To przez ciała i ragdolle chyba..
Niewidzialne drzewa? hmm ja tam gram piechurem, nic takiego mnie nie spotkało. Co do przejezdnych krzewów - to jest ok, w realu też by się przejechało. Ale nie grałem jeszcze zbyt dużo, może po prostu niektóre mapy są źle zrobione.
ciała - 20
ragdolls - 10
Tak niewidzialne.Widzisz, ja będąc konnym łucznikiem, zapewne lepiej sprawdziłem pola bitew niż Ty na kapciach ;)
Taki przykład Od czasu do czasu, na mapie bitewnej występuje po kilka brzózek.Spróbuj ominąć te drzewka po prawej stronie - tuż przy pniu - ściana!
Jeżeli chodzi o hologram, to dość często występuje w lasach Lothornien i Mrocznej Puszczy, oraz za namiotem Lorda Elronda - takie wielkie drzewo - można przez nie przejechać :p
Ech... Najgorsze są oblężenia. Bitwy mi chodzą normalnie bez ścinek ale jak już dojdzie do szturmu na twierdzę to zawsze zjedzie mi do windy.
O tym już było....Na tym forum chyba nie ma osoby, która miałaby sprzęt do udźwignięcia tych oblężeń - całkowita porażka!!
Ja jeszcze się chciałem dopytać o tą muzykę. Bo pisaliście tutaj, że da się tak zrobić aby był sam soundtrack TLD bez muzyki z Native. Mógłby mi ktoś krok po kroku objaśnić jak to zrobić bo wkurza mnie taka mieszanka muzyki. Wejdę w klimat Lotra to zaraz mi Native leci... A grrr...
Masz mieszana muzykę?Jak tak, to znaczy, że polik music.txt dobrze działa. - Twórcy stworzyli ten plik mieszając muzykę z native.
Jeżeli chcesz się jej pozbyć, to zawsze możesz wykasować odpowiednie ścieżki z tego pliku.Jakie to ścieżki?A to takie, których nazwa nie występuje w folderze /TLD/music/ , co jest równoznaczne z brakiem muzyki np., podczas walki.Zamiast kasować, zawsze możesz wrzucić do folderu /TLD/music/ jakieś swoje utwory, pamiętając o formacie i zmianie nazwy na taką jaka jest w pliku.
Pamiętaj zaś o jednym!Czy kasujesz, czy dodajesz, nie zapomnij o sprawdzeniu ilości ścieżek w w pliku music.txt, czy zgadza się z numerem na w pierwszej linijce - liczy się od ścieżki "can_find_this".
Szczegółowy opis znajduje się stronę wcześniej!