Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Rządy Miecza - Ogólne sugestie, pomysły  (Przeczytany 328901 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Tobik-N

• Użytkownik
    • Piwa: 2
      • Forum WD
    Odp: Ogólne sugestie, pomysły
    « Odpowiedź #1830 dnia: Grudnia 29, 2009, 15:12:08 »
    Według mnie lepiej byłoby , gdybyśmy mogli ulepszać naszą broń u kowala/w kuźni ale kowal/kuźnia może go rozwalić , i po mieczu .Za usługi kowala/kuźni oczywiście trzeba by było zapłacić i dodawało by to np.  5 obrażeń.

Offline Daedalus

• Użytkownik
    • Piwa: 143
    « Odpowiedź #1831 dnia: Grudnia 29, 2009, 15:17:33 »
    Ech...

Cytat: Rządy Miecza - Informacje
    - Napraw uszkodzony ekwipunek u kowali. Przekuj miecz, wzmocnij tarczę, naostrz topór... o ile Cię stać.

Offline Nobody

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    • Jestem wszędzie tam, gdzie nie ma nikogo
    « Odpowiedź #1832 dnia: Grudnia 29, 2009, 15:18:13 »
    <POST DO USUNIĘCIA>
    « Ostatnia zmiana: Grudnia 29, 2009, 15:20:07 wysłana przez Nobody »
    Nobody is perfect.
    ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Offline Tobik-N

• Użytkownik
    • Piwa: 2
      • Forum WD
    « Odpowiedź #1833 dnia: Grudnia 29, 2009, 15:21:12 »
    Ulepszyć w sensie naostrzyć itp.
    Najlepiej chyba w ogóle bez kowala.Pomysł z psuciem dobry , ale nie wiem czy możliwy do zrealizowania.Trzeba też by było użyć czegoś innego niż młotek.

Offline czołgistaPL

• BANITA
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #1834 dnia: Grudnia 29, 2009, 15:27:07 »
    Ja proponuję dodać coś w stylu tuningu konia (fachowa nazwa xD), czyli że można np. dokupić lepsze siodło (dodaje szarże), podkowy na kopyta (zwiększa prędkość),
    hełm dla konia ala' Władca Pierścieni (dodaje opancerzenie ale np. zmniejsza prędkość) uzbrojenie konia (tak samo jak w przypadku hełmu) i nie jak to nazwać, powiedzmy flaga konna (cały koń pokryty flagą [ w kolorze naszego herbu] dodaje morale i estetyke konia xD) to wszystko robiło by się np. u kowala lub w jakiejś stajni
    POZDRO.ALL :D:D
    Nie ważne czy jeździsz maluchem czy najnowszym Ferrari. Kiedy krowa narobi Ci na dach, a koń na szybę nie będzie różnicy. Oba będą gówno warte :D:D

Offline Barudokuku

• Użytkownik
    • Piwa: -2
    • Zbieracz puszek
      • (nie)Oficjalne Forum Antyfanów CD-Action
    « Odpowiedź #1835 dnia: Grudnia 29, 2009, 15:47:16 »
    Siodło dodaje szarżę? Podkowy zwiększają prędkość? Koń owinięty flagą zwiększa morale?!

Poza tym, była już mowa, że tego nie będzie.
    Ileśtam procent kogośtam robi cośtam. Jeśli należysz do iluśtam procent pozostałych, wstaw to gdzieśtam.
    Wyobraź sobie też, że tutaj jest jakiś fajny tekst pokazujący, jak bardzo jestem nieskażony mediami, propagandą i tak dalej i ogólnie coś, co sprawi, że wszyscy będą wiedzieli, że nie lubię czegośtam.
    Oczywiście, możesz też sobie wyobrazić tutaj jakieś mHroczne/lolowate/jestem-taki-zarąbisty zdanie po angielsku. Ot, choćby traktujące o śmierci czy religii, coby pokazać, że jestem ateistą.

Offline Atlor

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1836 dnia: Grudnia 29, 2009, 16:28:22 »
    Zaraz tu będziecie prosić żeby były smoki a do broni będzie można dawać jakieś ognie/lody i inne pierdołki...

Offline czołgistaPL

• BANITA
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #1837 dnia: Grudnia 29, 2009, 16:36:02 »
    Ludziska sorki to była tylko propozycja ;D
    POZDRO.ALL
    Nie ważne czy jeździsz maluchem czy najnowszym Ferrari. Kiedy krowa narobi Ci na dach, a koń na szybę nie będzie różnicy. Oba będą gówno warte :D:D

Offline Skrzetusky

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1838 dnia: Grudnia 29, 2009, 16:59:53 »
    Ale przydały by się tylko tak dla ozdoby sztandary zeby jednostki nosiły.Oczywiście nie wszystkie tylko pare.W radian cross coś takiego jest.

Offline Hitex

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1839 dnia: Grudnia 29, 2009, 19:16:35 »
    Ej no proszę was... ileż można? Nie róbcie z tego metina2 ani żadnej innej pierdółki... Za chwile to wowa zacznie przypominać, bo będą spelle i będziecie na mieczyk dawać enchanty +63 spell power X.x
    Tak teraz myślę i może powodem tych głupich(sorki za wyrażenie :P) sugestii jest po prostu to, że juz nie ma co wymyślać?
    Moja sugestia jest taka, aby zakończyć sugestiowanie i zrobić to co już jest, bo widać nie możemy nic wymyślic :D

Offline daver194

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1840 dnia: Grudnia 29, 2009, 19:24:31 »
    @up popieram, ale niech Daedalus się wypowie, bo jeśli ma już moda na wykończeniu, to może rozsądnie byłoby zamknąć ten temat?

Offline Hebo

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1841 dnia: Grudnia 29, 2009, 19:38:34 »
    Może juz to ktoś proponował nie wiem bo pare stron tylko przeczytałem :P

Mój pomysl to wprowadzenie zwiadowców którzy by dla nas szukali wrogich lordow.

Offline Atlor

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1842 dnia: Grudnia 29, 2009, 21:00:10 »
    Zaraz będziecie prosic o miecze świetlne i statki kosmiczne.
    Ten temat powstał zęby Dead mógł sobie przeczytac co ludzią wpadło do czupryn i jak mu sie cos spodoba i będzie chciało mu sie to zrobić to umieści to w modzie bez względu na to czy będzie wam sie to podobać czy nie.
    Co do tych sztandarów to według mnie powinien być to jeden koleś na każda grupę (łucznicy,kawaleria,piechota) co umożliwiałoby nam lepsza orientacje gdyby juz doszło do starcia i zrobiłby sie chaos.

Offline Dorogon

• Użytkownik
    • Piwa: 1
    « Odpowiedź #1843 dnia: Grudnia 29, 2009, 22:10:13 »
    Może można by np. któregoś z naszych bohaterów po prostu wyznaczyć do tego, dajmy na to :

Bohater{/ka} ... (imię), w opcjach dialogowych mówimy mu{/jej} "chciał{abym/bym} abyś reprezentował sztandarem nasze wojska oraz zagrzewał je nim do walki" a on{/a} odpowiada "będę zaszczycon{y/a} mój{/a} dowód{co/czyni} lecz z jakiego materiały ma on zostać wykonany, chciał{abym/bym} przypomnieć że z czym lepszego materiału zostanie on sporządzony tym mocniej zagrzeje naszych żołnierzy do walki lecz będzie też odpowiednio droższy".

i możliwe odpowiedzi:

-sztandar z prześcieradeł +1 morale (koszt 10 denarów)

-dobrze wykonany sztandar z prześcieradeł +3 morale (koszt 100 denarów)

-sztandar z wytrzymałego płótna +4 morale (koszt 150 denarów)

-jedwabny sztandar +7 morale (koszt 500 denarów)

-jedwabny sztandar, hawtowany złotą nicią z herbem wysadzonym szlachetnymi kamieniami +10 morale -5% żołd (koszt 2500 denarów i np. tylko jak masz specjalny budynek w forcie\mieście, dajmy na to że kuźnia lub coś innego i musisz stacjonować w tym forcie\mieście.
    « Ostatnia zmiana: Grudnia 29, 2009, 22:31:48 wysłana przez Dorogon »

Offline Atlor

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1844 dnia: Grudnia 29, 2009, 22:26:30 »
    Nie no wybacz ale jeżeli chodzi o jakieś "+" do morałów i inne pierdołki to jest to zły pomysł.
    M&B to nie gra w ktorej takie rzeczy sie liczą , jeżeli ludzie chcieli by cos takiego ciągnąc to niedługo by było ze koń z prześcieradłem daje +10 strachu dla murzynów....
    Według mnie powinła być to tylko kosmetyka która poprawialaby wyglad i nasza orientacje gdzie są nasi podwładni.