Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Pytania odnośnie TLD do wersji 1.011  (Przeczytany 142685 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Oktawian

• Powabna baletnica
    • Użytkownik
    • Piwa: 96
    Odp: Pytania odnośnie TLD do wersji 1.011
    « Odpowiedź #255 dnia: Października 27, 2011, 13:46:36 »
    Mod będzie ważył coś koło 300mb. Piszecie jakby to miało jakikolwiek wpływ na "zajebistość" modyfikacji. Pomimo, że sam nie mogę się doczekać kiedy w końcu będę mógł zagrać to... radziłbym innym nie nastawiać się na coś wyrastającego ponad przeciętną.

Offline matihoda15

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    « Odpowiedź #256 dnia: Października 27, 2011, 13:49:42 »
    Mod będzie ważył coś koło 300mb. Piszecie jakby to miało jakikolwiek wpływ na "zajebistość" modyfikacji. Pomimo, że sam nie mogę się doczekać kiedy w końcu będę mógł zagrać to... radziłbym innym nie nastawiać się na coś wyrastającego ponad przeciętną.

A widziałeś screeny?To jest ponad przeciętne.

Offline wolfer

• Użytkownik
    • Piwa: 2
    « Odpowiedź #257 dnia: Października 27, 2011, 13:56:39 »
    Szczerze powiedziawszy na screenach na razie nie widziałem czegoś ponadprzeciętnego :)
    Mam nadzieję że to z powodu nieujawniania bajerów przed wyjściem moda, a nie z ich braku :/

ps. Ale oczywiście też nie mogę się doczekać chwili w której zagram... :D

Offline Glaedr

• Użytkownik
    • Piwa: 5
    « Odpowiedź #258 dnia: Października 27, 2011, 13:59:14 »

A widziałeś screeny?To jest ponad przeciętne.

A pokaż niby jakieś ponadprzeciętne screeny. Dużo lepsze screeny przedstawiają w Crusader - Way to Expiation czy Age of Change 2. A co do premiery to mam podobne zdanie jak Oktawian - nie podpalajcie się tak, bo nikt nie powiedział, że TLD musi spełnić Wasze oczekiwania.

Offline wojtek7121

• Użytkownik
    « Odpowiedź #259 dnia: Października 27, 2011, 16:54:47 »
    Można prosi o jakiś działający link do wersji M&B v1.100

Offline Persiv

• Użytkownik
    • Piwa: 1
    « Odpowiedź #260 dnia: Października 27, 2011, 17:14:47 »
    yyy słucham ??
    Chyba nie zrozumiałem pytania weź tak jeszcze raz ;D

Offline huth

• Piwa: 451
    « Odpowiedź #261 dnia: Października 27, 2011, 17:37:42 »
    Można prosi o jakiś działający link do wersji M&B v1.100

heh, orientuj się człowieku :)
    na M&B 1.011 wyjdzie 31 października

Offline Oktawian

• Powabna baletnica
    • Użytkownik
    • Piwa: 96
    « Odpowiedź #262 dnia: Października 27, 2011, 23:14:07 »
    A pokaż niby jakieś ponadprzeciętne screeny. Dużo lepsze screeny przedstawiają w Crusader - Way to Expiation czy Age of Change 2. A co do premiery to mam podobne zdanie jak Oktawian - nie podpalajcie się tak, bo nikt nie powiedział, że TLD musi spełnić Wasze oczekiwania.

Tu nawet nie chodzi o porównywanie TLD do modów wydawanych na Warbanda. Widziałem zdecydowanie więcej screenów niż większość osób bo mam dostęp ( mniejsza o to w jaki sposób zdobyłem:P) do zamkniętego działu testów. Ba! Mogę nawet pobrać moda, jednak rip jest zahasłowany i nie mogę zagrać. Mógłbym również zrobić wyciek screenów i innych materiałów, które pewnie by Was zainteresowały, ale...koniec kuszenia i spamu. Chodzi o to, że...całe TLD to przerost formy nad treścią. Poza tematyką (która tak czy inaczej wielu nam wystarczy- mi zdecydowanie) najprawdopodobniej nie zobaczymy niczego ponadprzeciętnego. Po screenach mogę stwierdzić dwie rzeczy: w miarę ładne modele, przeciętne lokacje ( z wyjątkami na korzyść TLD) i...duuuużo ego twórców.

Offline huth

« Odpowiedź #263 dnia: Października 28, 2011, 00:29:05 »
    No przecież nie zrobią ot tak w M&B grafiki jak na WB... bo zresztą po co niby...
    Ponadto, Oktawianie, sama grafika i scenes nie są najważniejsze, a gameplay, na który składa się wiele czynników. Sam nie grałeś jeszcze, więc weź na wstrzymanie z wydawaniem sądów :)

No i mógłbyś się podzielić przez PW tymi screenami :P :P

Offline raven18

• Użytkownik
    « Odpowiedź #264 dnia: Października 28, 2011, 07:38:32 »
    Ja tam nie chcę za bardzo odmienionej rozgrywki, jak np w najnowszej wersji moda (na m&b) Rus XIII, gdzie te wszystkie smaczki tylko zniechęcają
    Naprzód do boju, gdzie walka wre wściekła, razem do nieba lub razem do piekła!

Offline Glaedr

• Użytkownik
    • Piwa: 5
    « Odpowiedź #265 dnia: Października 28, 2011, 11:36:34 »
    Ja tam nie chcę za bardzo odmienionej rozgrywki, jak np w najnowszej wersji moda (na m&b) Rus XIII, gdzie te wszystkie smaczki tylko zniechęcają

Jeżeli nie chcesz odmienionej rozgrywki to chyba nie wiesz co mówisz :P Zagraj w poprzednią wersję TLD, tam cała mechanika gry była całkiem inna, niż ta którą znamy z Native'a. Sam zagrałbym z chęcią gdyby tylko zaimportowali starszą wersję i ulepszyli dawne modele. Jeżeli to ma wyglądać jak 95% modów wychodzących ostatnimi czasami to ja sobie na pewno podziękuję.

Offline huth

« Odpowiedź #266 dnia: Października 28, 2011, 13:09:44 »
    Wyszła jakaś nowa wersja? Bo ostatnio trochę pogrywałem w to chyba ponad rok temu... Ja tam te wszystkie smaczki lubiłem, konieczność chodzenia po miastach itp., klimat był w tym modzie jak w Brytenwaldzie teraz.

Offline raven18

• Użytkownik
    « Odpowiedź #267 dnia: Października 28, 2011, 16:39:57 »
    Chyba nie wyszła, nie wiem, ja grałem w to samo co Ty
    Naprzód do boju, gdzie walka wre wściekła, razem do nieba lub razem do piekła!

Offline Son of the Mourn

• Użytkownik
    • ko muhuhoq na mik aga nop
    « Odpowiedź #268 dnia: Października 30, 2011, 10:25:52 »
    Ze spokojem, każdy głos w dyskusji jest istotny, ale poczekajmy na wyjście moda, żeby wszyscy mogli się wypowiedzieć.

Dla mnie mod będzie porażką jeśli na mapie głównej będzie wiało nudą. Niestety na wielu świetnie zrobionych modach ale jednak niedopracowanych do końca tak właśnie było. Mnóstwo nowych tekstur, broni i ras nie wystarczy jeśli tylko podmienia się je za te z native'a i zostawia świat samemu sobie. W innych modach brakuje jakichś wyzwań. Skoro oblężeń jako takich nie będzie to mam nadzieję, że nadrobią to właśnie ciekawą fabułą i bogatą w akcję mapą świata. Taką mam nadzieję i takie są moje oczekiwania - że będzie ciekawie :) Zobaczymy.

P.S. Wiecie, że przez dzisiejszą zmianę czasu na zimowy (godzina wstecz) czekamy na mod godzinę dłużej? ;( Spisek!

Offline wolfer

• Użytkownik
    • Piwa: 2
    « Odpowiedź #269 dnia: Października 30, 2011, 12:10:30 »
    NIEDOPUSZCZALNE!!!
    Mamy czekać aż godzinę dłużej???
    Ja mam tylko nadzieję że jednak podmienili animacje walki i machanie mieczem :/
    I ogólnie że bugów nie będzie jakoś przerażająca dużo :)