Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Ankieta

Jaka jest według was najlepsza polska gra?

Painkiller
    13 (6.4%)
    The Witcher (Wiedźmin)
    115 (56.9%)
    Two Worlds
    9 (4.5%)
    Xpand Rally
    1 (0.5%)
    Call of Juarez
    25 (12.4%)
    Earth 2150
    3 (1.5%)
    Chrome
    6 (3%)
    KnightShift (Polanie II)
    11 (5.4%)
    Inna
    19 (9.4%)

Głosów w sumie: 199

Autor Wątek: Polskie Gry  (Przeczytany 10107 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline fanatyk

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    • Pasjans is Krieg
    Odp: Polskie Gry
    « Odpowiedź #30 dnia: Sierpnia 13, 2009, 23:51:05 »
    Jestem za Wiedźminem. Grało mi się w to to bardzo przyjemnie, mimo, że miałem początkowo problemy z pojęciem tego wszystkiego. Jeśli o sam system walki chodzi, mi osobiście się podobał, wymagał on od gracza nie tylko refleksu, ale i pewnego zainteresowania. Jak wiemy Wiedźmin to nie H'n'S, dla tego nie można ogólnie zarzucić nic w tym wypadku. Fabuła. Jedni mówią, że jest słaba, naciągana, nudna, drudzy zaś sprzeciwiają się pierwszym i wychwalają ją. Uważam, że utrata pamięci to bardzo dobry ruch. W końcu kto by chciał, by główny bohater od samego początku gry posiadał wszystkie umiejętności rozwinięte na maks? A co jak co, ale Geralt był jednym z lepszych wojowników, stfu, wiedźminów. Ogólnie gra posiada kilka ciekawszych rozwiązań i mimo, że z chętniej sporządził bym listę top 3 to głos leci dla Białego Wilka.

NIFN: O Perunie, usuń ten link stąd prędko! Toż to herezja jest nie recenzja. I jeszcze te głupie komentarze do listów. Zastanawiam się, czemu ów gość używa my, zamiast ja. To znaczy, że cała redakcja jest nieobiektywna? Nie powinni więc tworzyć działu przeznaczonego na recenzje w takim razie.

Offline Kalpokor

• Użytkownik
    « Odpowiedź #31 dnia: Sierpnia 14, 2009, 10:52:48 »
    A ja zagłosowałem na inne. Bo "Franko the crazy revenge" nie ma w ankiecie.

Offline Kuroi

• Użytkownik
    • Who's bad? Who's bad? Who's bad?! I AM BAD!!
    « Odpowiedź #32 dnia: Sierpnia 14, 2009, 10:55:24 »
    Ja grałem tylko w painkillera o.o Więc na niego zagłosuję, bo bardzo przyjemnie go wspominam ^^

Offline Tymbark

• Użytkownik
    • Piwa: 3
    • Am I evil?
    « Odpowiedź #33 dnia: Sierpnia 14, 2009, 12:16:50 »
    Głupie pytanie.Oczywiście że Call of Juarez.Lubie rewolwery, a po za tym te piękne panienki na gameplayach...

Offline Nevader

• Użytkownik
    • Piwa: 1
    • "Nie masz pojęcia, czym jest Ciemna Strona."
    « Odpowiedź #34 dnia: Sierpnia 14, 2009, 13:07:37 »
    Zagłosowałem na Wiedźmina, jadnakże muszę zaznaczyć, że trudno porównywać do siebie wszystkie te gry, ponieważ nie są jednolite pod względem gatunkowym. Każda z nich odniosła jakiś sukces.
    Wiedźmin... Mogło być lepiej, ale nie narzekam i cieszę się z tego co jest. Jest parę mankamentów, na szczęście nie ważących w żaden istotny sposób na przyjemności płynącej z gry. Potyczki na wysokim poziomie trudności (ewentualnie można użyć patcha, który modyfikuje poziom trudności), z kamerą znad ramienia (TPP) i z wykorzystaniem sprawdzonych zestwów mikstur, przynoszą dużo radości. Konieczność racjonalnego podejścia do przydzielania talentów, oraz rodzaj humoru, doskonale znany z sagi o wiedźminie, również stanowią duży plus dla tej produkcji. Moja ocena to 9/10.

Offline MarkusPal

• Użytkownik
    « Odpowiedź #35 dnia: Sierpnia 25, 2009, 16:55:06 »
    Wiedziałem, że większość zagłosuje na Wiedźmina i pomimo, że lubię twórczość Sapkowskiego (przeczytałem całą sagę) to oddałem swój cichy głosik na Two Worlds. Ta gra pod względem klimatu "sra Wiedźminowi na ryj" ;) Przepraszam za wulgaryzm, ale jest to moje skromne zdanie, którego nikt łatwo mi nie wyperswaduje :) Gdyby nie tak niski budżet byłaby hitem na skalę światową, a "The Witcher" przy niej pikusiem.

Offline antykaczor

• Użytkownik
    « Odpowiedź #36 dnia: Sierpnia 29, 2009, 20:56:23 »
    najlepsze jest call of juarez:wiezy krwi

Offline Margoth

• BANITA
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #37 dnia: Września 05, 2009, 23:46:31 »
    Wybrałem Wiedźmin, ale długo nad tym myślałem(( Dwa dni :D )). W Polanie był unikalny klimat którego dzisiaj brakuje[Dzisiejsze gry są na szybko], kiedyś to gry były robione w 3-4 lata, a teraz ? Max. 2 lata... Jednak Wiedźmina wybrałem z powodu fabuła Sapkowskiego i najlepszej gry 2008 :D

Offline Jeferiaz

• Użytkownik
    • Komisarz ds. Propagandy, Zbrojnego Ramienia Ludu
    « Odpowiedź #38 dnia: Września 17, 2009, 06:30:20 »
    A ja teraz zmieniam swój głos... bo Earth 2140-2160 to najlepszy "kosmiczny" RTS jaki powstał,w dodatku jest Polski...

Moje GG - 12485152 Jeśli znów mnie zbanują...

Offline Grievous

• Użytkownik
    • Piwa: 2
    • Chwała Konfederacji Niezależnych Systemów.
    « Odpowiedź #39 dnia: Września 17, 2009, 09:46:16 »
    Zdecydowanie Earth 2150-świetny klimat i fantastyczne jednostki. 
    "I never risk my own skin if I don't have to."

Offline Chwalimir

• Użytkownik
    « Odpowiedź #40 dnia: Września 20, 2009, 11:40:21 »
    Książę i Tchórz chyba jedyna przygodówka, w którą lubie grać

Offline Wezyk

• Użytkownik
    « Odpowiedź #41 dnia: Grudnia 02, 2009, 09:34:11 »
    wiedźmin, nareszczie coś podobnego do książki ( jak Ja nienawidze filmu !!!!! )  Wtedy podzczas premiery mi nie poszedł i tato musiał bulić 2500 na nowy :D  .
    Zero poczucie humoru... Zupełnie jak w IG...

Offline Kalsiver

• Użytkownik
    « Odpowiedź #42 dnia: Grudnia 02, 2009, 16:43:24 »
    Ja zagłosowałem natomiast na Chorma !
    Świetna polska gierka, fajne pomysły i wykonanie...
    Szkoda że takie wymagania ma ta gra...
    Ale na czasy w których się ukazała była świetna, już pomijając że polska.
    Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu następującym po tym terminie.
    Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny.

Offline mariano9131

• Użytkownik
    « Odpowiedź #43 dnia: Grudnia 21, 2009, 17:07:32 »
    Inna - Nie ma lepszej polskiej gry niż Książę i Tchórz!!!

Offline Sandero

• Użytkownik
    • Awanturnik
    « Odpowiedź #44 dnia: Grudnia 21, 2009, 22:22:24 »
    Inna - Nie ma lepszej polskiej gry niż Książę i Tchórz!!!

Zdecydowanie jedna z lepszych przygodówek jakie znam. Do "innych" bym też dodał Lwa Leona i Clash. Zwłaszcza ta ostatnia gra - turówka, przy której Heroes of Might and Magic może się schować. I ta muzyka w menu. Cudo. Ile to było lat temu, aż się łezka w oku kręci.

wiedźmin, nareszczie coś podobnego do książki ( jak Ja nienawidze filmu !!!!! )  Wtedy podzczas premiery mi nie poszedł i tato musiał bulić 2500 na nowy :D  .

Ja tam żałuje kasy na tą grę. System walki nudny bo nawet 5 latek może wciskać ciągle te same najpotężniejsze komba. A fabuła? To czysta kpina, spodziewałem się czegoś nowego, rozwinięcia fabuły z sagi. A co jest w grze? Wtrącenia i przeróbki Z FRAGMENTÓW SAGI, przez co gra jest przewidywalna, wtórna fabularnie i w ogóle niczym nie zaskakuje. Bo nawet co lepsze teksty w grze są żywcem wzięte z książki. Czyli tylko na myśl przychodzi "ale to już było".
    « Ostatnia zmiana: Grudnia 21, 2009, 22:29:43 wysłana przez Sandero »