Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Pytania odnośnie TLD do wersji 1.011  (Przeczytany 142672 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline gracjan96xd

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    Odp: Pytania odnośnie TLD do wersji 1.011
    « Odpowiedź #435 dnia: Listopada 10, 2011, 20:18:35 »
    Mi przez ten patch , tylko częściej crashuje nić na czystym 3.0 ...
    No to tak , nie wiem za bardzo co tu napisać więc może lepiej nic tu nie napisze

Offline Zizka

• Użytkownik
    • Unsuccesfool
    « Odpowiedź #436 dnia: Listopada 12, 2011, 12:20:50 »
    Ja nie ściągnąłem patcha, bo zmienia za mało (umacnia Rhun, a ja gram akurat krasnoludem :D), żebym sejwa tracił. Ale tak w ogóle mod nie jest taki zły, mam już 90 dzień gry, i natknąłem się nadal na tylko jednego jedynego buga z tym atakiem w obozie. Crashe wystąpiły tylko przy oblężeniach, "Unable to lock vertex buffer", ale to zdarzało mi się też na PoPie, SoDzie, i w SW Conquest, ogólnie w każdym modzie z monstrualnymi bitwami. Wystarczyło wyłączyć na czas oblężenia ragdolle i ustawić ilość ciał na 0. Mod poza niektórymi lokacjami (Isengardem) jest też świetny od strony graficznej. Co do skryptów, może nie dodali jakiejś masy, ale parę zawsze dodali, między innymi śmierć lordów i towarzyszy, pojawianie się nowych lokacji razem z początkiem wojny, cutscenki, dodali trolle, orki, krasnoludy, uruków i wargi, czyli nowe szkielety. Masa nowych przedmiotów. System walut innych u każdej frakcji, influence, rangi, i tak dalej. Nie wiem jak to się ma do wersji na 0.808, bo ta wersja jest dla mnie po prostu za brzydka, ale TLD 3.0 jest na pewno lepsze od wielu innych modów na 1.011, może nie aż tak jak się spodziewałem, ale nadal.
    "Czegoż płaczesz? - staremu mówił czyżyk młody -
    Masz teraz lepsze w klatce niż w polu wygody".
    "Tyś w niej zrodzon - rzekł stary - przeto ci wybaczę;
    Jam był wolny, dziś w klatce - i dlatego płaczę".

Offline wolfer

• Użytkownik
    • Piwa: 2
    « Odpowiedź #437 dnia: Listopada 12, 2011, 14:49:04 »
    A ja patha ściągnołem 2 razy...
    Pierwszy raz wszystko zrypał za to ściągnięty po raz drugi naprawił kilka rzeczy :)
    Jeśli grasz krasnalami Zizka to mam pytanie:
    co mam zrobić z księgą znalezioną w Morii???
    Jest do niej jakiś quest czy coś???
    I jeszcze a propos Morii uważam że zrypali oświetlenie....
    Powinna być możliwość nabycia jakiejś pochodni albo latarenki żeby te ciemne korytarze oświetlić :/
    Schodząc po tych kręconych schodkach w dół natknąłem się na boczny  korytarz (chyba 2-gi z kolei) poczym skręciłem w niego,
    po pierwsze gówno widać i nawet nie wiedząc kiedy wdepnąłem w jakieś jeziorko i spaaaaaadłem w dóóół tracąc 20hp i nie mając możliwości wyjścia :(
    Musiałem wyjść Tab-em co skończyło się dwoma dniami spędzonymi w Morii....

Offline ałtsajder

• Użytkownik
    • Piwa: 4
    « Odpowiedź #438 dnia: Listopada 12, 2011, 17:54:13 »
    Ja nie ściągnąłem patcha, bo zmienia za mało (umacnia Rhun, a ja gram akurat krasnoludem :D), żebym sejwa tracił. Ale tak w ogóle mod nie jest taki zły, mam już 90 dzień gry, i natknąłem się nadal na tylko jednego jedynego buga z tym atakiem w obozie. Crashe wystąpiły tylko przy oblężeniach, "Unable to lock vertex buffer", ale to zdarzało mi się też na PoPie, SoDzie, i w SW Conquest, ogólnie w każdym modzie z monstrualnymi bitwami. Wystarczyło wyłączyć na czas oblężenia ragdolle i ustawić ilość ciał na 0. Mod poza niektórymi lokacjami (Isengardem) jest też świetny od strony graficznej. Co do skryptów, może nie dodali jakiejś masy, ale parę zawsze dodali, między innymi śmierć lordów i towarzyszy, pojawianie się nowych lokacji razem z początkiem wojny, cutscenki, dodali trolle, orki, krasnoludy, uruków i wargi, czyli nowe szkielety. Masa nowych przedmiotów. System walut innych u każdej frakcji, influence, rangi, i tak dalej. Nie wiem jak to się ma do wersji na 0.808, bo ta wersja jest dla mnie po prostu za brzydka, ale TLD 3.0 jest na pewno lepsze od wielu innych modów na 1.011, może nie aż tak jak się spodziewałem, ale nadal.

No nie wierzę!
    To chyba Twój pierwszy post,  w którym pozytywnie wypowiadasz się o TLD :p
    Ale to prawda!Ja gram po stronie dobra, więc do Isengardu nie zaglądałem...Byłeś może w Hann -coś - kryjówka Strażników Ithilien?Świetnie wygląda!Poza tym lokacje Beoringów, Dale, Rohanu, robi klimat!

Offline Zizka

• Użytkownik
    • Unsuccesfool
    « Odpowiedź #439 dnia: Listopada 12, 2011, 19:06:16 »
    Ja w ogóle o samych wrażeniach nic jeszcze prawie nie pisałem, same techniczne pierdółki ;)

Offline Danio432

• Użytkownik
    « Odpowiedź #440 dnia: Listopada 12, 2011, 21:07:07 »
    Crashe wystąpiły tylko przy oblężeniach, "Unable to lock vertex buffer", ale to zdarzało mi się też na PoPie, SoDzie, i w SW Conquest, ogólnie w każdym modzie z monstrualnymi bitwami. Wystarczyło wyłączyć na czas oblężenia ragdolle i ustawić ilość ciał na 0.

Dziekuje bardzo :D  Nareszcie koniec crashu w po bitwie większej niż 50.

A co do Morii to prawidłowe wyjście jest mostem khaza-dum ? Bo wyjść nie mogę ;)

Celem wojny nie jest śmierć za swoją ojczyznę, ale pozwolenie by dranie z drugiej strony umierali za swoją.

Offline BlackFenix

• Użytkownik
    « Odpowiedź #441 dnia: Listopada 13, 2011, 10:38:50 »
    Mam pytanie czy ktoś z was dostał się w jakiś sposób do głównej siedziby saurona tej z okiem? Nie mogę znaleść przejścia w ogóle na mapie. I pytanie czy ktoś wie czy można zrekrutować trolle jak tak to gdzie?

Offline Danio432

• Użytkownik
    « Odpowiedź #442 dnia: Listopada 14, 2011, 17:07:56 »
    Nie da się, nie zwiedzisz sobie ani siedziby Saurona ani jego okolicznych terenów. Garnizon wynosi tam 0. Wydaje mi się, że wieże zniszczysz, gdy zdobędzie się całe terytorium Mordoru. Oblężenia u mnie nie crashują. Zastanawiam się czy jest quest na zdobycie jakiejś miejscowości. 

Celem wojny nie jest śmierć za swoją ojczyznę, ale pozwolenie by dranie z drugiej strony umierali za swoją.

Offline Bloomy

• Użytkownik
    • Piwa: 8
    « Odpowiedź #443 dnia: Listopada 14, 2011, 18:07:11 »
    Wie ktoś czemu bez patcha wywala mnie z gry? Wpakowałem folder z modem ofc do modules mount and blade, i wszystko zrobiłem tak jak inne mody.

Nvm, uruchomiłem Iron Launcherem.

//Edit: W troll camp czeka was miła niespodzianka pod jaskinią, wystarczy rozpocząć z nią dialog. :P
    « Ostatnia zmiana: Listopada 14, 2011, 21:14:25 wysłana przez Bloomy »

Offline raven18

• Użytkownik
    « Odpowiedź #444 dnia: Listopada 15, 2011, 07:56:44 »
    Z tego co troszkę grałem to
    - wzrosła sporo wydajność po usunięciu kolizji roślinności, dzięki czemu przestało nas blokować na niewidzialnych ścianach
    - podmiana kursora na oryginalny również na +
    - po wyłączeniu ragdolli już tak nie spowalnia w czasie bitew
    - podmiana pliku map.txt z wersji 3.01 do 3.00 praktycznie wyeliminowało u mnie blokowanie na brodach (w  sumie na wersji 3.01 była tam ściana, na 3.00 było lepiej, ale częściej się blokowały aniżeli przeprawiały)

Spolszczenie powstaje, w wielkich bólach, jednak powstaje, w sumie zostały 2 pliki, nie ruszane przeze mnie od kilku dni
    Naprzód do boju, gdzie walka wre wściekła, razem do nieba lub razem do piekła!

Offline Bloomy

• Użytkownik
    • Piwa: 8
    « Odpowiedź #445 dnia: Listopada 15, 2011, 21:28:54 »
    --You can modify the starting strengths by talking to the old man at the brigand fort on the first day.

Gdzie to można znaleźć?

Offline Danio432

• Użytkownik
    « Odpowiedź #446 dnia: Listopada 15, 2011, 21:56:34 »
    Wydaje mi się, że dotyczy się to wersji wcześniejszych. Ale ford, jest taki Old ford znajduje sie przy wiosce Beornigów czy jakoś tak na rzece Anuinie/
    Zmian jest mało, ale są. Można decydować czy giną Lordowie i nasi kompani oraz czy my mamy ginąć. Za wiele nie jest, ale zawsze coś.

Pod jaskinią, można to określić jako bardzo rozbudowaną i konstruktywną rozmowę.
    « Ostatnia zmiana: Listopada 15, 2011, 22:29:37 wysłana przez Danio432 »

Offline Zizka

• Użytkownik
    • Unsuccesfool
    « Odpowiedź #447 dnia: Listopada 15, 2011, 22:01:42 »
    To nie jest Fort, tylko Ford, czyli bród. -.-

@UP Bez patcha też można.
    « Ostatnia zmiana: Listopada 15, 2011, 22:48:18 wysłana przez Zizka »

Offline Danio432

• Użytkownik
    « Odpowiedź #448 dnia: Listopada 15, 2011, 22:28:59 »
    U mnie elfy z krasnoludami zdobyły 3 siedziby goblinów i 1 Dol Gundur, a Isengard zdobył West Emmet. A jak u Was?
    I ponawiam pytanie : Ponoć moźna zdobyć ,, rzekomy '' quest na zdobycie siedziby wroga, czy to prawda? Tyle razy lordów pytałem się o zadania i nie dostawałem takiego, a wolałbym się upewnić :)

Dziękuje Zizka

Offline Lechu

• Użytkownik
    « Odpowiedź #449 dnia: Listopada 16, 2011, 15:39:17 »
    ja natomiast rohanem zniszczyłem wszystkie posterunki isengardu i od dłuższego czasu isengard i ci dunle... są weakened, ale co dalej , jak zdobyć isengard ?
    wgl zdobył ktoś jakąś osade(tą co jest na starcie gry) zła, złapał mnie raz gandalf i o ile dobrze pamiętam kazał pogadać z teodenem, byłem wtedy u krasnali, niszczyłem posterunki goblinów i jak po kilku dniach byłem z powrotem to żadnych specjalnych zadań teoden nie dawał :(
    czy dalej mam bić te 2 frakcje aż beda slabsze niz weakened i wtedy bedzie atak??