Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Time of Contempt (Sapkowski Universe Mod)  (Przeczytany 67198 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline proud

• Użytkownik
    • Piwa: 4
    Odp: Time of Contempt (Sapkowski Universe Mod)
    « Odpowiedź #270 dnia: Czerwca 18, 2009, 18:49:38 »
    Tylko byś chyba musiał czołgiem przyjechać na walkę z Wiedźminem. Myślę że dodawanie Wiedków do drużyny jest głupie:

1. Wiedźmini są za mocni
    2. Wiedkowie są jak zabójcy niby bardzo dobrzy ale nie walczą w armiach.
    Tak to prawda wiedźmini są mocni i ilość hurtowa w grę nie wchodzi. Wiedźmin najprawdopodobniej "dostępny" dla gracza będzie jeden, w roli towarzysza, ale jego żołd będzie słooooono kosztował oraz nie będzie można ingerować w jego ekwipunek.

P.S. Niby z zasady nie walczyli w armiach, ale Coen bod brenną jakoś się znalazł i nawet tam zginął po bitwie, więc...

Offline Elas

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    « Odpowiedź #271 dnia: Czerwca 18, 2009, 19:39:51 »
    A i Geralt walczył w bitwie na jakimś moście razem z królową (?), czy tam "Białą Królową" z Niilfgardem (naprawdę dawno nie czytałem sagi :D teraz sobie odświeżę)
    Ale Sapkowski pokazał, że wiedźminowie nie czują się dobrze na polu bitwy, i się tam nie nadają.
    Przecież walka wiedźmińska to przestrzeń, wręcz taniec, szerokie zamachy
    A pole bitwy? Ciasno, ścisk, nawet miejsca na zamach nie ma

Offline Barudokuku

• Użytkownik
    • Piwa: -2
    • Zbieracz puszek
      • (nie)Oficjalne Forum Antyfanów CD-Action
    « Odpowiedź #272 dnia: Czerwca 18, 2009, 20:26:10 »
    to może by tak ukryte lokacje, w których można by ich spotkać w grupie po 2-4 czy ilu tam chcecie. I trzeba by było pokonać np. jednego, a wtedy oni zgodzą się do nas przyłączyć, ale oczywiście za odpowiednią opłatą + duży żołd ;)

Gdyby ktoś zabił w Twojej obecności Twojego przyjaciela, po czym oferowałby Ci pieniądze za bycie jego przyjacielem, przyjąłbyś propozycję?
    Ileśtam procent kogośtam robi cośtam. Jeśli należysz do iluśtam procent pozostałych, wstaw to gdzieśtam.
    Wyobraź sobie też, że tutaj jest jakiś fajny tekst pokazujący, jak bardzo jestem nieskażony mediami, propagandą i tak dalej i ogólnie coś, co sprawi, że wszyscy będą wiedzieli, że nie lubię czegośtam.
    Oczywiście, możesz też sobie wyobrazić tutaj jakieś mHroczne/lolowate/jestem-taki-zarąbisty zdanie po angielsku. Ot, choćby traktujące o śmierci czy religii, coby pokazać, że jestem ateistą.

Offline gamer96

• Użytkownik
    « Odpowiedź #273 dnia: Czerwca 18, 2009, 20:58:16 »
    Growy styl Kota nie potrzebował aż tyle miejsca. Zresztą oni i tak sobie poradzą z tym przecież to Wiedźmini mistrzowie we władaniu mieczem. Proud a zrobisz nowe ciekawsze animacje?

Offline Cramun

• Użytkownik
    « Odpowiedź #274 dnia: Czerwca 19, 2009, 01:27:34 »
    Mój pierwszy post na forum :)

Z całej tej dyskusji o formie bytu wiedźminów w modzie, najrozsądniejszy wydaje się ten z zabójcą bestii w roli towarzysza. Oczywiście rozwiązanie to nie jest idealne, zapewne wielu nie przypadnie do gustu, jednak trzeba ustalić pewien kompromis, bo przenieść sagę do M&B jest trudno. A wiedźmini nie nadają się zbytnio do roli generałów, czy włodyków ponieważ, jak ktoś już wcześniej słusznie zauważył, Geralt nie czuł się zbyt dobrze w czasie bitwy na moście z Nilfgaardem a dowodzenie spadło na barki Cahira, no a poza tym charakter Gwynbleidda - samotnik, nie szukający litości, ani pomocy, i tak na przykład będąc w naszej drużynie nie będzie "gryzł się" z innymi członkami grupy, będzie bierny na wszystkie wydarzenia, jednak po jakimś czasie może porozmawiać szczerze z naszym bohaterem i opowiedzieć o obiekcie, zamiarze wędrówki, który może stać się głównym celem naszej rozgrywki... Ale to tylko moje delikatne sugestie, tak czy owak życzę Ci powodzenia w tworzeniu moda.

Offline misiekmmj

• Użytkownik
    • W WB jestem Makaveli na cześć 2Paca
    « Odpowiedź #275 dnia: Czerwca 19, 2009, 07:12:08 »
    Mój pierwszy post na forum :)

Z całej tej dyskusji o formie bytu wiedźminów w modzie, najrozsądniejszy wydaje się ten z zabójcą bestii w roli towarzysza. Oczywiście rozwiązanie to nie jest idealne, zapewne wielu nie przypadnie do gustu, jednak trzeba ustalić pewien kompromis, bo przenieść sagę do M&B jest trudno. A wiedźmini nie nadają się zbytnio do roli generałów, czy włodyków ponieważ, jak ktoś już wcześniej słusznie zauważył, Geralt nie czuł się zbyt dobrze w czasie bitwy na moście z Nilfgaardem a dowodzenie spadło na barki Cahira, no a poza tym charakter Gwynbleidda - samotnik, nie szukający litości, ani pomocy, i tak na przykład będąc w naszej drużynie nie będzie "gryzł się" z innymi członkami grupy, będzie bierny na wszystkie wydarzenia, jednak po jakimś czasie może porozmawiać szczerze z naszym bohaterem i opowiedzieć o obiekcie, zamiarze wędrówki, który może stać się głównym celem naszej rozgrywki... Ale to tylko moje delikatne sugestie, tak czy owak życzę Ci powodzenia w tworzeniu moda.

I to jest najlepsze rozwiązanie.Jeszcze tylko imię mu trzeba dać i mam propozycje by go umieścić w Kaer Morchen i on się do nas przyłączy jak zrobimy kilka lub trochę więcej zadań dla Wiedźminów.
    Proud a masz już tą wioskę dla bandytów o której ci wspominałem??
    "Jeśli wróg będzie starał się dobrze przygotować całą linię obrony, wtedy na całej linii będzie osłabiony"-Sun Tzu
    Rycerz bez blizny to kutas nie rycerz.-A.Sapkowski
    Świat się zmienia, słońce zachodzi, a wódka się kończy.-A Sapkowski

Offline proud

• Użytkownik
    « Odpowiedź #276 dnia: Czerwca 19, 2009, 08:32:12 »
    I to jest najlepsze rozwiązanie.Jeszcze tylko imię mu trzeba dać i mam propozycje by go umieścić w Kaer Morchen i on się do nas przyłączy jak zrobimy kilka lub trochę więcej zadań dla Wiedźminów.
    Imię już nawet jest...bo będzie to Lamberd, albo Eskel. Według mnie "musi" to być ktoś z tej dwójki ponieważ szkolenie nowych wiedźminów nie było już możliwe, więc nikt nowy nie wchodzi raczej w grę, a "dziadka" Vesemira precież nikt nie będzie ciągał;D

Proud a masz już tą wioskę dla bandytów o której ci wspominałem??
    Mógłbyś przypomnieć mi o co chodziło, bo nie pamiętam;P

Proud a zrobisz nowe ciekawsze animacje?
    Nie można dodawać do m&b nowych animacji bo to jest nie możliwe do zrobienia w module_system. Można jedynie wykożystać już isteniejące (tak jak to robią różne paczki np. Ryuzakiego).

Offline Korczak

• Użytkownik
    « Odpowiedź #277 dnia: Czerwca 19, 2009, 10:18:14 »
    Imię już nawet jest...bo będzie to Lamberd, albo Eskel. Według mnie "musi" to być ktoś z tej dwójki ponieważ szkolenie nowych wiedźminów nie było już możliwe, więc nikt nowy nie wchodzi raczej w grę, a "dziadka" Vesemira precież nikt nie będzie ciągał;D

Zrób ankietę :)

Vesemir i tak jest prawdobodobnie dużo lepszy od pospolitego żołnierza. W końcu wiedźmin to wiedźmin. Nie wiem czy coś takiego dałoby radę ale można zrobić z niego nauczyciela który co np. 10-20 lvl poprawia jakąś umiejętność.
    « Ostatnia zmiana: Czerwca 19, 2009, 10:19:51 wysłana przez Korczak »
    Pozdrawiam
    Korczak...

Offline Michaki

• Użytkownik
    « Odpowiedź #278 dnia: Czerwca 19, 2009, 11:46:05 »
    Proud napisałeś, ze szkolenie wiedźminów nie było możliwe, a przecież Ciri wyszkolili i ''zmienili''. Nie była może od końca wiedźminką no ale zawsze. Moim zdaniem wiedźmini powinni mieć w Kaer Morhen jakąś ''bazę''. Żeby sobie można było pochodzić, kupić broń,eliksiry(ups chyba przesadzam)itp.
    ''Zaprawdę powiadam wam. Oto nadchodzi wiek miecza i topora. Wiek wilczej zamieci''

Offline proud

• Użytkownik
    « Odpowiedź #279 dnia: Czerwca 19, 2009, 11:51:53 »
    Proud napisałeś, ze szkolenie wiedźminów nie było możliwe, a przecież Ciri wyszkolili i ''zmienili''.
    Wyszkolili, ale nie zmienili. Nie została ona jeszcze wiedźminka (i prawdopodobnie nigdy by nie próbowali tego zrobić) ponieważ nie została zmutowana, czyli nie można powiedzieć że zmienili ją w wiedźminkę, ponieważ tak jak napisałem takową nie była.
    Co do tych przedmiotów to raczej handlarza tam nie będzie, ale coś można będzie (najprawdopodobniej) w jakichś questach zdobyć.

@ |
       \/
    Nie wiem jeszcze, bo jest to pomysł trochę trudny oraz jeśli byliby to bandyci to musiałbym wprowadzić z nimi jakiś wskaźnik relacji, a nie wiem czy byłbym w stanie to uczynić oraz wprowadzić system zabjiania lordów, który z kilku powodów mi nie pasuje oraz tak jak wyżej nie wiem, czy poradziłbym sobie z takim zadaniem.

@ | do Pifcia
       \/
    Możliwość tworzenia własnych oddziałów jest w Sword of Damocles (dlatego wiem jak to zrobić, ponieważ Von Mistont udostępnił kod moda za co jestem mu wdzięczny), ale trochę ten skrypt zmieniam żeby twoje oddziały były mniejsze niż sam możesz mieć ludzi (trochę zawile, ale mam nadzieję że zrozumiałeś).
    Co do tego drugiego to również w kilku modach się pojawiło (TEaTRC, choćby).
    « Ostatnia zmiana: Czerwca 19, 2009, 13:25:45 wysłana przez proud »

Offline misiekmmj

• Użytkownik
    • W WB jestem Makaveli na cześć 2Paca
    « Odpowiedź #280 dnia: Czerwca 19, 2009, 12:47:48 »
    Miałeś wykorzystać jakąś lokacje do tego i miały być tam bandyci gdzie można było by kupować bronie,towary,zbroje i to miało być w Nilfgardzie.Plus można było by zatrudnić kilku bandytów do zabicia jakiegoś lorda czy generała
    "Jeśli wróg będzie starał się dobrze przygotować całą linię obrony, wtedy na całej linii będzie osłabiony"-Sun Tzu
    Rycerz bez blizny to kutas nie rycerz.-A.Sapkowski
    Świat się zmienia, słońce zachodzi, a wódka się kończy.-A Sapkowski

Offline Pifcio

• Powabna baletnica
    • Użytkownik
    • Piwa: 11
    « Odpowiedź #281 dnia: Czerwca 19, 2009, 13:18:30 »
    -Dodanie patrolujących tereny każdej z frakcji jednostek milicji;
    -Dodanie możliwości tworzenia przez gracza osobnych oddziałów.

Te dwie rzeczy bardzo mnie cieszą...
    Nie mogłem znaleść moda z tymi funkcjami, mam nadzieje że to będzie prawidłowo działało

Offline Michaki

• Użytkownik
    « Odpowiedź #282 dnia: Czerwca 19, 2009, 18:31:17 »

Wyszkolili, ale nie zmienili. [/quote]

Aha to sory. Oj dawno nie czytałem sagi oj dawno.

Mam takie kilka pytań: Czy będą Wiedźmińskie znaki ? Wydaje mi się, że nie no ale nie zaszkodzi zapytać. I czy będą wspomniane wcześniej przeze mnie elikiry ? Mogły by działać jak książki w Native jeżeli są w ekwipunku dają jakieś tam plusy tyle, że ksiażki się nie kończą...
    ''Zaprawdę powiadam wam. Oto nadchodzi wiek miecza i topora. Wiek wilczej zamieci''

Offline proud

• Użytkownik
    « Odpowiedź #283 dnia: Czerwca 19, 2009, 19:39:35 »
    Mam takie kilka pytań: Czy będą Wiedźmińskie znaki ? Wydaje mi się, że nie no ale nie zaszkodzi zapytać. I czy będą wspomniane wcześniej przeze mnie elikiry ? Mogły by działać jak książki w Native jeżeli są w ekwipunku dają jakieś tam plusy tyle, że ksiażki się nie kończą...
    No, ale jeśli nie jesteśmy przemienieni w wiedźmina to jak możemy używać eliksirów? Co do znaków to sytuacja ma się tak że system magii w m&b jest beznadziejny, ale jeszcze tego nie przekreślam, lecz drugą sprawą jest to że znaków używali również tylko wiedźmini, ponieważ z jednej strony były one zbyt słabe dla czarodziejów, a z drugiej zbyt skomplikowane dla zwykłych ludzi. Jedyną możliwością jaka mi chodzi po głowie to dodanie "znak" ofensywnego dla wiedźmina który będzie naszym towarzyszem, a sam znak będzie po prostu w slocie z bronią i będzie wykorzystany jako broń dystansowa jednorazowago użytku w czsaie bitwy (coś jak z oszczepami, które się wyrzuca). Innej możliwości niestety nie widzę...

Offline nizyn

• Użytkownik
    • UNCUREABLE MANIACK
    « Odpowiedź #284 dnia: Czerwca 19, 2009, 21:20:15 »
     Może zrób to tak jak w Magic World? Że masz przy sobie jeden znak, którego używasz i wywalasz we wrogów krótkodystansowy strumień np. ognia czy czegoś. W Horde Lands to się sprawdza nawet dobrze, pomyśl o tym.