Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Wasze osiągnięcia w nauce ;)  (Przeczytany 59951 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Aydenhow

• Użytkownik
    • Piwa: -1
    Odp: Wasze osiągnięcia w nauce;)
    « Odpowiedź #255 dnia: Grudnia 31, 2012, 11:22:19 »
    Pochwalę się moimi ocenami z 3 gimnazjum.
    Historia i WOS - 6,
    Niemiecki i Biologia - 4
    Reszta - 5

Średnia: 5.0 :-)

Egzamin z Polskiego - 100% :-D
    Reszty nie pamiętam.

Prawie nic się nie uczyłem. Serio.

Offline Bruce Campbell

• Lew
    • Użytkownik
    • Piwa: 937
    • PodPułkownik 1ppS, Cesarz THD, Giermek 21pp
      • datadream2004 コギ花
    • Steam ID: Mój status Steam
    « Odpowiedź #256 dnia: Kwietnia 15, 2015, 21:00:14 »
    To ja odkopię temat po dwóch latach:
    Oceny proponowane na koniec 2 klasy w liceum:
    Angielski 4/5
    Matematyka 4/5 - będzie 4, bo teraz mamy jakiś beznadziejny dział, z którego nic nie rozumiem i ze sprawdzianu lacza na bank dostanę :P
    WF 4 - w sumie miałbym spokojnie 5, ale zebrało się trochę jedynek za niećwiczenie kiedy mamy siatkówkę z dziewczynami. Abstrahując od mojej niechęci generalnie do tego sportu, nie mam żadnej przyjemności z gry w siatkę z dziewczynami, gdzie 2/3 akcji kończy się po serwisie, to wygląda jak parodia tego sportu.
    Niemiecki 3/4 - i pomyśleć że muszę z tego maturę zdawać, jeśli chcę się na SGH dostać :/
    Geografia 5 - ez, nie zdaję na maturze, ale siedzę na rozszerzonej, prawdę mówiąc całą lekcję albo gadam, albo gram w wisielca, albo słucham muzyki, ew. śpię, ale mam najlepszą ocenę w klasie z przedmiotu bo jest banalny ^^
    Religia 6 - najłatwiejszy przedmiot, szkoda że na innych nie wystarczy mówić że Bóg jest dobry żeby mieć 6 ^^
    Historia 5 - poza tym w zeszłym roku doszedłem do etapu ustnego wojewódzkiego etapu olimpiady, w tym roku nie dostałem się na wojewódzki, ale to dlatego, że zacząłem pisać moją pracę w o 14 dzień przed terminem wysyłania prac :P
    Polski 2 - czyli pewne 75-80%  z matury, u mojej nauczycielki normą jest że jak jesteś 2 lata pod rząd zagrożony, to na maturze 70% zbierasz co najmniej
    Ekonomia 5 - będzie 6, jeszcze w maju na konkurs ekonomiczno - prawny idę
    Dziennikarstwo 4 - nauczycielka nie przepada za mną... i na odwrót :P zawsze stara się mi udowodnić, że wszystko spisuję z neta, nawet jak piszę coś na lekcji przed jej biurkiem, a wszystko przez to że do gazetki klasowej którą musieliśmy robić dałem świetny, skromnie mówiąc, 3 stronicowy artykuł o Kaliguli swojego autorstwa

A teraz przedmioty, jakich skończyłem uczyć się po 1 klasie:
    Informatyka 5 - umiałem więcej od nauczycielki, nawet starała mi się wmówić że 1 GB to 900 MB XDDDD generalnie poszedłem do liceum, bo nie wiedziałem czy chcę iść do technikum na informatyka, czy marketing i okazało się że liceum to najgorszy wybór, bo nie da nawet wstępnych wiadomości w żadnym z tych dwóch zakresów (pomimo infy i ekonomii/przedsiębiorczości), a do matury z takiej informatyki też Cię nie przygotuje
    Przedsiębiorczość 6
    Edukacja dla Bezpieczeństwa 3 - wszyscy 4 i 5 w klasie, tylko ja z kolegą z ławki kiepskie oceny, on nawet 2, przyczyny tych ocen nie podam, bo tego w cenzuralny sposób nie da się przedstawić, nadal mnie ten ********* denerwuje jak o nim pomyślę
    Fizyka 2 - było zagrożenie, ale mężnie wyciągnąłem na 2 przy odpowiedzi
    Biologia 2 - też może nie skomentuję co myślę o nauczyciele
    Wiedza o Kulturze 3 - typowy zapychacz czasu, lubię sztukę itd. ale kazać mi się nauczyć na pamięć 20 kierunków, po 2 zagranicznych i polskich przedstawicieli i tytuły ich dzieł to przesada - jeśli to ma zachęcać młodzież do poznawania sztuki to przestrzelili kompletnie
    WoS 4 - takie tam... szczerze mówiąc nic z tych lekcji nie pamiętam
    Mam nadzieję że wybaczcie archeologię, ale tak wspaniały wątek nie może leżeć odłogiem gdy zbliża się koniec roku szkolnego :P

Offline Trebron2009

• 2009
    • Użytkownik
    • Piwa: 353
    « Odpowiedź #257 dnia: Kwietnia 15, 2015, 22:11:40 »
    Słaby z ciebie uczeń, lew... przecież ta Olga z naprzeciwka miała same piątki! A co sąsiadki ze wsi pomyślą? Chłopiec w kościele co niedzielę, ładny z twarzy, zawsze dzień dobry powie i takie oceny? Kto by pomyślał??!?!?! Pewnie marihuanę zaczął wstrzykiwać i te gry na komputerze ogląda! Zgaś ten internet i do łóżka.

Offline huth

• Piwa: 451
    « Odpowiedź #258 dnia: Kwietnia 15, 2015, 22:36:09 »
    WF 4 - w sumie miałbym spokojnie 5, ale zebrało się trochę jedynek za niećwiczenie kiedy mamy siatkówkę z dziewczynami
    trochę ci się dziwię z takim podejściem............. iykwim

Co to za przedmioty dziennikarstwo i ekonomia??

Offline Bruce Campbell

• Lew
    • Użytkownik
      • datadream2004 コギ花
    « Odpowiedź #259 dnia: Kwietnia 15, 2015, 23:13:20 »
    HUtH, z ławki też ma się dobry widok, nawet lepszy, bo nie musisz piłką się przejmować :P
    Dziennikarstwo to taki zapychacz czasu, na którym robimy praktycznie to samo co na polskim, tylko oceny są lepsze. Ekonomia w praktyce to "rozwinięcie" Podstaw przedsiębiorczości, które to kończą się po 1 klasie. O ile dobrze wiem, klasy humanistyczne nie mają tego przedmiotu... niestety ścisłe muszą mieć dziennikarstwo :(
    Pewnie marihuanę zaczął wstrzykiwać i te gry na komputerze ogląda!
    Skąd wiesz? :o

Offline Arthasan

• Użytkownik
    • Piwa: 67
    « Odpowiedź #260 dnia: Kwietnia 18, 2015, 19:03:19 »
    To ja może zatrę złe wrażenie po Illewie :D
    Koniec 3 klasy liceum, klasa maturalna:

Religia:6 - Nie ma co tutaj dyskutować. W klasie maturalnej religia służy do uczenia się pożytecznych przedmiotów. Całe szczęście nasz ksiądz też to rozumie :)
    Polski:4 - Bardzo wymagająca i surowo oceniająca nauczycielka. Przy okazji najmądrzejsza osoba jaką znam. Pomimo 4 (jako jedna z 3 osób w klasie) czuję się przygotowany idealnie do matury z polskiego...
    Matematyka(rozszerzenie):4 - Tutaj zrzucę częściowo winę na nauczycielkę, która mnie szczególnie nie lubi i jest bardzo nieuczciwa w wystawianiu ocen imho. Jako dowód, powiem tylko, że byłem na rozmowach kwalifikacyjnych na studia w Cambridge, więc jednak tą matmę umiem ;)
    WOS (rozszerzenie):5 - Całe szczęście nie zdaję matury z WOSu. Uważam ten przedmiot jednakże za bardzo pożyteczny i jako jeden z nielicznych nauczył mnie treści przydatnych w późniejszym życiu.
    Chemia (rozszerzenie):5 - Tutaj akurat też potrzeba było dużo pracy. Lubię chemię, lubię lekcje chemii... Po prostu uczciwa 5 :)
    Angielski:6 - Bez dwóch zdań. Nauczycielka powiedziała, że nie muszę przychodzić na lekcje. Zdałem IELTS na 8.0
    Niemiecki:4 - Nie lubię tego języka. Cały rok na ściągach...
    WF:5 - Wstydźcie się, nerdy.
    Historia i społeczeństwo: 5 - zapychacz czasu...

Z pierwszej klasy:
    Informatyka:6 - wysłałem nauczycielowi kilka prac w Blenderze.
    Przedsiębiorczość:5 - meh, nie lubię tego :D
    EdB:5
    Biologia:4
    WOK:5
    Fizyka:6 -zdaję na maturzę. Przy okazji jestem olimpijczykiem z fizyki, ale nie dostałem się do finału, więc maturka mnie czeka :(
    Geografia:5

Ogólna średnia: 5.00

Offline Bruce Campbell

• Lew
    • Użytkownik
      • datadream2004 コギ花
    « Odpowiedź #261 dnia: Kwietnia 18, 2015, 19:26:22 »
    Przyznam, że oceny bardzo dobre... średnia jak u mnie w 6 klasie podstawówki ^^
    Zapomniałem napisać o chemii, też miałem 5 (ha, jako jedyny w klasie!) i bardzo lubię ten przedmiot, niestety jedynym profilem na którym mogłem kontynuować jego naukę był bio-chem, na którym musiałbym męczyć się z rozszerzoną biologią i fizyką :P
    Powodzenia na maturze.

Offline huth

« Odpowiedź #262 dnia: Kwietnia 18, 2015, 20:57:13 »
    KUJONY!

Offline Lejba Goldszmit

• Użytkownik
    • Piwa: 65
    « Odpowiedź #263 dnia: Kwietnia 18, 2015, 21:01:24 »
    Ja osobiście jestem (Jarl) za ideą łączenia pułków Legia Nadwiślańska która była między 4pp a 5pp była dobra albo inne korpusy. Jak przedstawiciel polskich pułków są za proszą o komentarz.

Offline Guzarow

• Użytkownik
    • Piwa: 11
    • Master of Puppets
    « Odpowiedź #264 dnia: Kwietnia 18, 2015, 21:10:42 »
    Ło kurde, szczerze to przy waszych ocenach powinienem się schować, ale jestem odważny chłopak ;) no więc.....
    Tak to wygląda z kartki ocen proponowanych - stan na zeszły czwartek - 2 klasa zawodówki elektromechanika samochodowego ^^
    Polski: 5 - wg nauczycielki mam zadatek na pisarza :D, może zobowiązuje nazwisko (Schreiber, co znaczy z niemieckiego pisarz xd)
    Angol: 6 - mimo trochę dziwnej babki to jednak sobie radzę ;)
    Matma: 3 - wiem, słabo. Za rok będzie 5 ;)
    Budowa poj. sam.: 3 - facio okey, tłumaczy okey, ocena mi też odpowiada :D
    PKM: 4 - straaaszny luz na lekcjach i łatwe referaty
    Pracownia techniczna: 3 - na tym mam tematy związane z pomiarami, planami itp. a więc niezbyt ciężkie
    Pracownia elektrotechniczna: 2 - troche trudniejsze (te wszystkie magistrale CAM czy inne sygnały cyfrowe :D)
    Urządzenia elektryczne: 2 - alternatory, i ogólnie cała elektryka w autach, trochę słabo mi to idzie :\
    Historia: 5 - moje ulubione ^^
    WOS: 5 - ten sam belfer co z historii, więc też gitez :D
    EDB: 4 - przydatny przedmiot
    Podstawy przedsiębiorczości: 3 - ciekawy przedmiot, ale wtedy, jeśli chcecie mieć własny biznes ;)
    Podst.działalności zawodowej: 5 - podobne do tego co wyżej, ale już nie takie ważne znowu ;)
    Przepisy ruchu drogowego: 5 - prawko trzeba zdać :D
    Religia: 5 - samo oglądanie filmów z księdzem :D
    WF: 4 - niżej byłoby po prostu hańba :D
    Jeszcze mam praktykę na szkolnym warsztacie, ale tego się dowiem dopiero na świadectwie (jestem spokojny ;D)
    Jestem trochę leniwy, ale i tak nie jest jakoś tragicznie ;)

Pierwsza zasada każdej wojny - zabij, albo zostań zabity.

Offline Bruce Campbell

• Lew
    • Użytkownik
      • datadream2004 コギ花
    « Odpowiedź #265 dnia: Kwietnia 18, 2015, 21:16:17 »
    KUJONY!
    No, rzeczywiście, średnia mojej klasy jest gdzieś poniżej 3,5 więc rzeczywiście wychodzę na klasowego kujona ze średnią 4,4 :D

Offline huth

« Odpowiedź #266 dnia: Kwietnia 18, 2015, 21:19:30 »
    Nie no, to był taki żart, bardzo dobrze, że tacyście zdolni i w ogóle.

(click to show/hide)

Offline McAbra

• Użytkownik
    • Piwa: 50
    • Vi Veri Veniversum Vivus Vici
      • Totalwar.ORG.PL
    « Odpowiedź #267 dnia: Kwietnia 18, 2015, 23:26:58 »
    Fizyka:6 -zdaję na maturzę. Przy okazji jestem olimpijczykiem z fizyki, ale nie dostałem się do finału, więc maturka mnie czeka :(
    Z jednej strony jestem pod wrażeniem, z drugiej kompletnie nie potrafię zrozumieć. :)
    Fizyka to jedyny przedmiot, którego w ogóle nie potrafię "zaakceptować". Kompletnie abstrakcyjna nauka, taka fantazja i interpretowanie, zero faktów, a jednocześnie masa wzorów i formułek. W tym roku z ulgą rozstaję się z tym przedmiotem - żeby nie było, z niezłą oceną, bo będę miał 5 lub 4 - ale to nie zmienia mojego spojrzenia na ten przedmiot.

Dziękuję za uwagę. Ze swoimi ocenami się wstrzymam. Raz, że średnio mnie to interesuje, dwa, że nie chce mi się rozpisywać. :P

Offline Trebron2009

• 2009
    • Użytkownik
    • Piwa: 353
    « Odpowiedź #268 dnia: Kwietnia 19, 2015, 00:12:55 »
    Angielski: 2
    Angielski w zawodzie: 2
    Matematyka: 1
    Polski: 1
    Historia: 2
    Biologia: 2