Źle się wcześniej wysłowiłem, wybacz... chodziło mi o dodanie do frakcji commoners (tej w module system), nowych mieszkańców, chłopów, chłopek w japońskim Theme (jak napisałeś ;) ).
Odnośnie jeszcze Ninja, to udało mi się odnaleźć Assasin's Camp (Assassin's chyba powinno być ;> ), w którym możemy za jedynie 600 denarów (!!) z rekrutować Ninje... Wpadłem na pomysł, by w takim miejscu (zrobić mu jakąś klimatyczną scenę) stworzyć "melinę bandycką", z której moglibyśmy różnego typu bandyckie jednostki rekrutować. Mógłbym jeszcze pisać o questach od nich, czy też reputacji wśród bandytów, ale uważam, że trochę tego za dużo by było ;). Oczywiście jeśli będziesz zainteresowany, mogę (jak zresztą i inni) nawymyślać na temat tej "złej drodze kariery"...
Dziwna jest sprawa z Flintlock Pistol-ami i Eastern Muskeet-ami w sklepach... nie pamiętam, by jakikolwiek przedmiot występował więcej niż 3 razy (bardzo rzadko) u tego samego sprzedawcy, natomiast te pistolety i muszkiety po 4-5 sztuk i to u każdego zbrojmistrza... może dlatego, że to firearms i występują 2 rodzaje tej broni?
Dane mi było również mierzyć się z Katafraktami... cieszę się, że na mapie można znaleźć rywala, który bez problemu przerzedzi nasze wojsko ;), jednak Berserkerów do dziś nie odnalazłem... Btw czy planujesz dodać więcej takich "staszaków"?
Pozdrawiam!