Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Znaczenia waszych nicków  (Przeczytany 37359 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Tyr

• Użytkownik
    • Piwa: 66
    • Wódka Sobieski - Ten smak jest królewski!
    Odp: Znaczenia waszych nicków
    « Odpowiedź #165 dnia: Sierpnia 30, 2012, 13:21:10 »
    Tyr to nordycki bóg wojny :]

Wybrałem taki nick, bo Thor był zajęty :/

Uwielbiam mitologię nordycką, Ragnarok, Ygdrassil i wszystko, co jest związane z Wikingami!

http://pl.wikipedia.org/wiki/Tyr_(bóg)
    Ulubiony cytat?

"I'll shot your brain out, you stupid meat-bag!"
    HK-47!

Offline Setebos

• Użytkownik
    • Piwa: 3
    • Możesz mnie znać jako: Dimitri lub Dimitri_Hawke
    « Odpowiedź #166 dnia: Sierpnia 30, 2012, 19:46:49 »
    Setebos od księżyca Urana, Dimitri bo musiałem coś na szybko wymyślić i takie wyszło. A Dimitri_Hawke bo wymyślałem to do Dragon Age 2 a tam się nie da zmienić nazwiska :P

Offline sabatonsky

• Użytkownik
    • Piwa: -3
    « Odpowiedź #167 dnia: Sierpnia 30, 2012, 20:35:19 »
    Ulubiony zespół + końcówka sky żeby to zrobić coś ala nazwisko ;-)

Offline Aldred

• Użytkownik
    • Piwa: 16
    • No Trance No Life.....
    « Odpowiedź #168 dnia: Sierpnia 31, 2012, 09:34:40 »
    Dobra,to i ja się trochę rozpiszę. Mój nick zapożyczyłem z 1 części Zabójcy trolli, występował tam żarliwy rycerz bractwa krwi Sigmara. Mimo że nie dane było z nim długo pobyć pokazał jakim był człowiekiem.jak przystało na rycerza posiadał wszystkie cechy jakie owy wojownik mieć powinien. Szlachetny i honorowy aż do przesady, wyruszył w góry krańca świata aby odnaleźć głęboko w jaskiniach artefakt bractwa. Miecz pogromcy smoka, stąd tez jego przydomek,Aldred Opadające Ostrze. Gdy podczas ataku na jego świtę nad wodospadem, walczył z masą orków, w sukurs przybyli mu główni bohaterowie, człowiek Felix Jeager oraz krasnoludzki zabójca trolli, Gotrek Gurnirson. Po ciężkiej walce i stratach w ludziach ostatecznie udało im się przegnać zielonych.
    Następnie po długim czasie kluczenia w górach i jeszcze więcej w podziemiach odnaleźli skarb, masy złota, biżuterii, na czubku tej masy był i owy miecz.
    "Bracia, Sigmar doprowadził nas w końcu do celu, trud wynagrodzony, udało nam się to tylko dzięki naszemu męstwu"
    No cóż gdyby to nie było dark fantasy Aldred wziął by miecz i powrócił do swoich w chwale...W chwili gdy chwycił i uniósł miecz do góry, za nim wyłonił się olbrzymi kształt, to był troll chaosu, większy niż zwykłe, na łańcuchu który zwisał mu z szyi zatknięty był kawałek spaczenia. Który przez lata mutował bestie, rycerz mimo doświadczenia i zapału, zginął na miejscu rozszarpany na strzępy na oczach towarzyszy. Ostatecznie pomszczony, jego ciało złożono wśród grobowców dawnych władców Kharak-a-Kharaz .Jako hołd jego odwadze i jako dowód że był przyjacielem dla krasnoludów. A to nie często spotyka człowieka. Później wielu młodych giermków, rycerzy bez ziem zgłaszało się do zakonu aby naśladować sławnego rycerza. Mimo iż tak naprawdę wiele nie zrobił, nie to było ważne. Liczyło się tylko jakim był człowiekiem, jak rozumiał ideały rycerza, jak w imię Sigmara walczył z każdym napotkanym przejawem chaosu.
    W późniejszych częściach, jego mentor Aldebrand wspomina o nim, niejako mając żal do bohaterów że ci nie zrobili dostatecznie wiele aby go ustrzec przed śmiercią. W końcu jednak sam stwierdza..."To był Sigmarycki rycerz, może lepiej że zginął za coś? Nie ma wspanialszej nagrody dla nas niż śmierć z Sigmarem na ustach..."
    Wystarczy myślę;)
    Zwycięstwo nie wymaga tłumaczenia,porażka na nie nie pozwala.Wymówki to schronienie dla słabych.-Wielki Książe Ostlandu Hals von Tasenick.

http://adi88pl.wrzuta.pl/audio/88OeZEtUsq1/kingdom_of_trance_nev_year_2012_adi_mix
    Pora promować muzykę trance i swoją twórczość;)

Offline Haller

• Użytkownik
    • Piwa: 7
    • Ponad gór omglony szczyt...
    « Odpowiedź #169 dnia: Sierpnia 31, 2012, 12:45:35 »
    Dobra,to i ja się trochę rozpiszę. Mój nick zapożyczyłem z 1 części Zabójcy trolli, występował tam żarliwy rycerz bractwa krwi Sigmara. Mimo że nie dane było z nim długo pobyć pokazał jakim był człowiekiem.jak przystało na rycerza posiadał wszystkie cechy jakie owy wojownik mieć powinien. Szlachetny i honorowy aż do przesady, wyruszył w góry krańca świata aby odnaleźć głęboko w jaskiniach artefakt bractwa. Miecz pogromcy smoka, stąd tez jego przydomek,Aldred Opadające Ostrze. Gdy podczas ataku na jego świtę nad wodospadem, walczył z masą orków, w sukurs przybyli mu główni bohaterowie, człowiek Felix Jeager oraz krasnoludzki zabójca trolli, Gotrek Gurnirson. Po ciężkiej walce i stratach w ludziach ostatecznie udało im się przegnać zielonych.
    Następnie po długim czasie kluczenia w górach i jeszcze więcej w podziemiach odnaleźli skarb, masy złota, biżuterii, na czubku tej masy był i owy miecz.
    "Bracia, Sigmar doprowadził nas w końcu do celu, trud wynagrodzony, udało nam się to tylko dzięki naszemu męstwu"
    No cóż gdyby to nie było dark fantasy Aldred wziął by miecz i powrócił do swoich w chwale...W chwili gdy chwycił i uniósł miecz do góry, za nim wyłonił się olbrzymi kształt, to był troll chaosu, większy niż zwykłe, na łańcuchu który zwisał mu z szyi zatknięty był kawałek spaczenia. Który przez lata mutował bestie, rycerz mimo doświadczenia i zapału, zginął na miejscu rozszarpany na strzępy na oczach towarzyszy. Ostatecznie pomszczony, jego ciało złożono wśród grobowców dawnych władców Kharak-a-Kharaz .Jako hołd jego odwadze i jako dowód że był przyjacielem dla krasnoludów. A to nie często spotyka człowieka. Później wielu młodych giermków, rycerzy bez ziem zgłaszało się do zakonu aby naśladować sławnego rycerza. Mimo iż tak naprawdę wiele nie zrobił, nie to było ważne. Liczyło się tylko jakim był człowiekiem, jak rozumiał ideały rycerza, jak w imię Sigmara walczył z każdym napotkanym przejawem chaosu.
    W późniejszych częściach, jego mentor Aldebrand wspomina o nim, niejako mając żal do bohaterów że ci nie zrobili dostatecznie wiele aby go ustrzec przed śmiercią. W końcu jednak sam stwierdza..."To był Sigmarycki rycerz, może lepiej że zginął za coś? Nie ma wspanialszej nagrody dla nas niż śmierć z Sigmarem na ustach..."
    Wystarczy myślę;)

http://www.youtube.com/watch?v=5GgflscOmW8

Nie no, taki żart :)

Mój nick pochodzi od nazwiska polskiego generała Józefa Hallera. Mało się o nim słyszy, dlatego po więcej informacji zapraszam na:
    http://pl.wikipedia.org/wiki/J%C3%B3zef_Haller
    "Chwal dzień wieczorem, żonę - gdy spalona,
    Miecz, gdy wypróbowany, dziewicę, gdy za mąż wydana
    Lód - gdy się przeszło, piwo - gdy wypite."

Offline PanTadeusz

• Użytkownik
    • Piwa: -1
    • JKM
    « Odpowiedź #170 dnia: Sierpnia 31, 2012, 16:51:49 »
    A więc PanTadeusz.... Wbrew pozorom nie czytałem tej książki. Kiedy kupiłem OiM : DP chciałem sobie machnąć jakiś klimatyczny nick, a że onok laptopa leżała książka...

Offline Husasz

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    « Odpowiedź #171 dnia: Sierpnia 31, 2012, 17:10:58 »
    A ja stwierdzilem że zostane Husarz'em ponieważ darzę szacunkiem Husarów którzy byli elitarną i jedną z lepszych na świecie ciężkich konnic :)

Co prawda jak zaczynałem grać w Warbanda to konnym nie chciało mi się grać jednak w późniejszym etapie gry doszedłem do wniosku iż " skoro mam nick Husarz to powinienem umieć grać na koniu " co przyczyniło się do tego że rzeczywiście zacząłem grać tą jednostką i swego czasu byłem dobry/nadal jestem (Czasem zdarzą się lepsi :P )

Potem wyszło OiM:DP
    (click to show/hide)
    i na nativie można było dostrzec wiele marnych imitacji typu Husarz_PL , Czarny_Husarz itd

Więc postanowiłem że moja skromna osoba powinna się wyróżniać od marnych randomów ( w końcu jestem rozpoznawalny na tej scenie WB, przynajmniej Polskiej ;* ) i z Husarz'a powstał Husasz

Oczywiście z początku poniektórzy mhm idioci ? (może trochę za ostro ale nie wiem jak określić to - nie chce mi się myśleć nad tym o ! ) twierdzili że po prostu strzeliłem marnego babola w nicku.

No i w ten sposób powstał Husasz :D Jednak nadal spotykam się z tym że ludzie piszą do mnie " Husarz, husarz , husasz" wszystkie te formy są błędne bo po pierwsze jestem przez "sz" po drugie do ludzi takich jak ja tj. ociekających zajebistością (niee to nie jest przekleństwo już bez przesady) należy zwracać się z dużych liter !!! ( No dobra, chodzi po prostu o formę grzecznościową :D ja wasze nicki zawsze piszę z dużej ;* )

No i chyba tyle ;D
    « Ostatnia zmiana: Września 01, 2012, 08:24:16 wysłana przez Husasz »
    Retarded are everywhere

Offline Ciaran aep Easnillien

• Użytkownik
    • Piwa: -2
    • Vrihedd !
    « Odpowiedź #172 dnia: Września 08, 2012, 10:50:36 »
    Trochę odkopę :P

Mój nick pochodzi z Wiedźmina 2, Ciaran aep Easnillien (pl. Ciaran syn Easnilliena) był prawą ręka Iorwetha, nie chcąc go zdradzić został raniony przez Letho, a później znaleziony przez ludzi Loredo i skatowany na barce do Drakenborgu, zmarł z ran.
    Bloede Dhoi'ne !!!

Offline adamk23

• Użytkownik
    • Piwa: 7
    « Odpowiedź #173 dnia: Września 08, 2012, 21:30:19 »
    Mój nick to nic nadzwyczajnego : imię i pierwsza litera nazwiska a co do liczby to nie pamiętam bo już dawno to było ;) W niektórych grach używałem nicku (a raczej nazywałem postacie xD) Tyrael  bo lubię tą postać.
    Tylko dwie rzeczy są nieskończone: wszechświat oraz ludzka głupota, choć nie jestem pewien co do tej pierwszej.-Albert Einstein
    FAQ Floris Expanded Mod Pack 2.4 i 2.5+ Spolszczenie 2.5

Offline Rome

• Użytkownik
    • Piwa: 214
    « Odpowiedź #174 dnia: Września 09, 2012, 13:02:14 »
    Mój to chyba wiadomo. Od ulubionej części Total War. :P

Ktoś kiedyś dodał "k" na końcu i wszyszło jak wyszło.
    Mało kto mówi na mnie Rome częściej: Romek, Roman, Romka, Romanov czy nawet Romeczek D:
    « Ostatnia zmiana: Września 09, 2012, 14:42:37 wysłana przez Rome »
    DANCE OR GET BANNED

Offline Sefirot

• Użytkownik
    • Piwa: 46
    « Odpowiedź #175 dnia: Września 09, 2012, 13:37:59 »
    Sef - rozpierdalacz
    Irot - waszych ryjów
    « Ostatnia zmiana: Marca 07, 2015, 15:46:38 wysłana przez Sefirot »
    a to co miało stać się, to już się stało/LSO CMAZ

Offline Qner

• Użytkownik
    • Piwa: 14
    « Odpowiedź #176 dnia: Września 09, 2012, 20:21:31 »
    Walnąłem głową w klawiaturę i wyszło Qer, ale czegoś mi brakowało, więc dodałem "n" :)

Offline Prußak

• Użytkownik
    • Piwa: 253
    • Ten, który mówi sam sobie dobranoc, dobranoc
    • Steam ID: Mój status Steam
    « Odpowiedź #177 dnia: Września 09, 2012, 20:30:39 »
    Hmmm...
    Skąd ja wytrzasnąłem ten nick to ja nie wiem - bodajże grałem bitwe w Empire TW przez internet i akurat miałem Prusy więc jakoś mi się skojarzyło.
    PS. Nie, nie jestem karaluchem prusakiem |XD
    Hah jesteśmy chyba jedynym klanem  który  grał z nimi spara  w którym nie było  Wulgaryzmu i kutni Ale za to mecz nie był  fair-play prośby  o  zablokowanie kamery obserwatora nic nie dawały  chociaż  na serwerze był admin...

Offline LeperMessiah

• Użytkownik
    • Piwa: 16
    • Como estais amigos ?
    « Odpowiedź #178 dnia: Września 15, 2012, 22:56:45 »
    LeperMessiah - Trędowaty Mesjasz
    Pomysł wpadł jak przeglądałem książeczki z tłumaczeniami piosenek. "LeperMessiah" to piosenka Metalliki z albumu "Master Of Puppets". A nick się spodobał, więc..
    Terror, terror leci przez wieś. Ścigani czy ścigający? Szaleni i okrutni z wściekłości czy ze strachu? Przelecą,
    nie wstrzymując koni? Czy też rozjarzy się za chwilę noc ogniem gorejących strzech?
    Cicho, cicho, dzieci...
    Mamo, czy to demony? Czy to Dziki Gon? Zmory z piekła rodem? Mamo, mamo!
    Cicho, cicho, dzieci. To nie demony, nie diabły...
    Gorzej.
    To ludzie

Offline bezlitosny

• Użytkownik
    • Piwa: -6
    • Król Wikingów
    « Odpowiedź #179 dnia: Września 17, 2012, 12:47:44 »
    bezlitosny - ponieważ ZAWSZE w grze jestem ostatnim kogo chcecie zobaczyć ^^ ale w rzeczywistości całkiem miły facet jak jest możliwość by komuś pomóc lub zabić wybieram to drugie i lubie bezlitosne charaktery w filmach i grach

western rlz ;]
    Veagirskie strzały nie dadzą rady mnie zatrzymać