Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Pytania odnośnie TLD do wersji 1.011  (Przeczytany 142627 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Persiv

• Użytkownik
    • Piwa: 1
    Odp: Pytania odnośnie TLD do wersji 1.011
    « Odpowiedź #240 dnia: Października 23, 2011, 10:58:43 »
    No jeszcze mod nie wyszedł ale już mówię ucałuje tego kto spolszczenie do niego zrobi ;* .

Offline wolfer

• Użytkownik
    • Piwa: 2
    « Odpowiedź #241 dnia: Października 23, 2011, 11:01:55 »
    Spolszczenie to jest to :) Myślę że wyjdzie po jakimś tygodnu/ dwóch od wydania, ale ja nie zamierzam na nie czekać :D
    Przez poprzednie TLD przebrnąłem bez polskiej wersji i mam nadzieję że z tym też sobie poradze...
    Mimo wszystko jak ktoś będzie miał ochotę zrobić spolszczenie będę mu kibicował i może nawet skorzystam :P

Offline raven18

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    « Odpowiedź #242 dnia: Października 23, 2011, 12:49:08 »
    W zależności jak to będzie z nową pracą (i modem, o ile wyjdzie) podejmę się zrobienia spolszczenia. Może nawet wrócę do M&B, bo już nie pamiętam kiedy ostatnio grałem. Zobaczymy :)
    Naprzód do boju, gdzie walka wre wściekła, razem do nieba lub razem do piekła!

Offline Son of the Mourn

• Użytkownik
    • ko muhuhoq na mik aga nop
    « Odpowiedź #243 dnia: Października 23, 2011, 14:26:51 »
    Myślę, że mogę pomóc przy spolszczeniu, jeśli ktoś by mi powiedział co gdzie jak :) Angielski znam ale w plikach grzebać to już inna bajka :)

A co do udostępniania, bądź też nie, źródła moda - myślałem, że oni dadzą nam to w takiej samej formie jak wszystkie inne mody - w formie dostępnych do edycji plików, głównie txt.

Jeśli chodzi o wagę to ja bym obstawiał że gdzieś w granicach tego co warsword - 500/600 mb. W Warswordzie było bardzo dużo nowych rzeczy, włącznie z orkami, krasnoludami, ogrami, więc TLD chyba dużo większe nie będzie. No chyba że lokacje będą ważyć dużo. Tak myślę, nie znam się.

Pozdrawiam
    S.

Offline Son of the Mourn

• Użytkownik
    « Odpowiedź #244 dnia: Października 24, 2011, 09:17:52 »
    Widzę, że pojawił się update na stronce http://www.moddb.com/mods/the-last-days

Piszą tam między innymi o "900 fancy new armours and weapons" :D
    O jaa, 900 sztuk broni i pancerza to całkiem sporo :)

Moją uwagę zwróciły też bardziej rozbudowane przedbitewne menu oraz rozszerzenie menu w miastach. W sumie biorąc pod uwagę skąpe możliwości graczy w TLD 2.4 to chyba będzie duży szok hehe.
    Piszą coś o concept artach, zmianach krajobrazów, zmianach w roślinności w zależności od odwiedzanego regionu itd ale ani słowa o animacjach.

Być może coś mi umknęło przez te 2 lata oczekiwania na ten mod, ale chyba oblężenia zamków będą możliwe, prawda?
    Jeśli tak, to ciekawe jak rozwiązali problem dużych trolli na małych drabinach ^^

Offline Glaedr

• Użytkownik
    • Piwa: 5
    « Odpowiedź #245 dnia: Października 24, 2011, 15:48:08 »
    Już wcześniej była gdzieś mowa o tym, że oblężeń jako takich, które znamy z Native i innych modów nie będzie. W oblężeniach brać udział będziemy bardzo rzadko, a jeżeli już to w związku z jakimś questem.
    « Ostatnia zmiana: Października 24, 2011, 15:56:57 wysłana przez Glaedr »

Offline Zizka

• Użytkownik
    • Unsuccesfool
    « Odpowiedź #246 dnia: Października 24, 2011, 16:40:17 »
    Son of the Mourn - Źródło moda to nie pliki .txt tylko Module System :)
    "Czegoż płaczesz? - staremu mówił czyżyk młody -
    Masz teraz lepsze w klatce niż w polu wygody".
    "Tyś w niej zrodzon - rzekł stary - przeto ci wybaczę;
    Jam był wolny, dziś w klatce - i dlatego płaczę".

Offline huth

• Piwa: 451
    « Odpowiedź #247 dnia: Października 24, 2011, 18:49:39 »
    Son of the Mourn <- Ja nie wiem gdzie ty widzisz ten update :P Coś ze mną nie tak chyba :)

Oblężenia mają być, niektóre takie, że po zdobyciu dana lokacja nie będzie już potem możliwa do odbicia... ja to rozumiem tak, że zostanie zniszczona.

Offline Glaedr

• Użytkownik
    « Odpowiedź #248 dnia: Października 24, 2011, 20:27:02 »
    Son of the Mourn <- Ja nie wiem gdzie ty widzisz ten update :P Coś ze mną nie tak chyba :)

Oblężenia mają być, niektóre takie, że po zdobyciu dana lokacja nie będzie już potem możliwa do odbicia... ja to rozumiem tak, że zostanie zniszczona.

Ale nie ma być możliwości samotnego inicjowania oblężeń. Tj. sam ze swoją armią niczego nie podbijesz/zniszczysz (chyba że dostałeś takiego questa)

Offline huth

« Odpowiedź #249 dnia: Października 24, 2011, 22:07:01 »
    No już w poprzedniej wersji był jakiśtam system strategiczny, więc pewnie go sporo ulepszyli. Zobaczymy co to będzie :)

Offline Glaedr

• Użytkownik
    « Odpowiedź #250 dnia: Października 24, 2011, 23:41:58 »
    Widzę, że pojawił się update na stronce http://www.moddb.com/mods/the-last-days

Piszą tam między innymi o "900 fancy new armours and weapons" :D
    O jaa, 900 sztuk broni i pancerza to całkiem sporo :)

Moją uwagę zwróciły też bardziej rozbudowane przedbitewne menu oraz rozszerzenie menu w miastach. W sumie biorąc pod uwagę skąpe możliwości graczy w TLD 2.4 to chyba będzie duży szok hehe.
    Piszą coś o concept artach, zmianach krajobrazów, zmianach w roślinności w zależności od odwiedzanego regionu itd ale ani słowa o animacjach.

Być może coś mi umknęło przez te 2 lata oczekiwania na ten mod, ale chyba oblężenia zamków będą możliwe, prawda?
    Jeśli tak, to ciekawe jak rozwiązali problem dużych trolli na małych drabinach ^^

Przejrzałem cały dział na moddb.com i nie znalazłem żadnego uaktualnienia. Mógłbyś sprecyzować?

Offline Son of the Mourn

• Użytkownik
    « Odpowiedź #251 dnia: Października 25, 2011, 00:05:53 »
    Heh, bo oni nie robią nowych postów, tylko ciągle edytują tego samego. Z boku strony, po prawej, są statystyki:"Last Update 3 days ago". Znaczy że 3 dni temu dopisali coś nowego.
    Za to jeśli dobrze rozumiem instalkę i podstawowe info znajdziemy po premierze tutaj: http://mbx.streetofeyes.com/index.php/topic,2465.0.html

Offline huth

« Odpowiedź #252 dnia: Października 25, 2011, 01:21:30 »
    Aha, no tak, ja sugerowalem się datą w tym newsie.
    No niestety mają te swoje osobne forum... ja tam wolę jak jest wszystko w jednym miejscu...
    Spodziewam się renesansu w AARach po pewnym czasie od premiery :P

Offline Son of the Mourn

• Użytkownik
    « Odpowiedź #253 dnia: Października 25, 2011, 08:27:47 »
    Aha, no jeśli kogoś wprowadziłem w błąd to przepraszam ale dla mnie to co dopisali do tematu na moddb było nowe:)

Mam nadzieję, że tym razem będzie więcej patroli i grupek stworów na mapie oraz że będą bardziej zróżnicowane niż to miało miejsce w tld na .808 :) bo w tą "fabularną" część to trochę mi się nie chce wierzyć. Żaden mod póki co nie miał jako takiej fabuły, wszędzie walczyło się do ostatniego żołnierza (ew. zombie w skrajnych przypadkach).

Tak czy siak, jeszcze 5 dni <tuptup>
    :)

Offline Gragon

• Użytkownik
    • Piwa: 34
    • Możesz ze mną dyskutować, ale i tak nie masz racji
    • Steam ID: Mój status Steam
    « Odpowiedź #254 dnia: Października 27, 2011, 11:22:43 »
    4 dni! Już nie mogę się doczekać! Jak myślicie instalka moda będzie ważyła coś koło 1 GB czy mniej? :-)