Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Song of Taliesin II: Wars of the Old North  (Przeczytany 153844 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Daedalus

• Użytkownik
    • Piwa: 143
    Odp: A Song of Taliesin (Ważna informacja na stronie 47)
    « Odpowiedź #720 dnia: Lutego 03, 2010, 21:34:43 »
    Nie dodawaj go jako tarczę, ale jak zwykłą broń dwuręczną. Usuń tylko możliwość ataku. Chyba że chcesz, aby nim walił innych po łbie. ;)

Offline Grievous

• Użytkownik
    • Piwa: 2
    • Chwała Konfederacji Niezależnych Systemów.
    « Odpowiedź #721 dnia: Lutego 03, 2010, 21:47:38 »
    Kolba proszę Cię zamieniaj krzyża w jakąś broń - wiem że może brzmię jak jakiś zaślepiony katol, ale proszę Cię żeby krzyż w twoim naprawdę interesującym modzie nie został zamieniony w broń.
    Nie mam dobrych argumentów na poparcie mojego zdania, ale po prostu proszę proszę Cię.
    "I never risk my own skin if I don't have to."

Offline matiux

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    • Podczas wojny milczą prawa.
    « Odpowiedź #722 dnia: Lutego 03, 2010, 22:25:27 »
    Kolba jesli robiles ten krzyz w wingsie to moglbys go przékrécic tak zeby byl do gory albo po prostu zamiast robic go jako tarcze zrob go jako miecz dwureczny albo dodaj go do zbroi tzn. zeby byl czescia zbroi i by go na plecach nosili

(mam angielska klawiature)
    « Ostatnia zmiana: Lutego 03, 2010, 22:27:16 wysłana przez matiux »
    Patrioci zawsze mówią o umieraniu za ojczyznę lecz nigdy nie wspominają o zabijaniu za nią...

Ludzie nie idą na wojnę dla zabawy. Dla zabawy nie zostawia się zapłakanej mamy.

Offline piotrmasteror

• BANITA
    • Użytkownik
    • THIS IS SPAAAAAM!!
    « Odpowiedź #723 dnia: Lutego 03, 2010, 23:48:08 »
    eee, a nie lepiej zrobić go tak jak sztandar bitewny? a co do trzymania to najlepiej tak jak topór gigantyczny, bo wyobrażacie sobie taką "pielgrzymkę" zrobić? (niestety pewnie walili by tym na lewo i prawo)
    Szczęka mi opadła, przebiła się przez panele, warstwę waty szklanej, folii, regipsu, desek, siedliska myszy, wpadła na dolne piętro, wylądowała na podłodze, po czym odbiła się od niej i spadła na posadzkę. Wybiła dziurę w kafelkach i metrowej grubości warstwę wiekowego, poniemieckiego betonu, wpadła do zalanej piwnicy, roztrzaskała rury doprowadzające wody, po czym wrzasnęła "ja pie**ole!"
    BUAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAA

Offline Kolba

• Użytkownik
    • Ten który opowiada kretowi bajki do snu
    Odp: A Song of Taliesin
    « Odpowiedź #724 dnia: Lutego 06, 2010, 09:26:55 »
    Właśnie pracuję nad bardzo rozbudowanym systemem tworzenia postaci, w którym mamy do wyboru około trzydzieści królestw, z których pochodzi nasz bohater. Osiem w samej Brytanii i Irlandii, a reszta państw do wyboru znajduje się na kontynencie. Będziemy mogli kierować (nazwy podałem w uproszczeniu): Brytem, Anglem, Sasem, Bretończykiem, Piktem, Irlandczykiem, Frankiem, Fryzem, Wizygotem, Swebem, Burgundczykiem, Alemańczykiem, mieszkańcem kolonii Brytów w północnej Hiszpanii, Jutem, Geatem (mieszkańcem południowej Szwecji), Duńczykiem, Szwedem, Ostrogotem, koczowniczym Awarem, Turyngianinem, Longobardem i na deser otrzymamy możliwość zostania mieszkańcem Cesarstwa Wschodniorzymskiego, późniejszego Bizancjum. Być może dodam też Obodrytów, Wieletów, a nawet...Pomarzan i Polan!

Do tego dochodzi kilkanaście klas postaci: wódz, wojownik, kupiec, myśliwy, rzemieślnik, chłop, bard, złodziej i wiele innych. Każda klasa postaci będzie inaczej wyglądać dla każdego królestwa - na przykład jeśli wybierzemy wizygockiego wodza będzie on ubrany w kolczugę, grawerowany hełm i ochraniacze na nogi; natomiast bizantyjski wódz otrzyma zbroję lamelkową i hełm z końskim włosiem; tymczasem wódz Piktów dostanie skórzaną zbroję i hełm z brązu! Wkrótce pokażę "prezentację" nowych królestw i profesji postaci, bo już większość zrobiłem.

Aha, jeszcze jedno. Będziemy mogli obejrzeć olbrzymią mapę Europy z zaznaczonymi państwami, aby zobaczyć skąd pochodzi nasz bohater. Do tego dochodzą wyczerpujące opisy naszej ojczyzny oraz ludzi, którzy ją zasiedlają.

Liczę na wasze sugestie, co do nowych królestw i profesji. W szczególności zapraszam do dyskusji Nifna.

Jeszcze mapka:

(click to show/hide)

Offline Chwalimir

• Użytkownik
    « Odpowiedź #725 dnia: Lutego 24, 2010, 20:57:33 »
    Wkrótce pokażę "prezentację" nowych królestw i profesji postaci, bo już większość zrobiłem.

Aha, jeszcze jedno. Będziemy mogli obejrzeć olbrzymią mapę Europy z zaznaczonymi państwami, aby zobaczyć skąd pochodzi nasz bohater. Do tego dochodzą wyczerpujące opisy naszej ojczyzny oraz ludzi, którzy ją zasiedlają.

Czekamy na tą prezentację :D Mod ma potencjał, nie licząc parę bugów to i tak ma szansę stać się jednym z lepszych modów, jeżeli nie najlepszym. A co do wykonania całej mapy Europy, szeregu państw i profesji to życzę powodzenia ;p Choć niewątpie w umiejętności Kolby to na pewno zajmie to kupę czasu, a ja w wolnych chwilach z chęcią bym już pograł w to ,,poprawione'' , upgrade-owane cudeńko.
    Ps. Coś przycichła dyskusja o modzie.

Offline Kolba

• Użytkownik
    « Odpowiedź #726 dnia: Lutego 24, 2010, 21:24:55 »
    Nowy system tworzenia postaci jest już gotowy, brakuje tylko trochę ekwipunku dla nowych profesji. A skoro już mowa o dyskusji, to myślę że po pokazaniu tych screenów na nowo rozgorzeje.

Modele i tekstury wykonali Vain, sir Luca, czeslav, Michał i Gedus. Kolejna prezentacja będzie zawierała ulepszony crannog (piąty obrazek od góry), model oratorium Gallarusa (http://en.wikipedia.org/wiki/Gallarus_Oratory) i nowe profesje przy tworzeniu postaci.

Offline Roland hr. Bretanii

• Użytkownik
    • Old, nervous and out of tune... RINGO!
    « Odpowiedź #727 dnia: Lutego 24, 2010, 22:13:17 »
    Co Ci żołnierze tak "śmiesznie" stoją? Jakieś nowe animacje? ;D
    No, widzę, że mod coraz bardziej pięknieje.

Offline DuoGum

• Użytkownik
    • Piwa: -1
    « Odpowiedź #728 dnia: Lutego 25, 2010, 17:15:05 »
    Te chaty, wyglądają zajebiście :]

Offline VainV

• Użytkownik
    • Piwa: 22
    « Odpowiedź #729 dnia: Lutego 25, 2010, 17:35:22 »
    Dziękuję:)Te chaty będę jeszcze poprawiał.
    Gallarus:
    (click to show/hide)
    (click to show/hide)
    Model zrobił sir Luca,teksturę ja.

Offline Maly_007

• BANITA
    • Użytkownik
    • Piwa: 1
    « Odpowiedź #730 dnia: Lutego 25, 2010, 17:40:38 »
    Kolba, mówiłeś coś rano na SB o klasach. Nie pamiętam dokładnie jakie już są, ale mam 2 propozycje...

- Medyk/Znachor - jakieś plusy do zdolności medycznych... Można też dać mu zioła (które z tego co pamiętam już w modzie są :P)
    - Champion - plus do charyzmy i dowodzenia...

Offline Kolba

• Użytkownik
    « Odpowiedź #731 dnia: Lutego 25, 2010, 20:01:47 »
    Dzięki za propozycje. Z pewnością dodam znachora, a nad championem jeszcze się zastanowię.

Offline Kolba

• Użytkownik
    « Odpowiedź #732 dnia: Lutego 28, 2010, 10:45:09 »
    Nowy system tworzenia postaci w wielkim skrócie (brak tu dłuższych opisów, wyboru religii i mapy, jednak nad tym cały czas pracuję):

I jeszcze crannog Vaina i sir Luci:

« Ostatnia zmiana: Lutego 28, 2010, 10:47:49 wysłana przez Kolba »

Offline Wezyk

• Użytkownik
    « Odpowiedź #733 dnia: Lutego 28, 2010, 14:22:27 »
    Już tworzenie postaci nie będzie tak proste ;(
    Bardzo ładny ten crannog :) Widać , że mod się prężnie i dynamicznie rozwija co chyba każdego cieszy :D
    Mnie ciekawi jak będą wyglądać oblężenia . Czy na przykład będzie można zrobić coś takiego : http://pl.wikipedia.org/wiki/Bitwa_pod_Alezj%C4%85  lub jako broniący się wypad bo tego mi zawsze brakowało . Nocnych wypadów :)
    Edit: Tak , nareszcie nocne wypady !!!
    « Ostatnia zmiana: Lutego 28, 2010, 14:47:44 wysłana przez Wezyk »
    Zero poczucie humoru... Zupełnie jak w IG...

Offline Kolba

• Użytkownik
    « Odpowiedź #734 dnia: Lutego 28, 2010, 14:44:56 »
    Oblężenia zostaną całkowicie zmienione - już nie będzie drabin, a tym samym przepychanek żołnierzy na nich. Niedługo umieszczę screeny z nocnego napadu na crannog Brytów. Inspiracją jest ten oto obrazek:

http://medieval.ucdavis.edu/130/asD.jpg

Edit: Nowe screeny:

« Ostatnia zmiana: Lutego 28, 2010, 15:24:43 wysłana przez Kolba »