Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Pytania odnośnie TLD do wersji 1.011  (Przeczytany 142733 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Zizka

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    • Unsuccesfool
    Odp: Pytania odnośnie TLD do wersji 1.011
    « Odpowiedź #315 dnia: Listopada 01, 2011, 12:02:35 »
    Drakkanien, źle zainstalowałeś/źle uruchamiasz. U mnie póki co wszystko w porządku, chociaż jest jakoś pustawo, no i muzyka z Native :/
    "Czegoż płaczesz? - staremu mówił czyżyk młody -
    Masz teraz lepsze w klatce niż w polu wygody".
    "Tyś w niej zrodzon - rzekł stary - przeto ci wybaczę;
    Jam był wolny, dziś w klatce - i dlatego płaczę".

Offline huth

• Piwa: 451
    « Odpowiedź #316 dnia: Listopada 01, 2011, 12:06:31 »
    wolfer <- no widziałem, co merlkir napisał... niestety wywiązała się dyskusja z innym modderem, który za swe motto ma chyba "z łaski dokończylismy moda, a nie musieliśmy nic robić, więc się odwalcie wszyscy, którzy nas nie uwielbiacie"... oczywiście to uproszczone wyolbrzymienie, no ale na razie tak odbieram to co pisze :P

Zacząłem sobie plugawym orkiem, wszystko miodne, jednak mam pewien problem: w czasie treningu nie mogę zranić wroga!
    Poza tym musiałem dać czcionki z podstawki, poniewaz miałem jakieś hieroglify zamiast liter...
    Ponadto woda... jest jakaś dziwna, a orków i krasnoludów nie mogę zranić! Sa nieśmiertelne!
    Ale odpalasz moda przez IronLaunchera? Czy skopiowałeś pliki z Data do odpowiednich folderów i odpalasz z .exe.?
    Jak masz problemy to zobacz mojego posta w tym wątku: http://www.mountblade.info/forum/index.php?topic=8746.0

Offline Drakkanien

• Użytkownik
    « Odpowiedź #317 dnia: Listopada 01, 2011, 12:17:45 »
    Po kolei:
    -Instaluję Mount&Blade Enchanced;
    -Przerzucam moduł TLD;
    -Odpalam grę przez Iron Launchera;
    -Nie działa, robię co napisane jest w instrukcji pobierania (http://www.mountblade.info/forum/index.php?topic=8746.0);
    -Odpalam grę przez plik .exe;
    -Działa, zaczynam grać;

I tutaj albo wywala mnie na początku bitwy, albo grając orkiem w tejże bitwie nie mogłem ja ani moi żolnierze nikogo zranić! Tak samo krasnoludy...
    Chyba przeinstaluję grę i bedzie po sprawie.
    « Ostatnia zmiana: Listopada 01, 2011, 12:27:48 wysłana przez Drakkanien »

Offline Gragon

• Użytkownik
    • Piwa: 34
    • Możesz ze mną dyskutować, ale i tak nie masz racji
    • Steam ID: Mój status Steam
    « Odpowiedź #318 dnia: Listopada 01, 2011, 12:23:24 »
    No to i ja w takim razie napiszę co sądzę. Nie pograłem w moda długo, ponieważ ściągał mi się 3 godziny i gotowy był o 1:30. Pierwsze co mnie urzekło to z pewnością zmienione menu, ekwipunek i czcionka no ale są to bardzo małe zmiany aczkolwiek cieszące oko. Muzyka na początku była fajna ale potem pojawiła się z Natvie no i... Nie było już tak kolorowo. Spodobał mi się bardzo system monetarny (wreszcie są różne waluty!). Świetnie wykonane są tekstury broni oraz zbroi. Świetne jest też tworzenie Uruk-Hai, który wyglądają naprawdę świetnie. Lokalizacje też mi się podobają (tutaj się postarali). No i co jeszcze... No tak! Po ogłoszeniu wojny no i filmiku ujrzałem niedaleko krainy elfów armię ponad 280 ludzi. Więc jednak coś się dzieje. Nie wiem jak z resztą nacji no ale jest dobra wiadomość iż coś się dzieje. Walki jeszcze nie miałem więc nie wiem jak to wszystko wygląda. To tyle ode mnie, a teraz idę dalej pograć. 

Offline NIFN

• Użytkownik
    • Piwa: 19
    « Odpowiedź #319 dnia: Listopada 01, 2011, 12:28:42 »
    Widzę, że innowacji w modzie nie znajdę, ale jak tam stoi gameplay - czy wszystko jest w miarę zbalansowane, czy a się grać, czy nie wita nas na "hello world" oddział 20-osobowy, który nijak można pokonać w pojedynkę?
    Co prawda już od wczoraj ten mod na dysku u mnie leży, ale nie chciało mnie się instalować 1.010, by go sprawdzić :P

Pozdrawiam!

Offline ałtsajder

• Użytkownik
    • Piwa: 4
    « Odpowiedź #320 dnia: Listopada 01, 2011, 12:32:02 »
    Drakkanien, źle zainstalowałeś/źle uruchamiasz. U mnie póki co wszystko w porządku, chociaż jest jakoś pustawo, no i muzyka z Native :/
    Pustawo, jest, ale tylko na początku...do wielkiej wojny.

Przeglądając forum TLD i temat "bugs", zauważyłem rzucające się w oczy podpisy "will be fixed in next patch"
    Dla mnie jest dziwne!Tyle lat, a tu sami Twórcy zaznaczają, że wiele rzeczy nie jest jeszcze skończonych....

Niestety słowa Daedalusa, coraz to bardziej się potwierdzają:
    Wygląda to jednak tak, jakby ekipa się całkiem rozpadła i mod przeszedł w ręce mniej kompetentnych osób, które za zadanie postawiły sobie dokończyć, czy raczej za wszelką cenę dowlec moda do końca, mimo iż nie za bardzo umiały i wiedziały jak to zrobić.
    Od siebie dodam, że mod wygląda jakby został ukończony 2 lata temu.Zapowiadał się na większe przedsięwzięcie, ale z jakiegoś powodu się zatrzymał, a Twórcy jego przez kolejne dwa lata kasowali, to czego skończyć nie mogli...
    Szkoda!Może wielki entuzjazm fanów Tolkiena doda im ochoty, rozwój modyfikacji.....Z jednej strony zazdroszczę im wytrwałości!

Drakkanien!
    Nie czytałeś manuala?
    Z folderu TLD/dat skopiuj wszystkie *.brf do folderu M&B/CommonRes/, tekst i xml do M&B/data/, pozostałe do głównego folderu M&B.Odpal Ironlauncheer.exe - powinno działać!

Offline Daedalus

• Użytkownik
    • Piwa: 143
    « Odpowiedź #321 dnia: Listopada 01, 2011, 12:41:05 »
    Najśmieszniejsze - albo też najsmutniejsze, zależy jak patrzeć - w tym jest to, że osoby, które naprawdę ciężko nad modem pracowały i włożyły w niego sporo swoich umiejętności  (jak chociażby mtarini czy Ancientwalker), są bardzo w porządku. Naczelnym dupkiem TLD był do tej pory Merlkir, ale GetAssista widocznie uznał, że pora przejąć pałeczkę i wysunąć się daleko na prowadzenie. Jak na razie świetnie mu wychodzi i w byciu nadętym dupkiem nawet Merlkir może się od niego uczyć. ;)

GetAssista z tego co kojarzę, to dość nowy nabytek TLD. Stawiam brylanty przeciw orzechom, że to m.in. on odpowiada za stronę skryptową moda (znaczy, za jej brak). ;)

Szkoda, że chłopaki nie chcą ujawnić creditsów. Ciekawe... Wstydzą się? Może boją, że będzie czarno na białym napisane kto co spartaczył? ;) A może po prostu lubią pojedynczo (GetAssista + Merlkir) zbierać laury za pracę całego zespołu...

Tak czy siak, jak dla mnie, za podejście typu "nasz mod jest zajebisty, jak i my sami, a jeśli się z tym nie zgadzasz, to jesteś debil!" TLD jest u mnie skreślony.

Offline Drakkanien

• Użytkownik
    « Odpowiedź #322 dnia: Listopada 01, 2011, 12:47:36 »
    Zgadzam się z Daedalusem, jednak co na to poradzisz? Cytuję: "Debili ngdy nie brakuje" koniec cytatu.
    Czytalem manuala, zastosowałem się do tego, co w nim jest, dziala, ale woda w kolorze niebieskawego fioletu i nietykalni orkowie psują mi ochotę do gry.

Offline Daedalus

• Użytkownik
    • Piwa: 143
    « Odpowiedź #323 dnia: Listopada 01, 2011, 12:54:47 »
    Pojawiła się wreszcie jakaś lista creditsów - http://mbx.streetofeyes.com/index.php/topic,2465.0.html

Jeśli dobrze rozumiem to co napisał Merlkir, to właśnie GetAssista jest odpowiedzialny za ogólne skrypty. :D To by tłumaczyło jego żałosne nadymanie się.

Offline ałtsajder

• Użytkownik
    • Piwa: 4
    « Odpowiedź #324 dnia: Listopada 01, 2011, 14:16:44 »
    Zgadzam się z Daedalusem, jednak co na to poradzisz? Cytuję: "Debili ngdy nie brakuje" koniec cytatu.
    Czytalem manuala, zastosowałem się do tego, co w nim jest, dziala, ale woda w kolorze niebieskawego fioletu i nietykalni orkowie psują mi ochotę do gry.

No cóż....jedyną wymówką mogłaby być "Jak się nie podoba, to zrób lepsze", tylko gdyby nie takie mody jak PoP, Brytenwalda, Floris(pomimo, że to kompilacja wielu innych), jest dowodem, że można lepiej....
    Tak się zastanawiam...jeżeli przy tworzeniu - powiedzmy prawdzie w oczy - przeciętnego moda, Twórcy(a raczej Ci dwaj w/w) zadzierają nosa, to co powinien zrobić zespół PoP, przerzucając mod z podstawki do warband.
    Prawdą jest, że mod byłby o wile lepiej przyjęty, gdyby nie ta storzona przez lata otoczka "super-duper, zajebitnego" moda.
    Ja przed chwilą sobie włączyłem wraz z muzyką filmowego ŁotR'a.
    W końcu udało mi się przedrzeć do Rohanu i z rozkazu Theodena, przeprowadzić zwiad - kolejne native...;/
    Ogolenie, jeżdżę wraz innymi patrolami po całej Riddermarchii i tępię 20-60 osobowych oddziałów uruków - mi to chyba wystarczy :D

PS.Przydałby się ktoś, kto uporządkowałby tematy na subforum, a temat ten uczyniłby tematem , np. "TLD Rozmowy bardzo ogólne"
    « Ostatnia zmiana: Listopada 01, 2011, 14:20:02 wysłana przez ałtsajder »

Offline Gragon

• Użytkownik
    • Piwa: 34
    • Możesz ze mną dyskutować, ale i tak nie masz racji
    • Steam ID: Mój status Steam
    « Odpowiedź #325 dnia: Listopada 01, 2011, 14:30:04 »
    Zauważyłem coś ciekawego. Po filmiku, który wprowadza do wojny z Isengardu wychodzą dwie potężne armie Uruków... Kierują się w stronę Rohanu także myślę, że szykuje się jakieś oblężenie :-)

Offline Son of the Mourn

• Użytkownik
    • ko muhuhoq na mik aga nop
    « Odpowiedź #326 dnia: Listopada 01, 2011, 14:52:55 »
    Nie wiem, czy ktoś to już zauważył, ale drzwi obok kowala w Isengardzie przenoszą do Minas Tirith HAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Offline wolfer

• Użytkownik
    • Piwa: 2
    « Odpowiedź #327 dnia: Listopada 01, 2011, 14:57:39 »
    :)
    Naciśnijcie spacje jak jesteście na dworze dowódcy frakcji....
    I ogólnie zauważyłem że wszystkie jednostki na mapie zgodnie ignoruj rzeki i przechodzą w losowo wybranych miejscach :P

Down
    Nie tyle nie da się skoczyć co nasza postać klęka :)
    « Ostatnia zmiana: Listopada 01, 2011, 15:22:14 wysłana przez wolfer »

Offline Drakkanien

• Użytkownik
    « Odpowiedź #328 dnia: Listopada 01, 2011, 15:00:16 »
    Wiem, nie da się skoczyć :P
    Pomimo wielu prób nadal orkowie i krasnoludy są u mnie nieśmiertelne... Co robić? Stosowałem się do rad z FAQ...

Offline Glaedr

• Użytkownik
    • Piwa: 5
    « Odpowiedź #329 dnia: Listopada 01, 2011, 15:02:05 »
    Nie wiem, czy ktoś to już zauważył, ale drzwi obok kowala w Isengardzie przenoszą do Minas Tirith HAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Tak, obok kowala są dwie jamy, za pomocą których można się przenieść do Minas Tirith. Mnie grę psuje praktycznie nieobecny system cen, najlepsze przedmioty chodzą za grosze, a fortunę trzeba płacić za nieprzydatny syf. Poza tym od kiedy to elfy mają najgorsze łuki? Rohańczycy już mają łuki z dwa razy większymi obrażeniami.