No to mały apdejt w związku z zakończeniem pierwszego półrocza nauki. Najpierw ocenki:
Polski - 4 #liga, zacząłem od jedynki w pierwszym tygodniu września :D swoją drogą, to najlepsza ocena, na półrocze/koniec, jaką miałem w liceum z polskiego
Matematyka - 3, dokładnie na odwrót, zacząłem od trzech piątek, potem było już tylko gorzej :P
Historia i społeczeństwo - 5, co tu dużo mówić... w sumie nic nie robimy na lekcjach, więc w sumie nawet nie wiem za co nam oceny wystawiła
Geografia - 4 bez jakiejkolwiek nauki, ez przedmiot
Angielski - 5, nic specjalnie trudnego
Niemiecki - 4, spodziewałem się 4, na sprawdziany się nie uczyłem to zazwyczaj takie oceny wpadały :P
WF - 4, jak w zeszłym roku - ze sprawdzianów 5 i jedynki za niećwiczenie jak była siatka, średnia ocen wyszła jaka wyszła :D
Ekonomia i społeczeństwo - 5 za przyniesienie prezentacji o papierach wartościowych i giełdzie tydzień po terminie (dzięki Bojar za sugestie btw, uwzględniłem :D)
Filmoznawstwo - 4, uczy nas ta sama nauczycielka co z dziennikarstwa, więc tłumaczyć dlaczego 4 chyba nie muszę :D
Religia - 5 za samo uczęszczanie na przedmiot i frekwencję powyżej 50%
A, i zachowanie dobre, dużo nieobecności nieusprawiedliwionych i spóźnień, ale reprezentowanie szkoły mi zrównoważyło.
Wyniki z maturki próbnej:
Polski (podstawa): 88%, pisanie zajęło mi godzinę, bo się do Szczecina spieszyłem, oczywiście tam projsen browarem mnie nie ugościł chociaż obiecał, nie polecam głosować na tego usera. A maturka izi.
Matematyka (podstawa): 58%, dużo głupich błędów, ale w sumie i tak drugi najlepszy wynik w klasie, patrząc na to pod względem kto jakie ma oceny z tego przedmiotu, to z 10 osób powinno napisać lepiej ode mnie :D
Niemiecki (podstawa): 92%, well... no tego się akurat najmniej spodziewałem, myślałem że z tego przedmiotu będę miał najgorszy wynik, a tu lekkie zaskoczenie :P
Historia (rozszerzenie): 80%, łatwa dosyć maturka, temat jaki akurat mi się trafił z nowożytności był praktycznie identyczny z tematem mojej pracy na Olimpiadę Historyczną dwa lata temu (czy RON była państwem tolerancyjnym, o jeden wiek przedział czasowy się tylko różnił), więc praktycznie gotowca pisałem. Mam nadzieję, że na maturze właściwej też mi się trafi coś co już pisałem :D