Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Rządy Miecza - Ogólne sugestie, pomysły  (Przeczytany 328805 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline NIFN

• Użytkownik
    • Piwa: 19
    Odp: Ogólne sugestie, pomysły
    « Odpowiedź #1860 dnia: Grudnia 30, 2009, 14:57:41 »
    Skrabek - pisz, jeżeli masz jakieś sugestie. Temat jest z października, więc aż tak stary to on nie jest, tym bardziej, że chciałbyś dodać coś ciekawego, przedstawić swoja wizję itp. Jeżeli ktoś przyczepi Ci się o necroposting w tego typu tematach, to z miłą chęcią sam go zjadę.
    Za necroposting uważam "odkopywane" tematy, które zostały wyczerpane w 100%, lub są tak idiotyczne, że szkoda słów, a kolejne posty to 4-ro zdaniowe wypowiedzi...

To jeszcze "sugestie" do Daedalusa ;>
    Czy kupcy w miastach będą porozdzielani? Rozumiem, ze miasto to centrum kultury, handlu, bla, bla, bla... ale 1 sklep ogólny na miasto, to wg mnie trochę mało. Może nie od razu sklepy specjalistyczne, ale np 2 kupców, którzy handlowaliby różnymi rzeczami... Chociaż idea Jarmark Moda była bardzo oryginalna...
    Poza tym, czy dałoby radę, by wjeżdżająca do miasta karawana, pojawiała się w mieście i sprzedawałaby towary? W zależności od frakcji dowódca karawany stałby ze swoimi towarami z obstawą - 2 strażników...

Pozdrawiam!

Offline Hebo

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    « Odpowiedź #1861 dnia: Grudnia 30, 2009, 16:29:32 »
    Kolejna moja propozycja to:
    -do aren barbarzyńskich dodać wirujace ostrza takie jak np filmie gladiator :)
    Przez co trzeba by uważać do kad sie biega. Oraz miło by urozmaiciło walkę
    Co do aren barbarzyńskich bardzo by pasowało

Offline Hitex

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1862 dnia: Grudnia 30, 2009, 18:02:27 »
    @up
    Co chcesz wyrazić przez "wirujące ostrza"? Nie każdy oglądał "Gladiatora"(w tym ja ;P) więc nie wiem za bardzo o co kaman.
    I pamiętam, że ktoś napisał rzecz którą zaraz napiszę, ale nie było jeszcze odpowiedzi :D

Oblężenia zamków --- (tutaj przykład) kampania wojenna; Armia nordycka wyrusza zdobyć zamek na zachodzie. Okej, fajnie, pieknie, udało się. Gracz (który jest wasalem króla nordów i zarazem marszałkiem) zauważa, że pobliski zamek nordów jest atakowany. Nijak nie przekona innych lordów by dołączyć się do oblężenia, a czasami to może wkurzyć... Samemu mogłoby się nie dać radę, ale gdyby dwóch, trzech lordów się przyłączyło to gites...
    No ale niestety, przyłączyć się nie chcą... Da się coś z tym zrobić?

Offline Hebo

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1863 dnia: Grudnia 30, 2009, 18:08:31 »
    Chodzi o takie urządzeniem które było stawiane na arenie po to aby zmniejszyć pole walki
    Mechanizm działał na takiej zasadzie ze np 4ostrza były przymocowane za pomocą kija lub jakiegoś prętu do kołowrotu który był uruchamiany i te ostrza krążyły dookoła osi mechanizmu

Offline Kalsiver

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1864 dnia: Grudnia 30, 2009, 19:59:47 »
    Chodzi o takie urządzeniem które było stawiane na arenie po to aby zmniejszyć pole walki
    Mechanizm działał na takiej zasadzie ze np 4ostrza były przymocowane za pomocą kija lub jakiegoś prętu do kołowrotu który był uruchamiany i te ostrza krążyły dookoła osi mechanizmu

Chodzi mu o tę machinę:
    druga i trzecia pułapka od lewej w dolnym  rzędzie:
    (click to show/hide)

Swoją drogą:
    Daedalus błagam cię, zrób jakąś lokacje z lochami, takimi z prawdziwego zdarzenia, z ciałami zlinczowanymi, z wiszącymi ludźmi itp.
    Widziałem takie lochy w modzie "Wedding Dance" (tam jest inkwizycja, i powiem że quest z oswobadzaniem ludzi w tym lochu, gdzie kaci z pejczami sztyletami i innymi narzędziami na mnie lecieli, zwalił mnie dosłownie z nóg, bo wszystko było tak dokładnie odwzorowane, kilka kondygnacji lochów O_O
    Błagam zrób mi coś takiego w RES'ie.
    « Ostatnia zmiana: Grudnia 30, 2009, 20:04:57 wysłana przez Kalsiver »
    Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu następującym po tym terminie.
    Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny.

Offline DKarol

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1865 dnia: Grudnia 30, 2009, 21:12:10 »
    Te na górze druga i trzecia od prawej też są fajne...

Offline Barudokuku

• Użytkownik
    • Piwa: -2
    • Zbieracz puszek
      • (nie)Oficjalne Forum Antyfanów CD-Action
    « Odpowiedź #1866 dnia: Grudnia 30, 2009, 21:48:18 »
    Pułapki? Na silniku M&B? Oczywiście...

To raczej niewykonalne bez setek, tysięcy linii skryptów.
    Ileśtam procent kogośtam robi cośtam. Jeśli należysz do iluśtam procent pozostałych, wstaw to gdzieśtam.
    Wyobraź sobie też, że tutaj jest jakiś fajny tekst pokazujący, jak bardzo jestem nieskażony mediami, propagandą i tak dalej i ogólnie coś, co sprawi, że wszyscy będą wiedzieli, że nie lubię czegośtam.
    Oczywiście, możesz też sobie wyobrazić tutaj jakieś mHroczne/lolowate/jestem-taki-zarąbisty zdanie po angielsku. Ot, choćby traktujące o śmierci czy religii, coby pokazać, że jestem ateistą.

Offline Persiv

• Użytkownik
    • Piwa: 1
    « Odpowiedź #1867 dnia: Grudnia 30, 2009, 22:19:55 »
    wpadłem na jeszcze jeden pomysł
    po raz nigdy nie rozumiałem dlaczego im liczniejszy oddział tym wolniej chodzimy ale nie o to mi chodzi

a dokładniej o to aby stworzyć system zmęczenia 
    im bardziej żołnierze są zmęczeni czyli im więcej na nogach tym wolniej chodzą aż wkońcu nie są wstanie iść energie by odnawiały się podczas odpoczynku czyli rozbicie obozu pobyt w mieście

co wy o tym myślicie??

Offline nizyn

• Użytkownik
    • UNCUREABLE MANIACK
    « Odpowiedź #1868 dnia: Grudnia 30, 2009, 22:27:01 »

W pierwszym OFP to też wydawało się niemożliwe, ale moderzy jakoś rozwiązali tą kwestię, stawiając w jakimś miejscu trawkę, umieszczając poniżej kolce i kiedy ktoś wszedł na to, aktywował się trigger, kolce podnosiły się o 1m w górę, a gracz tracił 50-95% życia. W RES można by po prostu wstawić obiekt, jakoś wprawić go w ruch obrotowy i umieścić trigger raniący, czy też zabijający.

Offline zackfair123

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1869 dnia: Grudnia 30, 2009, 22:29:46 »
    popieram powyzej
    ale np krzyzowcy byli uzbrojeni w ciezkie zbroje itp wiec z natury beda  slilni ale nie dogonia samuraji w lekkich zbrojach

Offline Kalsiver

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1870 dnia: Grudnia 30, 2009, 22:32:53 »
    po raz nigdy nie rozumiałem dlaczego im liczniejszy oddział tym wolniej chodzimy ale nie o to mi chodzi

a dokładniej o to aby stworzyć system zmęczenia 
    im bardziej żołnierze są zmęczeni czyli im więcej na nogach tym wolniej chodzą aż wkońcu nie są wstanie iść energie by odnawiały się podczas odpoczynku czyli rozbicie obozu pobyt w mieście

Odpowiedź na pytanie:
    Bo im więcej ludu tym trudniej przemieścić takie masy, drogi są za małe, a oddział ma prędkość najwolniejszej jednostki jaka w niej jest (no bo w końcu armia nie może być podzielona) przemieścić 5 ludzi to nie problem, ale przemieść 100 ? (powiedzmy przez miasto w godzinie szczytu).

Mi twój pomysł nie odpowiada ;/

W pierwszym OFP to też wydawało się niemożliwe, ale moderzy jakoś rozwiązali tą kwestię, stawiając w jakimś miejscu trawkę, umieszczając poniżej kolce i kiedy ktoś wszedł na to, aktywował się trigger, kolce podnosiły się o 1m w górę, a gracz tracił 50-95% życia. W RES można by po prostu wstawić obiekt, jakoś wprawić go w ruch obrotowy i umieścić trigger raniący, czy też zabijający.
    No i takiej wiadomości nizyn było nam potrzeba !
    Ja tam wieże że jak człowiek chce to potrafi ^^
    Widać da się... Więc czemu nie ?
    Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu następującym po tym terminie.
    Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny.

Offline Jędrek13

• BANITA
    • Użytkownik
    • S.W.A.T.4 ForEveR ! !
    « Odpowiedź #1871 dnia: Grudnia 31, 2009, 09:21:40 »
    Daed bardzo szlachetnie czynisz umieszczając tę wersję beta. Życzę powodzenia i zachęcam innych do ściągnięcia.

Pozdrawiam

Offline Tripleh458

• Użytkownik
    • Suck It!!
    « Odpowiedź #1872 dnia: Grudnia 31, 2009, 09:32:34 »
    Baardzo ciekawie zrobiłeś tą bete i mirrory również.:)
    Nie wiem jak wklejić obrazek.

Offline czeslav

• Użytkownik
    • trollface!
    « Odpowiedź #1873 dnia: Grudnia 31, 2009, 10:52:53 »
    jak najbardziej polecam ściągnięcie, przecież im więcej osób w to kliknie, tym lepiej

Offline zackfair123

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1874 dnia: Grudnia 31, 2009, 11:59:44 »
    wiem o co ci chodziło o akcje dobroczynne ale nie da sie sciagnać czyli to taki kit???