Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Wasze osiągnięcia w nauce ;)  (Przeczytany 59948 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Dyktator

• Administrator
    • Użytkownik
    • Piwa: 1002
    Odp: Wasze osiągnięcia w nauce;)
    « Odpowiedź #270 dnia: Kwietnia 19, 2015, 00:19:54 »
    Angielski: 2
    Angielski w zawodzie: 2
    To ciekawe, że 2 z angielskiego ma osoba, która zarówno w mowie, jak i w piśmie komunikatywnie się nim posługuje bez najmniejszych problemów.

Religia: 1
    To w ogóle możliwe? Kłamiesz :D
    A jeśli nie, to o ile się nie mylę, nie trzeba uczęszczać na ten przedmiot. Skoro masz 1 z religii, przez frekwencję, to nie lepiej się po prostu z tego przedmiotu wypisać? :P
    Premier TFW 2015-2019
    (click to show/hide)
    (click to show/hide)
    (click to show/hide)
    (click to show/hide)

Offline Kamillo18

• Użytkownik
    • Piwa: 360
    « Odpowiedź #271 dnia: Kwietnia 19, 2015, 00:46:45 »
    Ja w Zawodówce to skupiałem się wyłącznie na jednym przedmiocie - historii, głównie z powodu, że lubie ten przedmiot i hobbystycznie czytam sporo artykułów i literatury poświęconej wydarzeniom historycznym.

A tak to z czasów uczęszczania do szkoły co mogę powiedzieć ? Niby się chodziło, ale tylko chodziło i siedziało w ławce. Uczęszczaniem tego nie nazwę. Dzień bez trzech pał (czyt. ocen niedostatecznych) to był dzień udany. W sumie to sam sobie jestem winny, uczyć się nie chciało, do matury się nie podeszło, bo wiedzy nie było żadnej i dzisiaj się człowiek musi pierd**** pracując w ubojni. Także jeżeli chodzicie do szkoły, posłuchajcie mojej rady i się weźcie za naukę. Lepiej pomęczyć się te kilka lat, by potem mieć lżej i mieć jakieś perspektywy i co najważniejsze, by inni na Ciebie patrzyli jak na kogoś porządnego, a nie "chłoposzka co pracuje w ubojni. A tak to 46 lat jeszcze do emerytury o ile Bozia da zdrowie.
    Ogólnie ciężko opisać jak wygląda moje życie, ale sprowadza się do losów tytułowego Szwagra z youtubowego skeczu, czy jak to nazwać "u Szwagra" produkcji śmiechawa.tv. Bo właściwie, jakie inne perspektywy ma człowiek taki jak ja, z zawodowym bez matury ?

Offline Arthasan

• Użytkownik
    • Piwa: 67
    « Odpowiedź #272 dnia: Kwietnia 19, 2015, 03:10:26 »
    McAbra, owszem. Fizyka szkolna to głupota, dlatego też nie uczęszczam na lekcje fizyki rozszerzonej. Uczę się jej w domu w sposób pozbawiony kucia itp. Po prostu wszystko jest kwestią przedstawienia. Dla mnie fizyka to przedmiot w pewnym sensie humanistyczny, polega wszak na opisie świata, tyle tylko, że za pomocą aparatu matematycznego.

Offline huth

• Piwa: 451
    « Odpowiedź #273 dnia: Kwietnia 19, 2015, 12:51:11 »
    jakie inne perspektywy ma człowiek taki jak ja, z zawodowym bez matury ?
    Hmm zarobić euro czy NOK robiąc na Zachodzie(co niby złego w pracy w ubojni itp.?), a potem starać się gdzieś jeszcze o dofinansowanie, doszkolić się i założyć działalność. No bo niby co innego...
    Zresztą ja się nie znam i są ludzie którzy mają gorzej. Bo np. nie mają zawodu i nie mogą pracować w ubojni!

McAbra, owszem. Fizyka szkolna to głupota, dlatego też nie uczęszczam na lekcje fizyki rozszerzonej. Uczę się jej w domu w sposób pozbawiony kucia itp. Po prostu wszystko jest kwestią przedstawienia. Dla mnie fizyka to przedmiot w pewnym sensie humanistyczny, polega wszak na opisie świata, tyle tylko, że za pomocą aparatu matematycznego.
    Niestety, ale ludzie po reformie(a w sumie to szersza tendencja, a w sumie zaczęło się to w XIX wieku od scjentyzmu...) są edukowani w tej pułapce podziału na przedmioty humanistyczne i ścisłe. Jest to durne jak nie wiem co. Nie da się pomijać jakichś przedmiotów w rozwoju człowieka, bo będzie albo bełkoczącym debilem, co nie potrafi liczyć(cześć!) albo niewrażliwym debilem redukującym wszystko do liczb. Podobnie nauki społeczne i wszelkie inne. No sorry, ale co to znaczy, że jakaś nauka nie jest społeczna, jak na moje myślenie, to te wszystkie wynalazki i odkrycia wpłynęły bardziej na społeczeństwo niż ci wszyscy filozofowie(zresztą jakie to jest przekomiczne jak na tych wszystkich filozofiach, historiach itp. jest logika i połowa studentów nagle nie wie jak się nazywa :D Ale lać wodę to zawsze)
    Zresztą taki Einstein - jak dla mnie to jest humanista na 100%

Offline beanshee

• Użytkownik
    • Piwa: 175
    « Odpowiedź #274 dnia: Kwietnia 19, 2015, 13:13:51 »
    Kamillo, nie zgodzę się z Tobą. Nie wszyscy muszą mieć maturę, nie wszyscy muszą wiedzieć, o co chodzi w motywie "exegi monumentum". Ba, większości ani matura ani ta wiedza nie będzie do niczego potrzebna. Szkoda tylko, że w kraju leży szkolnictwo zawodowe. Bo teraz mieć dobry fach i konkretne umiejętności to lepiej niż mieć magistra. Kumaty kafelkarz, blacharz-lakiernik albo rzeźnik może się lepiej ustawić w życiu niż niejeden po studiach.
    Łowy zaczęte! Bij, kto w Boga wierzy!
    I grzmij: "Bóg, Anglia, król i święty Jerzy!"

Offline Kamillo18

• Użytkownik
    • Piwa: 360
    « Odpowiedź #275 dnia: Kwietnia 20, 2015, 00:03:13 »
    Kamillo, nie zgodzę się z Tobą. Nie wszyscy muszą mieć maturę, nie wszyscy muszą wiedzieć, o co chodzi w motywie "exegi monumentum". Ba, większości ani matura ani ta wiedza nie będzie do niczego potrzebna. Szkoda tylko, że w kraju leży szkolnictwo zawodowe. Bo teraz mieć dobry fach i konkretne umiejętności to lepiej niż mieć magistra. Kumaty kafelkarz, blacharz-lakiernik albo rzeźnik może się lepiej ustawić w życiu niż niejeden po studiach.
    Póki co trzeba żyć jak się żyje. Ale też widzę często, jak studenci mają mniej w głowie, niż niejeden z mojej dawnej klasy w szkole zawodowej. I w sumie to jest głupota obecnie w polskim nauczaniu - każdy z papierkiem, że ma maturę (i czy ma 30% czy 90%) idzie na studia i ma wyższe. A potem jak sie go pyta o jakieś podstawy, które człowiek (Polak) powienien znać np. data bitwy pod Grunwaldem, taki delikwent odpowiada "yyyy w średniowieczu". Znam człowieka, co jest na prawie, a ma mniejszą wiedzę o historii niż ja, który czytam ją dla samego siebie.
    Zobaczymy, jak to się potoczy. Ogólnie też wychodzę z założenia, że brakuje ludzi z umiejętnościami manualnymi, stąd taki wybór szkoły (i dlatego, że nie chciało mi się uczyć).

Offline Kradus

• Administrator
    • Użytkownik
    • Piwa: 463
    • Steam ID: Mój status Steam
    « Odpowiedź #276 dnia: Kwietnia 20, 2015, 09:39:07 »
    Kamillo, mnie się osobiście wydaje, że niektórzy nauczyciele są faktycznie z powołania i chcą tą wiedzę przekazać uczniom ale nieraz są blokowani przez jakże bystre nieraz rozporządzenia ministra. Bo pewnie zaraz by się jakiś rodzic biednego debilka oburzył, że dostało dziecię pałę za nieznanie daty bitwy pod Grunwaldem albo powstań narodowych. Uważam również, że w każdym województwie/regionie powinien być przedmiot jego historii dotyczący. Sam pewnie lepiej znam historię Śląska dzięki zajęciom na studiach a z wiedzy dot. płd Wielkopolski skąd pochodzę dużej nie mam... Jedyne co pamiętam to jakiś zeszycik o Wlkp. z podstawówki. Zdecydowanie powinniśmy wprowadzić niejako autonomię w kwestii nauczania samym nauczycielom. A jedynie co to powinni mieć swego rodzaju wskazówki, albo ogólniki co jest wymagane na maturze. Ze szkołą jak z nauką jazdy samochodem/innym ustrojstwem - uczy ona jak zdać egzamin, a nie jak porządnie jeździć...

Offline firentis

• Użytkownik
    • Piwa: 130
    « Odpowiedź #277 dnia: Kwietnia 24, 2015, 20:56:12 »
    To może i ja przedstawię swoje gimbusowe oceny ;)
    Religia - 4/5 Niby przedmiot banalny, ale przy naszej nauczycielce już taki nie jest. Kartkówki są trudne, jeśli się nie nauczysz. Na innych przedmiotach pamiętam z lekcji, ale tutaj takie to nudne, że wgl nie słucham.
    Polski - 4 W podstawówce miałem 6, bo poszedłem na jeden konkurs. Tutaj nauczycielka jest bardziej wymagająca. Trzeba się trochę postarać :P
    Historia - Tutaj pewnie będzie 5. Gdyby nie nauczycielka, to lubiłbym nawet ten przedmiot :P Ogólnie nie jest najgorzej.
    Niemiecki - 3, może 2. Kompletnie tego nie ogarniam
    Angielski - Na półrocze było 5, ale teraz może być 4. Ogółem za dużo zadań domowych, nierobienie ich obniża mi ocenę.
    Matma - 5 Na razie wszystko jest proste.
    Fizyka - 4 Rozumiem piąte przez dziesiąte, ale nauczyciel jest spoko.
    Chemia - 4/5 Na razie nie jest źle.
    Biologia - To samo.
    Geografia - 4/5 Nauczyciel od fizyki, nie jest źle.
    Plastyka - 3/4 Na początku roku przyniosłem kilka prac. Teraz zgarniam same jedynki (brak zadań domowych) i trójki (praca na lekcjach), więc ocena idzie w dół. Z pewnością nie jestem uzdolniony plastycznie :P
    Muzyka - 5 Wystarczy zaśpiewać, żeby zdać na pięć. Nawet ja, fałszując mam taką ocenę :D
    Informatyka - 5/6 Ogółem na razie głównie teoria. Wystarczy przeczytać przed lekcją.
    W-F - Na semestr było 6, ale teraz była zmiana nauczyciela, a potem siatkówka, która obniżyła moją ocenę. Wymigałem się też kilka razy od zawodów, więc szóstka nie jest już pewna.

Offline Maciek.

• Użytkownik
    • Piwa: 164
    « Odpowiedź #278 dnia: Kwietnia 24, 2015, 21:26:19 »
    A co mi tam.
    Religia - 5 Co tu dużo mówić, wystarczy zdać kilka modlitw, a resztę lekcji uczyć się do czego innego.
    Polski - 4 Cała reszta klasy ma 2 ^^
    Historia - no niby 4, bo choć trochę uczciwości mam i nie ściągam z tablic które są metr przed moją głową
    Niemiecki - 3 albo 4, cały pierwszy semestr na spisanych pracach. Przez drugi semestr kolega się przeniósł stąd ta obniżona średnia :/
    Angielski - 4 Wszystko, ale to wszystko ze ściąg
    Matma - 4 albo 5, nauczycielka zbyt wymagająca. Tak to cały czas miałem po 6 bez uczenia się w domu.
    Fizyka - 4, moim nauczycielem jest emerytowany bramkarz. Spoko gość i czasem nawet się zaśmieje.
    Chemia - 3, miało być 4 ale zrypałem klasówke z... sam nwm czego
    Biologia - będzie 4, zarąbista nauczycielka. Nie to co kiedyś, jakiś samuraj w mokasynach.
    Geografia - 4 albo 5, prosty przedmiot ale nie robię ćwiczeń więc trochę nisko jak na mnie
    Plastyka - 4 - 5, efekty rysunków robionych przed klasą.
    Muzyka - 4, chyba. Może pdobiją 5.
    Informatyka - 5, banał i banał. A i nauczycielka się nie wkurza gdy wstaje od kompa i idę do kolegi żeby spisać.
    WF - 5, siatka mi to zaniża, z biegów same 6 lub 5+
    WOS - 4, kartkówki, dużo kartkówek.
    Technika - 5, babka raz mówi, minute później zaprzecza sama sobie.
    Może i mam zblazowany umysł ale przynajmniej jestem jebnięty :////

Offline Trebron2009

• 2009
    • Użytkownik
    • Piwa: 353
    « Odpowiedź #279 dnia: Kwietnia 24, 2015, 21:30:08 »
    same kujony

Offline Prußak

• Użytkownik
    • Piwa: 253
    • Ten, który mówi sam sobie dobranoc, dobranoc
    « Odpowiedź #280 dnia: Kwietnia 24, 2015, 21:34:40 »
    Ja nigdy nie uczyłem się na oceny ))
    Hah jesteśmy chyba jedynym klanem  który  grał z nimi spara  w którym nie było  Wulgaryzmu i kutni Ale za to mecz nie był  fair-play prośby  o  zablokowanie kamery obserwatora nic nie dawały  chociaż  na serwerze był admin...

Offline Guzarow

• Użytkownik
    • Piwa: 11
    • Master of Puppets
    « Odpowiedź #281 dnia: Kwietnia 24, 2015, 23:34:55 »
    Czemu z WF narzekacie na siate ? Toż to sport narodowy jest :D wgl ja sam ją lubię, bo gram nawet nieźle, ale jako libero (lub coś w ten deseń ;D) i mam silny serw ;) I nie narzekam.
    Pierwsza zasada każdej wojny - zabij, albo zostań zabity.

Offline Dyktator

• Administrator
    • Użytkownik
    • Piwa: 1002
    « Odpowiedź #282 dnia: Kwietnia 24, 2015, 23:39:43 »
    Ja nigdy nie uczyłem się na oceny ))

To zawsze jest najlepsze wytłumaczenie zbierających się najlepszych ocen od dołu :D Ale w sumie trochę racji w tym jest... Nic po ocenach w kontekście wiedzy po ukończeniu szkoły.
    Premier TFW 2015-2019
    (click to show/hide)
    (click to show/hide)
    (click to show/hide)
    (click to show/hide)

Offline Bruce Campbell

• Lew
    • Użytkownik
    • Piwa: 937
    • PodPułkownik 1ppS, Cesarz THD, Giermek 21pp
      • datadream2004 コギ花
    « Odpowiedź #283 dnia: Kwietnia 24, 2015, 23:53:51 »
    Czemu z WF narzekacie na siate ?
    Fuj.

Offline Guzarow

• Użytkownik
    • Piwa: 11
    • Master of Puppets
    « Odpowiedź #284 dnia: Kwietnia 25, 2015, 18:32:53 »
    Fuj.
    Czasem to dobra odmiana gdy cały wcześniejszy semestr grasz w noge albo biegasz ;)
    Pierwsza zasada każdej wojny - zabij, albo zostań zabity.