Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Ankieta

Jaka jest według was najlepsza polska gra?

Painkiller
    13 (6.4%)
    The Witcher (Wiedźmin)
    115 (56.9%)
    Two Worlds
    9 (4.5%)
    Xpand Rally
    1 (0.5%)
    Call of Juarez
    25 (12.4%)
    Earth 2150
    3 (1.5%)
    Chrome
    6 (3%)
    KnightShift (Polanie II)
    11 (5.4%)
    Inna
    19 (9.4%)

Głosów w sumie: 199

Autor Wątek: Polskie Gry  (Przeczytany 10118 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline proud

• Użytkownik
    • Piwa: 4
    Polskie Gry
    « dnia: Maja 19, 2009, 10:05:47 »
    Trochę patriotyczny temat, ale jakie jest wasze zdanie na ten temat. Który z wyżej wymienionych tytułów jest według was "number one" polskich produktów na rynku gier. Nie opisywałem każdego tytułu, ponieważ jest to chyba trochę niepotrzebne, zważywszy na ilości dobrych produkcji znad wisły, więc myślę że każdy grał/słyszał/widział w akcji większość z w/w.

P.S. Obok ścigałki Xpand Rally jest jeszcze jej sequel z Extreme w nazwie, ale według mnie (oraz ocen znalezionych w sieci) pierwsza część trzyma wyższy poziom od części drugiej. Jeśli jednak wolisz Extreme to zaznaczaj "Xpand Rally", a nie "Inne". Podobnie sytuacja ma się z serią Earth oraz Polanie. Wybrałem najlepsze według mnie (oraz jak wyżej) części serii.

Offline Pifcio

• Powabna baletnica
    • Użytkownik
    • Piwa: 11
    Odp: Polskie Gry
    « Odpowiedź #1 dnia: Maja 19, 2009, 10:16:45 »
    Oczywiście Polanie, jeszcze pamiętam ten mój stary dobry komputer 486 SX czy DX no jakoś to leciało....oczywiście na dyskietki i oczywiście długie wieczory nad grą o doskonałej jak na tamte czasy grafice....mówie oczywiście o jedynce

Offline Vampire

• Użytkownik
    • Piwa: 0
      • CullenFamillyTeam
    « Odpowiedź #2 dnia: Maja 22, 2009, 13:45:10 »
    Oczywiście Polanie, jeszcze pamiętam ten mój stary dobry komputer 486 SX czy DX no jakoś to leciało....oczywiście na dyskietki i oczywiście długie wieczory nad grą o doskonałej jak na tamte czasy grafice....mówie oczywiście o jedynce

Polanie to moim skromnym zdaniem najlepsza gra stworzona przez naszych rodaków. Jest zajebista i mógłbym grać w nią godzinami. Oczywiście na rynku gier pojawiają się coraz to nowsze tytuły, takie jak Wiedźmin , ale nie dorównują one grze polanie

Offline proud

• Użytkownik
    • Piwa: 4
    « Odpowiedź #3 dnia: Maja 22, 2009, 13:49:50 »
    Prawie 20 głosów, a tylko dwie pypowiedzi, klawiatury wam się zakurzyły czy co;P

Polanie może są najlepszą grą, ale za jakiś czas napiszę średnie ocen znalezione w sieci dla każdej z wymienionych gier. Oj będą zaskoczenia, gwarantuję wam to bo zakładając tą ankietę już miałem te oceny i... a zresztą zobaczycie za czas jakiś;)

Offline Pifcio

• Powabna baletnica
    • Użytkownik
    • Piwa: 11
    « Odpowiedź #4 dnia: Maja 22, 2009, 14:03:35 »
    Zaparz sobie melisę, bo się wrzodów nabawisz......a z ankiety raczej nie będziesz miał obiektywnego wyniku, bo cosik mi się wydaje, że ludzie, którzy przychodzą na to forum to fascynaci realiów i strategii, więc wynik może się różnić...

Ps. musze to napisać.....nie lubię wiedźmina za system walki.....:)

Offline Pablo77

• Użytkownik
    • |\/|00j $$w33t4$|\|y i loofC14nY B3nD!!!!1111 :*:*
    « Odpowiedź #5 dnia: Maja 22, 2009, 20:44:39 »
    Zagłosowałem na inna, gdyż moją ulubioną polską grą była starusieńka przygodówka pt. Książe i Tchórz (kto tą grę pamięta?)
    Zapoznaj się z treścią regulaminu forum mówiącą o wysokości całej sygnatury. // Kalpokor

Offline fnc

• Użytkownik
    « Odpowiedź #6 dnia: Maja 22, 2009, 21:15:49 »
    Jak dla mnie zdecydowanie Wiedźmin. Cóż może ze względu na powieść Sapkowskiego...

Offline Andre692

• Użytkownik
    • Mhroczny jak śnieg
    « Odpowiedź #7 dnia: Maja 23, 2009, 20:55:59 »
    Mój głos poszedł na Polan :D...Wiedźmin dobra gierka ale nie dla Mnie ;/...System walki dla Mnie nieodpowiedni ;/...No cóż ale chcąc nie chcąc to była jedna z nielicznych gier jakie kupiłem od razu po premierze ^^

Offline duumek20

• BANITA
    • Użytkownik
    • Patrick the best forum's friend ;)
      • [url=http://www.mountblade.info/forum/index.php?board=30.0][img]http://img201.imageshack.us/img201/1751/respoli.png[/img][/url]
    « Odpowiedź #8 dnia: Maja 23, 2009, 21:03:10 »
    Hmm wziąłem call of juarez chyba dlatego że 2 wychodzi  i zapowiada się smakowicie :P

Offline Elas

• Użytkownik
    « Odpowiedź #9 dnia: Maja 23, 2009, 22:05:14 »
    Wiedźmin. Miodny system walki, klimaty Sapkowskiego, świetne dialogi
    Tylko ta fabuła ;/

Offline Archimonde

• Lord Płonącego Legionu
    • Użytkownik
    • Piwa: -2
    • Nadchodzi zima...
      • Mój Deviant
    « Odpowiedź #10 dnia: Maja 24, 2009, 06:52:49 »
    Wybrałem Polanie 2 bo grałem w te grę i nie moglem się oderwać.W Wiedźmina nie grałem chociaż bym chciał (ale cóż zrobić).
    "-Czy mogę ci ofiarować mą miłość? -Zwątpienie, zdrada, gorycz oraz ból pamięci bezpowrotnie minionych szczęśliwych chwil zbyt silnie wpisane są w słowo 'miłość', by człek roztropny zechciał jej zawierzyć...”
    "– Pozwól też, że dam ci radę płynącą ze szczerego serca: nigdy więcej nie mów, że jesteś nic niewarta. Bo znaczymy tylko tyle, na ile potrafimy wycenić się we własnych oczach."
    Jacek Piekara

Offline Maly_007

• BANITA
    • Użytkownik
    • Piwa: 1
    « Odpowiedź #11 dnia: Maja 24, 2009, 10:10:46 »
    A ja wybrałem Two Worlds. Gra jest... no po prostu piękna...

Offline Carrep

• Użytkownik
    • Chodzące zuo.
    « Odpowiedź #12 dnia: Maja 24, 2009, 16:13:02 »
    Wiedźmin redów zachwycił mnie systemem walki, świetnie odwzorowanymi realiami jak i światem oraz dobrą i solidną fabułą (nie jest ona tak genialna jak książkowa, ale trzyma wysoki poziom). Należy także wyróżnić: Xpand Rally, Two Worlds, Painkillera oraz Call of Juarez.

@Elas - Co konkretnie masz do zarzucenia fabule "Wiedźmina" od CD Projekt RED?

Offline harryangel

• Użytkownik
    « Odpowiedź #13 dnia: Maja 24, 2009, 19:24:31 »
    Nie wiem dlaczego nie ma w ankiecie takich gier jak Gorky 0(zajebiaszcza)..Gorky Fabryka Niewolnków, Eksterminacja(miodna gra), Grom(zajebiaszcza), Another War..wszystkie te gry to rpg i chociaż stare ale ciągle do nich wracam. Chyba tylko na grafike zwracacie uwage..cóż ..wasza strata.

Jeszcze Cold Zero zapomniałem dopisać, polecam wszystkim ta gre))
    « Ostatnia zmiana: Maja 24, 2009, 19:44:15 wysłana przez harryangel »
    ,, Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów,,. Stanisław Lem

Offline Andre692

• Użytkownik
    • Mhroczny jak śnieg
    « Odpowiedź #14 dnia: Maja 24, 2009, 19:42:52 »
    O! Eksterminacja i Gorky 17 pamiętam doskonale ^^ ale jestem ciekaw czemu nikt nie dał Funturatum na Amigę też polska gra ^^ :P
    Ale cóż ankieta tylko dla wybranych...