Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Rządy Miecza - Ogólne sugestie, pomysły  (Przeczytany 328837 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Pifcio

• Powabna baletnica
    • Użytkownik
    • Piwa: 11
    Odp: Ogólne sugestie, pomysły
    « Odpowiedź #945 dnia: Lipca 29, 2009, 10:09:09 »
    Przestańcie pisać nie potrzebny nikomu spam, macie coś idiotycznego do powiedzenia to piszcie na pw lub SB.... to miał być wątek z poważnymi sugestiami przy tworzeniu moda a nie Wasze spaczone pomysły....jeden gada o puszkach, drugi o broni atomowej, stuknijcie się troche w głowe, ja czekam na tego moda i czasami zaglądam do tego wątku, czytam te Wasze wypociny i mnie szlag trafia...

Offline Mortis

• Użytkownik
    • Piwa: 3
    « Odpowiedź #946 dnia: Lipca 29, 2009, 12:27:30 »
    To ja powiem co bym chcial zobaczyc w modzie. Mianowicie, jak sie ma wlasne krolestwo, to mozna zbudowac budynki umozliwiajace wysylanie patrolow w okolice miast/wiosek/zamkow ktore walczylyby z dezerterami, bandytami i wszystkim innym :D

Offline Kalpokor

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    « Odpowiedź #947 dnia: Lipca 29, 2009, 16:51:41 »
    To ja powiem co bym chcial zobaczyc w modzie. Mianowicie, jak sie ma wlasne krolestwo, to mozna zbudowac budynki umozliwiajace wysylanie patrolow w okolice miast/wiosek/zamkow ktore walczylyby z dezerterami, bandytami i wszystkim innym :D
    Czyli innymi słowy skrypt umożliwiający rekrutację łowców niewolników w karczmie i zostawienie ich w okolicy jako patrol. Jeśli dobrze pamietam to w Lords&Realms taka możliwość była. Wtedy jest ok, bo musisz za to płacić, a tak wybudujesz budynek i po kłopocie, za łatwo by było.

Offline Skrzetusky

• Użytkownik
    « Odpowiedź #948 dnia: Lipca 29, 2009, 17:32:28 »
    A ja mam parę pytań.
    Czy będzie rozbudowana dyplomacja dzięki której np będzie można zawiązywać sojusze militarne,umowy handlowe,przejścia wojsk?
    Dało by rade coś takiego zrobić ze bez umowy handlowej miedzy Swadianami a np Mongołami ich kupcy nie mogą sprzedawać w miastach przeciwnika?
    Albo bez przemarszu wojsk wojska mongołów nie mogą wkroczyć na tereny Swadii.Tu trzeba by zrobić granice ale to nie było by takie trudne chyba.Wystarczyło by przyznać każdemu zamkowi lub miastu jakiś obszar.
    Co o tym sadzicie i dało by rade coś takiego zrobić?

Offline Mortis

• Użytkownik
    « Odpowiedź #949 dnia: Lipca 29, 2009, 20:47:07 »
    Ale nie zadni lowcy, tylko Kroleskie Patrole (czy cos w ten desen, takie oficjalne oddzialy). Dlatego budynek.

Offline Ans

• Użytkownik
    « Odpowiedź #950 dnia: Lipca 30, 2009, 14:13:33 »
    Ja powiem czego bym nie chciał zobaczyć .
    Więc nie chciałbym zobaczyć gór takich jak np w Native, w których walczyć się nie da, a fizyka gry szaleje,w których konie skaczą jak górskie kozice, a piechurzy to urodzeni alpiniści.

Offline Kalpokor

• Użytkownik
    « Odpowiedź #951 dnia: Lipca 30, 2009, 17:28:43 »
    Ja powiem czego bym nie chciał zobaczyć .
    Więc nie chciałbym zobaczyć gór takich jak np w Native, w których walczyć się nie da, a fizyka gry szaleje,w których konie skaczą jak górskie kozice, a piechurzy to urodzeni alpiniści.

Też sie z tym zgadzam, mnie nawet średnie góry [te jeszcze zielone] strasznie wkurzają, lekkie wzniesienia na mapie wystarczą albo chociaż zróżnicowany teren, anie tak góra-dół, góra-dół.

Offline Castlebreaker

• Użytkownik
    • Piwa: 1
    « Odpowiedź #952 dnia: Lipca 30, 2009, 18:17:02 »
    Nie wiem, czy ktoś to mówił wcześniej (wątek przeczytałem w 100% i tak naprawdę z powodu tego wątku się zarejestrowałem ale po prostu nie pamiętam czy ta kwestia była poruszana) o wielkości party. Fajnie było by, żeby lordowie i miasta mieli tak 3x więcej wojska. Dodatkowo można by wprowadzić war party, hosty i patrole jak w Last Days.

Offline Kalpokor

• Użytkownik
    « Odpowiedź #953 dnia: Lipca 30, 2009, 18:19:24 »
    Co masz na myśli z war party i hosty? Bo w TLD nie miałem okazji grać, więc nie kojarzę.

Offline Kradus

• Administrator
    • Użytkownik
    • Piwa: 463
    • Steam ID: Mój status Steam
    « Odpowiedź #954 dnia: Lipca 30, 2009, 20:24:33 »
    war party to było [w starszych wersjach] coś w porównaniu lorda. Odział miał od 90-160 ludzi i chyba tylko black knighci mogli z nimi wygrać, no i oczywiście "Our party". Mi się pomysł, podoba. Macie coś pewnie na myśli, coś w typu walecznych chłopów swadian w tearc ;d ?

Offline martz

• Użytkownik
    « Odpowiedź #955 dnia: Lipca 30, 2009, 20:56:29 »
    niech zostanie mniej więcej jak jest jedynie tylko troszkę zwiększyć liczebnosc ale nie przesadnie

Offline Ans

• Użytkownik
    « Odpowiedź #956 dnia: Lipca 30, 2009, 22:04:48 »
    proszę cię. nie.
    bezsensu są duże bitwy w tej grze.
    to nie jest total war, ta gra po prostu nie jest stworzona do takich atrakcji.
    Ja z kolei mam nadzieję że Dead pójdzie w zupełnie inną stronę, zupełnie odwrotnie niż wiekszośc modderów, i skłoni sie ku bardziej RPG'owym stylom gry.
    Ja bym party ograniczył gdzieś tak o połowę. :)

Offline Mortis

• Użytkownik
    « Odpowiedź #957 dnia: Lipca 30, 2009, 22:19:48 »
    Nie no niech zostanie, byleby tylko nie bylo kosmicznych kosztow utrzymania armii jak np w PoP.

Offline Bercik899

• Użytkownik
    « Odpowiedź #958 dnia: Lipca 30, 2009, 22:52:24 »
    Podzielam zdanie Ansa, lepiej żeby mod trochę skręcił w RPG-ową stronę ale oczywiście nie całkiem. Aspekt strategiczny też powinien być ale jak było wspomniane to nie Total War.

Offline Castlebreaker

• Użytkownik
    • Piwa: 1
    « Odpowiedź #959 dnia: Lipca 31, 2009, 01:57:17 »
    Nie no niech zostanie, byleby tylko nie bylo kosmicznych kosztow utrzymania armii jak np w PoP.

a kto Ci będzie walczyć za darmo? Skoro tani łuk (połamany) kosztuje u mnie 16zł a przeciętny żołnież kosztuje 5 tygodniowo to jest to lekkie...przegięcie.