Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Pytania odnośnie TLD do wersji 1.011  (Przeczytany 142423 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Zizka

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    • Unsuccesfool
    Odp: Pytania odnośnie TLD do wersji 1.011
    « Odpowiedź #345 dnia: Listopada 01, 2011, 21:12:22 »
    Ja się póki co na żadne bugi (poza jednym) nie natknąłem, grałem jakieś dwie godziny i zrobiłem sporo questów, praktycznie tylko biegałem z Imladris do Mirkwood i Beorningów. Wprawdzie questy były nativowskie, i to może przez to. Malson, Drakannien i Cavaron - zrąbaliście coś przy instalacji. U mnie póki co pod względem stabilności ok. Za to Isengard i niektóre tekstury to jest jakaś żenada, błagam, porozciągana w cholerę ziemia z Native. Jak wszedłem do Throne Hall w Orthanku no to po prostu aż niesmacznie mi się zrobiło. Ceny póki co ogarniam, każda frakcja ma własną walutę (chociaż mogliby nazwać je jakoś normalnie, a nie resource points, trochę klimat psuje), co jakiś tam czas dostajesz trochę tych rtsp od frakcji do której należysz, im wyższa ranga tym więcej.

Dobra, teraz ten bug. Jest wybitny, prawie jak czity. Kiedy rozbija się obóz, jest szansa, że zostanie się napadniętym przez morderców. Dostaje się po pokonaniu ich chyba z 1000 EXP. Tyle, że po tym napadzie, jeśli się zechce dalej wypoczywać, znowu zostaje się napadniętym. Maszynka od doświadczenia, bo w jakiś cudowny sposób po twojej stronie staje jakoś 30 osobowa ekipa z frakcji na której terenach jesteś, a morderców jest z 10.

A, no i quest z zabiciem trolla skończył się ganianiem w kółko przez 5 dni. A tak chciałem tego trolla zobaczyć :( Daje radę szkielet?
    "Czegoż płaczesz? - staremu mówił czyżyk młody -
    Masz teraz lepsze w klatce niż w polu wygody".
    "Tyś w niej zrodzon - rzekł stary - przeto ci wybaczę;
    Jam był wolny, dziś w klatce - i dlatego płaczę".

Offline Tapase

• Użytkownik
    « Odpowiedź #346 dnia: Listopada 01, 2011, 21:26:33 »
    No to i ja dorzucę swe trzy grosze. Trochę bugów jest, nie ma co się sprzeczać, ale są one 'na żądanie' wypuszczenia tld na wczoraj, przedwczoraj, rok temu i 3 lata temu. Zawsze tylko 'kiedy wyjdzie - więc mamy. Gondorem gra się bardzo przyjemnie, szczególnie że na razie wszystko jest dokładnie tak, lub lepiej jak widziałem to w mym projekciku. Ewentualnie przyspieszył bym zarabianie grosiwa - człowiek jest w stanie dowodzić garstką świetnie ubranych rycerzy, samemu biegając w szmaciakach. ; P Trole i Enty są do zajebania. Polecam długą dzidę i archerów na suporcie. Ufam że najbliższe miesiące będą wytężoną pracą ekipy od MS, która wykończy TLD. [;
    - próba przeniesienia Wojny o Pierścień na silnik M&B!
    "Mod nigdy się nie spóźnia, nie jest też zbyt wcześnie, lecz właśnie wtedy kiedy ma na to ochotę." - Gandalf do moderów.

Offline Son of the Mourn

• Użytkownik
    • ko muhuhoq na mik aga nop
    « Odpowiedź #347 dnia: Listopada 01, 2011, 21:31:14 »
    Oby Tapase, oby tak było. Czyli drzewca trzeba czitem i dzidą, aha, dzięki za info ale chyba Fangorn ominę szerokim łukiem ;D

Powinni zmienić nazwę na Script error mod.

Offline Cavaron

• Użytkownik
    « Odpowiedź #348 dnia: Listopada 01, 2011, 21:46:31 »
    Wszystko dokładnie tak jak w poradniku... 2 razy na zwykłym m&b i tym który polecają...
    Nie ma emocji - jest spokój.
    Nie ma ignorancji - jest wiedza.
    Nie ma namiętności - jest pogoda ducha.
    Nie ma chaosu - jest harmonia.
    Nie ma śmierci - jest Moc.

Offline Persiv

• Użytkownik
    • Piwa: 1
    « Odpowiedź #349 dnia: Listopada 01, 2011, 22:36:45 »
    No nie powiem liczyłem na coś więcej ale ujdzie ;] .
    Mam pytanie robi ktoś spolszczenie??

Offline Glaedr

• Użytkownik
    • Piwa: 5
    « Odpowiedź #350 dnia: Listopada 01, 2011, 22:42:05 »
    Ja się póki co na żadne bugi (poza jednym) nie natknąłem, grałem jakieś dwie godziny i zrobiłem sporo questów, praktycznie tylko biegałem z Imladris do Mirkwood i Beorningów. Wprawdzie questy były nativowskie, i to może przez to. Malson, Drakannien i Cavaron - zrąbaliście coś przy instalacji. U mnie póki co pod względem stabilności ok. Za to Isengard i niektóre tekstury to jest jakaś żenada, błagam, porozciągana w cholerę ziemia z Native. Jak wszedłem do Throne Hall w Orthanku no to po prostu aż niesmacznie mi się zrobiło. Ceny póki co ogarniam, każda frakcja ma własną walutę (chociaż mogliby nazwać je jakoś normalnie, a nie resource points, trochę klimat psuje), co jakiś tam czas dostajesz trochę tych rtsp od frakcji do której należysz, im wyższa ranga tym więcej.

Dobra, teraz ten bug. Jest wybitny, prawie jak czity. Kiedy rozbija się obóz, jest szansa, że zostanie się napadniętym przez morderców. Dostaje się po pokonaniu ich chyba z 1000 EXP. Tyle, że po tym napadzie, jeśli się zechce dalej wypoczywać, znowu zostaje się napadniętym. Maszynka od doświadczenia, bo w jakiś cudowny sposób po twojej stronie staje jakoś 30 osobowa ekipa z frakcji na której terenach jesteś, a morderców jest z 10.

A, no i quest z zabiciem trolla skończył się ganianiem w kółko przez 5 dni. A tak chciałem tego trolla zobaczyć :( Daje radę szkielet?

Popieram, w tym że osoby wyżej musiały coś popsuć przy instalacji. Mnie tylko jeden raz wywaliło moda do windowsa. Obecnie mam 69 dzień. Mam już ósmą rangę w Lothlorien, Gundabad już ledwo się trzyma, za to na południu Gondor i Rohan ostro dostają. Polecam grę elfami, najmniej bugów, ładne wykonanie a i questy są znośne (z teleportem oczywiście). Znalazłem natomiast kolejne bardzo denerwujące niedopracowania. Po wielu wysiłkach udało mi się nabyć Glorfindera (chyba najlepszy bohater jaki może do nas dołączyć). Po kilku dniach biegania z questami dostałem misję "wypożyczenia" Glorfa na tydzień, zgodziłem się, influence points zawsze się przydają. Niestety po sześciu dniach dowódca, który go pożyczył zginął w bitwie i teraz nie mogę w żaden sposób dokończyć questa i odzyskać Glorfindera... przykre. Kolejna sprawa - zakupiłem łuk za influence points, niestety zapomniałem że ekwipunek jest pełny. Punkty wydane, łuku nie ma i nie można go już ponownie kupić. Na koniec dopowiem, że po tych 60 dniach gra staję się bardzo prosta, sam potrafię ubić nawet 200 orków. A że mam już limit wojska 60 tak więc żadna armia nie może się już ze mną równać (posiadam około 50 maksymalnie ulepszonych elfich łuczników).

PS: polecam zwiedzenie Morii, chyba jeden z ciekawszych fragmentów całego moda.

Offline ałtsajder

• Użytkownik
    • Piwa: 4
    « Odpowiedź #351 dnia: Listopada 01, 2011, 23:04:40 »
    Mam pytanie robi ktoś spolszczenie??

Daruj sobie!Na pewno na tym etapie niekt nie będzie poświęcał czasu...poza tym, nowych tekstów jest niewiele, więc można się połapać...

Zwiedzanie Morri?Sam Merkil(?) pisał, żeby nie wchodzić do Morri, jest strasznie zbugowana....

Kiedy ginie dowódca, giną też jego wojska...

Jedyna rzecz która mnie wnerwia, to te cholerne lasy na Polach Pelennoru - przecież samo "Pola", świadczy, że to pole, a nie las....Nie oburzałbym się, gdyby nie te częste crashe przy ładowaniu...

Offline Daedalus

• Użytkownik
    • Piwa: 143
    « Odpowiedź #352 dnia: Listopada 01, 2011, 23:06:40 »
    Ja mam lepszy babol - grając elfami z Mirkwood zdołałem wcielić do swej armii elfickich jeźdźców na sterydach. ;)
    (click to show/hide)

Swoją drogą, nie próbujcie się przyłączać do oblężenia Gundbad Mirkwood Outpost, bo wszystkie jednostki spawnują się w jednym miejscu i po kilku sekundach zaliczycie crasha. Ogólnie najlepiej trzymać się od oblężeń z dala, bo ignorują ustawienia wielkości bitew i spawnują po kilkaset jednostek, co bardzo często kończy się powrotem do pulpitu.

Offline huth

• Piwa: 451
    « Odpowiedź #353 dnia: Listopada 01, 2011, 23:51:17 »
    @ Son of the Mourn
    Chyba trochę przesadzasz, łatki i nowe feature'y mają być, więc będzie lepiej.
    Możesz pisać o błędach na forum TLD :P

@ Malson
    Ale przecież to tak działa, wklejasz do Modules i odpalasz z IronLaunchera. A jeśli nie działa, to kopiujesz pewne pliki(po polsku instrukcję zobacz sobie w moim poście w wątku z downloadem)

@ Cavaron
    To samo, wejdź do wątku z downloadem i przeczytaj mój post.

Generalnie jest żal, bo mogło być znacznie lepiej, ale raczej nie można mieć żalu do twórców jeśli chodzi o bugi zaraz po wydaniu moda... w końcu to community jest najlepszym testerm :P

Cytat: Wolfer
    Mam prośbę do ałtsajdera, żeby udostępnił paczkę muzyki Howarda Shore'a jako nieoficjalny fanowski soundtrack do TLD, bo native pomieszane z epickimi dźwiękami to nie jest to co tygrysy lubią najbardziej :D
    Ałtsajder, jest prośba do ciebie :P

Offline Son of the Mourn

• Użytkownik
    • ko muhuhoq na mik aga nop
    « Odpowiedź #354 dnia: Listopada 02, 2011, 00:08:12 »
    A ja po kolejnych nieudanych podbojach orkami z Isengardu. Polecam grając orkami przejść się do Troll Cave obok Morii i pogadać z trollem. Wtedy stracicie resztę szacunku do tego moda. To jest megażałosne.

Spoiler:
    (click to show/hide)
    (click to show/hide)
    Grupa TLD to banda !@#!%!.

Dodam też, że zgodzę się z cenami z kosmosu, irracjonalnymi skryptami - mam co 2 tury bunt orków, w nocy atakują mnie jacyś asasyni przed którymi bronią mnie wyimaginowani orkowie których wcale nie mam, a jak wygram jakąś bitwę nie dostaję kompletnie NIC. Właściwie zarobić idzie tylko na jeńcach.

ZERO klimatu, ZERO balansu, ZERO muzyki, masa błędów w skryptach, kiepska grafika poza artworkami i właściwie absolutny brak tzw. grywalności.
    Zawód roku 2011.

I nie uważam żebym przesadzał :(

edit - down - Czyli tak powinien wyglądać mod oparty na książkach Tolkiena? Ja nie wiem, może ja nie tego Tolkiena czytałem ale klimatu z John Ronalda Reuela Tolkiena to tutaj nie ma za grosz więc z Zerem klimatu nie przesadzam. Grafika - byłeś w Isengardzie? ;) Nie przesadzam :p Muzyka - słyszę sam native wszędzie.
    No ale już się nie czepiam, życzę miłej rozgrywki wszystkim wytrwałym i wyjścia jakichś patchy kiedyśtam.
    Pozdrawiam
    « Ostatnia zmiana: Listopada 02, 2011, 00:30:00 wysłana przez Son of the Mourn »

Offline Daedalus

• Użytkownik
    • Piwa: 143
    « Odpowiedź #355 dnia: Listopada 02, 2011, 00:14:05 »
    Son of the Mourn, przesadzasz. :P Mod jest w połowie świetny (większość oprawy graficznej), w połowie beznadziejny (oskryptowanie i urozmaicenie rozgrywki). Wychodzi na średniaka. ;)

A tak przy okazji, na forum TW właśnie padło pytanie, na które czekałem - http://forums.taleworlds.com/index.php/topic,199243.msg4842749.html#msg4842749

Ciekaw jestem odpowiedzi twórców.

edit: No i mamy odpowiedź od "głównego skryptera" - "nie będzie niczego, ciesz się tym, co jest." Cóż, ten mod zanudzi nawet najwytrwalszych w kilka dni. :/
    « Ostatnia zmiana: Listopada 02, 2011, 00:17:45 wysłana przez Daedalus »

Offline huth

« Odpowiedź #356 dnia: Listopada 02, 2011, 01:23:37 »
    Eh, no cóż, wiadomo, że rozgrywka w M&B sprowadza się do walki, ale takie podejście jest po prostu... słabiące, że tak powiem.

Hmmm tak sobie myślę czy nie napisać odpowiedzi na to na TW... Choćbym najgrzeczniej się wyraził, to zostanę zjechany :P

Offline ałtsajder

• Użytkownik
    « Odpowiedź #357 dnia: Listopada 02, 2011, 01:45:31 »
    Ja mam lepszy babol - grając elfami z Mirkwood zdołałem wcielić do swej armii elfickich jeźdźców na sterydach. ;)
    (click to show/hide)

Swoją drogą, nie próbujcie się przyłączać do oblężenia Gundbad Mirkwood Outpost, bo wszystkie jednostki spawnują się w jednym miejscu i po kilku sekundach zaliczycie crasha. Ogólnie najlepiej trzymać się od oblężeń z dala, bo ignorują ustawienia wielkości bitew i spawnują po kilkaset jednostek, co bardzo często kończy się powrotem do pulpitu.
    To Twój post był na TW?Grając Rohanem, przez przypadek udało mi się wcielić piechotę Dunelandu i jednego uruka.Poza tym, zostawiając jednostki w garnizonach obcej kultury, skrypt się gubi i zamiast oddać, dostajemy to samo wojsko x 2 :D
    Jeżeli chodzi o oblężenia, to potwierdzam w 100%

Tak nadajecie o tym Isengardzie, że strach tam się udać...
    Mnie troszkę zadziwił balans łuków, mieczy, itp - już poprawiłem.
    Jeżeli chodzi o konie...Czemu Gondor ma lepsze konie od Rohanu, czy elfów?Ale mniejsza z tym... :D

Son of the Mourn : Co się dziwisz!Oni nad tym pracowali przez 5 lat :p
    Kur....a!Co za ambitne podejście :D

Mi tam się podoba jeżdżenie i tępienie jeźdźców na warga :p

Jeżeli Tolkien podszedłby do swej twórczości tak jak twórcy skryptów w TDL, to mielibyśmy, krótką telenowelkę z elfami i krasnalami :D

Daedalus!
    No przestań tak po nim jeździć...Wykasować oryginalny skrypt, tak żeby za bardzo nie narozrabiał, też trzeba "umić". Bo jak się nie "UMI", to gry się nie odpalić!Stąd to zachowanie!

Eh, no cóż, wiadomo, że rozgrywka w M&B sprowadza się do walki, ale takie podejście jest po prostu... słabiące, że tak powiem.

Hmmm tak sobie myślę czy nie napisać odpowiedzi na to na TW... Choćbym najgrzeczniej się wyraził, to zostanę zjechany :P

Poczekaj przynajmniej na patch.Każdy ma prawo do błędów, dajmy więc im szansę poprawy - czegoś?!No...chyba, ze przyjdzie nam czekać kolejne 5 lat :p
    « Ostatnia zmiana: Listopada 02, 2011, 01:52:58 wysłana przez ałtsajder »

Offline huth

« Odpowiedź #358 dnia: Listopada 02, 2011, 01:52:08 »
    Poczekaj przynajmniej na patch.Każdy ma prawo do błędów, dajmy więc im szansę poprawy - czegoś?!No...chyba, ze przyjdzie nam czekać kolejne 5 lat :p
    Ale mi chodziło tylko o napisanie po angielsku właścnie tego posta, który cytowałeś, o tym, że oprócz wojowania nic nie będzie.
    Zresztą już napisałem :P

Poza tym chyba nie zauważyłeś:
    Cytat: wolfer
    Mam prośbę do ałtsajdera, żeby udostępnił paczkę muzyki Howarda Shore'a jako nieoficjalny fanowski soundtrack do TLD, bo native pomieszane z epickimi dźwiękami to nie jest to co tygrysy lubią najbardziej :D

Offline ałtsajder

• Użytkownik
    « Odpowiedź #359 dnia: Listopada 02, 2011, 02:01:18 »
    Ale mi chodziło tylko o napisanie po angielsku właścnie tego posta, który cytowałeś, o tym, że oprócz wojowania nic nie będzie.
    Zresztą już napisałem :P

Poza tym chyba nie zauważyłeś:

1.No to teraz tylko patrzeć, jak zwyzywają Ci od pijawek , który nie potrafią nic zrobić, tylko krytykować...

2.A no nie zauważyłem....
    Wolfer!Istnieje mały problem.Otóż udostępnienie ponad 40 utworów bez pozwolenia jego Autorów, może być negatywnie odebrane na forum, toż końcu to piractwo, a tego nikt nie chce.Pamiętasz sprawę modu o wiedźminie?
    Jedyne co, to mogę podrzucić plik music.txt wraz zastosowanymi tytułami utworów, a każdy chętny zdobędzie je na swój sposób - zaznaczę, że nie zachęcam do piractwa.Istnieje wiele możliwości zdobycia poszczególnych utworów legalnie.