Nie znam się, ale chyba takie rozdzielenie obrażeń i zbroi żeby obuchowe były na płytę klujące na kolczugi itp jest dość trudne jeśli nie niewykonalne (choć wiele "niewykonalnych" rzeczy w Tym modzie jest:p) ale czy zamiast tego nie lepiej dodać coś w rodzaju ze każdy rodzaj zbroi daje jakiś tam procent szans że śmiertelne obrażenia będą tylko ogłuszeniem? na przykład skórzane 5% a płyty 40% kolczugo X % i tak dalej i tak dalej.
Co do ciuchów w mieście itp uważam że to świetny pomysł. Nie dało by się zrobić podwójnego ekranu ekwipunku (taki jak był w diablo i połowie rpg) ? Czyli mamy ekwipunek bitewny taki jak obecny i ekwipunek miejski na którym da się założyć tylko ubrania (buty nakrycie głowy odzienie rękawice ) oraz był by tylko jeden "slot" na broń czyli krótki miecz albo co, ale przy wejściu do karczmy lub komnat lorda nie mielibyśmy go przy sobie. Wtedy na przykład kiedy napadają nas w mieście rozbójnicy to bronimy się w normalnych ciuchach (chyba że do miasta też ustawiliśmy zbroje) i z tym mieczykiem przy boku. Mam nadzieje że taki pomysł się spodoba.
Tak z innej beczki, czytałem o tym że ma być więcej mieszczan nie ma być klonów itp. a czy przewidziane jest coś takiego jak mieszczanie/wieśniacy/członkowie garnizonu zamku dający misje ? przykładowo jakaś mieszczanka biega po mieście (wysoka atletyka?) kiedy ją zagadujemy dowiadujemy się że zapodział się jej syn. Kiedy odnajdujemy malca w rozmowie każemy mu wrócić do matki, wracamy do niej i Ona cała szczęśliwa odwdzięcza się nam dając 5 denarów albo coś w rodzaju główki kapusty. Można by dodać opcje w której dziecko nas prosi zęby nie mówić mamie gdzie teraz jest, w zamian za to oferowało by nam jakąś "wspaniała broń" czyli nóż do mięsa tasak albo coś w tym rodzaju, dostawalibyśmy to od niego wracali do matki i albo mówimy ze nie znaleźliśmy dziecka - matka się załamała i ucieka morale oddziału spada o 5 albo mówimy gdzie jest dziecko ale wtedy jest 50% szans że ucieka z miasta i matka uznaje że to nasza wiana -1 honor. Jeśli pomysł się spodoba to mogę pomyśleć nad innymi misjami, choć nie wiem czy akurat ja się do tego nadam, ale same takie misje były by fajne moim zdaniem taki tysiąc pierwszy dodatkowy smaczek w modzie :D