Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Rządy Miecza - Ogólne sugestie, pomysły  (Przeczytany 328727 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Daedalus

• Użytkownik
    • Piwa: 143
    Odp: Rządy Miecza - Ogólne sugestie, pomysły
    « Odpowiedź #2295 dnia: Maja 12, 2010, 00:54:46 »
    To, że pada tu masa równych pomysłów, wcale nie oznacza, iż ja je wszystkie wprowadzam. ;)

Offline januszek

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    « Odpowiedź #2296 dnia: Maja 12, 2010, 14:09:15 »
    dokładnie Deadalus

a mam pytanie mianowicie chodzi o to czy królestwo będzie miało 1 flagę (chodzi mi o to ,że wszyscy wasale będą mieli jednakową flagę tak jak król) ,czy każdy wasal będzie miał osobno wiem ,że będzie tworzenie swoich sztandarów i flag . trochę  tak głupio będzie na mapie tak kolorowo xD dla mnie lepiej jak każdy wasal by miał jednakową flagę jak król .

Offline Atlor

• Użytkownik
    « Odpowiedź #2297 dnia: Maja 12, 2010, 14:12:53 »
    Wasal jest najczęściej szlachcicem czyli posiada swój herb i raczej woli walczyć i rozsławiać sie pod swoim.

A jest możliwość wprowadzenia takiej jakby mini misji która pozwalałaby torturować lordów ?

Offline Nave731

• Użytkownik
    • www.sekcja9.fora.pl
    « Odpowiedź #2298 dnia: Maja 12, 2010, 14:19:53 »
    Mini misji? Widziałbym to raczej w toku głównej rozgrywki. Może się powtórzę ,ale nalegam by (o ile to możliwe) wprowadzić możliwość uśmiercenia pojmanego lorda. Oczywiście musi Cię on szczerze nienawidzić (-70 stosunków powinno wystarczyć) by taka opcja została aktywna.
    "Lecz zaklinam - niech żywi nie tracą nadziei
    I przed narodem niosą oświaty kaganiec
    A kiedy trzeba - na śmierć idą po kolei
    Jak kamienie przez Boga rzucane na szaniec!...
    J.Słowacki Testament mój

Offline Skrzetusky

• Użytkownik
    « Odpowiedź #2299 dnia: Maja 12, 2010, 14:39:17 »
    W Rzeczpospolitej Obojga Narodów oficjalna flaga państwa była chorągiew Króla.Wiec według mnie powinno być tak ze każdy wasal/szlachcic ma inna flagę/sztandar.
    I przydało by się żeby w każdej nacji były jednostki ze sztandarami swojego dowódcy.Fajnie by to wyglądało.

Offline zasa213

• Użytkownik
    « Odpowiedź #2300 dnia: Maja 12, 2010, 15:30:48 »
    Mini misji? Widziałbym to raczej w toku głównej rozgrywki. Może się powtórzę ,ale nalegam by (o ile to możliwe) wprowadzić możliwość uśmiercenia pojmanego lorda. Oczywiście musi Cię on szczerze nienawidzić (-70 stosunków powinno wystarczyć) by taka opcja została aktywna.

Pomysł super, lecz jedno "ale". O wiele lepiej było by gdyby można go by zabić bez względu na relacje. Dajmy na to sytuacja: pokój ze wszystkimi, zbieranie wojska, przygotowania do wojny. Gdy masz dużo wojska, atakujesz jednego z najsilniejszych lordów i go zabijasz. Jeszcze byłoby lepiej, że gdyby nikt nie przeżył z wrogiej armii, a bitwa toczyła się poza zasięgiem wsi/miasta/zamku to dalej bylibyśmy neutralni z daną frakcją, po prostu nikt by się nie dowiedział że to my.

Offline krzysioo

• Użytkownik
    « Odpowiedź #2301 dnia: Maja 12, 2010, 16:36:02 »
    Jeśli powyższy pomysł zostanie wprowadzony to naszą postać też powinno się dać zabić jeśli wpadnie w łapy wrogiego lorda, no nie?

Offline nizyn

• Użytkownik
    • UNCUREABLE MANIACK
    « Odpowiedź #2302 dnia: Maja 12, 2010, 20:40:34 »
    W Rzeczpospolitej Obojga Narodów oficjalna flaga państwa była chorągiew Króla.
    Chyba odwrotnie ;)
    I przydało by się żeby w każdej nacji były jednostki ze sztandarami swojego dowódcy.Fajnie by to wyglądało.
    Z tego, co wiem, to nie da się w M&B wygenerować falującej na wietrze flagi, a sztywna słabo by wyglądała. Ale ogólnie w tamtych czasach barwy rodowe były zwykle tylko na tarczach żołnierzy, a sztandary były przy dowódcach, lub były znacznikami chorągwi (oddziału), na których (sztandarach) zwykle widniał patron, czy coś takiego... Według mnie dobrze by było ustawić, oprócz flagi gracza flagi obu lordów, którzy rozpętali bitwę (lub, jeśli zostanie wprowadzony jakiś system hierarchii, to króla, marszałka, lub najważniejszego lorda w bitwie).

EDIT:

Skrzetusky- symbolem RPON były zawsze polski orzeł i litewski jeździec... A po drugie, to chodzi Ci o sztandary chorążych, którzy byli potrzebni do utworzenia formacji. Takie sztandary, jako barwa chorągwi jak najbardziej by się przydały, ale nie wiem, czy dałoby się je zrobić tak, jak pancerze i tarcze heraldyczne?
    « Ostatnia zmiana: Maja 12, 2010, 21:19:26 wysłana przez nizyn »

Offline Skrzetusky

• Użytkownik
    « Odpowiedź #2303 dnia: Maja 12, 2010, 21:03:05 »
    Na pewno nie odwrotnie.To po pierwsze.A po drugie.Nie chodzi o falującą flagę tylko taka jaka jest w Radiant Cross(moglem pomylić pisownie ale wiecie o co chodzi).Nie pamiętam już czy to kazda nacja miała ale na pewno miały coś takiego ruscy.
    « Ostatnia zmiana: Maja 12, 2010, 21:04:43 wysłana przez Skrzetusky »

Offline Roland hr. Bretanii

• Użytkownik
    • Old, nervous and out of tune... RINGO!
    « Odpowiedź #2304 dnia: Maja 12, 2010, 21:08:47 »
    Z tego co pamiętam to chorąży w tej modyfikacji miał coś w rodzaju chorągwi... O ile mnie pamięć nie zwodzi.

Offline Atlor

• Użytkownik
    « Odpowiedź #2305 dnia: Maja 13, 2010, 13:09:47 »
    Hmm....co do zabijania naszej postaci , można by dodać sekwencje (o ile tak sobie wymyśli nasz moderek) którą była by walka o życie.Mam na mysli tu że ten lord który nas pojmał chce nas uśmiercić ale nie może bo miałby przerabane , więc wystawia nas do walk miedzy wieźniami.Potem jak już wszystkie wygramy mogłaby być akcja w której uciekałoby się z obozu.

Offline Gacek3000

• Użytkownik
    • NIE dla ACTA!
    « Odpowiedź #2306 dnia: Maja 13, 2010, 13:36:26 »
    Dałoby się dodać nowe komendy, oprócz "wszyscy" "piechota" itd.? Np. gdy jesteśmy marszałkiem to wydawanie komend dla lordów i ich oddziałów np. "Lord Rudin z oddziałem" "Do ataku", a "Lord Khavel z oddziałem" "Utrzymać pozycje". 

Offline krzysioo

• Użytkownik
    « Odpowiedź #2307 dnia: Maja 13, 2010, 14:35:14 »
    Hmm....co do zabijania naszej postaci , można by dodać sekwencje (o ile tak sobie wymyśli nasz moderek) którą była by walka o życie.Mam na mysli tu że ten lord który nas pojmał chce nas uśmiercić ale nie może bo miałby przerabane , więc wystawia nas do walk miedzy wieźniami.Potem jak już wszystkie wygramy mogłaby być akcja w której uciekałoby się z obozu.

Czemu lord miałby mieć przerąbane po zabiciu naszej postaci? I czemu walka z więźniami? Dziwne...
    « Ostatnia zmiana: Maja 13, 2010, 14:55:57 wysłana przez krzysioo »

Offline Nave731

• Użytkownik
    • www.sekcja9.fora.pl
    « Odpowiedź #2308 dnia: Maja 13, 2010, 17:05:18 »
    i...Potem jak już wszystkie wygramy mogłaby być akcja w której uciekałoby się z obozu.

Jeśli chcesz zagrać w jakąś skradankę do zapraszam do innych gier, nie róbcie z M&B hybrydy gier o zupełnie innej tematyce. Co do chorągwi ,dobry pomysł. Wojsko ładnie będzie się prezentowało.
    "Lecz zaklinam - niech żywi nie tracą nadziei
    I przed narodem niosą oświaty kaganiec
    A kiedy trzeba - na śmierć idą po kolei
    Jak kamienie przez Boga rzucane na szaniec!...
    J.Słowacki Testament mój

Offline Oszych

• Użytkownik
    « Odpowiedź #2309 dnia: Maja 16, 2010, 23:06:53 »
    Witam wszystkich serdecznie. Jako, że w temacie "Jednostki frakcji" nie odnotowałem, żadnej reakcji kogokolwiek z teamu na swój pomysł
    - postanowiłem go umieścić tutaj.

Cytat: Oszych
    Witam, jestem tu nowy -  więc w pierwszej kolejności chciałem podziękować za odwalenie masy świetnej roboty dla przyjemności innych.
    Czekam na tego moda już chyba 7 miechów i pamiętam jeszcze jak ogromne wrażenie wywarł na mnie post tytułowy na TaleWorlds.com. (jeszcze były screeny itp.) :)

Wiem, że mod będzie miał mnóstwo niesamowitych ulepszeń i zaimplementowanych innych mniejszych modów w sobie,
    jednak przyszedł mi do głowy pomysł, żeby dołączyć do niego jeszcze jedną interesującą rzecz.

Chodzi mi o "Rangersów" z modu Ranger Company http://forums.taleworlds.com/index.php/topic,82379.msg2129295.html#msg2129295
     - swoistego rodzaju średniowiecznych komandosów do wynajęcia. Można nimi sabotować mista i zamki, szpiegować i spowalniać goniącego nas/uciekającego lorda.
    Myślę, że taka jednostka bardzo urozmaiciła by rozgrywkę.

Proszę twórców o rozważenie takiej możliwości i wszystkich za i przeciw. Grałem w moda i jednostka z jej możliwościami sprawdza się znakomicie.

Poza tym, chcę zaproponować inne usprawnienie. Chodzi o wygląd twarzy zarówno w Native jak i w Warbendzie. Są jakieś takie mało realistyczne.
    Otóż, znalazła się dziewczyna, która stworzyła nowe tekstury twarzy - teraz młodzi są świezi a starzy pomarszczeni i bardziej naturalni.
    Myślę, że dodanie tekstur nie będzie trudnym zadaniem tym bardziej, że twórca pozwala na dowolne wykorzystanie jego pracy, pod warunkiem umieszczenia creditsów.
    http://forums.taleworlds.com/index.php/topic,109488.0.html
    http://www.mbrepository.com/file.php?id=1814
    Na pewno będzie jeszcze milej z takim szczególikiem
    - a gdzieś przeczytałem Daedalusie, że to właśnie w szczegółach tkwi diabeł i właśnie z nich składać się będą Rządy Miecza.  ;)

Zachęcam do dodania tych dwóch smaczków i pozdrawiam.