Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Rządy Miecza - Ogólne sugestie, pomysły  (Przeczytany 328745 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Grievous

• Użytkownik
    • Piwa: 2
    • Chwała Konfederacji Niezależnych Systemów.
    Odp: Ogólne sugestie, pomysły
    « Odpowiedź #1920 dnia: Stycznia 05, 2010, 23:20:58 »
    Ja mam taki pomysł: Jak wiadomo Dedalus wprowadzi dwa rodzaje zawodów: turnieje rycerskie i barbarzyńskie naparzanki. Otóż sugeruję aby obniżyć liczbę rund - 6 upierdliwych walk nativowskich potrafi wyprowadzić gracza z równowagi. I tak jest we wszystkich modach. Myślę że 4, no góra 5 w zupełności wystarczyłyby aby nie zniechęcać ludzi do uczestnictwach w turniejach.
    "I never risk my own skin if I don't have to."

Offline Chidori

• Powabna baletnica
    • Użytkownik
    • Piwa: 13
    « Odpowiedź #1921 dnia: Stycznia 06, 2010, 00:20:34 »
    Turnieje będą teraz zupełnie inne, to nie będzie walka na arenie, tak jak w Native, rundy zapewne będą ale bardzo urozmaicone.

Offline arek818

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    « Odpowiedź #1922 dnia: Stycznia 06, 2010, 08:38:20 »
    Gram w dużo modów ale w żadnym kurde nie ma czegoś takiego że zbroja się po prostu niszczy jak tarcza powiedzmy zbroja ma dużo więcej punktów niż tarcza tak ok.900/900 i wtedy by się grało trochę trudniej i tak samo z bronią ona też się czasem łamała
     i drugi pomysł można by wprowadzić gdy czekamy w mieście  idziemy do kowala i on ostrzy nam broń i naprawia ja w prowadzicie pomysł 1
    naostrzona broń zadawała by 2-3 obrażenia więcej
    I co ja mam tu napisać ? I tak mało kto to czyta więc zostawię trochę pustego miejsca.

Offline Hitex

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1923 dnia: Stycznia 06, 2010, 09:20:56 »
    Arek,
    ostrzenie pamiętam, już niedawno było poruszane...
    niszczenie zbroi, hmm...
    podsumowując te 2:
    Ten mod będzie trudny, o ile się nie mylę to Daedalus mówił, że kasę będzie trudno zdobyć, a tutaj jeszcze więcej wydatków. Ten mod osiągnąłby poziom trudności extreme pod względem pieniężnym.

Offline arek818

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1924 dnia: Stycznia 06, 2010, 09:37:44 »
    Może ale by było bardziej realistyczne
    I co ja mam tu napisać ? I tak mało kto to czyta więc zostawię trochę pustego miejsca.

Offline Persiv

• Użytkownik
    • Piwa: 1
    « Odpowiedź #1925 dnia: Stycznia 06, 2010, 13:38:39 »
    po raz zbroja to nie tarcza kiedy żeś widział jak zbroja rozwala się na kawałki??
    a w.s tarczy to jak podczas bitwy nam się zniszczy to powinna znikać z ekwipunku to samo z koniem jak zginie to odpada

Offline Persiv

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1926 dnia: Stycznia 06, 2010, 13:40:45 »
    a i jeszcze jedno wszystkie walki prawie cały czas toczą się konno można by zrobić by były strasznie drogie

Offline Hitex

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1927 dnia: Stycznia 06, 2010, 14:30:38 »
    Nie double postuj, używaj opcji "edytuj".
    a i jeszcze jedno wszystkie walki prawie cały czas toczą się konno można by zrobić by były strasznie drogie

sory ale nie zrozumiałem, można na polski? :P

a w.s tarczy to jak podczas bitwy nam się zniszczy to powinna znikać z ekwipunku to samo z koniem jak zginie to odpada
    Już tak jest, na początku tarcza się deformuje, a potem znika z ekwipunku(po drugim zniszczeniu), tak w ogóle to te tematy były milion razy poruszane, nawet kilka(naście?) stron temu więc to już z czystego lenistwa jest powtarzane...

Offline Persiv

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1928 dnia: Stycznia 06, 2010, 14:52:56 »
    tak ale chodzi mi o to żeby znikały całkowicie
    nie tylko podczas  bitwy lecz już na stałe
    zniszczone trzeba kupić nowe a nie że w następnej bitwie ona się pojawia mimo że była zniszczona

Offline Świeży

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1929 dnia: Stycznia 06, 2010, 16:48:20 »
    A ja mam takie pytanko... ostatnio pojawił się temat "download"...CZY TO MA BYĆ JAKIŚ ŻART?

Offline Gedbard

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1930 dnia: Stycznia 06, 2010, 16:51:25 »
    Boże , następny ...Sonerze , zlituj się...
    Nie, to nie ma być żart.Gdyby nie te linki zapewne nigdy nie uczestniczyłbyś w internetowych akcjach humanitarnych , a tak przynajmniej ofiarujesz jeden grosik ...

Offline Świeży

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1931 dnia: Stycznia 06, 2010, 19:45:14 »
    na prawdę można przekonywać ludzi w inny sposób, a nie kłamiąc:)

Offline gamer96

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1932 dnia: Stycznia 06, 2010, 20:25:27 »
    2 strony temu Kal napisał żeby przestać o tym gadać. Daed nie kłamał, to jest w pewnym sensie żart, choć widać że troszeczkę za bardzo wyrafinowany(bez skojarzeń/obrazy).

Przestańcie się już pytać o Betę!

Ty przestań używać koloru.
    « Ostatnia zmiana: Stycznia 06, 2010, 20:36:53 wysłana przez proud »

Offline Beast_Face_666

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1933 dnia: Stycznia 07, 2010, 05:45:50 »
    Nie znam się, ale chyba takie rozdzielenie obrażeń i zbroi żeby obuchowe były na płytę klujące na kolczugi itp jest dość trudne jeśli nie niewykonalne (choć wiele "niewykonalnych" rzeczy w Tym modzie jest:p) ale czy zamiast tego nie lepiej dodać coś w rodzaju ze każdy rodzaj zbroi daje jakiś tam procent szans że śmiertelne obrażenia będą tylko ogłuszeniem? na przykład skórzane 5% a płyty 40% kolczugo X % i tak dalej i tak dalej.

Co do ciuchów w mieście itp uważam że to świetny pomysł. Nie dało by się zrobić podwójnego ekranu ekwipunku (taki jak był w diablo i połowie rpg) ? Czyli mamy ekwipunek bitewny taki jak obecny i ekwipunek miejski na którym da się założyć tylko ubrania (buty nakrycie głowy odzienie rękawice ) oraz był by tylko jeden "slot" na broń czyli krótki miecz albo co, ale przy wejściu do karczmy lub komnat lorda nie mielibyśmy go przy sobie. Wtedy na przykład kiedy napadają nas w mieście rozbójnicy to bronimy się w normalnych ciuchach (chyba że do miasta też ustawiliśmy zbroje) i z tym mieczykiem przy boku. Mam nadzieje że taki pomysł się spodoba.

Tak z innej beczki, czytałem o tym że ma być więcej mieszczan nie ma być klonów itp. a czy przewidziane jest coś takiego jak mieszczanie/wieśniacy/członkowie garnizonu zamku dający misje ? przykładowo jakaś mieszczanka biega po mieście (wysoka atletyka?) kiedy ją zagadujemy dowiadujemy się że zapodział się jej syn. Kiedy odnajdujemy malca w rozmowie każemy mu wrócić do matki, wracamy do niej i Ona cała szczęśliwa odwdzięcza się nam dając 5 denarów albo coś w rodzaju główki kapusty. Można by dodać opcje w której dziecko nas prosi zęby nie mówić mamie gdzie teraz jest, w zamian za to oferowało by nam jakąś "wspaniała broń" czyli nóż do mięsa tasak albo coś w tym rodzaju, dostawalibyśmy to od niego wracali do matki i albo mówimy ze nie znaleźliśmy dziecka - matka się załamała i ucieka morale oddziału spada o 5 albo mówimy gdzie jest dziecko ale wtedy jest 50% szans że ucieka z miasta i matka uznaje że to nasza wiana -1 honor. Jeśli pomysł się spodoba to mogę pomyśleć nad innymi misjami, choć nie wiem czy akurat ja się do tego nadam, ale same takie misje były by fajne moim zdaniem taki tysiąc pierwszy dodatkowy smaczek w modzie :D

Offline Hitex

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1934 dnia: Stycznia 07, 2010, 10:09:51 »
    @up
    fajny pomysł z questami od mieszczan, ale dlaczego -1 honor za to jak matce powiemy i dziecko ucieknie? o.0 Nie nasza wina, za to nie wiem co ma morale do tego ze sie nie powie gdzie jest dzieciak... -honor to powinien byc gdyby się nie powiedziało gdzie jest...