Kolbuś, zrobiłeś ten skrypt uderzania tarczą. Ale co tak naprawdę wpływa na ilość obrażeń zadawanych tą tarczą? W takim układzie przy tarczach trzeba by napisać która ile ich zadaje. Np tarcza z takim kolcem pośrodku zada ich więcej niż tarcza zupełnie płaska itp
Póki co nie planuję nie różnicować obrażeń, bo to nie jest to tymczasowo priorytetem.
Jestem coraz bliżej wydania pierwszej wersji moda - zostało już tylko kilka modeli do zrobienia, ostatnie zmiany w drzewkach żołnierzy i dodanie mapy, wraz z przyporządkowaniem osad do miast. Przedwczoraj dodałem nowy quest, który polega na eskortowaniu biskupa z miasta x do y. Nie jest to może za bardzo wymagające zadanie, ale w sam raz na początek. Trzeba jednak liczyć się z tym że strata biskupa w bitwie, czy niedostarczenie go na miejsce w określonym czasie ma nieodwracalne konsekwencje i może znacząco wpłynąć na przebieg dalszej gry. Planuję dodać szereg innych questów - między innymi dostarczenie relikwi do określonego miasta (jest to o tyle trudne, że wkrótce każdy bandyta w okolicy zacznie podążać w naszą stronę i będziemy potrzebować olbrzymej armii lub wysokiego skilla pathfinding) i dwa ogromne questy, które was zadziwią rozmachem. Na razie nie zdradzam szczegółów, ale mogę tylko powiedzieć że przez te zadania możemy ukończyć całą grę i oglądnąć końcowy - uwaga - filmik! Do tego przygotował kilka losowych zdarzeń, które umilą wam grę.