Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Pytania odnośnie TLD do wersji 1.011  (Przeczytany 142468 razy)

Opis tematu:

Offline ałtsajder

• Użytkownik
    • Piwa: 4
    Odp: Pytania odnośnie TLD do wersji 1.011
    « Odpowiedź #270 dnia: Października 30, 2011, 15:57:11 »
    NO, no, no.....
    Jeszcze jeden dzień...
    Szczęśliwy ten, co dane będzie mu zagrać!

Co do błędów.Autorzy zaznaczyli, że nie jest to wersja pozbawiona błędów, tak więc nie liczyłbym na mod  al'a PoP, czy Brytenwalda

Offline huth

• Piwa: 451
    « Odpowiedź #271 dnia: Października 30, 2011, 19:48:09 »
    Oj, przecież każda nowa wersja PoPa czy większy patch(co jest paradoksalne) były zabugowane, więc w tym modzie też na pewno jakieś bugi się znajdą, przy - jak przypuszczam - sporej ilości różnych nowych skryptów, dodatków itp.

Offline Oktawian

• Powabna baletnica
    • Użytkownik
    • Piwa: 96
    « Odpowiedź #272 dnia: Października 30, 2011, 20:21:43 »
    Z tego co wyczytalem, jest dosc duzo jeszcze do poprawy. W temacie dla testerow dopiero kilka dni temu zaczelog wrzec. W kazdym razie mozliwe jest nawet przesuniecie premiery o tydzien. Obym sie mylil.   

ps. moj pierwszy post pisany na smartfonie:p

Offline huth

« Odpowiedź #273 dnia: Października 30, 2011, 20:47:43 »
    W kazdym razie mozliwe jest nawet przesuniecie premiery o tydzien. Obym sie mylil.  

hehe, wiadomo :P Merlkir na TW pisze, że jeszcze tego nie spakowali nawet, co chyba wskazuje na to, że cały czas cos jeszcze tam dłubią.

EDIT:
    Fellow future betatesters, cut the hype please. Just a bit :D

How heavy is it?700MB?1 GB?
    ~370 Mb 7zip, 400 Mb rar.
    I`ll just have to pray that it comes out in the afternoon... I couldn`t stand if it came out like 23.59...
    Evening, October 31 US West Coast time FTW  8-)  .... no, we are probably not that cruel. Probably... hm.

co do czasu wydania, to bardzo niemiły żart :P
    « Ostatnia zmiana: Października 31, 2011, 01:27:06 wysłana przez HUtH »

Offline wolfer

• Użytkownik
    • Piwa: 2
    « Odpowiedź #274 dnia: Października 31, 2011, 07:19:59 »
    Ktoś to mówił że melkir ma "specyficzne" poczucie humoru :/
    A mogłem jeszcze pospać :(
    Pozostaje tylko nadzieja że juz spakowali, wrzucili na MegaUpload,a czekać karzą tylko  okazji :(
    W kazdym razie mozliwe jest nawet przesuniecie premiery o tydzien. Obym sie mylil.   
    Nawet tego nie pisz człowiekuu...

Offline jasiojanisz

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    • Za Polskę!!! :-)
    « Odpowiedź #275 dnia: Października 31, 2011, 09:09:44 »
    dobre wieści mod zostanie wydany zgodnie z datą
    jest też godzina
    screeny i godzina: http://www.moddb.com/mods/the-last-days
    zobaczcie sobie features
    « Ostatnia zmiana: Października 31, 2011, 12:23:22 wysłana przez jasiojanisz »

Offline matihoda15

• Użytkownik
    « Odpowiedź #276 dnia: Października 31, 2011, 10:52:03 »
    Ah 12 godzin (czemu tak długo?)ale i tak się ciesze :D

Offline Glaedr

• Użytkownik
    • Piwa: 5
    « Odpowiedź #277 dnia: Października 31, 2011, 11:15:26 »
    12 godzin? Najprawdopodobniej dadzą jednego linka i wszystko będzie tak przeciążone, że będziemy ściągać kilka godzin. Ale i tak nie mogę się doczekać tego co nam podadzą. TLD musi być albo najlepszym modem albo największym zawodem. Wierzę, że będzie tym pierwszym.

Offline Gragon

• Użytkownik
    • Piwa: 34
    • Możesz ze mną dyskutować, ale i tak nie masz racji
    • Steam ID: Mój status Steam
    « Odpowiedź #278 dnia: Października 31, 2011, 12:52:59 »
    Przydałoby się zrobić historyczne odliczanie jak zostanie 10 sekund do wydania moda :D

Offline huth

« Odpowiedź #279 dnia: Października 31, 2011, 13:12:54 »
    12 godzin? Najprawdopodobniej dadzą jednego linka i wszystko będzie tak przeciążone, że będziemy ściągać kilka godzin. Ale i tak nie mogę się doczekać tego co nam podadzą. TLD musi być albo najlepszym modem albo największym zawodem. Wierzę, że będzie tym pierwszym.
    Ponoć będą 4 mirrory

Offline Daedalus

• Użytkownik
    • Piwa: 143
    « Odpowiedź #280 dnia: Października 31, 2011, 18:17:48 »
    Przeczytałem FAQ, który podali w temacie na TW i trochę się przestraszyłem. Na dobrą sprawę nie ma tam nic (poza światem Tolkiena oczywiście), co w jakiś sposób wyróżniałoby TLD spośród innych modów. Drobne przeróbki w systemie frakcji i toczenia wojny, ograniczenie ekwipunku dla poszczególnych istot, awans w hierarchii królestwa... to wszystko pryszcz, takie coś może napisać przeciętny modder i to w bardzo krótkim czasie. Oblężenia z Native, system formacji, który już wielokrotnie widzieliśmy... no zgroza. Krótko mówiąc, albo ekipa TLD nie zrobiła nic, by mod technicznie się wyróżniał i skupiła się tylko na przerabianiu frakcji i jednostek, albo wszystkie asy trzymają w rękawie. Mam nadzieję, że prawdziwą okaże się ta druga opcja, gdyż inaczej TLD będzie potężnym rozczarowaniem (przynajmniej dla mnie).

Offline ałtsajder

• Użytkownik
    • Piwa: 4
    « Odpowiedź #281 dnia: Października 31, 2011, 18:39:35 »
    Przeczytałem FAQ, który podali w temacie na TW i trochę się przestraszyłem. Na dobrą sprawę nie ma tam nic (poza światem Tolkiena oczywiście), co w jakiś sposób wyróżniałoby TLD spośród innych modów. Drobne przeróbki w systemie frakcji i toczenia wojny, ograniczenie ekwipunku dla poszczególnych istot, awans w hierarchii królestwa... to wszystko pryszcz, takie coś może napisać przeciętny modder i to w bardzo krótkim czasie. Oblężenia z Native, system formacji, który już wielokrotnie widzieliśmy... no zgroza. Krótko mówiąc, albo ekipa TLD nie zrobiła nic, by mod technicznie się wyróżniał i skupiła się tylko na przerabianiu frakcji i jednostek, albo wszystkie asy trzymają w rękawie. Mam nadzieję, że prawdziwą okaże się ta druga opcja, gdyż inaczej TLD będzie potężnym rozczarowaniem (przynajmniej dla mnie).

Starałem się powstrzymać od tych myśli, ale zapewne( i niestety) masz rację.Przez chwilę miałem nadzieję, że może animację z warband przeniosą do TLD, ale informacja o braku ingerencji w animacje, zażegnała tą nadzieję....

W moda zagra wiele osób, nie tylko Ci, którzy czekają na Świat Tolkiena, ale również Ci, którzy ciekawi są co ekipa robiła przez te 4 lata...
    Mi prawdę mówiąc zależy, na tym, aby po ciosać trochę orków...Jeżeli będą orkowie(a będą), mod będzie ładnie wykonany i miał ładną oprawę muzyczną(choć tą można sobie zmienić), to dla mnie może być!

Tak na marginesie, dostępny jest "Manual" do najnowszego TLD.
    http://pospabr.sweb.cz/TLD-3.0-ManualFAQ.pdf

Offline Glaedr

• Użytkownik
    • Piwa: 5
    « Odpowiedź #282 dnia: Października 31, 2011, 19:05:06 »

W wersji 2.4 było praktycznie tylko to co wymieniłeś, a zabawa i tak była przednia. Dodali oblężenia, odnowili i dodali modele/lokacje. Dodali kilka nowych skryptów. Jeżeli nie uprościli niczego to taka rozgrywka będzie mi odpowiadać. Za 4-5h wszystko się okaże.

Offline Daedalus

• Użytkownik
    • Piwa: 143
    « Odpowiedź #283 dnia: Października 31, 2011, 19:29:49 »
    Stare TLD oferowało znacznie więcej niż Native owego czasu. Nowe TLD będzie za obecnym Native daaaaaaleko w tyle.

Offline Son of the Mourn

• Użytkownik
    • ko muhuhoq na mik aga nop
    « Odpowiedź #284 dnia: Października 31, 2011, 19:31:09 »
    Jeśli dobrze pamiętam, to moderzy są z Europy. Jeśli tak, to wypuszczanie moda po 23:00 jest trochę dziwne.
    Poza tym zgadzam się, że na pewno będą problemy z pobieraniem. Poczekam do jutra i tyle.

Też mi się coś wydaje, że to może być niewciągająca klapa, ale może ten ich arogancki styl pisania i poczucie własnej wyższości mają jakieś odzwierciedlenie w bardzo dobrej jakości moda.

P.S. Od starego TLD minęły już wieki. Zobaczymy na ile lat wystarczy nam TLD 3.0 ;)

Pozdrawiam
    S.