Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Wedding Dance  (Przeczytany 84442 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline raven18

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    Odp: Wedding Dance
    « Odpowiedź #90 dnia: Grudnia 27, 2009, 16:12:53 »
    Fabula sama cie znajdzie (tajemniczy wedrowiec - Sir Vincent) jak osiagniesz odpowiedni poziom
    Znalazłem - dokładnie 16 poziomie.
    Naprzód do boju, gdzie walka wre wściekła, razem do nieba lub razem do piekła!

Offline daver194

• Użytkownik
    « Odpowiedź #91 dnia: Grudnia 27, 2009, 19:27:44 »
    to masz szcescie bo ja dopiero sie zczailem na 25 xd caly czas myslalem ze to moj oddzial zwiadowczy..

Offline raven18

• Użytkownik
    « Odpowiedź #92 dnia: Grudnia 27, 2009, 19:39:02 »
    Hehe, chodziło mi o to na którym poziomie może się przyłączyć, nie na którym ja go znalazłem  
    Vincent sam cię zaczepi, na -nastym poziomie? Nie pamiętam dokładnie, zawsze importowałem już rozwiniętą postać.
    Naprzód do boju, gdzie walka wre wściekła, razem do nieba lub razem do piekła!

Offline Agis

• Użytkownik
    • Piwa: 26
    • póg mo thóin...
    « Odpowiedź #93 dnia: Grudnia 27, 2009, 19:52:51 »
    Przyłączył się od razu jak z nim pogadałem, musisz mieć miejsce w oddziale...
    Wiek średni jest wtedy, gdy kładziesz się wieczorem i masz nadzieję, że rano będziesz się czuł lepiej. Wiek podeszły jest wtedy, gdy kładziesz się wieczorem i masz nadzieję, że rano się obudzisz. Groucho Marx

Offline Chidori

• Powabna baletnica
    • Użytkownik
    • Piwa: 13
    « Odpowiedź #94 dnia: Grudnia 27, 2009, 23:26:06 »
    mam pytanie, mianowicie ile macie  Frackji ? 5 czy 7 w spisie w dziale zadania. Gdyz ja mam 5 a Kalsilver ma 7 , mocno mnie to zastanawia. mamy te same wersje, i spolszczenie
    « Ostatnia zmiana: Grudnia 27, 2009, 23:31:43 wysłana przez Chidori »

Offline Guts

• Użytkownik
    « Odpowiedź #95 dnia: Grudnia 28, 2009, 09:20:15 »
    mam pytanie, mianowicie ile macie  Frackji ? 5 czy 7 w spisie w dziale zadania. Gdyz ja mam 5 a Kalsilver ma 7 , mocno mnie to zastanawia. mamy te same wersje, i spolszczenie
    Frakcji posiadam 7. Może nie masz czarnej katedry i Caldaryjskiego imperium? Czyli frakcji jednych z ważniejszych mimo iż nieco ukrytych na mapie.

Offline Chidori

• Powabna baletnica
    • Użytkownik
    • Piwa: 13
    « Odpowiedź #96 dnia: Grudnia 28, 2009, 21:47:33 »
    Tak właśnie ich nie miałem ;p pomimo tego mam 50% mapy pod swoją komendą (jako imperium caladrianskie) i rozwaliłem czarną katedre ;p Dziwne nie ? ;D ze tego nie ma ;p

Offline Scoot

• Użytkownik
    • Piwa: 5
    « Odpowiedź #97 dnia: Grudnia 30, 2009, 22:23:43 »
    Frakcji posiadam 7. Może nie masz czarnej katedry i Caldaryjskiego imperium? Czyli frakcji jednych z ważniejszych mimo iż nieco ukrytych na mapie.

Mam to samo. Przy rozpoczynaniu gry miałem wszystkie siedem frakcji. Wprawdzie frakcje Czarnej Katedry i Caldaryjskiego Imperium nie miały władcy, wasali i ziem, ale były. Teraz jestem w 90 dniu i tych frakcji już nie ma. Sprawdziłem najstarszy zapis z 21-go dnia i tych frakcji też już nie ma.
    Co ciekawsze przy rozpoczynaniu nowej kariery frakcje te są, ale tak jak pisałem wyżej bez posiadłości króla i wasali.
    Ciekawi mnie czy tak to musi być, czy może jest to wina źle lub z błędem zainstalowanego moda?

Pozdrawiam.

Ps. A może to jest przyczyną, że nie mogę nigdzie odnaleźć Imperialnego Pałacu i z rebelianckiego państewka stworzyć niezależne państwo z możliwością kierowania nim.

Offline Jurij

• Użytkownik
    « Odpowiedź #98 dnia: Grudnia 30, 2009, 23:05:29 »
    Żeby na mapie pojawił się pałac należy po rozmowie z Vincentem porozmawiać ze Stacy i powiedzieć jej że najwyższa pora na jej koronacje.
    Wtedy pojawia się pałac,nasza siostra zostaje "Imperatorem" a my w jej imieniu rozgramiamy wrogów. Po kilku dniach Vincent mówi nam, że jedno z królestw podporządkowało się Katedrze no i oczywiście wypowiada nam wojnę :)

Offline Grievous

• Użytkownik
    • Piwa: 2
    • Chwała Konfederacji Niezależnych Systemów.
    « Odpowiedź #99 dnia: Grudnia 31, 2009, 10:11:55 »
    Właśnie wyszła nowa wersja 0,92. Waham się czy ją ściągać - czy ktoś może mi opisać jednostki Imperium Caldaryjskiego"? Mam nadzieję iż różnią dość mocno od pozostałych frakcji. 
    "I never risk my own skin if I don't have to."

Offline Skrabek

• Użytkownik
    « Odpowiedź #100 dnia: Grudnia 31, 2009, 11:55:45 »
    @UP:
    różnią się szczególnie że Imperium ma wszystkie jednostki(piechota, łucznicy i Konnica) z czego piechota jest elitarną niestety za to nie ma tarczy prze to łatwo ją rozstrzelać z odległości, konnica jest ciężko zbrojna więc czasem jest lepsza nawet od piechoty, a łucznicy do postrzelania nie jest są tacy pro ale da się nimi grać(zawsze kilku mam na ostrzał) ogólnie gdyby nie łuki to bardzo by przypominali Swadian(ale z lekko zmienionym rozwojem, bo z podstawowej jednostki tak jak u Rhodowków rozchodzi się na łuczników i pikinierów, dopiero potem pikinierzy rozchodzą się na sierżantów(potem na gwardzistów czyli piechota) i na Konnych potem na rycerzy)

Offline rophert

• Użytkownik
    « Odpowiedź #101 dnia: Grudnia 31, 2009, 12:21:24 »
    Waham się czy ją ściągać
    Pisze, że "savegame compatible with .9", więc chyba nie ma się co bać :)

Jak dla mnie ten mod jest bardzo fajny, jeden z lepszych (obok POP). No niby ta golizna, ktoś może narzekać, ale przecież jak mówi motto renesansu "Człowiekiem jestem i nic co ludzkie nie jest mi obce". Ci barbarzyńcy jak ktoś wcześniej pisał niby biegają z "toporami", ale przynajmniej mi się w oczy nie rzucają, przecież oni są do "kilnięcia" a nie do patrzenia, zresztą w małych grupach tacy się znajdują, w hordach jeszcze golasa nie spotkałem (oddziały powyżej 100 osobowe barbarzyńców, dobre do expienia jednostek). W żeńskich oddziałach czasem widać to i owo, ale to zazwyczaj tylko w początkowych "wersjach" jednostki. Tak na marginesie nawet fajnie wyglądają te jednostki :P
    W modzie jest trochę mały drop po bitwie, można to zaliczyć na minus, ale po dłuższym przemyśleniu wychodzi raczej na plus, jakaś lepsza zbroja dość sporo kosztuje, więc motywuje do pracy aby na taką zarobić lub zdobyć. Ja osobiście poluję na zbroję rycerzy inkwizytorów, gdyż wydaje się być dobra.
    Mam tylko takie pytanie, co daje karta tarota "śmierć"?
    edit:
    Na plus można również zaliczyc bardzo fajnie wyglądające zbroje, chełmy i bronie.
    « Ostatnia zmiana: Grudnia 31, 2009, 14:31:13 wysłana przez rophert »

Offline Nitram

• Użytkownik
    « Odpowiedź #102 dnia: Grudnia 31, 2009, 15:46:39 »
    A gdzie nożna zdobyć tą nową wersję, bo tutaj http://www.mbrepository.com/file.php?id=1289 dostępna jest tylko wersja 9

Offline Grievous

• Użytkownik
    • Piwa: 2
    • Chwała Konfederacji Niezależnych Systemów.
    « Odpowiedź #103 dnia: Grudnia 31, 2009, 16:17:29 »
    A gdzie nożna zdobyć tą nową wersję, bo tutaj http://www.mbrepository.com/file.php?id=1289 dostępna jest tylko wersja 9
    File Listing: Wedding Dance Beta .92
    To jest ta najnowsza wersja i wiesz co? O dziwo podałeś link do niej.
    "I never risk my own skin if I don't have to."

Offline Nitram

• Użytkownik
    « Odpowiedź #104 dnia: Grudnia 31, 2009, 16:58:59 »
    Problem jest taki, że po ściągnięciu ciągle mam Wedding Dance - Beta 9