Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Wedding Dance  (Przeczytany 84444 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Sybaris

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    Odp: Wedding Dance
    « Odpowiedź #225 dnia: Stycznia 04, 2011, 13:47:19 »
    ...Jakby co to mogę udzielić wam odpowiedzi . Gram 232 dzień w tego moda .

Super ... powiedz mi jak można zdobyć zamek broniony przez ponad 100 obrońców wiary (nie licząc  innych wojsk)... bo przyznam że obrońcy wiary skutecznie zniechęcili mnie do dalszej zabawy tym modem.

Offline Abdullah

• Użytkownik
    • Piwa: -3
    « Odpowiedź #226 dnia: Stycznia 07, 2011, 15:32:07 »
    Po prostu bierz i szkol Imperialnych Gwardzistów pozyskanych ze Imperialnego Pałacu od Kapitana Gwardii . Oni mają 45 lvl obrońców wiary pamiętam , że z nerwów załatwiałem CTRL+F4 a resztę jechałem normalnie.Po bitwie Obrońców brałem do niewoli i potem ich rekrutowałem i dawałem do zamku bo cholery uciekały.

Offline Adams F.

• Użytkownik
    « Odpowiedź #227 dnia: Kwietnia 28, 2011, 22:19:58 »
    Ostatnio pogrywam sobie w tego moda. I w związku z tym mam pytanie.
    Na mapie głównej, z lewej strony (tam gdzie są wyświetlane wszystkie info) pojawił się tekst na czerwono "dzień Baldwina" (lub dzień czyjś tam). Nie wpłynęło to w żaden sposób na rozgrywkę. Póki co jeszcze nie założyłem królestwa (nie spotkałem jeszcze sera). Czy ktoś wie o co z tym chodzi?

Offline Abdullah

• Użytkownik
    « Odpowiedź #228 dnia: Kwietnia 29, 2011, 15:38:06 »
    Adams rozumiemy , że jesteś nowy ale lepiej nie baw się w archeologa i nie odkopuj 5 miesięcy to dość dużo.Adams  to jeszcze będzie dużo takich dni i podczas tych dni nie spotkałem "nadzwyczajnych" zjawisk.O ile się nie mylę Baldwin to chyba pretendent.Jeszcze będą takie dni chyba jak "Dzień Śmierci Rodziców" .Nie wiem czy ktoś zauważył ale jak się robi u wójta zadania z rydwanami to pod koniec jest wyścig rydwanów!Naprawdę WD kryje wiele ciekawych tajemnic.

Offline sevillek

• Użytkownik
    « Odpowiedź #229 dnia: Maja 17, 2011, 17:10:29 »
    fajny modzik :D

Offline Krakatau

• Użytkownik
    « Odpowiedź #230 dnia: Maja 17, 2011, 22:29:23 »
    Wedding Dance jest dostępny tylko w wersji beta i rozwinięcia nie będzie, może na Warbanda, kto wie?

Ten napis w lewym dolnym rogu to podejrzewam, że chodzi o nazwę święta. W modzie jest kilka świąt, podczas których jedzenie staje się o wiele tańsze.

Moja taktyka na Defensor de Deus (Obrońców Wiary): z duuuuża armią podszedłem pod zamek. Po przegranej (bo oczywiście dostałem łomot, jak się pojawili Obrońcy) kolejny atak i tak do skutku, aż zostaną sami Obrońcy (bez innych jednostek). Wtedy łuk, trzy kołczany strzał (wojsku kazałem czekać - miałem dużo łuczników) i dawaj na strzelnicę. Można podejść dość blisko, bo zasięg rzutu toporów Obrońców jest bardzo mały. Po wystrzelaniu całego magazynku, wycofywałem się i od początku... Za jednym podejściem zabijałem ok 20 Obrońców, ale mi się maksymalnie trafiło "tylko" 60, więc bardzo długo to nie trwało...

NPC Fawzia dokhtar-i-Sanjar została stworzona na cześć amerykanki o takim nicku, która bardzo udzielała się w społeczności M&B. Miała swój udział w tworzeniu Wedding Dance, oraz (bardzo duży, z tego co wiem) w Prophesy of Pendor. Zmarła na raka w lutym tego roku...
    « Ostatnia zmiana: Maja 18, 2011, 13:21:41 wysłana przez Krakatau »

Offline Adams F.

• Użytkownik
    « Odpowiedź #231 dnia: Maja 19, 2011, 21:49:01 »
    Co do tej Fawzia dokhtar-i-Sanjar (czy jak jej tam) to miałem ciekawą sytuację. Chciałem zobaczyć co to nosi za uzbrojenie (ten pseudo-pióropusz na plecach). Wybieram opcję "pokaż mi swój ekwipunek", a ona do mnie "przepraszam, ale wolę dziewczynki".
    Nie ma co - ciekawe.

Po jednej z bitew wziąłem do niewoli "wojownika północy". Wygląda jak wojownik szkocki - niebieskie barwy plus kilt.

A tak na marginesie. Założyłem imperium i póki co wyrzynam "zakonników". Z resztą frakcji staram się mieć pokój.

Offline Abdullah

• Użytkownik
    « Odpowiedź #232 dnia: Maja 26, 2011, 19:26:57 »
    Po primo ten twój "pseudo-pióropusz na plecach" to dziryty lub temu podobne.
    Po secundo ta "odzywka" o innej płci  jest dlatego , że ma unikalne itemy . Tą ostatnią linijkę to nie wiem po co pisałeś .To jasne , że "wyrzynasz" a co miałeś z nimi herbatkę pić ? :D

Offline Crims

• Użytkownik
    • Piwa: 3
    « Odpowiedź #233 dnia: Lipca 11, 2011, 09:54:59 »
    Zawsze gdy w modzie są pozmieniane nazwy bohaterów mam problem ze skompletowaniem 9 osobowej ekipy...
    Teraz taszczę wszystkich, których znalazłem i zapisuje w tabelce kto na kogo skarży... Może ktoś ma już jakiś zestaw bohaterów, który nie będzie się kłócił? I pytanie czy zanim poprosimy danego bohatera aby został naszym wasalem to warto go porządnie uzbroić? Bo mam wrażenie iż "mój brat", którego poprosiłem o zostanie wasalem gania w samej koszuli...
    Gdyby nie te dość dziwne zbroje, które sprawiają iż kobieta może wyglądać jak facet i na odwrót to dość dziwnie wepchana do tej gry golizna by nie przeszkadzała. Uśmiałem się nieźle przy pierwszej walce z bandytami... Szarżuje sobie na koniu a tu nagle z mgły wyłania się golas z maczugą... dziwne to trochę...

Pchnął ktoś fabułę dalej?
    Zabiłem księdza, przekabaciłem już kilkunastu lordów. Co dalej?

Offline Abdullah

• Użytkownik
    « Odpowiedź #234 dnia: Lipca 12, 2011, 11:23:45 »
    Crims nie całe dwa miechy to troche sporo czasu.Crims co do fabuły to już dalej chyba nie ma. Na 1 punkt  nie odpowiem ci . Na drugie pytanie.To podstawa , żeby był dobrze uzbrojony i umiejętny  jak na lorda przystało radze  najwięcej  pakować w charyzme bo od tego zależy ilość ich oddziału.Crims porób zadania u wójta tam też jest parę fajnych misji np w labiryncie z zabijaniem tych barbarzynców lub z rydwanem.Wziąłeś ślub ? Bo u "wybranki serca też są fajne questy np uratowanie wiedźm,turnieje na kopie itp. Wedding Dance ma chyba najobszerniejszą fabułę.
    Co do ostatniego zdania w pierwszym akapicie czemu to jest "dziwne"  ? http://pl.wikipedia.org/wiki/Barbarzy%C5%84ca.
    « Ostatnia zmiana: Lipca 12, 2011, 11:32:44 wysłana przez PageUp »

Offline Crims

• Użytkownik
    « Odpowiedź #235 dnia: Lipca 13, 2011, 10:04:08 »
    Barbarzyńca barbarzyńcą, ale na golasa... jakoś tak średnio mi to pasuje :)

Posłuchałem Twojej rady i faktycznie zadania dość ciekawe. Ciekawe też bywają za nie nagrody, np. Łuk Rzemieślniczy 35k 99 celność i o ile się nie mylę 112 szybkość - maszynka do zabijania. Sołtysa i Wójta mam już ogarniętego została "baba" ;)

Czy Pałac służy do czegoś jeszcze poza koronacją? Znalazłem tam kilka osób, trochę eq - coś jeszcze ciekawego mozna tam znaleźć/zrobić?

Offline Abdullah

• Użytkownik
    « Odpowiedź #236 dnia: Lipca 13, 2011, 10:12:05 »
    Crims pamietam , że w sali koronacyjnej wybierasz ile mają ci płacić mieszkancy imperium i wziąć zakumulowany podatek u Godfreya. I jeszcze nie pamietam nazwy tego "pokoju" ale przeleć wszystkie i w jednym będzie imperialna służaca od architektury drugi od szkolenia towarzyszy , szpieg, kapitan gwardii oraz kwater mistrz , jeżeli trochę poszukasz to znajdziesz w tamtym pokoju wartościową skrzynkę!.

Offline Crims

• Użytkownik
    « Odpowiedź #237 dnia: Lipca 14, 2011, 09:55:34 »
    Skrzynkę znalazłem już na początku :)
    Jakie wg Ciebie są najodpowiedniejsze podatki - ja ustaliłem na poziomie 15%, mało, dużo?

Jak w tym modzie rekrutować więźniów?
    Pomogłem wieśniakom w walce z Inkwizycją oddałem 17 obrońców wiary i sru... zdziwienie nie mogę zaatakować wieśniaków do póki stosunki z moim własnym królestwem nie będą na minusie...

Offline Abdullah

• Użytkownik
    « Odpowiedź #238 dnia: Lipca 14, 2011, 11:04:39 »
    Crims 10 - 15 to bardzo dobre ja tam mialem 5 ale twój tez jest dobry.Jakby co ten pokój , w którym są ci imperialni służący to " Wielka Sala"
    Wiesz co wiesniakow lepiej sobie odpuść. Radze ci wziąć jakąś broń , która ogłusza i zaatakować miasto lub zamek Czarnej Katedry 2.Lub poszukać miasto(zamek) frakcji , z którą masz wojne , która ma obronców w swoich więzieniach.Tylko pamietaj , że oni mają gdzieś lvl 50-60 to dużo ci morali odejmie i mogą ci po uciekać ja pamietam , że odrazu do garnizonu jakiegoś dawałem to nie uciekali chyba.

Offline cobran

• Użytkownik
    • Piwa: 1
    • Warrusie! oddaj mi moje legiony!
    « Odpowiedź #239 dnia: Lipca 17, 2011, 12:31:37 »
    wiem że zły dział ale szybko potrzebuje pomocy.
    chciałem wkleić wszystkie przedmioty z tego moda do blood and steel ale przy wczytywaniu wyskakuje mi błąd o treści get_object failed for texture: costumes3z mógłby mi ktoś pomóc, byle szybko.
    « Ostatnia zmiana: Lipca 17, 2011, 20:09:56 wysłana przez cobran »