Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Rządy Miecza - Ogólne sugestie, pomysły  (Przeczytany 328753 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Roland hr. Bretanii

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    • Old, nervous and out of tune... RINGO!
    Odp: Ogólne sugestie, pomysły
    « Odpowiedź #225 dnia: Maja 09, 2009, 13:27:02 »
    Ile razy będzie zadawane takie pytanie? Cierpliwości panowie, cierpliwości...;)

Offline czeslav

• Użytkownik
    • trollface!
    « Odpowiedź #226 dnia: Maja 09, 2009, 13:58:58 »
    autor mówi że prawdopodobnie zdąży w tym miesiącu. Wg. mnie (oczywiście tylko wg. mnie) to będzie pod koniec tygodnia, piątek, sobota, niedziela, za tydzień bądź dwa. Ale to tylko moje przypuszczenia. Dobrze że nie wydał bety bo to by było więcej postów typu "Beta świetna, a kiedy full???"

Offline VainV

• Użytkownik
    • Piwa: 22
    « Odpowiedź #227 dnia: Maja 09, 2009, 14:16:25 »
    Daedalus może napiszesz kiedy będzie premiera i jak idą prace nad modem?
    Oj Michel96 przecież ostatnio Dedal(na poprzedniej stronie)pokazywał"parę" zbroi,jeśli chcecie zaspokoić swoją ciekawość to radze wam codziennie czytać zapowiedź a także oglądać screeny;)

Offline Jawor

• Użytkownik
    « Odpowiedź #228 dnia: Maja 09, 2009, 17:34:49 »
    Tak sobie właśnie włączyłem przeglądarkę, miałem coś szukać i pomyślałem że to zaglądnę z niecodziennym pomysłem :D Mianowicie kto grał w wiedźmina wie jak gra w "kości" wciągała heh... Czy bo to nie była zbrodnia żeby w tawernie sobie w takowe cudo zagrać ?? Daedalus co ty na to, a może takie coś już wykombinowałeś ?? :P

Offline Nave731

• Użytkownik
    • www.sekcja9.fora.pl
    « Odpowiedź #229 dnia: Maja 09, 2009, 22:44:19 »
    Może jeszcze wstawisz grę w pokera na rozbieranego :D. Jawor, Dedalus już i tak odwalił kawał dobrej roboty ,więc myślę ,że naciąganie go na jeszcze jedną "mini grę" to zły pomysł.
    "Lecz zaklinam - niech żywi nie tracą nadziei
    I przed narodem niosą oświaty kaganiec
    A kiedy trzeba - na śmierć idą po kolei
    Jak kamienie przez Boga rzucane na szaniec!...
    J.Słowacki Testament mój

Offline Tario

• Użytkownik
    • Piwa: 1
    • Rittes des panter
      • Gry RPG u Taria
    « Odpowiedź #230 dnia: Maja 09, 2009, 23:05:00 »
    heh to jest możliwe, lecz nie w kości lecz karty, może Daedlus by się zgodził to zaimplementować gdy go poprosisz

Offline nizyn

• Użytkownik
    • UNCUREABLE MANIACK
    « Odpowiedź #231 dnia: Maja 10, 2009, 10:51:15 »
     Trzeba by pogadać z twórcą tego moda, który nazywał się bodajże "Blackjack Poker". Byłby to dodatkowy smaczek w najlepszym modzie świata!

Offline Nave731

• Użytkownik
    • www.sekcja9.fora.pl
    « Odpowiedź #232 dnia: Maja 10, 2009, 10:53:28 »
    Myślę ,że ta gra w karty ,ewentualnie w kości odciągnie nas od głównego celu tej gry jaki jest walka i wygrywanie. Zamiast tego proponawałbym zwiększenie o ok. 50% zarobków na turniejowych zakładach ,w końcu musimy przecież dbać o poziom złota królestwa ,opłacanie lordów i płacić za zawarcie pokojów.
    J.Słowacki Testament mój

Offline Daedalus

• Użytkownik
    • Piwa: 143
    « Odpowiedź #233 dnia: Maja 10, 2009, 11:31:49 »
    Błagam Was, ludzie, przestańcie pisać farmazony typu, że to będzie najlepszy mod itp. Nie będzie, to jedno Wam mogę zagwarantować. Staram się tak, jak każdy inny modder, by mod był jak najlepszy, ale geniuszem to ja z całą pewnością nie jestem i arcydzieła nie stworzę. Mody takie jak TLD, WFAS i wiele innych są zdecydowanie poza moim zasięgiem. Nie zrozumcie mnie źle, doceniam Wasze wsparcie i cieszę się, gdy zgłaszacie nowe pomysły czy sugestie. Jednak z drugiej strony, jak się czyta, że oczekujecie ode mnie, iż stworzę najlepszego moda na M&B, to to czasem potrafi nieco przytłoczyć, bo wiem, że w żaden sposób nie jestem w stanie takim oczekiwaniom sprostać.

Mianowicie kto grał w wiedźmina wie jak gra w "kości" wciągała heh... Czy bo to nie była zbrodnia żeby w tawernie sobie w takowe cudo zagrać ??

Sądzę, że takie coś dało by radę zrobić. Oczywiście nie wyglądałoby to tak jak we Wieśku, raczej opierałoby się na tekście i ewentualnie prostej grafice. Sama mechanika gry raczej trudna do zrobienia by nie była (może poza zaskryptowaniem AI). Ale to na pewno nie na pierwsze wydanie moda.

Zamiast tego proponawałbym zwiększenie o ok. 50% zarobków na turniejowych zakładach

Kwota, jaką obecnie można w turnieju wygrać już i tak jest mocno przegięta, więc zwiększał jej z pewnością nie będę. Za łatwo by było.

Offline nizyn

• Użytkownik
    • UNCUREABLE MANIACK
    « Odpowiedź #234 dnia: Maja 10, 2009, 11:34:44 »
     Nawet gdyby mod nie był jakiś super wypierd wypas, to i tak uznawałbym go za najlepszy za to, co już zrobiłeś.

Offline Nave731

• Użytkownik
    • www.sekcja9.fora.pl
    « Odpowiedź #235 dnia: Maja 10, 2009, 20:53:50 »
    Daedalus ,wiesz dlaczego tak wszyscy czekają na ten mod? Ponieważ wyjdzie on po polsku ,usprawni działanie gry,doda nowe tekstury i animacje i przede wszystkim (według mnie to chyba najlepsza część tego moda) umożliwi rekrutację lordów. Więcej od tej gry chcieć nie będzie można.
    J.Słowacki Testament mój

Offline Pifcio

• Powabna baletnica
    • Użytkownik
    • Piwa: 11
    « Odpowiedź #236 dnia: Maja 11, 2009, 09:07:52 »
    Daedalus jesteś trochę zbyt skromny, robisz kawał dobrej roboty, który podszedł pod gusta wielu.....

Offline Michel96

• Użytkownik
    « Odpowiedź #237 dnia: Maja 11, 2009, 14:52:44 »
    Może to nie będzie najlepszy mod na świecie ale NAJLEPSZY mod po Polsku.
    Celem wojny nie jest umieranie za ojczyznę, ale sprawienie aby tamci skurwiele umierali za swoją.(Generał George S. Patton)

Offline czeslav

• Użytkownik
    • trollface!
    « Odpowiedź #238 dnia: Maja 11, 2009, 16:42:45 »
    ja na ten mod czekam dlatego, że on wprowadza to czego naprawdę brakowało w Nativie. Prawda, mody typu TEARC (czy jakoś tak) czy HYW wprowadzają dużo, nawet więcej, ale znacząco zmieniają rozgrywkę. biorąc na przykład ten z bronią palną, wystarczy podbiec wystarczająco blisko do wroga i nie narażac się na atak mieczem/topotem??? toporem raczej, ustrzelic mu łeb... 

Offline nizyn

• Użytkownik
    • UNCUREABLE MANIACK
    « Odpowiedź #239 dnia: Maja 11, 2009, 21:20:07 »
    Może to nie będzie najlepszy mod na świecie ale NAJLEPSZY mod po Polsku.

NIE? NAJLEPSZY? NA ŚWIECIE? LUDZIE! TRZYMAJCIE MNIE!!! NA POHYBEL BLUŹNIERCOM!!! xD