Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Ankieta

Czy wierzysz że w tym stuleciu wybuchnie III wojna światowa ??

Tak
    Nie
    Trudno mi powiedzieć

Autor Wątek: Wojny - Brak zrozumienia, dla tego zjawiska  (Przeczytany 19988 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline przybor

• BANITA
    • Użytkownik
    • Piwa: 0
    Odp: Wojny - Brak zrozumienia, dla tego zjawiska
    « Odpowiedź #150 dnia: Lipca 10, 2009, 18:01:17 »
    Aexalven, co do drugiego i trzeciego się do końca nie zgodzę...
    -Zanim stanie się choć jedna z wymienionych tragedii mogę Ci zagwarantować, ze wnuki Twoich wnuków będą mieli już wnuki, a słońce nie wybuchnie ;)
    -Najbardziej się rozmnażają Chińczycy...

Proud:
    Czyli, że chcesz umrzeć? Wiem, że nie zgodzisz się ze mną i nie chcę, żebyś na ten post odpowiadał w taki sposób, w jaki myślę, że odpowiesz, ale w Biblii jest napisane, że Bóg stworzył człowieka jako pana całej ziemi. Ty jesteś ateistą i masz gdzieś, co pisze Biblia, ale myślę, że odpowiadając na te pytanie w taki sposób nie doprowadzę do kolejnej kłótni jak w innym temacie, a jednocześnie wyjaśnię to kilku Katolikom ;)
    pozdro

Offline Aexalven

• BANITA
    • Użytkownik
    • XXX
    « Odpowiedź #151 dnia: Lipca 10, 2009, 18:07:14 »
    Ale nie widzę epidemii chińczyków w krajach europejskich i Ameryce. Za to czarni praktycznie zaludnili Amerykę i stanowią dużą częśc ludności Europy. Przykładam niech będzie Francja, czy teraz chyba nawet Anglia.

Co gorsza, murzyni zaczynają migrować do krajów skandynawskich i to głównie degenraci, którzy wykorzystują fakt niskiego zaludnienia i łagodnego prawa w tamtejszych krajach. To smutne, że niedługo już nigdzie nie będzie spokojnie i nawet piękna Norwegia i Finlandia będzie krajem 40 milionowym... Jeszcze tylko pareset lat...
    XXX

Offline proud

• Użytkownik
    • Piwa: 4
    « Odpowiedź #152 dnia: Lipca 10, 2009, 18:13:32 »
    Przecież ja się jeszcze z nikim w żadnym wątku nie kłóciłem, a dyskusja np. z NIFN'em na temat religii i boga to sama przyjemność, bo ani on mnie nie przekona, ani ja jego;)
    Czyli, że chcesz umrzeć?
    I tak moje, Twoje, czy kogoś innego życie w porównaniu z całym wszechświatem jest nic nieznaczącą chwilą, a tak dokładnie odpowiadając na twoje pytanie, ja się śmierci nie boje, więc jeśli nadeszła by taka chwila jak wcześniej opisałem to przywitałbym ją "z otwartymi ramionami"... Ewolucja kiedyś doprowadziła do takiego tworu jak człowiek i ewolucja z tym czymś skończy. Nie wiem jak człowiek by się starał to i tak nie uda mu się obronić przed tymi następstwami. Już nie mówię tylko o przeludnieniu planety, ale o tym że człowiek z pokolenia na pokolenie staje się coraz bardziej chorowity, a liczba chorób zamiast się zmniejszać cały czas rośnie. Niedługo dojdzie do wojny o kończące się surowce naturalne i to może być ostatnia z wojen jaką świat w dzisiejszej formie będzie widział. Nie spowoduje to oczywiście zniknięcia tej durnej istoty jaką jest człowiek, ale dostatecznie zmniejszy jego populację, żeby planeta trochę odetchnęła. Szkoda jedynie, że w tym całym zdarzeniu również ona jak i cała przyroda poniosą straty, ale natura z przyszłymi ranami poradzi sobie dużo lepiej i szybciej niż człowiek.

Do tego twojego wywodu o świętej książce etc. nie będę się odnosił, bo dla mnie jest to śmieszne i tyle.
    « Ostatnia zmiana: Lipca 10, 2009, 18:15:53 wysłana przez proud »

Offline Aexalven

• BANITA
    • Użytkownik
    • XXX
    « Odpowiedź #153 dnia: Lipca 10, 2009, 18:20:00 »
    A ja boję się śmierci. A najbardziej boję się śmierci w wielkiej wyniszczającej wojnie czy w masowym katalkiźmie. Bo w tym wypadku byłbym zmuszony umrzeć w całym tym syfie, który chciałem obserwować z góry, a nie być częścią wielkiego końca. To by mnie zbyt bolało.
    Zwykła śmierć też budzi we mnie lekkie obawy. Niczego nie jestem pewien, każde wyjście jest złe. Biblijny piekło czy niebo, wieczne cierpienie lub wieczne życie. Wieczność jest straszna.
    Reinkarnacja? Znowu mam być człowiekiem? Proszę bardzo, ale nie w tych czasach, bardzo proszę.
    Nicość? Te do dupy, bo coś osiągnąłem i zostanie mi to zabrane w ułamku sekundy.

Nic nie jest fajne ; d
    XXX

Offline Jeferiaz

• Użytkownik
    • Komisarz ds. Propagandy, Zbrojnego Ramienia Ludu
    « Odpowiedź #154 dnia: Lipca 10, 2009, 18:31:05 »
    Ja też boję się śmierci,ale każdej jaka może mnie spotkać.

Skoro powinienem to powinienem :
    Chciałbym przeprosić użytkownika Tibijczyk , za zgryzotę,chamstwo i to,że byłem dla niego wredny,oraz za arogancję i prowadzenie do kłótni między nami. Jak już mówiłem, pracuje na odOstowanie i będę musiał mocno na to zapracować dla tego wykorzystam ten post do przeprosin wszystkich z którymi się kłóciłem,dogryzałem i byłem dla nich chamski (łącznie z pwi7aaf)
    I obiecuję nie prowadzić już więcej do kłótni między mną i jakimkolwiek użytkownikiem (chyba,że to nazista czy komunista ;])

Pozdrawiam

Moje GG - 12485152 Jeśli znów mnie zbanują...

Offline PBaran

• Użytkownik
    « Odpowiedź #155 dnia: Lipca 10, 2009, 19:02:25 »
    Ja tak jak i użytkownik proud jestem ateistą i nie boje się smierci. I tak w każdej chwili moge umżeć a jak bym sie miał martwić że niedługo zacznie sie wojna i siedzieć zamkniętym w szafie z szot-gunem i zapasem jedzenia na tyle ile sie zmieści w szafie to chyba bym wolał nie żyć. Nie jestem za wojną i uwarzam że człowiek jest tylko wszystkorzercą który ma swój instynkt i musi od czasu do czasu coś lub kogoś zabić (zalerzy od poziomu rozwinięcia osobnika).

Offline przybor

• BANITA
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #156 dnia: Lipca 10, 2009, 19:05:33 »
    Aexalven, nicość jest straszna i budzi lek, ale tylko kiedy wiemy, że przez całą tą nicość będziemy cierpieć.

Jeferiaz, fajnie, że się nawracasz i choć nie wiem z czego i żadnej kłótni w twoim wykonaniu zasługującej na osta nie widziałem, to się cieszę :)
    P.S. Zapomniałeś wymienić rasistę ;)

PBaran, może i masz rację, ale nie sprawdziłeś ortografii, bo jak widzę nie boisz się umżeć ;D
    I człowiek nie musi czegoś zabić, a wyżyć się na czymś...
    pozdro

Offline Aexalven

• BANITA
    • Użytkownik
    • XXX
    « Odpowiedź #157 dnia: Lipca 10, 2009, 19:15:18 »
    Ja tak jak i użytkownik proud jestem ateistą i nie boje się smierci. I tak w każdej chwili moge umżeć a jak bym sie miał martwić że niedługo zacznie sie wojna i siedzieć zamkniętym w szafie z szot-gunem i zapasem jedzenia na tyle ile sie zmieści w szafie to chyba bym wolał nie żyć. Nie jestem za wojną i uwarzam że człowiek jest tylko wszystkorzercą który ma swój instynkt i musi od czasu do czasu coś lub kogoś zabić (zalerzy od poziomu rozwinięcia osobnika).

Brawo, na 1 przeczytaniu wyłapałem 4 ort. Zrób coś z tym...
    XXX

Offline nizyn

• Użytkownik
    • UNCUREABLE MANIACK
    « Odpowiedź #158 dnia: Lipca 10, 2009, 19:29:30 »
    Za to czarni praktycznie zaludnili Amerykę
    Fail. Stanowią 11% ludności USA, w reszcie państw obu Ameryk nie stanowią więcej, niż 5%.
    @Proud. Sorki, ale pisząc o Bogu lub Biblii z małej litery, urażasz moje i nie tylko moje uczucia religijne. Nie chcę zmuszać Cię do niczego, ale prosiłbym o chociaż mały szacunek dla rzeczy, które są dla niektórych świętością. Z góry dzięki ;)
    @ Tibijczyk i Traktorzysta. Czy jakiś Baran...  nieważne - mówicie, że wojny są dobre, bo dzięki nim jacyś tam nieznani ludzie giną i robi się miejsce dla innych. Że wojna jest złem koniecznym? Czasami też tak mi się wydaje, ale gdyby spojrzeć na to z innej strony: mniej więcej tak samo mówili faszyści, komuniści... Według mnie wojny to taki trochę idiotyzm. Nie będę się nad tym rozwodził, bo mam obity kciuk, rozwalony łokieć i kolano, matka woła mnie żebym coś tam pomógł i ogólnie nie chce mi się. Ale, jak wspomniał Proud, ludzie to największa pomyłka ewolucji i jego działania są często nieuzasadnione, niezrozumiałe dla innych. Ekspansywność ludzi na pewno będzie doprowadzać do coraz większych katastrof naturalnych.

Offline Aexalven

• BANITA
    • Użytkownik
    • XXX
    « Odpowiedź #159 dnia: Lipca 10, 2009, 19:31:04 »
    Za to czarni praktycznie zaludnili Amerykę
    Fail. Stanowią 11% ludności USA, w reszcie państw obu Ameryk nie stanowią więcej, niż 5%.

Nie rzucaj mi tu failami, bo to troszkę żałosne. Byłem w Ameryce i co krok widziałem czarnego. Nie, że jestem rasistą. Jest ich dużo. Bardzo dużo. Na oko bym powiedział, że stanowią dobre 20 %.
    XXX

Offline Owicz

• BANITA
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #160 dnia: Lipca 10, 2009, 19:35:01 »
    Wiecie co jest wredne? Że tylu ludzi nie ma pracy, tylu głoduje, a już mają koncepcje zastąpienia człowieka przez roboty. Kiedyś widziałem 2 filmy dokumentalne pod rząd.
    1. Chiny. pokazywał biede, bezrobocie oraz ile muszą się napracować chińczycy by coś zjeść.
    2. Japonia/USA. Pokazywał jak człowiek tworzy maszyny wykonujące prace dotychczas robione przez ludzi.

Oczywiście nie mam nic przeciwko rozwojowi techniki ale chyba lepiej te robociki zostawić tylko do rozwoju a prace dać ludziom?

Offline przybor

• BANITA
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #161 dnia: Lipca 10, 2009, 19:58:41 »
    Wiesz... to tylko dowodzi jak kłamliwa jest telewizja. Wiele ludzi po prostu nie chce iść do pracy, bo są leniwi. Zastąpienie człowieka przez robota tylko to spotęguje. A o Chinach to inna bajka. Tam jest komunizm, trochę dziwny, ale i tak komunizm. Poza tym Chiny to jeden z krajów z najliczniejszą populacją.
    pozdro

Offline Kuroi

• Użytkownik
    • Who's bad? Who's bad? Who's bad?! I AM BAD!!
    « Odpowiedź #162 dnia: Lipca 10, 2009, 20:31:46 »
    Nieźle. Z tematu wojny zeszliście do naszej zagłady, przeludnienia, mniejszości rasowych i zastępowaniu ludzi przez roboty xD

Co do tego ostatniego. Kto wie, może kiedyś żaden człowiek nie będzie pracował, a wszystko będą robić roboty... Nieee...Zbyt utopijna wizja. Przy ludzkiej ułomności to jest niemożliwe.
    Wojna... Jakby zrobić ranking najgłupszych tworów człowieka, to byłaby na drugim miejscu, zaraz po ogólnej przemocy.

Ludzie to istoty nieskończenie głupie. Mówi się "łoo jacy ci ludzie teraz są dobrzy, takie mocne czołgi, takie szybkie samoloty, samo naprowadzające się rakiety". Ale tak naprawdę to te wszystkie oraz inne rzeczy są tylko świadectwem naszej głupoty. Mówi się że są po to, żeby utrzymać pokój. Ale gdyby ich nie było, to nie byłoby problemu bo nie byłoby czym wojować, no chyba że patykami lub na gołe klaty. W ten sposób jednak na Holocaust nie ma co liczyć...

Kończę już ten przydługawy post, bo napiszę jeszcze coś głupiego i napiszę więcej błędów...

Offline Owicz

• BANITA
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #163 dnia: Lipca 11, 2009, 07:23:40 »
    Tak Kuroi, wojna rzeczą głupią jest. A amerykańce zrobili z wojny biznes napędzający fabryki, dający ludziom prace.
    Przybor, znam wielu ludzi którzy pracy nie mają a pracować chcą.

Offline przybor

• BANITA
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #164 dnia: Lipca 11, 2009, 09:38:21 »
    No jasne... Dla chcącego nic trudnego. Gdyby ci ludzie chcieli pracować to znaleźli by pracę. I tutaj do porozumienia nie dojdziemy, bo ja znam naprawdę masę ludzi, którzy mogą pracować, ale wcale nie pracują.

Kuroi, to wszystko ma to samo dno, bo niby do czego prowadzi wojna? Do zagłady. A co będzie jak wojna zostanie zapomniana? Świat skupi się na technologiach typu właśnie roboty. A o przeludnieniu zaczął PBaran, za co bardzo ładnie przeprosił ;)
    Ale wiecie, co w tej wojnie jest najbardziej bez sensu? Znacie różne zwierzęta, które rywalizują o terytoria lub o samicę, te zwierzęta mogłyby się przecież pozabijać. A nie robią tego, walczą, lecz aby pokonać wroga, a nie go zabić. I tu się nasuwa pytanie, jak głupi musi być człowiek, żeby zabijać innych ludzi. Zwierzęta chociaż starają się nie zabijać osobników swojego gatunku, a człowiek to robi bez skrupułów.
    P.S. Kuroi, dlaczego założyłeś już 3 konto, jak na żadnym nie masz bana?
    pozdro