Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Wedding Dance  (Przeczytany 84437 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline lukasz172009

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    Odp: Wedding Dance
    « Odpowiedź #105 dnia: Grudnia 31, 2009, 17:03:42 »
    Ja tez mam ale to jest nowa wersja nawet jak pisze że 9 to jest 9.2 bo po wczytaniu save pojawiły się nowe itemki w sklepach.

Offline rophert

• Użytkownik
    « Odpowiedź #106 dnia: Grudnia 31, 2009, 23:34:09 »
    Beta v.92
    another attempt to fix the sound crashes
    beggar shouldn't spawn early
    camp morale bonus now hooked to leadership skill
    many other minor bug fixes
    folder name is still wedding dance - beta 9 for save game purposes
    Na samym dole strony pisze.

Offline Nitram

• Użytkownik
    « Odpowiedź #107 dnia: Stycznia 01, 2010, 13:44:27 »
    A spotkaliście żebraka, który oferuje nam, że zaprowadzi nas do mordercy rodziców? Po przyjęciu jego propozycji toczymy walkę z zakonnicą (łatwa do pokonania) i rycerzem inkwizytorem (wyjątkowo twardy drań), po pokonaniu których nasz ekwipunek wzbogaca się o odciętą ludzką głowę, która daje +10 punktów do morale.

Offline rophert

• Użytkownik
    « Odpowiedź #108 dnia: Stycznia 01, 2010, 13:53:14 »
    A spotkaliście żebraka, który oferuje nam, że zaprowadzi nas do mordercy rodziców? Po przyjęciu jego propozycji toczymy walkę z zakonnicą (łatwa do pokonania) i rycerzem inkwizytorem (wyjątkowo twardy drań), po pokonaniu których nasz ekwipunek wzbogaca się o odciętą ludzką głowę, która daje +10 punktów do morale.
    Owszem, to jest jedno z zadań głównej fabuły, ten rycerz to ten ksiądz, którego spotykamy na początku gry.

Offline Scoot

• Użytkownik
    • Piwa: 5
    « Odpowiedź #109 dnia: Stycznia 03, 2010, 16:59:59 »
    Z tym „żebrakiem” to trzeba uważać. Jeżeli go spotkacie a nie założyliście jeszcze imperium (nie było koronacji) to nie można wybrać opcji z dialogu i zabić „księżulka”.
    Ja właśnie tak zrobiłem i niestety później już nie mogłem zrobić koronacji. Owszem można wejść do Imperialnego Pałacu, ale opcji koronacji nie ma i nie można założyć imperium.

PS. Jak rekrutować żołnierzy imperium? Założyłem imperium mam w posiadaniu miasto, dwa zamki i cztery wsie, ale nigdzie nie ma opcji rekrutowania żołnierzy imperialnych. W wioskach mogę rekrutować wojsko, ale są to żołnierze ze ścieżką rozwoju danej kultury wioski.

Offline lukasz172009

• Użytkownik
    « Odpowiedź #110 dnia: Stycznia 03, 2010, 17:30:58 »
    A czy podczas rekrutacji nie masz daj wieśniakom imperialny ekwipunek?
    I czy masz najnowsza wersję 9.2?

Offline Tobik-N

• Użytkownik
    • Piwa: 2
      • Forum WD
    « Odpowiedź #111 dnia: Stycznia 03, 2010, 17:37:38 »
    O co chodzi z tym imperium? Chodzi o frakcję "Dumne Imperium"?Jak się koronować na króla? A może chodzi o własne państwo?

Offline Scoot

• Użytkownik
    • Piwa: 5
    « Odpowiedź #112 dnia: Stycznia 03, 2010, 18:42:32 »
    O co chodzi z tym imperium? Chodzi o frakcję "Dumne Imperium"?Jak się koronować na króla? A może chodzi o własne państwo?

Nie chodzi o frakcję Dumne Imperium, ale o własne królestwo Imperium Carlardiańskie, w którym jesteś regentem.

A czy podczas rekrutacji nie masz daj wieśniakom imperialny ekwipunek?
    I czy masz najnowsza wersję 9.2?

Dzięki "lukasz" jest ok. Co ślepemu po oczach? :)

Offline Jędrek13

• BANITA
    • Użytkownik
    • S.W.A.T.4 ForEveR ! !
    « Odpowiedź #113 dnia: Stycznia 03, 2010, 18:54:17 »
    Panowie, a czy jest taki patch usuwający te elementy nieprzyzwoite? Nie chodzi o to, że nie lubię takich treści, ale o to, że to coś psuje według mnie rozgrywkę.

Pozdrawiam

Offline Dalhi

• Użytkownik
    • Piwa: 4
    • Pancakes Fans Master
    « Odpowiedź #114 dnia: Stycznia 03, 2010, 19:17:14 »
    Panowie, a czy jest taki patch usuwający te elementy nieprzyzwoite? Nie chodzi o to, że nie lubię takich treści, ale o to, że to coś psuje według mnie rozgrywkę.

Pozdrawiam

Przecież wielkimi literami jest napisane, że jest to modyfikacja przeznaczona dla osób powyżej 21 roku życia, nie powinieneś go ściągać :P. Jak się czujesz urażony treściami jakie zawiera ten mod, to najzwyczajniej w świecie nie graj w niego, jest tyle modów do M&B, że na pewno coś dla siebie znajdziesz.
    Pozdrawiam.

Ale w jakim innym modzie, który wyszedł znajdę takie turnieje i zwierzęta??

W takim wypadku zawsze możesz zastosować elementy zabawy, jednej z ulubionych mojego 3 letniego chrześniaka. Można by ją nazwać "widać, nie widać", do tego wystarczy mieć rączki i odrobinę wyobraźni. Chyba nie muszę opisywać na czym polega.

Jeżeli przeszkadza ci nagość w modzie zawsze możesz podmienić ciała z innego moda.

To chyba rozsądniejsze rozwiązanie od tego,które zaproponowałem :).
    « Ostatnia zmiana: Stycznia 03, 2010, 21:05:01 wysłana przez Dalhi »

Offline Jędrek13

• BANITA
    • Użytkownik
    • S.W.A.T.4 ForEveR ! !
    « Odpowiedź #115 dnia: Stycznia 03, 2010, 19:32:53 »
    Ale w jakim innym modzie, który wyszedł znajdę takie turnieje i zwierzęta??

Pozdrawiam

Offline lukasz172009

• Użytkownik
    « Odpowiedź #116 dnia: Stycznia 03, 2010, 20:51:22 »
    Jeżeli przeszkadza ci nagość w modzie zawsze możesz podmienić ciała z innego moda.

Offline Balian

• Użytkownik
    • Nigdy nie za wiele Rock and Rolla ;)
    « Odpowiedź #117 dnia: Stycznia 03, 2010, 23:10:21 »
    Wiem że już wielu pisało sprawozdania z moda, ale muszę opisać wrażenia :D

Po pierwsze muzyka, jest genialna, idealnie pasuje do niektórych sytuacji, szczególnie muzyczka podczas bitew. Podbudowuje klimat i dodaje ogromnego uroku modowi.
    Po drugie fabuła, dobrze oskryptowana i dopieszczona, fabuła zaczyna się w rodzinnej wiosce gracza, jego rodzice zostali brutalnie zamordowani podczas gdy gracz, jego siostra Stacy i brat Rogan, pasli krowy na polu. Od księdza gracz dowiaduje się że rodzice byli potężnymi władcami krainy Calradia, gracz przysięga że pomści rodziców i wraz z bratem i siostrą wyrusza do owej krainy i jak się później okazuje, troje rodzeństwa są władcami Imperium Calradiańskiego...
    Po trzecie mapa, mapa wydaje się dość małą, ale grunt że dużo się na niej dzieje, nie można się nudzić i biegać od początku do końca mapy w poszukiwaniu wrogów.
    Po czwarte bronie/pancerze/konie, co tu się rozpisywać, są genialne, broni nie jest dużo, ale są po prostu ciekawe, zbroi jest dużo, podobnie jak i hełmów, są ładne i dopieszczone.

Zwrócę uwagę na wspomnianą erotykę w modzie, nie przeszkadza dużo, czasami przyprawia mnie o odruchy śmiechu gdy widzę nagiego barbarzyńcę z wielkim... mieczem... Albo gdy widzę Amazonki bądź Walkirie w ładnych zbrojach, niestety tylna część większości damskich zbroi jest odkryta, hah ;)

Według mnie jest to najlepszy mod jaki do tej pory powstał do M&B, sprawił mi najwięcej  przyjemności, pewnie przez wciągającą fabułę.

Offline g11

• Użytkownik
    « Odpowiedź #118 dnia: Stycznia 04, 2010, 09:26:34 »

Pozdrawiam

pisałem już o tym pare postów wczesniej, należy czytać uważnie i przede wszystkim chcieć:

Jeśli komuś nie podoba się golizna w Wedding Dance i przeszkadzają mu np. "topory" a ma ochotę pograć w tego moda bez golizny to niech odszuka w katalogu z modem plik "skins.txt" i zamieni istniejace linijki:

"man_hard_old man_calf_l m_handL" na "man_body man_calf_l m_handL"

"nipples woman_calf_l f_handL" na "woman_body woman_calf_l f_handL"

oczywiście bez '' " i po problemie

jeżeli ktoś chce mogę przesłać gotowy juz plik

Ja natomiast mam pytanie czy ma ktoś może taki problem z mapą, że do najbardziej wysunietej częsci południowo- wschodniej nie można zrobić zblizenia np. tam gdzie jest "Black Dungeon", generalnie okolice gdzie najczesciej spotkać można bandytów stepowych

Offline rakot

• Użytkownik
    « Odpowiedź #119 dnia: Stycznia 04, 2010, 12:16:42 »
    Mógłby ktoś krok po kroku opisać, jak wprowadzić autoloota do Wedding Dance? To jedyna rzecz jakiej mi brakuje...