Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Rządy Miecza - Ogólne sugestie, pomysły  (Przeczytany 328839 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Gacek3000

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    • NIE dla ACTA!
    Odp: Rządy Miecza - Ogólne sugestie, pomysły
    « Odpowiedź #2385 dnia: Lipca 28, 2010, 10:57:27 »
    Mam pewną sugestię aby zmienić troszkę tą rebelię dla uzurpatora. Troszkę nudnawe jest to, że wszyscy pretendenci siedzą w zamkach konkurentów.

Mogłoby być tak, że każdy pretendent przebywał by w innym miejscu. Jeden pretendent był by właścicielem ziemskim i przebywał w jakiejś wiosce/mieście. Byłby niezadowolony z podniesienia podatków lub kryzysu gospodarczego w królestwie. Rebelia wybuchała by sama jako "chłopska rebelia" wokół wioski/miasta pojawiałyby się duże oddziały chłopów. Przyjeżdżając w miejsce buntu moglibyśmy walczyć lub się do nich przyłączyć jako marszałek/zwolennik. Co się tyczy innych pretendentów mogliby być to: wasal nie zadowolony z rządów króla; wygnany członek rodziny królewskiej (to co w native), generał aresztowany za zdradę i wysłany do ciężkiej pracy ze swoimi żołnierzami (bunt niewolników).

Quest z rebelią mógłby być poprzedzony przygotowaniami, kilka questów nie zbędnych do rozpoczęcia rebelii (zebranie określonej ilości sztuk złota, licznej armii i informacji dot. przeciwnika). Zadanie nie dotyczyłoby buntów chłopskich i niewolników. 

Offline Daedalus

• Użytkownik
    • Piwa: 143
    « Odpowiedź #2386 dnia: Sierpnia 02, 2010, 22:28:31 »
    Będą niezbyt radosne wiadomości... Zawiesiłem prace nad modem.

Dlaczego? Obecnie nie mam czasu na takie rzeczy. Mam poważny remont w domu, to raz. Dwa, jestem w trakcie szukania nowej pracy i dopóki nie znajdę nowego, w miarę sensownego źródła utrzymania, to nie mam co myśleć o zabawie.

Mod jednak nadal żyje, przeszedł tylko w stan drzemki (mam nadzieję, że niezbyt długi). Zatem wszystkim osobom, które mają zamiar pisać "Ja wiedziałem że tak będzie!!1!1 Mod nigdy nie wyjdzie!!1" od razu odpowiadam "Walcie się". :P Mod wyjdzie, w swoim czasie.

No to masz już przechlapane. ;0 Nie ryzykuj wychodzenia z domu jeśli naprawdę nie musisz. :(

Ja wiedziałem że tak będzie!!!111oneone
    « Ostatnia zmiana: Sierpnia 03, 2010, 08:27:38 wysłana przez proud »

Offline GTASA

• Użytkownik
    • Piwa: 1
    « Odpowiedź #2387 dnia: Sierpnia 04, 2010, 00:46:51 »
    Dla mnie żadnego moda nie będzie, ile już trwają "roboty" nad nim? Chyba już ze 2 lata a jak dla mnie to może nawet po 2012 nie będzie on ukończony...

Ha! teraz wierze w jego dar jasnowidzenia :D
    92% młodzieży zaczęło słuchać HIP-HOPu i POPu. Jeśli jesteś częścią 8%, która słucha metalu, gotyku, rocku (czyt. fajnej, nie sztucznej MUZYKI) wklej to proszę do podpisu :)

90% nastolatków dostałoby załamania nerwowego, gdyby Justin Bieber stał na dachu wieżowca i miał zamiar skoczyć. Jeśli należysz do tych 10%, które wzięłoby krzesełko, popcorn i darło się: "Skacz lamusie!" wklej to do podpisu. :)

Offline Gacek3000

• Użytkownik
    • NIE dla ACTA!
    « Odpowiedź #2388 dnia: Sierpnia 04, 2010, 10:17:34 »
    Dla mnie żadnego moda nie będzie, ile już trwają "roboty" nad nim? Chyba już ze 2 lata a jak dla mnie to może nawet po 2012 nie będzie on ukończony...

Ha! teraz wierze w jego dar jasnowidzenia :D

Prace nad modem są zawieszone, a nie porzucone. Nie widziałeś co napisał Daedalus:

[...]Zawiesiłem prace nad modem. [...] Mam poważny remont w domu, to raz. Dwa, jestem w trakcie szukania nowej pracy i dopóki nie znajdę nowego, w miarę sensownego źródła utrzymania, to nie mam co myśleć o zabawie.

Jak widzisz ma ważniejsze sprawy na głowie.

Offline GTASA

• Użytkownik
    « Odpowiedź #2389 dnia: Sierpnia 04, 2010, 10:33:21 »
    wiem dokladnie co napisal :) najpierw sie zawiesza potem porzuca :)
    92% młodzieży zaczęło słuchać HIP-HOPu i POPu. Jeśli jesteś częścią 8%, która słucha metalu, gotyku, rocku (czyt. fajnej, nie sztucznej MUZYKI) wklej to proszę do podpisu :)

90% nastolatków dostałoby załamania nerwowego, gdyby Justin Bieber stał na dachu wieżowca i miał zamiar skoczyć. Jeśli należysz do tych 10%, które wzięłoby krzesełko, popcorn i darło się: "Skacz lamusie!" wklej to do podpisu. :)

Offline Daedalus

• Użytkownik
    « Odpowiedź #2390 dnia: Sierpnia 04, 2010, 11:15:50 »
    Trochę za dużo godzin przy tym spędziłem, by tak po prostu to porzucić. Gdybym zostawił projekt oznaczałoby to, że cały tamten czas poszedł na marne, a na to pozwolić sobie nie mogę.

Offline GTASA

• Użytkownik
    « Odpowiedź #2391 dnia: Sierpnia 04, 2010, 12:15:43 »
    a nie moglbys na ten czas wypuscic jakies bety ?

Offline daw790

• Użytkownik
    « Odpowiedź #2392 dnia: Sierpnia 04, 2010, 13:18:27 »
    Ale po co? Nie lepiej grać w pełną wersję? Wypuści bete a potem noobki będę narzekać o jakie to jest zbugowane, albo coś w tym stylu. Zawiesił prace mówi się trudno poczekajcie trochę wznowi, skończy moda i będziemy grać.
    Życie jest jak herbata, każdy słodzi inaczej.

Offline NIFN

• Użytkownik
    • Piwa: 19
    « Odpowiedź #2393 dnia: Sierpnia 04, 2010, 14:31:45 »
    Rozumiem, że nadal można zgłaszać / przedstawiać swoje sugestie, propozycje, niespełnione marzenia, żądze i inne rzeczy lub czynności wprawiające w ejakulację?
    Tak tylko pytam (no co :P ?)...

Wg mnie mogłeś w ogóle tego nie ogłaszać... Informacji o postępach już nie podajesz (co jest zrozumiałe), nie udzielasz odpowiedzi na sugestie (co jest mniej zrozumiałe xD ). Osobiście szanuję Twoją decyzję (bo ile można się w tym babrać). Zbieraj więc siły, by ponownie uderzyć i powalić na jądra Twoich wielbicieli. :>

Pozdrawiam!

Offline jziomex

• Użytkownik
    « Odpowiedź #2394 dnia: Sierpnia 07, 2010, 13:09:03 »
    Dajcie Daedalusowi się ustatkować jak nie będzie miał już kłopotów ze swoją sytuacją ... to na pewno zacznie znów pracować nad modem :)

Offline DrapiChrust

• Użytkownik
    • SAY CHEESE
    « Odpowiedź #2395 dnia: Sierpnia 07, 2010, 21:05:50 »
    Cierpliwość jest cnotką, czy jak to leciało... :]

Powodzenia Daedalus.
    Gdybym był moderem... bada bada bidu bada bada bidu bidu bam...

Offline Daedalus

• Użytkownik
    « Odpowiedź #2396 dnia: Sierpnia 31, 2010, 20:13:04 »
    Rozumiem, że nadal można zgłaszać / przedstawiać swoje sugestie, propozycje, niespełnione marzenia, żądze i inne rzeczy lub czynności wprawiające w ejakulację?
    Tak tylko pytam (no co :P ?)...

Oczywiście, że można.

Cytat: NIFN
    Wg mnie mogłeś w ogóle tego nie ogłaszać...

Ano, mogłem. Ale dzięki takiemu ogłoszeniu miałem pewien spokój psychiczny, bo nikt mi tyłka nie zawracał ciągłymi pytaniami kiedy moda wydam. ;)

Cytat: NIFN
    Informacji o postępach już nie podajesz (co jest zrozumiałe), nie udzielasz odpowiedzi na sugestie (co jest mniej zrozumiałe xD ). Osobiście szanuję Twoją decyzję (bo ile można się w tym babrać). Zbieraj więc siły, by ponownie uderzyć i powalić na jądra Twoich wielbicieli. :>

Co do informacji o postępach, to po prostu takie informowanie strasznie by mnie męczyło. Zmieniałem sporo rzeczy na raz, często wracałem do starych skryptów/modeli i poprawiałem to, co nawalało lub odstawało znacząco od reszty, a gdybym miał jeszcze z tego robić sprawozdania, to pewnie zrezygnowałbym bardzo szybko i rzucił tym wszystkim w cholerę. ;)

Na sugestie i pomysły odpowiadałem, gdy miałem jakąś odpowiedź inną niż "przemyślę to", "zobaczy się" czy "brzmi ciekawie, sprawdzę jak wyjdzie w praniu". Nie olałem żadnej sugestii tu zamieszczonej (chyba, że była iście kretyńska), więc niech nikt nie przejmuje się, gdy z mojej strony nie było odzewu, bo w miarę wolnego czasu wszystko czytam i na spokojnie analizuję.

Inna sprawa, że coraz bardziej męczyły mnie błędy oraz ograniczenia silnika M&B, na które coraz częściej natrafiałem i które nie pozwalały w pełni rozwinąć skrzydeł, albo wręcz całkowicie wysypywały grę, więc moddingu M&B miałem już powoli dość. Tą niechęć spotęgowali paradoksalnie twórcy gry, do których pisałem zgłaszając najpoważniejsze błędy, licząc, że choć część z nich naprawią w obiecanym patchu do M&B. Było to jeszcze przed wydaniem Warbanda. Szumnie obiecany patch się jednak nie ukazał i już nigdy nie ukaże, zaś Armagan i spółka radośnie mnie informowali, że zgłoszone przeze mnie błędy zostaną naprawione... dla Warbanda lub w ogóle Warbanda dotyczyć nie będą, bo to, bo tamto... Zachowywali się tak, jakby zwykłe M&B nie istniało, lub jakby dawno o nim zapomnieli. Bardzo budujące...

W każdym razie drobny odpoczynek dobrze mi zrobił, bo wróciło trochę sił i pomysłów. I chęć na kontynuowanie projektu. Pomogło m.in. wakacyjne zwiedzanie zamków i oglądanie pokazów rycerskich. ;) Sam też coraz bardziej zaczynam interesować się odwórstwem historycznym, co na pewno będzie miało niemały wpływ na ogólny kształt moda. Co prawda nadal mam na głowie szukanie jakiejś sensownej pracy, no ale myślę, że już w najbliższym czasie wszystko się dobrze poukłada. ;)

Żeby nie było tu tak ponuro, kilka screenów z postępu prac:

Offline tympod123

• Użytkownik
    « Odpowiedź #2397 dnia: Sierpnia 31, 2010, 20:27:26 »
    Hej! Picklocking prościutko z Obliviona! Bajer :)

Będzie działał podobnie do oryginału? :)
    Cogito ergo zoom - myślę, więc jezdem :)

Offline czeslav

• Użytkownik
    • trollface!
    « Odpowiedź #2398 dnia: Sierpnia 31, 2010, 20:53:31 »
    na ostatnim screenie widać zaludnioną gospodę (nareszcie), ale postacie znaczące (najemnicy, wykupiciele etc.) dalej stoją. Czy dałoby się je posadzić albo rozruszać trochę?

Offline Skrabek

• Użytkownik
    « Odpowiedź #2399 dnia: Sierpnia 31, 2010, 21:06:16 »
    Nie wiem czy taka propozycja była ale... no cóż 142 strony czytania to targnięcie się na własne życie...
    A może zrobić by gildie najemników? Po opłacie armia(wielkość zależy od tego ile chcesz wykupić) podążała by za tobą i nie bała się przeciwników. Dochodzi do tego jeszcze możliwość ustawienia i w zamku itp. dawało by to możliwość szybkiego wyszkolenia armii za same denary i to z możliwością ich oddzielnej podróży(ci w tawernie kupieni pewnie muszą być pod dowództwem hero lub twoim)
    Szumnie obiecany patch się jednak nie ukazał i już nigdy nie ukaże, zaś Armagan i spółka radośnie mnie informowali, że zgłoszone przeze mnie błędy zostaną naprawione... dla Warbanda lub w ogóle Warbanda dotyczyć nie będą, bo to, bo tamto... Zachowywali się tak, jakby zwykłe M&B nie istniało, lub jakby dawno o nim zapomnieli. Bardzo budujące...
    Jeden komentarz: To rób pod Warbanda.(Zgaduje ze ktoś mnie za to ukamienuje)
    No ale co się dziwić robienie gier to biznes, a w biznesie chodzi o to aby zarobić jak najwięcej więc prowokują graczy i takich jak ty twórców, do wkupywania kolejnej części która nie wiele zmienia za cenę "pełno prawnej gry"...