Nie ważne kto by miał jakiś zamek, czy miasto. 1 czy 2 czy więcej, to juz by to była taka osobna frakcja, czyli poprostu frakcja z nowymi jednostkami.
Myślę też ze można by bardziej uzależnić stosunek ludzi z wioski do nas z ilością rekrutowanych ludzi. Na ok. 0 relacji powinni często nie chcieć się wogóle przyłączyć do nas, a jeśli już to 1 max 2, bo nas nie znają i nie wiedzą jacy jesteśmy, żeby nie można było rekrutować wojska gdzie się tylko chce niezależnie czy nasza, czy wroga frakcja. Tak więc, żeby trzeba było wykonać jakieś 1, czy 2 zadania, aby ludzie chcieli do nas dochodzić (w natiwe przychodzi ich zwykle ok 5 chyba). I można by dodać jeszcze jakieś 2 questy do wiosek, bo te co są to trochę nudne i trzeba tylko czekać. Moje pomysły an te questy jak coś to:
Jest quest od lorda, żeby ścigać ludzi, którzy uciekają z wioski, bo im było źle. Więc można by u wieśniaków zrobić tak, żeby powstrzymać pościg. Lord sam ich ściga i zagadać go przy ok 2 poziomie perswazji, czy przekupić, a przy większych tak z 6/7/8 próbować przekonać go, aby pozwolił uciec wieśniakom (nie mam za bardzo pomysłu jak go przekonać nie bijąc się z nim). Albo wysyła kilku swoich ludzi i albo mamy ich pokonać, albo przy wyższej perswazji próbować przekonać ich, żeby nie atakowali, bądź przekupić, a oni wtedy powiedzą lordowi, ze nie zdołali ich złapać, czy ze zaatakowali ich bandyci. Nie jest zbyt rozbudowany, ale to q wioskowy.
NIFN mnie zainspirował, fajne dosyć questy wymyślił xD
Proponowałbym zrobić może osobny temat z propozycjami na questy i zdarzenia losowe (tego 2giego dawno już nie było, chyba, ze to już temat zamknięty). Może zainspirowałoby to inne osoby do wymyślenia jakiś zadań i byłby trochę większy porządek w tym temacie.