Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Rządy Miecza - Ogólne sugestie, pomysły  (Przeczytany 328967 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Maly_007

• BANITA
    • Użytkownik
    • Piwa: 1
    Odp: Ogólne sugestie, pomysły
    « Odpowiedź #1440 dnia: Listopada 12, 2009, 21:22:33 »
    Ludzie ogarnijcie się trochę i skończcie te dyskusje. Temat o kulturach został właśnie za to zamknięty, więc zamiast wykłócać się przez ileś tam stron o jeden pomysł to byście zaczekali co Daedalus o tym sądzi. Jak będzie szło tak dalej w tym kierunku to chyba wszystkie tematy o tym modzie zostaną zamknięte...

Offline Beast_Face_666

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    « Odpowiedź #1441 dnia: Listopada 13, 2009, 16:35:13 »
    a ja mam taki mały pomysł, mianowicie polowania, ale nie takie jak dotychczas ze biega niewyżyt i strzela z ługu do jeleni czy co to tam było. Mam na myśli coś bardziej rozbudowanego, ciekawszego.

Więc po pierwsze jeśli dorwiemy stado zwierzyny łownej (fajnie było by dodać coś jeszcze niż same jelenie) to nie była by to jakaś mała nudna lokacja a jakiś las tak zęby zwierzaki chowały się za drzewa jakieś "ufajnienie" tego polowania, ponadto oprócz opcji samotnego polowania było by coś w stylu "zaproś na polowanie" oznaczało by to że albo zapraszamy któregoś z naszych towarzyszy albo jakiegoś lorda na wspólne polowanie wtedy w danej lokacji pojawiamy się we dwóch lub więcej zależnie ilu zaprosimy i polujemy do ostatniego zwierzaka lub koca amunicji (dobrze by było zrobić tak że jak nikt nie ma amunicji to od razu koniec) a po polowaniu każdy bierze tyle ile upolował, w wypadki jeśli polowaliśmy z towarzyszem mógł by on oferować nam wykupienie mięsa za jakąś symboliczną opłatę. gdyby dało się tak zrobić to w wypadku kiedy zapraszamy jakiegoś lorda lub króla mogło by to dodawać prestiżu jako że organizujemy imprezę z ważnymi osobami, można by też dodać takie zdarzenie że król lub inny lord organizuje polowanie i wtedy przyjęcie takiej okazji również wiązało by się z bonusem do prestiżu.

Mam nadzieje że mój pomysł nie zostanie wyśmiany, choć domyślam się że to raczej do fantastyki można odłożyć choć jak patrze na tego moda to kto wie?

Offline Zdunio

• Użytkownik
    • Życie i śmierć dla narodu
    « Odpowiedź #1442 dnia: Listopada 13, 2009, 16:52:54 »
    Szczerze mówiąc to supcio pomysł, tylko chyba zbyt trudny. Nowe lokacje, nowe modele... No nie wiem, ale mi się podoba.

Offline Marat

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1443 dnia: Listopada 13, 2009, 18:19:42 »
    Kolega 2 posty wyżej zapomniał chyba, że "zwierzyna łowna" mogła by uciec z terenu polowania i nic byś nie złapał. Poza tym jak te zwierzęta mają wyglądać tak jak w innych modach (przerobione konie, rżą przy tym jak je zabijamy) to ja podziękuje, bo to jest po prostu słabe.
    "– Panie Marszałku, a jaki program tej partii?
    – Najprostszy z możliwych. Bić kur... i złodziei, mości hrabio"
    ...rozmowa hrabiego Skrzyńskiego z Piłsudskim na temat możliwości założenia przez Piłsudskiego partii politycznej

Offline Vesamir

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1444 dnia: Listopada 13, 2009, 18:41:45 »
    Można by im zamiast głosu koni głosy innych zwierząt podstawić. Można by zrobić modele żubrów czy niedźwiedzi i im głosy podstawić ;)
    Va'esse deireádh eap eigean...

Offline Mat Berserker

• Żonglujący Pepeszami
    • Użytkownik
    • Piwa: 94
    « Odpowiedź #1445 dnia: Listopada 13, 2009, 18:51:01 »
    Tylko właśnie że nie można podstawić głosów niedźwiedzi, chyba że chcesz żeby konie na polu bitwy też ryczały jak niedźwiedzie (czy co one tam robią).

Offline Kalsiver

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1446 dnia: Listopada 13, 2009, 19:01:12 »
    Tylko właśnie że nie można podstawić głosów niedźwiedzi, chyba że chcesz żeby konie na polu bitwy też ryczały jak niedźwiedzie (czy co one tam robią).
    Niemożna przypisać do określonego "konia", określonych dźwięków ?
    Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu następującym po tym terminie.
    Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny.

Offline Talar

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1447 dnia: Listopada 13, 2009, 19:05:28 »
    Niemożna przypisać do określonego "konia", określonych dźwięków ?

Z tego co zrozumiałem, jeden dźwięk odpowiada za wszystkie konie w grze. Ale możliwe, że Daedalus coś wymyśli i na to...

A ja uważam, że nie warto tracić czasu na kolejny bajer, z którego mało będzie się korzystało. Mam na myśli polowania. Chyba że rzeczywiście będzie to wprowadzało jakieś profity, to można wtedy pomyśleć...

Offline Vesamir

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1448 dnia: Listopada 13, 2009, 19:07:05 »
    A nie można stworzyć określonego kodu dla "konia" i wtedy mu dźwieki przypisać ?
    Va'esse deireádh eap eigean...

Offline Beast_Face_666

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1449 dnia: Listopada 13, 2009, 19:41:10 »
    Polowanie nawet teraz daje profity takie że jest źródło pożywienia dodatkowe i jakaś tam zabawa dla niektórych. Mi chodziło o to zęby je rozbudować i dodać parę profitów no i taki smaczek polowania.

Offline Grievous

• Użytkownik
    • Piwa: 2
    • Chwała Konfederacji Niezależnych Systemów.
    « Odpowiedź #1450 dnia: Listopada 13, 2009, 19:51:46 »
    Bardzo fajny pomysł, polowania można by urządzać by we własnych wioskach pod warunkiem iż byłyby blisko lasu.
    "I never risk my own skin if I don't have to."

Offline Daedalus

• Użytkownik
    • Piwa: 143
    « Odpowiedź #1451 dnia: Listopada 13, 2009, 19:54:24 »
    A nie można stworzyć określonego kodu dla "konia" i wtedy mu dźwieki przypisać ?

Nie. Gdyby się dało, to już dawno M&B byłoby pełne różnych zwierząt.

W grze są dwa szkielety i zestawy animacji - ludzkie oraz końskie. O ile w przypadku ludzi można jeszcze trochę zaszaleć dzięki stworzeniu nowych ras w module skins (inne dźwięki, inne modele ciała, inne szkielety...), to w przypadku koni jest to niemożliwe.

A jako że nie lubię półśrodków i np. saren czy dzików rżących jak konie, to polowań nie będzie.

PAWĘDZIE

O matko...

Offline Hitex

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1452 dnia: Listopada 13, 2009, 20:42:15 »

PAWĘDZIE

O matko...
    [/quote]

Z tym się zgodzę :)
    sry za offtop ale nie wytrzymałem :D

Offline Nuzurame

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1453 dnia: Listopada 14, 2009, 08:33:15 »
    Prosta sprawa - skoro możemy zostać królem, to co z naszą koroną ? :)
    (click to show/hide)

Offline Wezyk

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1454 dnia: Listopada 14, 2009, 12:16:01 »
    Fajnie ta korona króla którą pokazał Nuzurame to coś w stylu tego króla angielskiego na okładce Medievala 2 .
    Zero poczucie humoru... Zupełnie jak w IG...