Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Rządy Miecza - Ogólne sugestie, pomysły  (Przeczytany 328767 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Dorogon

• Użytkownik
    • Piwa: 1
    Odp: Ogólne sugestie, pomysły
    « Odpowiedź #1845 dnia: Grudnia 29, 2009, 22:35:38 »
    Ale w końcu zagrzewano różnymi sztandarami okrzykami na wojnach żołnierzy (oczywiście widziałem to tylko na filmach bo w prawdziwej średniowiecznej wojnie nie miałem przyjemności brać udziału) np. podnoszono kilka razy sztandar do góry i ryczeli jeeee.... jeee.... jeeee.... za króla !!! :)

Offline Hitex

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    « Odpowiedź #1846 dnia: Grudnia 30, 2009, 08:30:43 »
    Dead

Będzie bicie :D

A do tematu, no to z tymi sztandarami to tak sobie... sztandar z prześcieradeł? xDD zwaliło mnie z nóg, serio ;P
    A z tym ostatnim to żołd -5% WTF? Czy to, że komuś się sztandar podoba to znaczy że przyjdzie do ciebie i mówi:
    Od dziś mamy ten fajny sztandar to płać mi o 5%mniej. W przyszłości VAT też odliczymy :O:O:O:O

Offline Nobody

• Użytkownik
    • Jestem wszędzie tam, gdzie nie ma nikogo
    « Odpowiedź #1847 dnia: Grudnia 30, 2009, 10:31:02 »
    Można byłoby wprowadzić, słonie, wielbłądy i inne takie "zwierzątka".
    Co bym jeszcze chciał?
    Otwieram listę życzeń:
    1. Wiele wiele animacji najlepiej (kilkanaście rodzajów, dla każdej czynności bo gdy wszyscy zachowują się tak samo robi się nudno) z wykorzystaniem motion capture
    2. Dialogi mówione przez aktorów
    3. Dobra muzyka w tawernach (np. z Daggerfalla :P) i do tego pijacy którzy rżą na całą gospodę, niektórzy nawet się biją, inni zaczepiają gracza - coś w tym stylu (to już chyba było w    założeniach)
    4. Zróżnicowane postacie, mające swoją osobowość
    5. Starzenie się gracza + skutki tego zjawiska (spadek umiejętności i podumiejętności STR, AGI)

Tyle by mi jak na razie wystarczyło, chociaż wiem że realizacja 1 i 2 jest wręcz niemożliwa.
    Nobody is perfect.
    ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Offline Gedbard

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1848 dnia: Grudnia 30, 2009, 10:36:02 »
    O zwierzątkach już było, i nie będzie chyba , że chcesz aby wydawały odgłosy takie jak konie.
    1.Są już nowe animacje.
    2.O tym już było...Jeśli sfinansujesz chociażby sprzęt to może usłyszysz nowe nagranie, ale jeszcze aktorzy.. czy ty wiesz ile to by kosztowało? A mod jest darmowy..
    3.Nie można zabierać muzyki z innych gier nie łamiąc prawa autorskiego, a jeśli mają być nagrane przez Daedalusa to patrz 2.
    4.To już jest.
    5.Człowieku simsy chcesz robić z tej gry ? Spadanie umiejętności walki broniami już jest, także to częściowo zaspokoi twoją potrzebę.

Offline Nobody

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1849 dnia: Grudnia 30, 2009, 10:47:23 »
    1.Są już nowe animacje.
    z motion capture ? Mało prawdopodobne...

2.O tym już było...Jeśli sfinansujesz chociażby sprzęt to może usłyszysz nowe nagranie, ale jeszcze aktorzy.. czy ty wiesz ile to by kosztowało? A mod jest darmowy..
    sprzęt - jakiś mikrofon zwykły.
    aktorzy - :D

5.Człowieku simsy chcesz robić z tej gry ? Spadanie umiejętności walki broniami już jest, także to częściowo zaspokoi twoją potrzebę.
    Człowieku... jak chcą przerobić to na NFS: Underground to czemu by tak simsów z tego nie zrobić?
    « Ostatnia zmiana: Grudnia 30, 2009, 10:48:57 wysłana przez Nobody »
    Nobody is perfect.

Offline Maly_007

• BANITA
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #1850 dnia: Grudnia 30, 2009, 11:22:47 »
    2. Dialogi mówione przez aktorów
    5. Starzenie się gracza + skutki tego zjawiska (spadek umiejętności i podumiejętności STR, AGI)

Zwykły mikrofon nie wystarczy... Głosy będą brzmiały koszmarnie, a jeśli "aktor" ma w takich sprawach małe doświadczenie to będzie kompletna klapa...

Aha... Żeby widać było skutek starzenia to musiałoby minąć z 10-20 lat w grze, bo przecież z dnia na dzień nie dostaniesz zmarszczek i osiwiejesz... A wątpię, żeby ktoś grał tyle w jedną rozgrywkę, gdy po roku czy 2-3 latach cała Caldaria będzie należała do niego... No chyba, że mod zaoferuje jakieś dodatkowe rozwiązanie w takim przypadku...

;D
    a co ze smokiem??
    XD

Jeśli to żart, to słaby...
    Jak myślisz serio to odpowiem: Nie

DOWN: Maly, nie Mały :P
    « Ostatnia zmiana: Grudnia 30, 2009, 11:27:33 wysłana przez Maly_007 »

Offline Gedbard

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1851 dnia: Grudnia 30, 2009, 11:23:55 »
    sprzęt - jakiś mikrofon zwykły.
    Jeśli chcesz słuchać samych trzasków to się nada.

;D
    a co ze smokiem??
    XD
    Tego na pewno nie będzie...Komu by się chciało robić model smoka i jeszcze animacje do tego ? Byłoby z tym tyle roboty...

No , kolega Mały_007 mnie uprzedził.

Offline Nobody

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1852 dnia: Grudnia 30, 2009, 11:26:04 »
    Zwykły mikrofon nie wystarczy... Głosy będą brzmiały koszmarnie, a jeśli "aktor" ma w takich sprawach małe doświadczenie to będzie kompletna klapa...

Dobra, dobra już nic nie mówię...

Aha... Żeby widać było skutek starzenia to musiałoby minąć z 10-20 lat w grze, A wątpię, żeby ktoś grał tyle w jedną rozgrywkę
    ... Ale z drugiej strony, jak mod będzie baaardzo ciekawy, zróżnicowany, gra będzie się zmieniać, poziom trudności: wysoki, co być może wciągnie na parę miesięcy - to czemu by czas miał stanąć w miejscu.
    « Ostatnia zmiana: Grudnia 30, 2009, 11:44:53 wysłana przez Nobody »
    Nobody is perfect.

Offline Gedbard

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1853 dnia: Grudnia 30, 2009, 11:28:42 »
    Jak się umie mówić to nawet taki mikrofon wystarczy. A jak się pluje... to nawet ten za 500zł ci nie pomoże
    Nie , nawet jak ktoś umie mówić do mikrofon za 50zł nie wystarczy.A Daedalus robi tego moda darmowego i nie będzie opłacał naszych zachcianek.
    Lepiej kończmy tą dyskusję bo za chwilę posypią się warny.

Offline Maly_007

• BANITA
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #1854 dnia: Grudnia 30, 2009, 11:29:12 »
    Dobra, dobra już nic nie mówie...

Więc bierz mikrofon, nagraj ze 200 dialogów (koniecznie różnymi głosami, bo przecież wszyscy nie mogą mówić tak samo) i prześlij  Daedalus'owi...

Offline Kalsiver

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1855 dnia: Grudnia 30, 2009, 12:22:00 »
    A ja mam taki pomysł:
    Ustawić by wioski miały jakieś swoje pieniądze (no bo na razie zwykle jest 0 na koncie wsi), by tam mieli zawsze jakieś te 200 złota czy coś koło tego, ew. jak jakaś bogatsza wieś by jej np. wzrósł poziom "skarbca".
    By wsie mogły sprzedawać uzbrojenie, jakieś taki otalnie podstawowe, ubranie wieśniaka, jakieś słabe togi, jakieś buty czapy, jakieś słabe tarcze, skórzane czy coś takiego.
    Chodzi by w wsiach było jakieś takie zerowo/początkujące uzbrojenie, jakieś widły rolnicze (nie te bojowe tylko jakieś z gorszymi statami, jak i reszta takiej broni), siekiery, młotki (nie bojowe a takie zwykłe :D ).

I czy można by podzielić miasta w których przeważał by jakiś dany typ uzbrojenia ? i pancerza ?
    Np. w jednej frakcji są tylko jednostki lekko opancerzone to i sprzedawcy będą się skłaniać ku sprzedawaniu takich pancerzy, ew. blisko spokrewnionych.

Według mnie była by to ciekawa zmiana, a chyba nie taka trudna ?
    Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu następującym po tym terminie.
    Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny.

Offline Barudokuku

• Użytkownik
    • Piwa: -2
    • Zbieracz puszek
      • (nie)Oficjalne Forum Antyfanów CD-Action
    « Odpowiedź #1856 dnia: Grudnia 30, 2009, 12:43:08 »
    Cytat: Kalsiver
    I czy można by podzielić miasta w których przeważał by jakiś dany typ uzbrojenia ? i pancerza ?
    Cytat: Informacje
    - Szukaj wymarzonego sprzętu u kupców po całej Calradii, gdyż rzemieślnicy poszczególnych regionów w wyrobie różnych narzędzi mordu się wyszkolili i dobrych kusz próżno szukać u Khergitów, łuków u Swadian, a toporów u Rhodoków.

Tak trudno zajrzeć do informacji?

By wsie mogły sprzedawać uzbrojenie

Tak, zwłaszcza, że przeciętny chłop miał od cholery butów, czap, a nade wszystko tarcz. Nie ma co tak kombinować...
    Ileśtam procent kogośtam robi cośtam. Jeśli należysz do iluśtam procent pozostałych, wstaw to gdzieśtam.
    Wyobraź sobie też, że tutaj jest jakiś fajny tekst pokazujący, jak bardzo jestem nieskażony mediami, propagandą i tak dalej i ogólnie coś, co sprawi, że wszyscy będą wiedzieli, że nie lubię czegośtam.
    Oczywiście, możesz też sobie wyobrazić tutaj jakieś mHroczne/lolowate/jestem-taki-zarąbisty zdanie po angielsku. Ot, choćby traktujące o śmierci czy religii, coby pokazać, że jestem ateistą.

Offline NIFN

• Użytkownik
    • Piwa: 19
    « Odpowiedź #1857 dnia: Grudnia 30, 2009, 13:00:07 »
    By wsie mogły sprzedawać uzbrojenie

Tak, zwłaszcza, że przeciętny chłop miał od cholery butów, czap, a nade wszystko tarcz. Nie ma co tak kombinować...
    Wg mnie dobry pomysł... może nie tarcze i pancerze, ale zwykłe ciuchy hm... wszak nie tylko gracz handluje z wioskami...

Btw odnalazłem ten temat: http://www.mountblade.info/forum/index.php?topic=3433.0
    Czy dałoby radę wprowadzić chociażby drzewka rozwoju dla miast/wsi? Wybudowywujac jeden budynek, mielibyśmy możliwość wybudowania innego, oczywiście niektóre obiekty byłyby niedostępne na niektórych terenach (np pokrytych śniegiem, zalesionych), za to mogłyby posiadać unikalne wytwórnie...

Pozdrawiam!

Offline Atlor

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1858 dnia: Grudnia 30, 2009, 13:34:24 »
    A ja chciałbym żeby w wiosce można by wybudować posterunek który gromadziłby ludzi z wioski do obrony.
    Np gdy atakują nasza wioskę wieśniacy wbijają sie do posterunku zbierają ekwipunek i sie bronią.Można by inwestować w bronie i zbroje i zatrudniaj specjalnych trenerów którzy by podtrenowali trochę rolników żeby walka nie była skazana na przegrana.

Offline Skrabek

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1859 dnia: Grudnia 30, 2009, 13:58:09 »
    @NIFN  temat czytałem ale nic nie dodałem ze względu na o aby nie odświeżać(ja nie wiem co mają z tym admini, temat jest po to aby pisać nawet jeśli jest stary, a jak się założy nowy o tym samum to oni napiszą żeby to tego wrócić a tam też nie wyrazisz swego zdania bo stary:/) osobiście uważam ze dodanie takich rzeczy dodało by dużo do rozgrywki, i stało by się ważne dla ekonomistów bronić swoich wiosek i karawan, a dla wojaków nic by nie wniosło chyba że dali by w czasie pokoju trochę denarów aby się rozbudował i dzięki temu mieli więcej kasy na walkę