Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Rządy Miecza - Ogólne sugestie, pomysły  (Przeczytany 328904 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Smok12

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    Odp: Ogólne sugestie, pomysły
    « Odpowiedź #240 dnia: Maja 12, 2009, 07:02:49 »
    Według mnie ten mod jest tak dobry że można by go sprzedawać zamiast Native.
    "Pożyczaj tylko od pesymistów ... oni i tak nie mają nadziei że im oddasz" :D

Offline Mat Berserker

• Żonglujący Pepeszami
    • Użytkownik
    • Piwa: 94
    « Odpowiedź #241 dnia: Maja 12, 2009, 15:19:49 »
    Ja tam jestem pełen podziwu pracą Daedalusa ale bez przesady. Grałeś już w tego moda że dajesz takie stwierdzenia? Na papierze wszystko wygląda super, nie twierdze że RES będzie złym modem ale z oceną powinniśmy poczekać do ukazania się chociaż bety. Narazie powinniśmy pomóc mu podsyłając mu pomysły i sądze że od tego właśnie jest ten temat.
    PS
    Według mnie ten mod jest tak dobry że można by go sprzedawać zamiast Native.
    Czyli chcesz żeby sprzedawali czysty silnik? Bo tego moda jeszcze nie ma.

Offline Pifcio

• Powabna baletnica
    • Użytkownik
    • Piwa: 11
    « Odpowiedź #242 dnia: Maja 12, 2009, 16:52:09 »
    Pre-ordery też można oceniać i nie ma nic w tym złego:)

Co do moda to mam taki pomysł, choć nie mam pojęcia czy jest możliwy do wykonania, ale każdy ma jakieś sugestie to i ja coś napisze:)
    Czy jest taka możliwość, żeby można było wydać rozkaz tylko dla części swojej konnicy na polu walki, a nie jak do tej pory muszą iść za Tobą wszyscy...czy np dać rozkaz ataku połowy swojej piechoty....wtedy większe znaczenie miałaby taktyka....

Offline Kalpokor

• Użytkownik
    « Odpowiedź #243 dnia: Maja 12, 2009, 16:55:06 »
    I wtedy można by oflankować wroga z dwóch stron!! Ale wątpię czy jest coś takiego możliwe. Bo chyba ta podstawa do robienia modów na to nie pozwala ale ręki nie dam sobie uciąć:)

Offline Pifcio

• Powabna baletnica
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #244 dnia: Maja 12, 2009, 16:56:02 »
    Ale wtedy to by było coś!!!!:) Prawie jak strategia:)

Offline Kalpokor

• Użytkownik
    « Odpowiedź #245 dnia: Maja 12, 2009, 16:59:36 »
    Prawie robi wielka różnicę:) Ale nie mozna pojść za bardzo w stronę total war, gra nie może stracić swojego uroku.

Offline proud

• Użytkownik
    • Piwa: 4
    « Odpowiedź #246 dnia: Maja 12, 2009, 18:20:06 »
    Nie wiem, ale chyba to nie jest możliwe, ale... jak by było to byłaby genialna rzecz i zgadzam się w 100% z pwi7aaf, że wprowadziło by całkiem nowe możliwości w walkach.

Offline nizyn

• Użytkownik
    • UNCUREABLE MANIACK
    « Odpowiedź #247 dnia: Maja 12, 2009, 21:46:36 »
     Ktoś już na forum dał ideę, aby wojsko nie było powoływane jako typ jednostek, ale jako oddziały, które sami byśmy odznaczali... Ale to chyba niemożliwe? Zgadzam się z Pif-Pafem! xD

Offline sir Luca

• Marszałek Maruda
    • Administrator
    • Użytkownik
    • Piwa: 154
    • Otaczają mnie tęgie, tępe buce...
    • Steam ID: Mój status Steam
    « Odpowiedź #248 dnia: Maja 13, 2009, 08:54:48 »
    Mnie się marzy coś takiego:
    Atak z doskoku, mianowicie jak podchodzimy do bandytów czy lorda to od razu włącza się taki ekranik z rozmową, a gdyby przedtem była możliwość wybrania rodzaju ataku.
    Albo atakujemy z zaskoczenia albo honorowo informujemy ofiarę o naszych zamiarach. W pierwszym przypadku wróg nie miałby czasu i szansy na ustawienie wojsk bo zaczynałby reagować dopiero jakby zauważył nasze jednostki. A potem ustwiałby szyki obronne. Umożliwiłoby to stosowanie taktyki uderz i odskocz. Ale tracilibyśmy honor i bardziej by nas nie lubili za stosowanie takiej taktyki.
    W drugim przypadku walka toczyłaby się już tradycyjnie.
    Nie wiem czy to w ogóle możliwe do wykonania ale jak już wszyscy dzielą się swoimi pomysłami...
    Można by się poczuć jak prawdziwy zagończyk. Bo teraz to wróg zawsze wie że atakujemy i wie skąd atakujemy, nawet jak za wielką górą jesteśmy.
    "Demokracja: dwa wilki i owca, debatujący co będzie na obiad"

Offline Pifcio

• Powabna baletnica
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #249 dnia: Maja 13, 2009, 09:52:04 »
    Żeby to działało, czyli miało ręcę i nogi to system morale oraz formacje musiały by działać w sposób perfekcyjny, natomiast w tej chwili wygląda to tak, że każda jednostka robi swoje i choćby cała armia poszła w gruzy to i tak jedna mogła by walczyć przeciw setce.....

Offline Nave731

• Użytkownik
    • www.sekcja9.fora.pl
    « Odpowiedź #250 dnia: Maja 13, 2009, 13:52:18 »
    Tak sobie przypomniałem o lordach złapanych przez nas i uwięzionych ,którym nie udało się uciec ,a ich frakcja upadła. Osobiście mnie to denerwowało gdyż poprostu zajmowali cele i nic więcej. Gdyby była możliwość "wyelminowania ich z dalszej rozgrywki np. za pomocą szubiennicy lub przez ścięcie. Nie interesuje mnie żadna animacja ,tylko opcja na strażniku więziennym : "Skaż na śmierć:" i z listy naszych więźniów wybieramy delikwenta. Oczywiście obniżałoby to honor i mogło być stosowane tylko na lordach ,którzy nie mają już frakcji lub mają z nami ponad -70 stosunków.
    "Lecz zaklinam - niech żywi nie tracą nadziei
    I przed narodem niosą oświaty kaganiec
    A kiedy trzeba - na śmierć idą po kolei
    Jak kamienie przez Boga rzucane na szaniec!...
    J.Słowacki Testament mój

Offline Pifcio

• Powabna baletnica
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #251 dnia: Maja 13, 2009, 13:57:48 »
    Jak dla mnie z tymi lordami to może zostać jak jest, niech się dołączają do innych frakcji, gdy ich upadnie, będzie więcej zabawy i wojska do bitew:)

Edit: ja Wam dam pif-pafy.....ja Wam dam.....
    « Ostatnia zmiana: Maja 13, 2009, 14:18:59 wysłana przez pwi7aaf »

Offline proud

• Użytkownik
    • Piwa: 4
    « Odpowiedź #252 dnia: Maja 13, 2009, 14:03:02 »
    Zgadzam się z pwi7aaf. Taki manewr z egzekucją lordów jest w Sod i nie uważam to trochę za sałbe. Jak sobie wytłuczesz wszystkich lordów to co później będziesz robił(?), a tak oni dołączają się do innej frakcji i jest dobrze.
    P.S. Jakie pif-pafy tu idą on nizina;D

Offline Marat

• Użytkownik
    « Odpowiedź #253 dnia: Maja 13, 2009, 14:56:06 »
    Czy jest taka możliwość, żeby można było wydać rozkaz tylko dla części swojej konnicy na polu walki, a nie jak do tej pory muszą iść za Tobą wszyscy...czy np dać rozkaz ataku połowy swojej piechoty....wtedy większe znaczenie miałaby taktyka....

Dało by się chyba zrobić że zamiast podziału na klasy (łucznicy, piechota konnica) byłby podział na grupy( grupa 1, grupa 2,...3,...4...5..itd. ) skład grupy ustalało by się w ekranie party, albo w menu obozu by się klikało wybierz skład grupy i zaznaczało kogo chcemy, oczywiście problem na pewno pojawił by się podczas bitwy z pojawianiem się oddziałów ( pojawiały by się jednostki z jednej grupy) a jak walczyli byśmy np. z 800 przeciwnikami to co nawet jak by się pojawił żołnierz z każdej grupy to liczyły by one po 1,2 ludzi bezsens! Może w M&B 2 ale teraz ten pomysł jest  jest niewykonalny
    "– Panie Marszałku, a jaki program tej partii?
    – Najprostszy z możliwych. Bić kur... i złodziei, mości hrabio"
    ...rozmowa hrabiego Skrzyńskiego z Piłsudskim na temat możliwości założenia przez Piłsudskiego partii politycznej

Offline Mirken

• Użytkownik
    « Odpowiedź #254 dnia: Maja 13, 2009, 18:55:05 »
    Oprócz tego co mówili poprzednicy, jeden mały smaczek. Gdyby odziały mogły dzielić się na chorągwie było by fajnie. Ale nie o to mi chodzi - czy jest możliwe wprowadzenie do gry flagi (sztandaru?) Nie jako broń, a raczej element unoszony wysoko, trzymany przez gracza/specjalną jednostkę (np. chorąży). Można by to zrobić zamiast tarczy i zablokować blokowanie, lub wprowadzić ogólnie jakiś skrypt podnoszący morale i przyciągający wrogów ( obalenie chorągwi to w ówczesnych czasach prawie zwycięstwo). I teraz albo chorągwie dla każdej grupy, albo chorągwią dla grupy.  Dodatkowo można by wprowadzić gwardię królewską, broniącą władcy i flagi itd. etc.

Co o tym myślicie?