To ja odkopię temat po dwóch latach:
Oceny proponowane na koniec 2 klasy w liceum:
Angielski 4/5
Matematyka 4/5 - będzie 4, bo teraz mamy jakiś beznadziejny dział, z którego nic nie rozumiem i ze sprawdzianu lacza na bank dostanę :P
WF 4 - w sumie miałbym spokojnie 5, ale zebrało się trochę jedynek za niećwiczenie kiedy mamy siatkówkę z dziewczynami. Abstrahując od mojej niechęci generalnie do tego sportu, nie mam żadnej przyjemności z gry w siatkę z dziewczynami, gdzie 2/3 akcji kończy się po serwisie, to wygląda jak parodia tego sportu.
Niemiecki 3/4 - i pomyśleć że muszę z tego maturę zdawać, jeśli chcę się na SGH dostać :/
Geografia 5 - ez, nie zdaję na maturze, ale siedzę na rozszerzonej, prawdę mówiąc całą lekcję albo gadam, albo gram w wisielca, albo słucham muzyki, ew. śpię, ale mam najlepszą ocenę w klasie z przedmiotu bo jest banalny ^^
Religia 6 - najłatwiejszy przedmiot, szkoda że na innych nie wystarczy mówić że Bóg jest dobry żeby mieć 6 ^^
Historia 5 - poza tym w zeszłym roku doszedłem do etapu ustnego wojewódzkiego etapu olimpiady, w tym roku nie dostałem się na wojewódzki, ale to dlatego, że zacząłem pisać moją pracę w o 14 dzień przed terminem wysyłania prac :P
Polski 2 - czyli pewne 75-80% z matury, u mojej nauczycielki normą jest że jak jesteś 2 lata pod rząd zagrożony, to na maturze 70% zbierasz co najmniej
Ekonomia 5 - będzie 6, jeszcze w maju na konkurs ekonomiczno - prawny idę
Dziennikarstwo 4 - nauczycielka nie przepada za mną... i na odwrót :P zawsze stara się mi udowodnić, że wszystko spisuję z neta, nawet jak piszę coś na lekcji przed jej biurkiem, a wszystko przez to że do gazetki klasowej którą musieliśmy robić dałem świetny, skromnie mówiąc, 3 stronicowy artykuł o Kaliguli swojego autorstwa
A teraz przedmioty, jakich skończyłem uczyć się po 1 klasie:
Informatyka 5 - umiałem więcej od nauczycielki, nawet starała mi się wmówić że 1 GB to 900 MB XDDDD generalnie poszedłem do liceum, bo nie wiedziałem czy chcę iść do technikum na informatyka, czy marketing i okazało się że liceum to najgorszy wybór, bo nie da nawet wstępnych wiadomości w żadnym z tych dwóch zakresów (pomimo infy i ekonomii/przedsiębiorczości), a do matury z takiej informatyki też Cię nie przygotuje
Przedsiębiorczość 6
Edukacja dla Bezpieczeństwa 3 - wszyscy 4 i 5 w klasie, tylko ja z kolegą z ławki kiepskie oceny, on nawet 2, przyczyny tych ocen nie podam, bo tego w cenzuralny sposób nie da się przedstawić, nadal mnie ten ********* denerwuje jak o nim pomyślę
Fizyka 2 - było zagrożenie, ale mężnie wyciągnąłem na 2 przy odpowiedzi
Biologia 2 - też może nie skomentuję co myślę o nauczyciele
Wiedza o Kulturze 3 - typowy zapychacz czasu, lubię sztukę itd. ale kazać mi się nauczyć na pamięć 20 kierunków, po 2 zagranicznych i polskich przedstawicieli i tytuły ich dzieł to przesada - jeśli to ma zachęcać młodzież do poznawania sztuki to przestrzelili kompletnie
WoS 4 - takie tam... szczerze mówiąc nic z tych lekcji nie pamiętam
Mam nadzieję że wybaczcie archeologię, ale tak wspaniały wątek nie może leżeć odłogiem gdy zbliża się koniec roku szkolnego :P