Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Pytania odnośnie TLD do wersji 1.011  (Przeczytany 142432 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline ałtsajder

• Użytkownik
    • Piwa: 4
    Odp: Pytania odnośnie TLD do wersji 1.011
    « Odpowiedź #330 dnia: Listopada 01, 2011, 15:18:07 »
    Z tymi cenami to chyba wiem o co chodzi....
    Jako pierwszy przedmiot dostałem Miecz z Rohanu.Zapłaciłem za niego kilka stówek, zaś chcąc go sprzedać w Minas Tirith dawano mi za niego 55.Postanowiłem sobie odpuścić - i dobrze.
    Po powrocie do Edoras, kiedy chciałem kupić łuk dostałem ok 300 :D - chyba nie muszę tłumaczyć :p
    Minas Tirith, fajnie wygląda, ale niestety nie można zabawić się w Denethora z filmu ;/
    A jeżeli ktoś che walczyć z Isengardem, to radzę nie rzucać się na zbitych w kupie uruków - wymiatają tymi mieczami i toporami...
    Już wcześniej wspomniana denerwująca rzecz...pieszy oddział orków(150) jest szybszy od jeźdźców(7) - żenada....

Drakkanien!Czy na pewno wszystko dobrze skopiowałeś?Bardzo dziwne!

Offline Gragon

• Użytkownik
    • Piwa: 34
    • Możesz ze mną dyskutować, ale i tak nie masz racji
    • Steam ID: Mój status Steam
    « Odpowiedź #331 dnia: Listopada 01, 2011, 15:57:07 »
    Czy się nam to podoba czy nie jest to jedyny mod taktujący o Władcy Pierścieni więc nie mamy zbyt wielkiego wyboru. Albo gramy w ten średni mod albo musimy obejść się smakiem i poczekać aż komuś zechce się albo upiększyć tego moda albo zrobić mod pod Warbanda. Myślę, że twórcy doskonale wiedzieli, że nie mają zbytniej konkurencji jeżeli chodzi o tematykę więc nie ciążyła na nich żadna presja. Odpuścili sobie i mamy to co mamy, a szkoda bo myślałem, że spadnę przynajmniej raz z krzesła z wrażenia.

Offline Son of the Mourn

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    • ko muhuhoq na mik aga nop
    « Odpowiedź #332 dnia: Listopada 01, 2011, 16:48:11 »
    Ok, po kilku h gry orkami z Isengardu mogę powiedzieć, że mod jest STRASZNIE niedopracowany!

Właśnie zabił mnie las Fangorn a dokładniej całkokur*awicie nieśmiertelne enty. Po której to bitwie gra się zacieła i nie pozwoliła mi się wskrzesić (mogę klikać "continue" ale pojawia się tylko napis "time passes").
    Innymi słowy - nie mogę grać dalej moim bohaterem, bo gra mi na to nie pozwala, chociaż wyłączyłem śmierć bohatera (domyślnie jest wyłączona). Ustawiłem realistic saves (can't quit without saving) i teraz będę musiał zacząć od nowa.

ŻENADA!!!!!!!!!!

Druga sprawa - Isengard sam w sobie jest całkowicie nieoznaczony - nie wiadomo gdzie szukać sklepu, kowala, jakiegoś odpowiednika tawerny. Samo znalezienie kowala zajęło mi ze 20 minut. Po cholerę zrobili jaskinie pod Isengardem, kiedy tam nic nie ma. Co ja tam mam podziwiać? Jaskinie? Zresztą jak już jesteśmy przy grafice to Wieża Orthank została zrobiona wręcz szkaradnie a do tego cała w kolorze g... brązowym znaczy się.

Całość to jak na razie kilka ładnych art-worków, brak muzyki (u mnie za chiny ludowe uruchomić się nie chce), styl walki bardziej przypominający wersję 0.808 niż 1.011, nieśmiertelne drzewce i zabugowane skrypty (mnóstwo "cośtam error" na ekranie).

Co do tych drzewców jeszcze - pal licho, że nie da się ich zranić (ani łuk, ani skakanie, ani jeźdzcy wargów nic nie robią - mam info o 0 dmg), to jeszcze poza jednym wszystkie zaczynają bitwę poza jej obszarem - nie da się do nich podejść bo gdzieś tam się blokują... Czyli wycofać się nie da, wygrać się nie da a po utracie przytomności gra się zacina na amen.

Ten mod jest nie tylko niedopracowany, on jest gorszy od wszystkich innych w jakie grałem. To jest próba przekonwertowania tego z 0.808 na 1.011 a nie próba zrobienia czegoś na nowo.

Takie jest moje zdanie, wyleczyłem się już z grania w to na dzisiaj.
    Porażka. A Melklir to jednak człowiek o wielkim ego, a nie zdolnościach.

Offline Gragon

• Użytkownik
    « Odpowiedź #333 dnia: Listopada 01, 2011, 17:10:41 »
    Jedynym ratunkiem dla moda jest chyba udostępnienie przez twórców wszystkich ich prac i niech lud weźmie się za dopracowanie tego moda bo inaczej leży on na łopatkach :-/

Offline Son of the Mourn

• Użytkownik
    « Odpowiedź #334 dnia: Listopada 01, 2011, 18:07:09 »
    Zgadzam się.

Przypomniało mi się jak krytykowali za pytanie o datę wydania i tłumaczyli, że muszą go najpierw dopracować ;D
    « Ostatnia zmiana: Listopada 01, 2011, 18:11:23 wysłana przez Son of the Mourn »

Offline Malson

• Użytkownik
    « Odpowiedź #335 dnia: Listopada 01, 2011, 18:26:11 »
    Mi mod nie chce się uruchomić. Dla mnie z tą modyfikacją związane jest więcej problemów niż zabawy. Co to ma być - żeby zagrać w moda trzeba bawić się z plikami itd. Niestety nie jestem harcore'owym mount&blade'owcem i nie znam się na tych sprawach. Jestem po prostu fanem tej gry, który lubi po prostu pobrać moda i go poprzez wklejenie w folder modules odpalić. Nie mam czasu i chęci na zabawianie się z łaskawie wydanym TLD. Szkoda było tyle czekać na to coś - nie mam pojęcia jak to uruchomić i szkoda mi życia na wertowanie kolejnych stron tematu w poszukiwaniu odpowiedzi "jak włączyć prześwięty mod".

Offline Gragon

• Użytkownik
    « Odpowiedź #336 dnia: Listopada 01, 2011, 19:03:16 »
    Właśnie brałem udział w pierwszym oblężeniu i... TRAGEDIA! Gondorczycy zamiast stać na murach i ich bronić zeszli sobie po schodach na dół tak, że Mordor mógł sobie spokojnie po drabinach wejść na mury. Dodatkowo zanim Orkowe i Urucy weszli na drabiny to trochę musieli się napocić aby ominąć wzmocnienia... No ale i tak wszystko zakończyło się wywaleniem do windy :-/

Offline Son of the Mourn

• Użytkownik
    « Odpowiedź #337 dnia: Listopada 01, 2011, 19:39:07 »
    UP 2 - Vegeta zawsze był niecierpliwy :p
    UP 1 - Bo tego zamku bronił błąd windowsa :D

Nie no masakra... ja próbowałem jeszcze raz odzyskać coś z mojego Orka ale nic z tego. Fangorn zeżarł mi oddział razem z sejwami ;D

Offline wolfer

• Użytkownik
    • Piwa: 2
    « Odpowiedź #338 dnia: Listopada 01, 2011, 20:02:30 »
    Ja się też poskarzę :/
    pierwsze primo wywala mnie co mniej węcej 1h co jest cholernie wkurzające jak się toczy bitwę 400 vs. 500....
    drugie primo uruk hai-owie są totalnie przepakowani i koszą moich najlepszych raiderów z rohanu (eorl guard) :(
    ale to może jest wynikiem szarżowania na skupisko 50-70 orków 40 jeźdźcami??? :]
    trzecie ale bardzo ważne primo:
    PO PRAWIE KAŻDEJ MISJI WYWALA MI SCRIPT ERROR, A NASTĘPNIE WYWALA DO STAREGO DOBREGO WINDOWSA!!!
    następne primo jest 3 dzień wojny a gondor zdążył prawie upaść :(
    kolejne primo jest takie, że strasznie brakuje mi rzeczy z warbanda i to nie tyle animacji ale możliwości tworzenia podgrup w armii wg własnego widzimisię...
    Oprócz tego obczaiłem, że dużo ikonek na mapie jest przeniesionych z 0.8....
    Mam prośbę do ałtsajdera, żeby udostępnił paczkę muzyki Howarda Shore'a jako nieoficjalny fanowski soundtrack do TLD, bo native pomieszane z epickimi dźwiękami to nie jest to co tygrysy lubią najbardziej :D
    Na korzyść zostają tekstury i modele oraz mimo wszystko zmieniony system rozgrywki....
    Mam nadzieję że niedługo wyjdzie path poprawiający przynajmniej część błędów :P

Offline Gragon

• Użytkownik
    « Odpowiedź #339 dnia: Listopada 01, 2011, 20:07:07 »
    UP 2: No to ekstra jak Windows pomaga Gondorowi, teraz nie mam szans grając Mordorem. Zawsze wiedziałem, że Microsoft ma wszędzie swoje udziały ale nie sądziłem, że dotrą aż do magicznych krain Tolkiena :-/

Offline Son of the Mourn

• Użytkownik
    « Odpowiedź #340 dnia: Listopada 01, 2011, 20:08:33 »
    A sprawdzaliście obronę Helmowego Jaru w Quick Battle? Nie?
    To nie sprawdzajcie.

Raz że nic nie widać, dwa że połowa tekstur jest do dupy, wliczając w to bramę, przez którą orkowie nie mogą przejść i się blokują. Na lewo od bramy jak próbujesz podejść pod wzniesienie wpadasz w dziurawe tekstury. Miazga. Totalnie niedopracowana miazga. Ta gra ma więcej bugów niż Sauron miał orków.

Coraz trudniej mi znaleźć jakieś pozytywy. Na balans póki co nie narzekam bo nie mogę nawet dotrzeć do etapu porządnej bitwy. No nic, nawet zaczęło mnie bawić szukanie błędów...

P.S. Kusi mnie, żeby Melklirowi napisać jak bardzo ten mod jest do dupy, ale powstrzymam się, bo w ogóle żadnych patchy nie wydadzą haha.
    « Ostatnia zmiana: Listopada 01, 2011, 20:14:15 wysłana przez Son of the Mourn »

Offline Cavaron

• Użytkownik
    « Odpowiedź #341 dnia: Listopada 01, 2011, 20:16:33 »
    Ja nawet nie mogę go włączyć, więc podpiszę się pod tą petycją. Najchętniej to bym mu skrzynkę tym zaspamował
    Nie ma emocji - jest spokój.
    Nie ma ignorancji - jest wiedza.
    Nie ma namiętności - jest pogoda ducha.
    Nie ma chaosu - jest harmonia.
    Nie ma śmierci - jest Moc.

Offline Son of the Mourn

• Użytkownik
    « Odpowiedź #342 dnia: Listopada 01, 2011, 20:21:55 »
    A postępowałeś zgodnie z informacjami w TLD-3.0-ManualFAQ.pdf ?
    Może miałeś wcześniej podmienione pliki native na inne, np mod Warsword wymaga zastąpienia niektórych plików z native i inne mody na tym nie ruszą.
    Masz pewność, że pliki w katalogu Data są w 100% z native przed instalacją TLD?

Uwaga niecenzuralne: ;)
    (click to show/hide)

Offline Daedalus

• Użytkownik
    • Piwa: 143
    « Odpowiedź #343 dnia: Listopada 01, 2011, 20:25:28 »
    Mnie smuci to, że TLD mógł być naprawdę świetnym modem. Graficy się postarali i gdyby osoby odpowiedzialne za MS przynajmniej w połowie odwaliły tak dobrą robotę, to mielibyśmy istne cacuszko. A tak trud grafików jest niszczony przez nieudolność skrypterów.

BTW, za creditsami z TW: "GetAssista - GA, coding, fixing, bugremoving, map work, features design and implementation, lods, optimizing, optimizing, optimizing and optimizing. And tons of other shit. "

To już oficjalnie wiemy, kto dał d**y na całej linii. ;) Tekst "tons of other shit" pasuje tu wręcz znakomicie.

Offline wolfer

• Użytkownik
    • Piwa: 2
    « Odpowiedź #344 dnia: Listopada 01, 2011, 20:32:46 »
    Mnie smuci to, że TLD mógł być naprawdę świetnym modem. Graficy się postarali i gdyby osoby odpowiedzialne za MS przynajmniej w połowie odwaliły tak dobrą robotę, to mielibyśmy istne cacuszko. A tak trud grafików jest niszczony przez nieudolność skrypterów.
    BTW, za creditsami z TW: "GetAssista - GA, coding, fixing, bugremoving, map work, features design and implementation, lods, optimizing, optimizing, optimizing and optimizing. And tons of other shit. "
    To już oficjalnie wiemy, kto dał d**y na całej linii. ;) Tekst "tons of other shit" pasuje tu wręcz znakomicie.
    DOKŁADNIE... niestety :(
    Son of cośtam
    >
    Sometimes in Fangorn Forest, if you choose to cut down trees you will be attacked by ents. This has crashed my game multiple times, when it does work, occasionally it won't spawn any ents and my units will run at the edge of the map. There is no way to retreat the battle in Fangorn. Also if you are defeated by an ent, the forest events loop over and over until all of your units are killed and you are killed.
    Edit: The crash just freezes the game. I'm not getting an actual error. I'm playing the game on pretty much the highest settings, and it has worked fine everywhere else. I do not believe it to be an issue with my computer (it is high end). Again, it has only happened during the events in Fangorn Forest. I do have the enhanced mount&blade and I did install everything correctly. The crash was not persistent, as entering the ent battles would work more often than crash. I hope I've been specific enough.
    [FOR PLAYERS]
    A quick fix would be to enable cheats and ctrl+f4 the ents that do not spawn. Once I pressed that, one suddenly spawned and started taking damage. Also the ents are EXTREMELY strong. One ent took out 56 of my troops. I managed to bring it down with a Uruk Hai pike, but 2 more spawned and there wasn't much I could do after that lol.
    Nie tylko ty masz takie bugi :)
    Ja na szczęście nie chciałem ścinać drzew więc tego uniknąłem :D