych jeśli łaska.
    Hearts of Iron rozgrywa się od 1936-45' bodajże.

www.pustamiska.pl

Offline Haller

• Użytkownik
    • Piwa: 7
    • Ponad gór omglony szczyt...
    « Odpowiedź #414 dnia: Lutego 04, 2011, 19:27:03 »
    Ja mam mianowicie taki problem:

Od dłuższego czasu ciągle przypomina mi się starsza gra na pc, której nazwy za cholere nie mogę sobie przypomnieć. Spróbuje ją opisać, może ktoś skojarzy : )
    Więc tak:

Gatunek to gra akcji jak np Książe Persji. Rozgrywa się w czasach wczesnego średniowiecza, Skandynawia.
    Na samym początku gry jesteśmy w jakiejś ponurej wsi. Wygląda ona jak po niedawnej masakrze. Krew, ciała, tylko kilku ocalałych ludzi. Pierwszym zadaniem to krwawy trening, rozgrywający się w sporej szopie. Walczymy z uzbrojonym wikingiem. Kiedy to zdamy znajdujemy się nagle na wybrzezu skąd mamy wypłynąć. Kiedy już jesteśmy na morzy, statek tonie i cała załoga wraz z nami wpada do wody. Kamera znajduje się w głębinach, obok bohatera. Słyszymy że ktoś woła nas po imieniu Ragnar... Ragnar...

Następnie okazuje się, że przeżyliśmy tylko my, i wylądowaliśmy w dziwnym świecie. Podziemia, kryształowe jaskinie. I tam rozpoczyna się główna rozgrywka. Trochę zręcznościówki gdy skaczemy po ,,lewitujących'' kamieniach. Trochę walki, kiedy zabijamy początkowo małe stworki przypominające kraby i żółwie. Wraz z postępem rozgrywki oczywiście zbieramy nową broń, tarczę, zbroję oraz walczymy z bardziej wymagającymi przeciwnikami.

To chyba tyle. Mam nadzieję, że dość jasno opisałem ; )  Może ktoś grał i pamięta podobną gierkę ; ]
    "Chwal dzień wieczorem, żonę - gdy spalona,
    Miecz, gdy wypróbowany, dziewicę, gdy za mąż wydana
    Lód - gdy się przeszło, piwo - gdy wypite."

Offline Roxenheimme

• Użytkownik
    « Odpowiedź #415 dnia: Lutego 04, 2011, 19:35:23 »

Offline Haller

• Użytkownik
    • Piwa: 7
    • Ponad gór omglony szczyt...
    « Odpowiedź #416 dnia: Lutego 04, 2011, 19:53:17 »
    Tak! To jest dokładnie to : D  Dzięki Ci wielkie! ; ]
    "Chwal dzień wieczorem, żonę - gdy spalona,
    Miecz, gdy wypróbowany, dziewicę, gdy za mąż wydana
    Lód - gdy się przeszło, piwo - gdy wypite."

Offline Lord Reginald

• Użytkownik
    • UMAD?
    « Odpowiedź #417 dnia: Lutego 11, 2011, 18:29:52 »
    Jakiś solidny erpeg fantasy(nie Gothic-mam wszystkie i to najlepsze gry in the world),nie Risen.Akcja średniowiecze,paladyni są najlepszymi wojownikami w grze(w Gothicach są)...Cena nie gra roli.

PROBLEM?

Offline wesch96

• Użytkownik
    « Odpowiedź #418 dnia: Lutego 11, 2011, 18:46:46 »
    Dragon Age, TES I,II,III,IV i czekamy na Skirym.

www.pustamiska.pl

Offline Hasarel

• Użytkownik
    • "Jestem tym, kim być muszę."
    « Odpowiedź #419 dnia: Lutego 11, 2011, 19:11:10 »
    Szukam gry w uniwersum Dragon Ball, Bleach lub Naruto.Więc przede wszystkim chciałbym, aby gra działała na pc, miała fabułę(nie była bezsensowną nawalanką), miała niskie wymagania i była w 3D.Obojętne mi czy będzie to single player czy multiplayer(tu wymagam, aby gra była w Europie).