Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Wasze osiągnięcia w nauce ;)  (Przeczytany 59954 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Yoda

• Użytkownik
    • Piwa: 2
    Odp: Wasze osiągnięcia w nauce;)
    « Odpowiedź #135 dnia: Stycznia 16, 2011, 14:02:00 »
    Czasem dobrze wejść na taką stronę i poczuć się staro, jednocześnie wspominając czasy beztroskiego gimnazjum i głupot, jakich tam ludziom wpajano :P

Offline woyo-sensei

• Użytkownik
    • Piwa: 3
      • Wątek o modzie na oficjalnym forum TaleWorlds
    « Odpowiedź #136 dnia: Stycznia 16, 2011, 14:31:40 »
    Że wam się tak chce uczyć. No, miejmy nadzieję, że wykorzystacie to jakoś w życiu... :)
    Chociaż jak niektórzy chwalą się takimi super ocenami, to można mieć pewne wątpliwości. Albo kłamiecie, żeby nie wypaść gorzej od innych, albo poziom w szkołach jest dzisiaj tak niski, że byle kretyn może mieć pasek.
    W 100% popieram Alkhadiasa, robiąc w przeszłości mniej więcej podobnie. Fakt, że szkołę mam już dawno za sobą, co nieco jeszcze pamiętam.
    Po 15 roku życia, czyli kiedy nadszedł "wiek buntu" itp, nazywajcie to jak chcecie, ale wtedy powiedziałem rodzicom, że nie będę marnował czasu po szkole siedząc nad książkami. Książki były, ale nie te szkolne :)
    Jakoś się udawało przejść z klasy do klasy. W większości przypadków średnia balansowała między 2.8-3.3. Nic specjalnego, jak na lenia przystało.
    Jedyne z czym nie miałem problemów to angielski. Na koniec maturalnej klasy ocenka celująca.
    Moja wychowawczyni ze szkoły średniej powtarzała mi przez cały okrej nauki, że matury nie zdam, że niby jak ja napiszę maturę z matmy, skoro ledwo na 3 wychodziłem (wtedy o matmie na nowej maturze jeszcze nikt nie mówił), że nic ze mnie nie będzie. Prawda, że fajna motywacja? :P
    Byłem tak tym wszystkim "zmotywowany", że do matury też mi się odechciało uczyć. Więc się nie uczyłem. W ogóle. Nic a nic.
    Jak poszło?
    Minimum było 30%... Hmm o ile dobrze pamiętam...
    polski pisemny - 81%
    polski ustny - 17/20 (wyłożyłem wykład historyczny zamiast opowiadać o lekturach z czasów WWII, ale nie poszło źle :P)
    historia - 31% (nie wiem dlaczego wybrałem historię, mogłem równie dobrze WoS lub geografię, z którą nie mam żadnych problemów...)
    angielski ustny 19/20
    angielski pisemny 87%
    angielski pisemny rozszerzony - 15% (i 15 minut czasu, bo miałem rozmowę kwalifikacyjną w sprawie pracy, a siedzieć mi się nie chciało :P)

Tak więc jak na życiowego przegranego (jak to uwielbiała mnie nazywać moja wychowawczyni) to chyba jednak mam łeb na karku, hmm? :P

Offline legomir

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    « Odpowiedź #137 dnia: Stycznia 16, 2011, 14:42:31 »
    Hmmm... Jakoś sam tak widzę, że wszystkie osoby w technikum dostają lenia(ciekawe czy to przypadek, że większość takich przypadków jak ja czy Alek czy woyo to TI)... Ja porównując ocenę z gimnazjum choćby z chemii czyli 5(byłem najlepszy z wszystkich III klas w 1. semestrze), a w tym roku muszę do dwa poprawiać oceny :P Chociaż oceny z humanistycznych mam lepsze paradoksalnie :P

Moja wychowawczyni ze szkoły średniej powtarzała mi przez cały okrej nauki, że matury nie zdam, że niby jak ja napiszę maturę z matmy, skoro ledwo na 3 wychodziłem (wtedy o matmie na nowej maturze jeszcze nikt nie mówił), że nic ze mnie nie będzie. Prawda, że fajna motywacja? :P
    Byłem tak tym wszystkim "zmotywowany", że do matury też mi się odechciało uczyć. Więc się nie uczyłem. W ogóle. Nic a nic.

A sam zamierzasz mnie straszyć przed maturą :P
    « Ostatnia zmiana: Stycznia 16, 2011, 14:47:25 wysłana przez legomir »
    "Można ścinać kwiaty, ale wiosny to i tak nie zatrzyma" Che Guevara
    GG: 15621533

Offline woyo-sensei

• Użytkownik
    « Odpowiedź #138 dnia: Stycznia 16, 2011, 14:47:17 »
    Legomir, ale ja miałem lenia odkąd zacząłem w ogóle do szkoły chodzić... :P Szkołę średnią jednak pamiętam najlepiej, bo w podstawówce i tak wszystkich przepuszczali :P

Offline legomir

• Użytkownik
    « Odpowiedź #139 dnia: Stycznia 16, 2011, 14:51:31 »
    W sumie jakby nie patrzyć to większość mojej obecnej klasy włącznie ze mną też :p Wybrali 21 najlepszych i myśleli, że będziemy jak szaleni zapier*** na dodatkowe zajęcie, a się okazało, że skonstruowali najbardziej leniwą klasę jaka była możliwa :P A co do podstawówki i gimnazjum to jak ktoś naprawdę się starał żeby go nie przypuścili to się mogło to zdarzyć w innym przypadku człowiek z 11 zagrożeniami na 14 przedmiotów cudownie przechodził do następnej klasy :P
    "Można ścinać kwiaty, ale wiosny to i tak nie zatrzyma" Che Guevara
    GG: 15621533

Offline Yoda

• Użytkownik
    « Odpowiedź #140 dnia: Stycznia 16, 2011, 15:02:21 »
    albo poziom w szkołach jest dzisiaj tak niski, że byle kretyn może mieć pasek.

Z racji tego, że dopiero niedawno przestawiłem się z trybu szkolnego na studencki, mogę potwierdzić - tak! Poziom w szkołach, a przynajmniej w gimnazjach, jest tragicznie niski. Lekką ręką, bez nauki, miałem w 3 gimnazjum średnią 5,6, zachowanie wzorowe (do którego było mi daleko). Ale nauczyciele widzieli we mnie nadzieje zadupiałego gimnazjum, więc mi dali jak najwyżej.

Szkoła średnia (LO) gorzej, aczkolwiek nie tak tragicznie, jak wielu to pisze. Świeżo po przyjściu kolega stwierdził "Podobno w tym LO (do którego przyszliśmy) wiele osób wylatuje po pół roku, bo jest BARDZO wysoki poziom". Kolega odpadł, ale poza nim większość przechodziła. Co gorsza - miałem bardzo podzieloną klasę i część z osób w mojej klasie naprawdę prezentowała jeszcze poziom gimnazjum. Mimo to bardzo łatwo, bez większej nauki przechodzili dalej.

Co ciekawe, zdawali potem matury rozszerzone na 60-70%. Ot, dla potwierdzenia, że nie ma się czym przejmować ;)

Jakże ja się cieszę, że mam to już za sobą. Studia są o niebo ciekawsze, jeśli oczywiście trafi się na kierunek, który danego osobnika interesuje. Mi się udało.

Offline woyo-sensei

• Użytkownik
    « Odpowiedź #141 dnia: Stycznia 16, 2011, 15:13:21 »
    Prawda, studia to już zupełnie inna bajka. Niestety nie miałem okazji skosztować tego w pełni, ponieważ byłem na zaocznych. Praca i brak większych środków nie pozwalały mi na naukę na studiach dziennych. Jednak też było fajnie.
    Po dwóch latach nauki musiałem niestety zrezygnować, bo straciłem pracę... Cóż, bywa i tak.
    Na moim uniwerku, na którym spędziłem rok, (drugi rok na Politechnice Szczecińskiej, na uniwerku kierunek mi się nie podobał :P) pamiętam te wykłady w sobotnie popołudnia. Uniwerek znajdował się zaraz przy stadionie szczecińskiej Pogoni, więc jak tylko zaczynał się mecz, znikało w niewyjaśnionych okolicznościach jakieś 3/4 grupy (kierunek informatyka, więc dużo przedstawicielek płci pięknej nie było), po czym wracało po dwóch godzinach w znacznie lepszych %% nastrojach :P

Offline Yoda

• Użytkownik
    « Odpowiedź #142 dnia: Stycznia 16, 2011, 15:29:30 »
    po czym wracało po dwóch godzinach w znacznie lepszych %% nastrojach :P

A jak Pogoń przegrywała? :P

U mnie 3/4 osób znika na mecze Lecha w LE. Z tego, co mi wiadomo oczywiście, bo ja też znikam. Zawsze robimy zakłady o to: ile będzie rzutów rożnych, spalonych, żółtych kartek, czerwonych kartek, strzałów Lecha, strzałów drużyny przeciwnej, jaka będzie jedenastka Lecha itp itp.

Mój największy sukces szkolny (to tak żeby nie było offtopu) - wygrałem jeden z tych zakładów, stawiając na 3:1 dla ManC na wyjeździe :P

A i tak swoją drogą - naprawdę nie ma się czym chwalić w kwestii ocen z gimnazjum i podstawówki. Nieco trudniej jest w liceum, ale dopiero studia (co tydzień studniówka, co pół roku matura) dadzą Wam w kość. Szczególnie sesja, którą niebawem mam wielką (nie)przyjemność rozpoczynać.

Offline Kakashi

• Użytkownik
    « Odpowiedź #143 dnia: Lutego 06, 2011, 20:22:00 »
    dobra to ja się "pochwale hahaha":D

Angol - 3 - będzie 4 bo się postaram :]
    Matma - 2
    Chemia - 2
    Fiza - 2
    Polski - 3
    Geografia - 4
    Wos - 4
    WF- 3
    Plastyka - 4
    Historia - 3 myśle że będzie 4 :D
    OC - 5
    Biologia - 3
    Religia - 4 hah:D

i tak jestem DUMNY ze swoich ocenek ;] matma najbardziej c..... przedmiot jaki mógł być ...

Offline Leinnan

• Użytkownik
    • Piwa: 61
    • Szczęść Boże, służby i loże
    • Steam ID: Mój status Steam
    « Odpowiedź #144 dnia: Lutego 06, 2011, 21:56:30 »
    W sumie jakby nie patrzyć to większość mojej obecnej klasy włącznie ze mną też :p Wybrali 21 najlepszych i myśleli, że będziemy jak szaleni zapier*** na dodatkowe zajęcie, a się okazało, że skonstruowali najbardziej leniwą klasę jaka była możliwa :P A co do podstawówki i gimnazjum to jak ktoś naprawdę się starał żeby go nie przypuścili to się mogło to zdarzyć w innym przypadku człowiek z 11 zagrożeniami na 14 przedmiotów cudownie przechodził do następnej klasy :P

Szczerze to ja też się nie uczę a w 4 i 5 klasie i tak miałem pasek. Ocenami się nie będe chwalił ale ja i tak uważam że ważniejszy jest łep na karku bo bez tego to licho. Rodziciele mnie ganią za to że się nie uczę ale ja się nie daję ;)
    Mit der Dummheit kämpfen die Götter selbst vergebens
    steam | slavic castles |  last.fm | moddb.com | Stary, najlepszy lider Sclavinii

Offline Daray

• Użytkownik
    • "No, I'm not God. But I'm a close second."
    « Odpowiedź #145 dnia: Lutego 06, 2011, 23:28:26 »
    Niby ferie i nie bardzo chciałem teraz myśleć o sprawach przyziemnych, ale skoro tyle osób chwali się tu ocenami na półrocze, to i ja się pochwalę. A w kwestii dopełnienia: 4 klasa technikum o profilu informatycznym.

J. Polski - 2

J. Rosyjski - 1 (Można powiedzieć że solidnie opieram się rusyfikacji)

J. Angielski - 2

Matematyka - 3

Historia - 2 (Tu jest mi akurat wstyd. Na koniec będzie lepiej)

WOS - 4

Systemy zarządzania bazami danych - 3 ( Z ocen wychodziła średnia 3,5 ...)

Przedsiębiorczość - 5

Programowanie - 4 (Pascal i C++ ... Liczyłem na coś innego...)

Systemy Operacyjne i sieci komputerowe - 4

WF - NKL (Nie wiem czemu. Normalnie na lekcje chodziłem. Po feriach muszę porozmawiać z gościem...)

Religia - 4

Na szczęście w tej klasie nie mam już biologii, geografii, fizyki, WOK-u, PO, chemii, bo był by pogrom.

Jako że jestem w klasie maturalnej, to "pochwalę" się jeszcze wynikami z próbnej matury, do które wcale się nie przygotowywałem, więc stąd ten '"...

J. Polski podstawowy: 28 pkt
    J. Angielski podstawowy: 32 pkt (Nauczycielka twierdzi ze to była "matura dla debili" <- Jej słowa)
    J. Angielski ustny: nie zdany.
    Matematyka: 24 pkt ( O dziwo najlepszy wynik w klasie 0_o Marnie widzę przyszłych informatyków...)

Ja sam odkryłem że informatyka to nie jest moje powołanie... Ja po prostu dużo czasu lubię spędzać przy komputerze.

Pozdrawiam, Daray.
    "Szybki jak wiatr, gwałtowny jak ogień, spokojny jak las, twardy i niewzruszony jak skala. Na ziemi i na niebiosach mnie jednemu należy się podziw."

Offline Gacek3000

• Użytkownik
    • NIE dla ACTA!
    « Odpowiedź #146 dnia: Lutego 07, 2011, 18:03:01 »
    Pierwsza klasa LO (prawno-językowa)

WOS - 2 (miałem 3/4 ale dostałem 0 za brak pracy pisemnej. Gdybym dostał 1 to miałbym te 3!)
    Historia - 3 (lenistwo)
    Angielski - 4
    Francuski - 4
    Polski - 3 (lenistwo)
    Matematyka 2 (lenistwo i drobne braki z gimnazjum, bo dość często chorowałem)
    Chemia - 2 (lenistwo)
    Biologia - 2 (lenistwo)
    Fizyka - 2 (lenistwo)
    Geografia - 2 (lenistwo)
    Informatyka - 3 (to samo co w przypadku WOSu+lenistwo)
    WOK - 3 (mamy z taką pijaczką, nie jest źle bo niektórzy mają zagrożenia!)
    Religia - 4
    PO - 5

Dla porównania oceny z gimnazjum:
    (click to show/hide)
    « Ostatnia zmiana: Lutego 07, 2011, 18:09:19 wysłana przez Gacek3000 »

Offline adamk23

• Użytkownik
    • Piwa: 7
    « Odpowiedź #147 dnia: Lutego 07, 2011, 19:59:50 »
    Jak tak patrze i czytam to nie było się zbytnim głąbem. Liceum się już parę latek temu kończyło ale ocenki w granicach 3-4 ze wszystkiego do samego końca były czasem nawet 5 ( częściej by się trafiały ale człowiek za leniwy był historyczka przez wszystkie lata mi to wypominała XD)
    A matura nic strasznego ( z klasy na 33 osoby tylko 2 oblały )i
    Tylko dwie rzeczy są nieskończone: wszechświat oraz ludzka głupota, choć nie jestem pewien co do tej pierwszej.-Albert Einstein
    FAQ Floris Expanded Mod Pack 2.4 i 2.5+ Spolszczenie 2.5

Offline Sir Leonidas

• Użytkownik
    • For the Emperor!!!
    « Odpowiedź #148 dnia: Lutego 09, 2011, 11:04:37 »
    pierwsza gimnazjum ;) oceny na półrocze
    Religia-5
    Plastyka-4 ( malarzem nie będe )
    Muzyka-5+ ( gram na pianine )
    WOS-5
    Historia-5
    Geografia-4
    Niemiecki- 4 ( lenistwo)
    Polski-4
    Angielski- 5- ( cudem )
    Informatyka-4
    Matematyka-5
    Chemia-5
    Biologia-5 ( tu nawet sie nie uczyłem ;] )
    Fizyka-5

miałem średnią 4,73 xD brakowało 0,02 do paska czyli sławy bogactwa i szacunu w szkole ;/

Offline Gacek3000

• Użytkownik
    • NIE dla ACTA!
    « Odpowiedź #149 dnia: Lutego 09, 2011, 16:30:20 »
    pierwsza gimnazjum ;) oceny na półrocze
    Religia-5
    Plastyka-4 ( malarzem nie będe )
    Muzyka-5+ ( gram na pianine )
    WOS-5
    Historia-5
    Geografia-4
    Niemiecki- 4 ( lenistwo)
    Polski-4
    Angielski- 5- ( cudem )
    Informatyka-4
    Matematyka-5
    Chemia-5
    Biologia-5 ( tu nawet sie nie uczyłem ;] )
    Fizyka-5

miałem średnią 4,73 xD brakowało 0,02 do paska czyli sławy bogactwa i szacunu w szkole ;/

To w gimnazjum są dwa języki? U mnie był tylko jeden (angielski), a muzyka i plastyka nie były w jednym roku (muzyka w 1,2 klasie, plastyka w 3).