Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Song of Taliesin II: Wars of the Old North  (Przeczytany 153425 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Kolba

• Użytkownik
    • Piwa: 2
    • Ten który opowiada kretowi bajki do snu
    Odp: The Song of Taliesin (Prezentacja muzyki - strona 46)
    « Odpowiedź #780 dnia: Kwietnia 21, 2010, 20:28:50 »
    Dziękuję za miłe komentarze. W ciągu kilku dni postaram się wrzucić jeszcze kilka rodzynek.

Co jest najsmutniejsze to to, że wydajesz moda na M&B. Trudno będzie przesiąść się z pięknego WB na szpetnego M&B. Taki los wszystkich fajnych modów :(

Zapewniam cię, że mod w wersji jaką obecnie posiadam na komputerze jest lepszy od Warbanda.

Offline Kasparus

• Użytkownik
    • Piwa: 1
    « Odpowiedź #781 dnia: Kwietnia 21, 2010, 20:54:06 »
    Rozumiem, że jeśli chodzi o mechanikę to na pewno, jednak grafika, czy animacje są ze starego M&B, tak?

Offline Roland hr. Bretanii

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    • Old, nervous and out of tune... RINGO!
    « Odpowiedź #782 dnia: Kwietnia 22, 2010, 08:31:26 »
    Oj Kasparus nie narzekaj, mała pałko... :P Przecież nawet gdyby, to możesz sobie pościągać jakieś HDR packi, panoramic mody i animation mody, i zrobisz sobie na zwykłym M&B M&B Warband :P

Offline proud

• Użytkownik
    • Piwa: 4
    « Odpowiedź #783 dnia: Kwietnia 22, 2010, 08:40:51 »
    Ja coś napiszę na temat tej muzyki. :p

Wszyscy ją wychwalali, więc musi być ktoś kto skrytykuje... Otóż mi się żaden utwór nie podobał. Wszystkie są takie powolne, monotonne i przewidywalne. Brak w nich jakiegoś porywu, przyspieszenia tempa, czegoś co "poderwie gracza". Już o jakiejś wirtuozerii nie wspominam, bo tego tam jakoś nie doszukałem, ale ktoś kto lubi takie utwory może coś takiego znajdzie. Widać to zwłaszcza w tym który ma być wezwaniem do bitwy. Jeśli taki smętny folkowy utwór ma być czymś co ma pociągnąć gracza do bitwy, to... jakoś to nie wychodzi. Jest dużo fajniejszych utworów "irlandzkich", które swą dynamiką pasowałyby idealnie np. w najnowszym "Sherlock Holmes" podczas tej ustawki przygrywa fajny dynamiczny folkowy utwór, który pasuje dużo bardziej niż to smęcące przygywanie. Niestety jeśli chodzi o tytuły utworów to raczej nie podam, bo nie wiem, a sam tego rodzaju muzyki nie słucham więc się nie interesuję. xD

Offline Kolba

• Użytkownik
    « Odpowiedź #784 dnia: Kwietnia 22, 2010, 14:35:27 »
    A ja właśnie dodałem nową muzykę do moda i świetnie się sprawuje, gdyż doskonale współgra z burdelem, który jest przy każdej bitwie z udziałem więcej niż dwudziestu wojowników. Aż chce się rozłupywać oszczepami tarcze przeciwników, szarżować na mur z tarcz i siać ogólne spustoszenie frankijskimi toporkami do rzucania. Podczas gry nie uświadczyłem efektu znudzenia muzyką. Nie będę dodawać żadnych irlandzkich przyśpiewek, gdyż pasują one do mojego moda jak wół do karety.

http://wklej.org/id/324738/txt/
    « Ostatnia zmiana: Kwietnia 28, 2010, 16:55:11 wysłana przez Kolba »

Offline Kolba

• Użytkownik
    « Odpowiedź #785 dnia: Kwietnia 27, 2010, 10:35:39 »
    Uaktualniona lista tego, czego należy spodziewać się w nowej wersji, która zostanie wydana w okolicach sierpnia.

Zielony - gotowe.
    Niebieski - właśnie nad tym pracuję/pracujemy, prawie gotowe.
    Zwykły - właśnie nad tym pracuję/pracujemy

- Około 100 nowych przedmiotów dla każdej kultury (100 nowych modeli wykonanych przez ekipę tworzącą moda).
    - System zarządzania królestwem Highlandera, z moimi modyfikacjami.
    - Kilkadziesiąt nowych scen.
    - Kilkadziesiąt nowych scene propsów.
    - Nowe walki na arenach.
    - Kilkanaście nowych grafik do menusów.
    - Rozbudowany system tworzenia postaci, 51 królestw do wyboru.
    - Możliwość organizowania uczt. Wybieramy wielkość uczty i zapraszamy gości. Podczas trwania zabawy możemy także obdarowywać lordów podarkami (np. konie, bogato zdobione miecze, miód pitny itp.). Gdy ucztujemy trzy miesiące i trenujemy przybyłych na ucztę wojowników (picie miodu i wina poprawia ich morale), bardzo szybko możemy uzyskać około trzystu wysokiej klasy wojowników. Następnie przerywamy ucztę i wyruszamy do ataku na wrogie królestwo. Takie samo wydarzenie opisane jest w poemacie z szóstego wieku - Y Gododdin. Poniżej kilka fragmentów.

(click to show/hide)

- Dodani zostaną kupcy handlujący towarami pochodzącymi spoza Wysp Brytyjskich (a więc będą sprzedawać np. wino znad Renu). W planach jest też dodanie kupców w każdej wsi - jednak nie uświadczymy u nich hełmów, pancerzy czy mieczy.
    - Dużo nowych żołnierzy, a także zmieniony ekwipunek tych starych.
    - System poborowych.
    - Poprawione bugi z wcześniejszej wersji.
    - Nowe logo w menu.
    - Nowi bohaterowie do wynajęcia.
    - Poprawiona mapa.
    - Fabuła wprowadzająca.
    - Główna fabuła.
    - Zadania poboczne.
    - Gildie, zakony religijne i wojenne.
    - Klasztory.
    - Nowa muzyka.
    - Zupełnie nowe zadania od lordów.
    - Możliwość grania na rogu (nowa animacja i dźwięk).
    - Członkowie świty.
    - Nowe ikonki na mapie.
    - Nowe bannery.
    - Reduktor punktów posługiwania się bronią by PissInPeace.
    - Nowy skill: nawigacja.
    - Możliwość pływania po morzach.
    - Bitwy morskie (najprawdopodobniej z tego zrezygnuję, gdyż skypt Mirathei jest strasznie zabugowany).
    - Możliwość wybrania religii przy tworzeniu postaci.
    - Bardzo dużo nowych drużyn na mapie.
    - Nowe budynki w menu rozbudowy wsi/zamku/miasta.
    - Oskryptowane inwazje północoiryjskich frakcji.
    - Więcej losowych zdarzeń.
    - Nowe twarze dla członków wszystkich frakcji.
    - Nowa neutralna frakcja.

Offline Kalpokor

• Użytkownik
    « Odpowiedź #786 dnia: Kwietnia 27, 2010, 11:13:43 »
    Kilka uwag:
    - Możliwość organizowania uczt. Wybieramy wielkość uczty i zapraszamy gości. Podczas trwania zabawy możemy także obdarowywać lordów podarkami (np. konie, bogato zdobione miecze, miód pitny itp.). Gdy ucztujemy trzy miesiące i trenujemy przybyłych na ucztę wojowników (picie miodu i wina poprawia ich morale), bardzo szybko możemy uzyskać około trzystu wysokiej klasy wojowników. Następnie przerywamy ucztę i wyruszamy do ataku na wrogie królestwo. Takie samo wydarzenie opisane jest w poemacie z szóstego wieku - Y Gododdin. Poniżej kilka fragmentów.
    Kolba jesteś naprawdę wkręcony w te klimaty i zakręcony na maksa :P

- Możliwość grania na rogu (nowa animacja i dźwięk).
    Strzelam, że Daedalus robił...  ?
    (click to show/hide)

- Reduktor punktów posługiwania się bronią by PissInPeace.
    Buuuuu.....tego się nie zapomina :P

Mam nadzieję, ze trudnosć walki bedzie większa niż w pierwszej częsci, bardzo się nudziłem, gdyż preciwnicy nie byli wymagający.

PS Kolba ? Ciebie coś pierdyknęło z tym beneluxem ?

PS2 Chciałbym jeszcze zauważyć, ze wysokość całej sygnaturki w podpisie nie może przekraczać 150px wysokości. W wypadku nie zastosowania się do uwagi zostaną wyciągnięte należyte konsekwencje xD

Offline Kolba

• Użytkownik
    « Odpowiedź #787 dnia: Kwietnia 27, 2010, 12:06:05 »
    Kolba jesteś naprawdę wkręcony w te klimaty i zakręcony na maksa :P

To znaczy? :P

Nie. Animację zrobił Papa Lazarou (gdzieś w lutym), model rogu wykonał Rathos (w grudniu), a ja dodałem do gry animację i napisałem prościutki skrypt aktywujący ją podczas bitwy (miesiąc temu). Do tego znalazłem też gdzieś w Internecie dźwięk rogu w formacie .wav (miesiąc temu). Zatem Daedalus nie ma z tym nic wspólnego. Plus pokazywałem ten screen miesiąc temu:

PS Kolba ? Ciebie coś pierdyknęło z tym beneluxem ?

To moja sprawa co umieszczam w avatarze czy sygnaturce. Nie umieszczam treści obrażających drugiego człowieka, zatem nie wiem o co biega.

PS2 Chciałbym jeszcze zauważyć, ze wysokość całej sygnaturki w podpisie nie może przekraczać 150px wysokości. W wypadku nie zastosowania się do uwagi zostaną wyciągnięte należyte konsekwencje xD

Poprawione.

Offline daver194

• Użytkownik
    « Odpowiedź #788 dnia: Kwietnia 27, 2010, 12:14:12 »
    - Bitwy morskie (najprawdopodobniej z tego zrezygnuję, gdyż skypt Mirathei jest strasznie zabugowany).
    Kolba grałeś w Berserka?? Tam to świetnie rozwiązali, że masz do wyboru, czy chcesz walczyć na statku, czy na lądzie. Gdyby to trochę podrasować, myślę, że wyszłoby świetnie :) Chodzi mi tu o te walki na lądzie, ale widać było morze i statki w tle.

Offline Grievous

• Użytkownik
    • Chwała Konfederacji Niezależnych Systemów.
    « Odpowiedź #789 dnia: Kwietnia 27, 2010, 12:14:26 »
    - System poborowych.
    Bardzo mnie to zaintrygowało - czy mógłbyś Kolba podać jakieś szczegóły? Albo chociaż pobieżnie opisać na czym ma to polegać?  
    "I never risk my own skin if I don't have to."

Offline Kalpokor

• Użytkownik
    « Odpowiedź #790 dnia: Kwietnia 27, 2010, 12:24:23 »
    To moja sprawa co umieszczam w avatarze czy sygnaturce. Nie umieszczam treści obrażających drugiego człowieka, zatem nie wiem o co biega.
    Oj Kolbuś, co Ty taki nerwowy ? Nie można ironicznie zapytać ? :D

Offline Kolba

• Użytkownik
    « Odpowiedź #791 dnia: Kwietnia 27, 2010, 12:43:30 »
    Bardzo mnie to zaintrygowało - czy mógłbyś Kolba podać jakieś szczegóły? Albo chociaż pobieżnie opisać na czym ma to polegać?  

Otóż co dwa tygodnie przy wioskach pojawiają się oddziały świeżo zwerbowanych wieśniaków, którzy udają się do pobliskiego miasta (należącego do ich frakcji). Gdy wkroczą do miasta, zasilają garnizon. Takie grupki poborowych można też atakować, co opłaca się - przynajmniej na początku gry - gdyż można ich wziąść do niewoli, a potem wcielić do wojska.

Kolba grałeś w Berserka?? Tam to świetnie rozwiązali, że masz do wyboru, czy chcesz walczyć na statku, czy na lądzie. Gdyby to trochę podrasować, myślę, że wyszłoby świetnie :) Chodzi mi tu o te walki na lądzie, ale widać było morze i statki w tle.

Nie będę czegoś takiego dodawał. Wolę dłużej popracować i dodać własne bitwy morskie, niż korzystać z cudzych i nie wykończonych skryptów.

Offline ^IvE

• Słońce Tawerny
    • Użytkownik
    • Piwa: 612
    • Steam ID: Mój status Steam
    « Odpowiedź #792 dnia: Kwietnia 27, 2010, 23:18:01 »
    Trochę szkoda, że Song of Talesin nie będzie wydany na WB, stare animacje są dziwaczne ( w sumie te nowe też, ale na pewno lepsze ). Do tego trochę szkoda twojej pracy, bo może to zabić tego moda, bo wątpię żeby jakiś Anglik czy inny Obcokrajowiec przesiadał się na M&B, gdy wyszedł nowy wypucowany i błyszczący Warband ( blee. ), no ale to już twoja decyzja na co to wydajesz ;p.

Ale może w sumie to dobrze że większość "Polskich weteranów" M&B będzie grało w tego moda ;p
    « Ostatnia zmiana: Kwietnia 27, 2010, 23:19:48 wysłana przez ^IvE »

Offline Daedalus

• Użytkownik
    • Piwa: 143
    « Odpowiedź #793 dnia: Kwietnia 28, 2010, 03:06:57 »
    Tu miał być filmik, ale nie chciałem bez zgody Daedalusa podawać linku.

Nie. Animację zrobił Papa Lazarou (gdzieś w lutym), model rogu wykonał Rathos (w grudniu), a ja dodałem do gry animację i napisałem prościutki skrypt aktywujący ją podczas bitwy (miesiąc temu). Do tego znalazłem też gdzieś w Internecie dźwięk rogu w formacie .wav (miesiąc temu). Zatem Daedalus nie ma z tym nic wspólnego.

Kolba ma rację, z tym nie mam nic wspólnego. W sobotę pewien gość na TW prosił o pomoc w przygotowaniu grania na rogu do swojego moda, a że ja miałem chwilkę wolnego, to napisałem mu potrzebny kod (który, zgodnie z moimi przewidywaniami, działał tylko w single, w multi już nie) oraz zrobiłem na szybko prostą animację, stąd u mnie ten filmik z rogiem. Nie jest on w sumie nawet związany z moim modem...

Offline Kolba

• Użytkownik
    « Odpowiedź #794 dnia: Kwietnia 28, 2010, 09:06:38 »
    Trochę szkoda, że Song of Talesin nie będzie wydany na WB, stare animacje są dziwaczne ( w sumie te nowe też, ale na pewno lepsze ). Do tego trochę szkoda twojej pracy, bo może to zabić tego moda, bo wątpię żeby jakiś Anglik czy inny Obcokrajowiec przesiadał się na M&B, gdy wyszedł nowy wypucowany i błyszczący Warband ( blee. ), no ale to już twoja decyzja na co to wydajesz ;p.

Ale może w sumie to dobrze że większość "Polskich weteranów" M&B będzie grało w tego moda ;p

Zapewniam Cię, że jest wielu "Anglików czy innych obcokrajowców", którzy grają jeszcze w podstawkę i z chęcią pobiorą mojego moda. Poza tym nie tworzę moda dla Was czy dzieci z Taleworlds, tylko dla siebie i ekipy tworzącej moda. A tak przy okazji wydaję modyfikację publicznie, a nuż kogoś to zainteresuje?

Garść najnowszych screenów:

Nowy system tworzenia postaci:

Miecz by woyo-sensei:

@MakeMyDay:

« Ostatnia zmiana: Maja 02, 2010, 10:17:19 wysłana przez Kolba »