Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Rządy Miecza - Ogólne sugestie, pomysły  (Przeczytany 328731 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Kalsiver

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    Odp: Ogólne sugestie, pomysły
    « Odpowiedź #585 dnia: Czerwca 20, 2009, 02:08:40 »
    Mam pomysł który wydaje się być ciekawym urozmaiceniem, otóż na głównej mapie porozmieszczać jeszcze dodatkowe lokacje jakie były w pierwszych M&B (kopalnie, zajazdy, itp.).
    Dodać tam nowych ludzi, dodatkowe opcje wypoczynku, w kopalniach surowiec jakiś, czy narzędzia, górnicy do zwerbowania ? (chłopi bardzo silni z kilofami w rękach) ew. sprzedanie ludzi do kopalni...

W nich dodatkowe questy, ogólnie brakuje mi np. questów, w których chodziło się po budynkach i trzeba było tu kogoś wytłuc to przelecieć i kogoś sprać i tak od drzwi do drzwi...
    Bardzo fajnie się tak latało po krętych budynkach, z piętra na piętro, to trzeba się było wrócić, brak mi takich questów zadań...
    Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu następującym po tym terminie.
    Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny.

Offline eho419

• Użytkownik
    « Odpowiedź #586 dnia: Czerwca 20, 2009, 03:01:01 »
    Dodatkowe lokacje- czemu nie:P Ale te Questy to chyba przesada:P Btw. coś mi się przypomniało: w modzie star wars było coś takiego jak "free trading station" (może się inaczej pisze) ale o co mi chodzi: Mianowice można by w tym wolnym mieście o którym była mowa Postawić bank, a tam zaciągać pożyczki i zostawiać kasę na lokacie(czy kącie oszczędnościowym) i kredyt i lokata były by oprocentowane, mi się to podobało i ułatwiało życie:P

Offline wojownik22312

• Użytkownik
    « Odpowiedź #587 dnia: Czerwca 20, 2009, 08:36:23 »
    Mi sie bardzo podoba ten pomysł np gdybyśmy mieli kasę w banku to jakby bandyci nas pokonali tobyśmy jej nie stracili.
    Jestem z wami od 06.05.2009 :)
    Powrót do M&B,mam nadzieję,że szybko i się nie znudzi...
    Władca M&B : Powrót Trolla.

Offline dorian001

• Użytkownik
    « Odpowiedź #588 dnia: Czerwca 20, 2009, 10:37:05 »
    To kiedy będzie ta premiera?

Offline Daedalus

• Użytkownik
    • Piwa: 143
    « Odpowiedź #589 dnia: Czerwca 20, 2009, 10:41:00 »
    Za chwilę, właśnie uploaduję pliki na serwer.

Offline Nave731

• Użytkownik
    • www.sekcja9.fora.pl
    « Odpowiedź #590 dnia: Czerwca 20, 2009, 10:53:30 »
    Za chwilę, właśnie uploaduję pliki na serwer.

To żart czy serio? :D:D

Żart.
    « Ostatnia zmiana: Czerwca 20, 2009, 10:58:16 wysłana przez Daedalus »
    "Lecz zaklinam - niech żywi nie tracą nadziei
    I przed narodem niosą oświaty kaganiec
    A kiedy trzeba - na śmierć idą po kolei
    Jak kamienie przez Boga rzucane na szaniec!...
    J.Słowacki Testament mój

Offline Pifcio

• Powabna baletnica
    • Użytkownik
    • Piwa: 11
    « Odpowiedź #591 dnia: Czerwca 20, 2009, 11:04:11 »
    Mi sie bardzo podoba ten pomysł np gdybyśmy mieli kasę w banku to jakby bandyci nas pokonali tobyśmy jej nie stracili.

Jak już to nie bank a kantor, bo wszystko w średniowieczu właśnie od niego się zaczęło we Włoszech.....

Dla mnie pomysł kiepski, bo gra straciła by ryzyko walk z bardziej liczebnym przeciwnikiem, i jeszcze kilka takich udogodnień dla gracza, i gra by się szybko znudziła....

Jeśli jednak taki pomysł przedzie to może odrazu wprowadzimy system finansów do gry.....konta wysokooprocentowane, lokaty trzymiesięczne, ubezpieczenia konia i zbroji, kredyty hipoteczne np na młyny lub szkołę we wsiach.....

Edit: z tymi kratkami na koniach to nawet dobry pomysł, może jednak przemyślisz sprawe
    « Ostatnia zmiana: Czerwca 20, 2009, 11:09:33 wysłana przez pwi7aaf »

Offline Daedalus

• Użytkownik
    • Piwa: 143
    « Odpowiedź #592 dnia: Czerwca 20, 2009, 11:08:31 »
    Jeśli jednak taki pomysł przedzie

Nie przejdzie. Już kiedyś o tym wspominałem. Nie będzie żadnych banków, lokat, kredytów, brania w leasing, pożyczek od ręki, montowania kratek na koniach, by odliczyć VAT... itp. itd... Nie ma mowy.

Offline Hermit

• Użytkownik
    « Odpowiedź #593 dnia: Czerwca 20, 2009, 12:29:04 »
    Jeśli jednak taki pomysł przedzie

Nie przejdzie. Już kiedyś o tym wspominałem. Nie będzie żadnych banków, lokat, kredytów, brania w leasing, pożyczek od ręki, montowania kratek na koniach, by odliczyć VAT... itp. itd... Nie ma mowy.

btw
    Daedalus
    Global Moderator
    Rycerz

Swoją drogą widziałem w jakimś modzie możliwość przechowania pieniędzy w gospodzie. Ale można było je odbierać tylko w tym określonym miejscu, więc to nie jest coś takiego jak bank.

Ale czy możliwość składowania złota w skrzyni z towarami byłaby problemem?

Offline gamer96

• Użytkownik
    « Odpowiedź #594 dnia: Czerwca 20, 2009, 12:30:56 »
    A konia na firmę będzie można kupić?

Mógłbyś dać Daed trochę screenów pancerzy?

BTW:

Teraz sygniaturka może być?

Offline Kradus

• Administrator
    • Użytkownik
    • Piwa: 463
    • Steam ID: Mój status Steam
    « Odpowiedź #595 dnia: Czerwca 20, 2009, 13:14:46 »
    Ale czy możliwość składowania złota w skrzyni z towarami byłaby problemem?

A czy to ma jakąś róznicę?

offtop:
    Deadalis

ale z ciebie szatan xD

Offline dorian001

• Użytkownik
    « Odpowiedź #596 dnia: Czerwca 21, 2009, 12:33:38 »
    a tak na serio to kiedy ta premiera ?

Setki razy już to tłumaczyłem i prosiłem, by o to nie pytać. Jeszcze jedno pytanie o premierę i zamykam ten temat.
    « Ostatnia zmiana: Czerwca 21, 2009, 12:35:19 wysłana przez Daedalus »

Offline Barudokuku

• Użytkownik
    • Piwa: -2
    • Zbieracz puszek
      • (nie)Oficjalne Forum Antyfanów CD-Action
    « Odpowiedź #597 dnia: Czerwca 21, 2009, 12:49:41 »
    Ludzie, spójrzcie na nazwę tematu. Czy tu jest napisane 'Pytania'?...

Wszystkie składziki, skrzynie, banki itp. tylko sprawiłyby, że gra stałaby się łatwiejsza. Jeśli już pozwolić wkładać rzeczy do skrzyń, trzebaby zrobić dużą szansę na to, że ktoś coś z niej ukradnie - a to jest zapewne niewykonalne...
    Ileśtam procent kogośtam robi cośtam. Jeśli należysz do iluśtam procent pozostałych, wstaw to gdzieśtam.
    Wyobraź sobie też, że tutaj jest jakiś fajny tekst pokazujący, jak bardzo jestem nieskażony mediami, propagandą i tak dalej i ogólnie coś, co sprawi, że wszyscy będą wiedzieli, że nie lubię czegośtam.
    Oczywiście, możesz też sobie wyobrazić tutaj jakieś mHroczne/lolowate/jestem-taki-zarąbisty zdanie po angielsku. Ot, choćby traktujące o śmierci czy religii, coby pokazać, że jestem ateistą.

Offline gamer96

• Użytkownik
    « Odpowiedź #598 dnia: Czerwca 21, 2009, 13:10:48 »
    MOżna by było zrobić tak zę kiedy się zaatakuję jakiegos bandytę lub dezertera to zamiast tylko ich atakować zażądać od nich kasy za przejazd.

Offline Andre692

• Użytkownik
    • Mhroczny jak śnieg
    « Odpowiedź #599 dnia: Czerwca 21, 2009, 13:24:13 »
    Sugestią z Mojej strony jest:
    -wprowadzenie zakładki informacyjnej o wykonanych zadaniach... (Ponieważ czasem można się pogubić komu i ile się pomagało a to było by miłe urozmaicenie jeżeli oczywiście jest wykonalne)
    -Siatka (?) przyjaźni (Tzn jeżeli pomagamy określonemu państwu, zaprzyjaźnionym między sobą wasalom dłużej to to samo wykonane zadanie poprawi bardziej nasze stosunki z tym wasalem niż jeżeli dopiero zaczynamy poprawiać stosunki z wasalem a nie mamy "rekomendacji" u Jego przyjaciół) dobra wiem że nikt tego bełkotu nie zrozumie więc dam przykład

Gracz ma relacje z np. Swadią na poziomie +40, u dwóch lordów "lubiących się" ma stosunek +20, jeżeli teraz zacznie wykonywać zadania itp. u trzeciego lorda który jest przyjacielem tych dwóch poprzednich to za np. zebranie podatków nie dostanie +6 pkt do stosunków a np. +9
    Mogło by to działać także w drugą stronę drugą stronę.

Otóż wiem iż to wymaga sporej roboty,więc można to zamienić jedynie na zasadę - Lepsze stosunki z Królestwem = szybszy wzrost stosunków po wykonaniu zadania.
    Wiem także iż jest ten pomysł mało realny ze strony kodu gry...(tak sądzę)

I ostatni pomysł -
    Jeżeli wykonamy zadanie a i b to nie możemy wykonać zadania c...

btw... przeczytałem cały temat i nie znalazłem takich pomysłów ale jeśliby takie już były to wybaczcie :)