Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: [M&B] [SP]Western Invaders  (Przeczytany 177134 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline NIFN

• Użytkownik
    • Piwa: 19
    Odp: Western Invaders
    « Odpowiedź #210 dnia: Maja 28, 2009, 16:50:14 »
    Źle się wcześniej wysłowiłem, wybacz... chodziło mi o dodanie do frakcji commoners (tej w module system), nowych mieszkańców, chłopów, chłopek w japońskim Theme (jak napisałeś ;) ).

Odnośnie jeszcze Ninja, to udało mi się odnaleźć Assasin's Camp (Assassin's chyba powinno być ;> ), w którym możemy za jedynie 600 denarów (!!) z rekrutować Ninje... Wpadłem na pomysł, by w takim miejscu (zrobić mu jakąś klimatyczną scenę) stworzyć "melinę bandycką", z której moglibyśmy różnego typu bandyckie jednostki rekrutować. Mógłbym jeszcze pisać o questach od nich, czy też reputacji wśród bandytów, ale uważam, że trochę tego za dużo by było ;). Oczywiście jeśli będziesz zainteresowany, mogę (jak zresztą i inni) nawymyślać na temat tej "złej drodze kariery"...

Dziwna jest sprawa z Flintlock Pistol-ami i Eastern Muskeet-ami w sklepach... nie pamiętam, by jakikolwiek przedmiot występował więcej niż 3 razy (bardzo rzadko) u tego samego sprzedawcy, natomiast te pistolety i muszkiety po 4-5 sztuk i to u każdego zbrojmistrza... może dlatego, że to firearms i występują 2 rodzaje tej broni?

Dane mi było również mierzyć się z Katafraktami... cieszę się, że na mapie można znaleźć rywala, który bez problemu przerzedzi nasze wojsko ;), jednak Berserkerów do dziś nie odnalazłem... Btw czy planujesz dodać więcej takich "staszaków"?

Pozdrawiam!

Offline Alkhadias

• Powabna baletnica
    • Użytkownik
    • Piwa: 178
    • Push humanity forward
      • Serio Blogów
    « Odpowiedź #211 dnia: Maja 28, 2009, 17:19:23 »
    Po pierwsze literówka pewnie.
    Po drugie będzie więcej takich ukrytych lokacji, oczywiście sceny będą nowe. Ukryte lokacje bedą się wiązały z możliwością rekrutacji unikalnych jednostek, nowymi zadaniami i być może innymi jeszcze opcjami.
    Moim zdaniem jest za dużo broni palnej w sklepie, potem to zmienię.
    No to szukaj tych bydlaków Berserkerów ;] Tak, na mapie będzie więcej takich aż do przesady napakowanych jednostek ;]

Niektórzy pytali mnie o forum. Moim zdaniem jest to totalnie niepotrzebne, ale jeżeli Wam będzie się łatwiej tam wypowiadać, to mogę założyć w wolnym czasie.
    Father, forgive me not, for I have sinned!
    Now tremble and fear, and mercy have not upon me!  

https://alkhadias-rozrywkowo.blogspot.com/
    https://alkhadias-naukowo.blogspot.com/

Offline Shrama

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    « Odpowiedź #212 dnia: Maja 28, 2009, 17:50:15 »
    A może wystarczy zrobić po prostu subforum, tak jak ma to RES mod. Swoją drogą pograłem trochę w tę betę i duże wrażenie zrobiły na mnie jednostki samurajów. Te ich flagi to mistrzostwo. Natomiast ta druga frakcja, to gdzie jest, bo widziałem tylko tę odwzorowaną na kulturze Japonii, czy jestem może ślepy:P.

PS. Kurczę. Żałuję, że nie znam się na modowaniu. Chętnie bym Ci pomógł, aby przyspieszyć premierę pełnej wersji tego dzieła.
    "Gdy ktoś Ci zarzuci brak profesjonalizmu, powiedz mu, że Arkę Noego zbudowali amatorzy, a Titanica profesjonaliści..."

"Pusty wóz hałasuje najbardziej"

Offline Alkhadias

• Powabna baletnica
    • Użytkownik
    • Push humanity forward
      • Serio Blogów
    « Odpowiedź #213 dnia: Maja 28, 2009, 18:04:31 »
    Po avatarze widać, że zaprawiony samuraj z Ciebie ;p.
    O subforum musiałbym tu łapówki wysyłać, poza tym nie warto zaśmiecac tego forum. Drugiej frakcji w tej wersji jeszcze nie ma. Jedynie NIFN ma prawie aktualną wersję. (kopia zapasowa robiona dzień przed przerwą) Jednak on też nie ma jeszcze pełnej frakcji. Niestety nie mam w planach wydawania nastepnej bety, ale jeszcze pomyślę. W sumie gdy wrócę do roboty, to wydam wersję z obiema frakcjami.

Udało mi się pożyczyć film "Siedmiu samurajów"- Klasyk. Zobaczę jaki to film i mam nadzieję, że mnie natchnie.

Offline Shrama

• Użytkownik
    « Odpowiedź #214 dnia: Maja 29, 2009, 22:32:37 »
    Mam jeszcze pytanie. Mianowicie, czy masz zamiar zmieniać uzbrojenie roninów, czy zostawić je takim, jakim jest? Pytam, ponieważ moim zdaniem ich zbroja nie pasuje do tych klimatów, które jak sądzę starasz się uzyskać. Może zabrakło Ci pomysłu, albo czasu. Jeśli się zgodzisz, to mogę przesłać trochę pomysłów, aby wypełnić tę "lukę", ale zrobisz to, co będziesz uważał za słuszne. Chociaż mogę się mylić, bo może to był zamierzony zabieg.
    "Gdy ktoś Ci zarzuci brak profesjonalizmu, powiedz mu, że Arkę Noego zbudowali amatorzy, a Titanica profesjonaliści..."

"Pusty wóz hałasuje najbardziej"

Offline Maly_007

• BANITA
    • Użytkownik
    • Piwa: 1
    « Odpowiedź #215 dnia: Maja 31, 2009, 16:29:32 »
    A ja mam prośbę: Alkhadiasie, czy dasz nam zerknąć na tą nowszą wersje beta, którą testował NIFN ??

Offline Archimonde

• Lord Płonącego Legionu
    • Użytkownik
    • Piwa: -2
    • Nadchodzi zima...
      • Mój Deviant
    « Odpowiedź #216 dnia: Maja 31, 2009, 18:36:55 »
    Witajcie z powrotem!!!Oto recenzja moda ,,Western Invaders ''(w weekend bylem na wsi i nie było kompa wiec nie moglem jej napisać) ;

Nazwa moda : Western Invaders
    Twórca moda: Alkhadias

Opis ogólny:
    Mod przenosi nas do Calradii zaatakowanej przez dwie nowe frakcje czyli Shogunat Tai Qou i Xiaou Empire.Obie frakcje maja tak plusy jak i minusy , ale te plusy i minusy równoważą sile obu frakcji.Frakcje i ich jednostki są wspaniale dopracowane.Fajne rozwiązania i opcje ale niestety brak dyplomacji i ikony saren na mapie.Mod jest ciekawy,ma dużo nowych opcji , przedmiotów , żołnierzy i innych takich.Ma tez wady o których nie chciałbym pisać ale niestety muszę aby można było je poprawić.

Plusy Moda:
    -Wspaniała fabula
    -Nowe frakcje
    -Nowe przedmioty
    -Nowe jednostki
    -Możliwość wysyłania recriuter aby zbierała rekrutów za nas (można wybrać albo jedna frakcje do rekrutowania albo wszystkie ale brak Xiaou Empire w wyborze)
    -Nowe lokacje

A teraz niestety Minusy:
    -Textury saren (kon z łbem sarny)
    -Malo broni palnej i trzeba samodzielnie odblokować skilla ,,bron palna'' bo Alkhadias niechcący zapomniał go odblokować
    -Przy wyborze frakcji z której ma rekrutować rekrutów recriuter brak Xiaou Empire
    -Brak dyplomacji

A teraz podsumowanie ogólne moda:
    Mod b. fajny warto zagrać. Parę niedoróbek o których niestety musiałem napisać Ale mam nadzieje ze Alkhadias je naprawi.Pozdro!!!
    "-Czy mogę ci ofiarować mą miłość? -Zwątpienie, zdrada, gorycz oraz ból pamięci bezpowrotnie minionych szczęśliwych chwil zbyt silnie wpisane są w słowo 'miłość', by człek roztropny zechciał jej zawierzyć...”
    "– Pozwól też, że dam ci radę płynącą ze szczerego serca: nigdy więcej nie mów, że jesteś nic niewarta. Bo znaczymy tylko tyle, na ile potrafimy wycenić się we własnych oczach."
    Jacek Piekara

Offline misiekmmj

• Użytkownik
    • W WB jestem Makaveli na cześć 2Paca
    « Odpowiedź #217 dnia: Czerwca 01, 2009, 22:42:10 »
    Alkhadias mógłbyś podrzucić i nam nową wersję bety??Prosimy
    "Jeśli wróg będzie starał się dobrze przygotować całą linię obrony, wtedy na całej linii będzie osłabiony"-Sun Tzu
    Rycerz bez blizny to kutas nie rycerz.-A.Sapkowski
    Świat się zmienia, słońce zachodzi, a wódka się kończy.-A Sapkowski

Offline Alkhadias

• Powabna baletnica
    • Użytkownik
    • Push humanity forward
      • Serio Blogów
    « Odpowiedź #218 dnia: Czerwca 02, 2009, 12:19:14 »
    Mam jeszcze pytanie. Mianowicie, czy masz zamiar zmieniać uzbrojenie roninów, czy zostawić je takim, jakim jest? Pytam, ponieważ moim zdaniem ich zbroja nie pasuje do tych klimatów, które jak sądzę starasz się uzyskać. Może zabrakło Ci pomysłu, albo czasu. Jeśli się zgodzisz, to mogę przesłać trochę pomysłów, aby wypełnić tę "lukę", ale zrobisz to, co będziesz uważał za słuszne. Chociaż mogę się mylić, bo może to był zamierzony zabieg.
    Nie, to jest tylko uzbrojenie prowizoryczne. Dla tych jednostek będą zupełnie inne, zbroje, ale jeszcze ich nie zrobiłem. Poza tym sama jednostka "Ronin" będzie nosiła inną nazwę.

A teraz niestety Minusy:
    -Textury saren (kon z łbem sarny)
    -Malo broni palnej i trzeba samodzielnie odblokować skilla ,,bron palna'' bo Alkhadias niechcący zapomniał go odblokować
    -Przy wyborze frakcji z której ma rekrutować rekrutów recriuter brak Xiaou Empire
    -Brak dyplomacji

1. Modele saren nie są moje.
    2. Broni będzie więcej, ale skill jest odblokowany, wiec nie wiem czemu miałeś zablokowany.
    3. Fakt, zapomniałem, ale już jest to naprawione.
    4. Wkrótce nad tym pokombinuję.

Alkhadias mógłbyś podrzucić i nam nową wersję bety??Prosimy
    Tak, wydam następną wersję Beta, ale nie tą, którą testował NIFN i Archimonde. Najpierw coś naprawię i poprawię parę rzeczy, aby wersja była mniej zabugowana. Ale to dopiero za jakiś czas, gdyż aktualnie zacząłem majstrować przy skrypcie i go zostawiłem nieukończonego, przez co gra się nie odpala. Być może jutro wrócę do pracy nad modem i to poprawię. Przyszła Beta wyjdzie może za kilka dni.

Offline misiekmmj

• Użytkownik
    • W WB jestem Makaveli na cześć 2Paca
    « Odpowiedź #219 dnia: Czerwca 02, 2009, 12:42:09 »
    Dzięki za dobrą wiadomość czekamy
    "Jeśli wróg będzie starał się dobrze przygotować całą linię obrony, wtedy na całej linii będzie osłabiony"-Sun Tzu
    Rycerz bez blizny to kutas nie rycerz.-A.Sapkowski
    Świat się zmienia, słońce zachodzi, a wódka się kończy.-A Sapkowski

Offline Danielos

• Użytkownik
    « Odpowiedź #220 dnia: Czerwca 02, 2009, 14:14:06 »
    Moim zdaniem MOd wspaniale się zapowiada i z niecierpliwością czekam na następną Betę w której wreszczie będe mógł sprzymieżyć się z nowoczesnymi chinami.

Mam parę uwag dotyczących modu:
    -Zbyt słabi samurajowie, z tego co zauwarzyłęm pokonuje ich nawet rodocki pawężnik(siła:20, żelazne ciało-4, potęzny cios-5) Proponował bym podniesienie tych statów.
    -Propnowałbym zrobić dodatkowo samurajów z ,,dwuręcznym wielkim dziwnym mieczem"
    -Proponowałbym odać specjalną jednostkę samurajską z małymi tarczami, np. jakaś straż lordowska itd. (irytuje mnie to że samurajowie szybko padają pod naporem strzał)
    -Odpicować trochę maskę ,,kabuto" bo trochę słaba textura.

Ogólnie mod jest przepiękny i masz odemnie dużą pochwałe Alkgadiasie, bo powiedziałeś że dopiero się uczysz modować, a beta wyszła ci lepsza niż pełna wersja ,,The Eagle And Radiant Cross".
    Tylko tak dalej!

Offline Xarxes

• Użytkownik
    « Odpowiedź #221 dnia: Czerwca 02, 2009, 14:49:47 »
    Mam małe pytanie dotyczące tych "ninjy".Kiedy mnie napadną bo mam już 50 dzień a w ogóle ich nie spotkałem.

PS:Mod rewelacyjny tylko tak dalej!

Pozdro dla Alkhadiasa i wszystkich graczy tego moda!

Offline Archimonde

• Lord Płonącego Legionu
    • Użytkownik
    • Piwa: -2
    • Nadchodzi zima...
      • Mój Deviant
    « Odpowiedź #222 dnia: Czerwca 02, 2009, 20:47:12 »
    Ja tez nie wiem dlaczego miałem zablokowanego skilla.A ta recenzja była pisana na szybko, bo koledzy poganiali do wyjścia na dwór. Niedługo jak znajdę czas to napisze pełną wersje recenzji.Chwilowo czasu nie mam bo w szkole jest podsumowanie roku robione i zadają góry pracy domowej :( ale jak znajdę czas to napisze recenzje.

Ps.Alkhadias ja nie mowie ze sarny to twoja robota.Po prostu mowie ze kiepsko wyglądają.
    "-Czy mogę ci ofiarować mą miłość? -Zwątpienie, zdrada, gorycz oraz ból pamięci bezpowrotnie minionych szczęśliwych chwil zbyt silnie wpisane są w słowo 'miłość', by człek roztropny zechciał jej zawierzyć...”
    "– Pozwól też, że dam ci radę płynącą ze szczerego serca: nigdy więcej nie mów, że jesteś nic niewarta. Bo znaczymy tylko tyle, na ile potrafimy wycenić się we własnych oczach."
    Jacek Piekara

Offline Alkhadias

• Powabna baletnica
    • Użytkownik
    • Push humanity forward
      • Serio Blogów
    « Odpowiedź #223 dnia: Czerwca 03, 2009, 18:16:18 »
    -Zbyt słabi samurajowie, z tego co zauwarzyłęm pokonuje ich nawet rodocki pawężnik(siła:20, żelazne ciało-4, potęzny cios-5) Proponował bym podniesienie tych statów.
    Moim zdaniem sa za silni. Nie mam pojęcia jak Rhodocy ich pokonali. Zamierzałem ich osłabić.
    -Propnowałbym zrobić dodatkowo samurajów z ,,dwuręcznym wielkim dziwnym mieczem"
    Nie pasuje, bo miecze są za długie. Potem zrobię jakieś inne miecze samurajskie.
    -Proponowałbym odać specjalną jednostkę samurajską z małymi tarczami, np. jakaś straż lordowska itd. (irytuje mnie to że samurajowie szybko padają pod naporem strzał)
    Samurajowie nie używali tarcz.
    -Odpicować trochę maskę ,,kabuto" bo trochę słaba textura.
    Zostanie usunięta.

Ogólnie mod jest przepiękny i masz odemnie dużą pochwałe Alkgadiasie, bo powiedziałeś że dopiero się uczysz modować, a beta wyszła ci lepsza niż pełna wersja ,,The Eagle And Radiant Cross".
    Dzięki, ale moim zdaniem nie mam szans na pobicie The Eagle And The Radiant Cross i tym podobnych sporych modów.

Mam małe pytanie dotyczące tych "ninjy".Kiedy mnie napadną bo mam już 50 dzień a w ogóle ich nie spotkałem.

W tej wersji Beta nie ma Ninja. Za jakiś czas wydam następną, być może ostatnią.

Jeszcze raz wielkie dzięki za wszelkie pochwały i krytykę, to na prawdę motywuje i zmusza do robienia jeszcze lepszego moda. Sam nie wiem, czy dam radę spełnić wszystkie zamierzone przeze mnie rzeczy, ale dzięki Wam przynajmniej będę próbował do upadłego.
    Do pracy wrócę jednak w weekend, gdy będę miał z głowy szkołę i sprawy z nią związane. Chwilowo przeraża mnie myśl o modelowaniu ;] Być może jak zrobię pare nowych rzeczy to pokombinuję nad forum, byście mogli się swobodniej wypowiadać.

Offline Guts

• Użytkownik
    « Odpowiedź #224 dnia: Czerwca 04, 2009, 08:53:00 »
    Witam.
    Miałbym prośbę. Trochę grałem w Twojego moda, teraz czekam na nację z bronią palną. I tu prośba. W     
    The Eagle and The Radiant Cross jak idzie salwa z broni palnej to wyskakuje mi pokaz slajdów, bullet time czyli po prostu lagi ;p Czy Będzie występował i tutaj taki dymek? I czy będzie możliwość jego ewentualnego usunięcia bądź zmniejszenia dla posiadaczy słabszych kompów? Bo mod ciekawe chętnie bym w niego pograł ;-)