Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Song of Taliesin II: Wars of the Old North  (Przeczytany 153626 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Kolba

• Użytkownik
    • Piwa: 2
    • Ten który opowiada kretowi bajki do snu
    Odp: A Song of Taliesin
    « Odpowiedź #765 dnia: Marca 29, 2010, 15:09:24 »
    Piszę tego posta jednak w innym kontekście. Uważam, że jeśli traktujesz osoby z tego forum poważnie, to powinieneś zamieścić tutaj taką zapowiedź po polsku, ponieważ jestem pewien, że spora część osób nie zna języka na tyle dobrze, żeby wszystko zrozumieć, a to wygląda jakbyś trochę ich ignorował, a po tych ponad 50 stronach widać, że są modem zainteresowani.

Jeśli ktoś jest zainteresowany modem, a nie rozumie wszystkiego co jest napisane w prezentacji, to przecież może zajrzeć do słownika angielsko-polskiego lub skorzystać z Google Translate. A jeśli nadal czegoś nie rozumie, to może zadać pytanie w tym temacie. Nie mam na tyle czasu aby wszystko tłumaczyć na język polski.

« Ostatnia zmiana: Kwietnia 04, 2010, 13:34:58 wysłana przez Kolba »

Offline Glaedr

• Użytkownik
    • Piwa: 5
    « Odpowiedź #766 dnia: Kwietnia 04, 2010, 13:44:37 »
    Według mnie Kolba ma 100% rację i tylko od niego zależy co będzie w jakim języku. Jak coś Ci nie pasuje to nie musisz przeglądać tego wątku.

Offline Kolba

• Użytkownik
    « Odpowiedź #767 dnia: Kwietnia 04, 2010, 14:44:52 »
    Pora na mały progress report. W ostatnich dniach bardziej wypoczywałem niż pracowałem, ale i tak poświęciłem wczorajszą (i dzisiejszą) noc na modding.

1) Właśnie pracuję nad nowymi rodzajami tunik z płaszczami. Będzie ich około dziesięć (różne kolory tuniki i płaszcza), do tego dojdą jeszcze kolczugi z płaszczami oraz zbroje łuskowe z płaszczami. Część z nich mieliście okazję podziwiać na ostatnich stronach, ale zrobiłem też trochę nowych (gdyby ktoś się pytał - drugi screen przedstawia pijanego strażnika):

(click to show/hide)

2) Kolejna sprawa to...animacja grania na rogu. Tak, właśnie jest już gotowa. Jeszcze kilka poprawek i niedługo umieszczę krótki filmik prezentujący granie na rogu. A póki co przedstawiam szybki screen z openBrf:

(click to show/hide)

3) I na koniec mały deser. W nadchodzącej wersji planuję dodać kilku NPC, którzy dołączą do naszej świty jeśli będziemy mieć odpowiedni poziom sławy i spełnimy inne różnorakie wymagania. Nie wszyscy będą stale podróżować z naszą drużyną (jak na przykład wiedźma). Będą to między innymi:

(click to show/hide)

Liczę na Wasze sugestie i mam nadzieję że znajdzie się kilka takich osób, które podrzucą mi kilka pomysłów co do członków świty.

Offline Grievous

• Użytkownik
    • Chwała Konfederacji Niezależnych Systemów.
    « Odpowiedź #768 dnia: Kwietnia 04, 2010, 14:56:49 »

Deogbair (Cześnik) - wymagania: należy zostać lordem jednej z frakcji lub ogłosić niepodległość własnego królestwa; odpowiedzialny za nasz kielich do picia - nie możemy zostać otruci (otrucie obniża punkty zdrowia i niektóre umiejętności); przeprowadza ceremonie nalewania trunków, czym imponuje obecnych na uczcie dworzanom; +2 sława co każdy miesiąc.

Och! Takiego człeka zawsze mi brakowało w M&B! Fantastyczny pomysł!
    A co do sugestii.... Skoro jest NPC dający ochronę przed truciznami to może przydałby się także ktoś kto by truł na nasze polecenie, przeprowadzał jakieś dywersje lub sabotaże - Bo wiedźma obniża morale wojska, ale brakuje kogoś kto wpływał by niekorzystnie na lordów i infrastrukturę.
    "I never risk my own skin if I don't have to."

Offline Kolba

• Użytkownik
    « Odpowiedź #769 dnia: Kwietnia 04, 2010, 16:32:18 »
    Dobry pomysł. Z pewnością dodam takiego sabotażystę/zabójcę/szpiega.

Offline Roland hr. Bretanii

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    • Old, nervous and out of tune... RINGO!
    « Odpowiedź #770 dnia: Kwietnia 04, 2010, 22:23:57 »
    No świetnie! Te wszystkie animacje i nie tylko chcę widzieć w następnej wersji modyfikacji. Wiesz, że jest bardzo fajnie. Ale dalej ssiesz pałkę z tym angielskim : P Ale już mniejsza o to. Powodzenia i czekam na paczuchę! : P

Offline Kradus

• Administrator
    • Użytkownik
    • Piwa: 463
    • Steam ID: Mój status Steam
    « Odpowiedź #771 dnia: Kwietnia 05, 2010, 08:35:02 »
    Skoro gadacie o szpiegach i tym podobnym to może byście zrobili coś na wzór informatora.

Np. [na podstawie callradi], jeśli Nordowie mieli by wojnę ze Swadią to król swadii by miał za jednego z lordów nordów "dobrego kolegę" - informatora. By mówił gdzie się znajduje najwięcej wojsk wroga, czy planują jakąś kampanie wojenną i takie inne. A my byśmy mogli dostać jakieś zadanie od króla nordów byśmy za kumplowali się z królem swadii i żeby podał imię zdrajcy.

Może to trochę dziwne ale wątpię żeby w tamtych latach nie było korupcji ;)

Offline Kolba

• Użytkownik
    The Song of Taliesin (Prezentacja muzyki - strona 46)
    « Odpowiedź #772 dnia: Kwietnia 21, 2010, 16:32:21 »
    Australijski (ale ze słowiańskimi korzeniami) kompozytor muzyki do mojego moda - Vladan Zivanovic - przygotował dla was kilka utworów, które znajdą się w kolejnej wersji Song of Taliesin. Aby jak najlepiej oddać klimat tamtych czasów zrezygnował z epickiej muzyki orkiestralnej i sięgnął do korzeni muzyki średniowiecza. Dzięki temu będziecie mogli posłuchać między innymi: piszczałek, rogów do grania, trąbek (w tym celtyckie carnyxy), bębnów bodhrán, fletów i innych instrumentów. Zapraszam do pobierania i słuchania!

Pieśń Taliesina
    http://www.box.net/shared/nhkduf863m

Leśne duszki
    http://www.box.net/shared/sx2q2d3h1e

Wezwanie do bitwy
    http://www.box.net/shared/vtdbfks2yf

Oczy myśliwego
    http://www.box.net/shared/uc1hr982td

Szarża na szkockich Wyżynach
    http://www.box.net/shared/9bs4xatl5h

Mam nadzieję, że choć jeden z tych utworów przypadnie wam do gustu.
    « Ostatnia zmiana: Kwietnia 21, 2010, 16:33:57 wysłana przez Kolba »

Offline Grievous

• Użytkownik
    • Chwała Konfederacji Niezależnych Systemów.
    Odp: The Song of Taliesin (Prezentacja muzyki - strona 46)
    « Odpowiedź #773 dnia: Kwietnia 21, 2010, 16:46:23 »
    Pieśń Taliesina jest świetna! Pozostałe ani trochę nie przypadły mi do gustu, ale tego utworu słucham z nieskrywaną chęcią. No i może jeszcze szarża jest w miarę - ma w sobie to coś. Moim skromnym zdaniem Leśnie duszki są okropne, ale to tylko moja opinia.
    "I never risk my own skin if I don't have to."

Offline Skolopendromorf

• Użytkownik
    • Yghern!
    « Odpowiedź #774 dnia: Kwietnia 21, 2010, 17:24:09 »
    Mi osobiście wszystkie utwory bardzo się podobają. Mają klimat.

Offline Kawalek

• Użytkownik
    « Odpowiedź #775 dnia: Kwietnia 21, 2010, 17:58:48 »
    o tak pieśń tallesina jest najlepsza ale pozostałe też dobre

Offline Petters

• Użytkownik
    • W grze - Deus
    « Odpowiedź #776 dnia: Kwietnia 21, 2010, 18:39:27 »
    No no no, świetnie! Na pewno lepiej będzie się grało przy tym niż przy już troszkę nudnych kawałkach z podstawki.
    Najprościej rzecz ujmując, ludzie dzielą się na dwa rodzaje - na gaduły i na ludzi czynu.
    Większość ludzi to gaduły. Jedyne, co potrafią, to gadać.
    Ale kiedy przychodzi co do czego, właśnie ludzie czynu odmieniają świat.
    A kiedy to robią, odmieniają też nas. I dlatego nigdy o nich nie zapominamy.
    A kim ty jesteś? Będziesz tylko gadał, czy się postawisz i coś z tym zrobisz?
    Bo, uwierzcie mi, reszta to tylko zwykłe pieprzenie.

Offline Kasparus

• Użytkownik
    • Piwa: 1
    « Odpowiedź #777 dnia: Kwietnia 21, 2010, 19:21:07 »
    Co jest najsmutniejsze to to, że wydajesz moda na M&B. Trudno będzie przesiąść się z pięknego WB na szpetnego M&B. Taki los wszystkich fajnych modów :(

Offline legomir

• Użytkownik
    « Odpowiedź #778 dnia: Kwietnia 21, 2010, 19:52:23 »
    Powiem to co powiedział Kolba kiedyś WB to tylko podrasowana podstawka...
    "Można ścinać kwiaty, ale wiosny to i tak nie zatrzyma" Che Guevara
    GG: 15621533

Offline Roland hr. Bretanii

• Użytkownik
    • Old, nervous and out of tune... RINGO!
    « Odpowiedź #779 dnia: Kwietnia 21, 2010, 19:57:34 »
    Kasparus czy piękny jest Warband? Może i tak, ale tylko dla ludzi z "potworami", a nie z komputerami... ^^
    Muzyka jest świetna. Najbardziej do gustu przypadła mi ostatnia. Dla mnie odpowiednie tempo i brzmienie. No i po za tym zmotywowały mnie do dokończenia scen dla Ciebie :P