Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Ankieta

Jaka jest według was najlepsza polska gra?

Painkiller
    13 (6.4%)
    The Witcher (Wiedźmin)
    115 (56.9%)
    Two Worlds
    9 (4.5%)
    Xpand Rally
    1 (0.5%)
    Call of Juarez
    25 (12.4%)
    Earth 2150
    3 (1.5%)
    Chrome
    6 (3%)
    KnightShift (Polanie II)
    11 (5.4%)
    Inna
    19 (9.4%)

Głosów w sumie: 199

Autor Wątek: Polskie Gry  (Przeczytany 10109 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline proud

• Użytkownik
    • Piwa: 4
    Odp: Polskie Gry
    « Odpowiedź #15 dnia: Maja 24, 2009, 20:16:15 »
    Nie dla wybranych, ale to są gry których średnie ocen były najwyższe po zsumowaniu z kilku źródeł, a te które wymieniacie nawet na zestawieniu TOP 10 Poland się nie znalazły.

Offline Kalpokor

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    « Odpowiedź #16 dnia: Maja 25, 2009, 09:57:31 »
    A czemu nie ma Franko the crazy revenge?

Offline Pablo77

• Użytkownik
    • |\/|00j $$w33t4$|\|y i loofC14nY B3nD!!!!1111 :*:*
    « Odpowiedź #17 dnia: Maja 25, 2009, 10:03:16 »
    Ale przecież Książe i Tchórz zebrał dobre oceny. http://www.przygodoskop.pl/096/recenzja.htm
    Zapoznaj się z treścią regulaminu forum mówiącą o wysokości całej sygnatury. // Kalpokor

Offline proud

• Użytkownik
    « Odpowiedź #18 dnia: Maja 25, 2009, 12:53:59 »
    Ale przecież Książe i Tchórz zebrał dobre oceny. http://www.przygodoskop.pl/096/recenzja.htm
    Ale na stronie z przygodówkami, a ja z kilku stron (czasami ponad 10) zrobiłem średnią ocen. Poza tym podpierałem się różnymi "TOP XYZ" z wielu stron, nie tylko polskich.

Offline Andre692

• Użytkownik
    • Mhroczny jak śnieg
    « Odpowiedź #19 dnia: Maja 28, 2009, 20:48:41 »
    Czasem (Np taki wiedźmin) wręcz dostaje dodatkowe punkty za ten klimat lub chociażby za to że jest polski ^^...Więc Proud dobrze robi że zbiera żniwo z stron zagranicznych (bynajmniej takie moje zdanie)

Offline brisingr23

• Użytkownik
    • Sé onr sverdar sitja hvass!
    « Odpowiedź #20 dnia: Czerwca 05, 2009, 20:18:41 »
    Zagłosowałem na inna, gdyż moją ulubioną polską grą była starusieńka przygodówka pt. Książe i Tchórz (kto tą grę pamięta?)

Ja tą grę doskonale pamiętam. To były czasy :D
    Ale wkurzała mnie ta zagadka z tym bogiem słońcem czy jakoś tak...

AhA a zagłosowałem na wiedżmina

P.S. nie wiedziałem, że aż tyle fajnych gier stworzyli Polacy. PzDR

Offline NIFN

• Użytkownik
    • Piwa: 19
    « Odpowiedź #21 dnia: Czerwca 05, 2009, 20:41:53 »
    Witam!
    Różne tytuły się tu pojawiały.. ale nic nie przebije "Wnerwionego działkowicza" - ta gra jest po prostu boska!
    Bodajże w Marcu 2003 zamieszczony został w miesięczniku CD Action...

Ok żartowałem... Zdecydowanie moją ulubioną polską grą jest "Cold Zero". Te szczegóły na broni (na modelu widać wszelkie dodatki typu lunety, tłumiki, przedłużki do luf itp), niegłupie AI (słyszą, widzą, reagują jak zobaczą zwłoki, krew, gdy usłyszą hałas). Naprawdę godne polecenia.
    Jedyne rzeczy do których mógłbym się przyczepić to kamera (czasami jest niewygodna), długie ładowanie, śmieszny poziom trudności (za łatwe trochę) oraz niekiedy dialogi.

Polecam i Pozdrawiam!

Offline Xarxes

• Użytkownik
    « Odpowiedź #22 dnia: Czerwca 05, 2009, 22:20:43 »
    Ja zagłosowałem na Call of Juarez.Najpopularniejsza polska gra na świecie według mnie.

Offline proud

• Użytkownik
    « Odpowiedź #23 dnia: Czerwca 06, 2009, 07:52:46 »
    Ja powiem wam tylko tyle, że bardzo się mylicie w tych wyborach;) Za jakiś czas pokażę moją "opracowaną" listę ocen i zobaczycie, która jest najlepiej odbierana na świecie...

Offline soner

• Administrator
    • Użytkownik
    • Piwa: 150
    • Steam ID: Mój status Steam
    « Odpowiedź #24 dnia: Czerwca 06, 2009, 23:15:32 »
    z wymienionych gier nie gralem tylko w Two Worlds, Call of Juarez i Earth 2150. I jezeli mialbym oceniac ktora jest najlepsza z pośród tych co gralem, to zdecydowanie wiedzmin. Czemu? ano bo to rpg, dobre rpg, a dobre rpgi zawsze sa wysoko u mnie w rankingach : ) Zaraz za wieskiem znajduje sie painkiller,w ktory tak mi sie spodobal, ze zaopatrzylem sie nawet w dodatek.
    ~Już Cię nie rozumie liżę komuż dupę ale jestem arogancki.Zastawienie wyrazów podobne do tego Jaś jest wysoki ale trochę niski. - acoaco122

Offline NIFN

• Użytkownik
    • Piwa: 19
    « Odpowiedź #25 dnia: Czerwca 06, 2009, 23:47:24 »
    Ja powiem wam tylko tyle, że bardzo się mylicie w tych wyborach;) Za jakiś czas pokażę moją "opracowaną" listę ocen i zobaczycie, która jest najlepiej odbierana na świecie...
    Wybacz, że się czepiam... ale co mnie (lub kogoś innego) ma obchodzić czyjaś ocena? Jeśli jakaś gra mi się podoba, to nie patrze na to, co jakiś mega-portal o grze pisze. Jesteśmy ludźmi, mamy swoje zainteresowania, gusta (tak samo jak recenzenci tych "portali") i to, czy jedna oceni produkt na powiedzmy 5/10 to nie znaczy, że gra jest "średnia", gdzie kto inny może dać 9/10...

Jeżeli zasugerowałbym się "recenzją" Unreal Tournament z gry.onet.pl to nigdy w życiu nie zagrałbym w tak wyśmienitą grę... wiem, wiem UT nie jest polskim produktem, ale podałem tylko taki przykład, kogoś, kto nie powinien pisać recenzji, a napisał i redakcja nie ma nic przeciwko... W końcu sami napisali: "...nam się bardziej podobało Q3A. Kwestia gustu. Rzekliśmy." <- i co to $&#&% miało niby znaczyć, recenzent opisuje grę, czy swój gust? Inny portal o M&B napisał "Anorektyczny Oblivion"... hic!
    Dlatego przestałem patrzyć jakie oceny kto wystawia, bo wg jakiej skali się dany produkt ocenia? Tak samo nie ma skali określającej ludzką "inteligencję", bo niby na podstawie czego? rozumu? to pokaż ktoś swój... ;x

Przepraszam za off top i...
    Pozdrawiam!
    « Ostatnia zmiana: Czerwca 06, 2009, 23:49:06 wysłana przez NIFN »

Offline Jeferiaz

• Użytkownik
    • Komisarz ds. Propagandy, Zbrojnego Ramienia Ludu
    « Odpowiedź #26 dnia: Czerwca 13, 2009, 19:18:38 »
    Wybrałem CoJ. Podoba mi się gierka bardzo. Gdyby nie było opcji z CoJ-em wybrałbym Wiedźme (Wiedźmin) Bo to też bardzo fajna gra,która dumnie stoi/siedzi/leży na mojej półce,to obowiązek każdego Polaka ją kupić ^^
    « Ostatnia zmiana: Sierpnia 14, 2009, 08:43:51 wysłana przez Jeferiaz »

Moje GG - 12485152 Jeśli znów mnie zbanują...

Offline terrorist

• Użytkownik
    « Odpowiedź #27 dnia: Czerwca 26, 2009, 06:54:30 »
    Wybrałem wiedzmina XD .
    « Ostatnia zmiana: Czerwca 26, 2009, 17:21:56 wysłana przez terrorist »

Offline bednar32

• Użytkownik
    « Odpowiedź #28 dnia: Czerwca 26, 2009, 18:42:54 »
    Wiedzmin :P :D

Offline Neonek

• Użytkownik
    « Odpowiedź #29 dnia: Lipca 08, 2009, 00:17:47 »
    Grałem w Polanie II.Pamientam te czasy kiedy to każdy łucznik mówił " Szyć z łuku , czy nie szyć z łuku , oto jest pytanie " heh ... przy Polanie II spędziłem ładny miesiąc.Jednak teraz jest wiele leprzych gier... głos oddaje na "inną gre "