Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Wątpliwości w sprawie banów/ostrzeżeń i odwołania  (Przeczytany 120630 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Sefirot

• Użytkownik
    • Piwa: 46
    Odp: Wątpliwości w sprawie banów/ostrzeżeń i odwołania
    « Odpowiedź #255 dnia: Grudnia 01, 2013, 16:07:10 »
    .
    « Ostatnia zmiana: Sierpnia 12, 2015, 22:17:28 wysłana przez Sefirot »
    a to co miało stać się, to już się stało/LSO CMAZ

Offline Waldzios

• Użytkownik
    • Piwa: 50
    • "Let me see your war face."
    « Odpowiedź #256 dnia: Grudnia 01, 2013, 16:12:33 »
    Analogiczną retorykę można zastosować też do krzyża ale za usuwaniem go lobbują prawie sami wykolejeńcy pokroju Palikota.
    Przecież to wasza logika, skoro liczy się tylko oryginalne znaczenie symbolu a nie to najbardziej rozpoznawalne, to krzyż jest tylko symbolem niewolnictwa i wyjątkowo bolesnej kary.

Czy nazwiesz tępakiem i ignorantem kogoś kto nazywa krzyż symbolem chrześcijaństwa?
    "There Ain't No Such Thing As A Free Lunch"

Offline Mat Berserker

• Żonglujący Pepeszami
    • Użytkownik
    • Piwa: 94
    « Odpowiedź #257 dnia: Grudnia 01, 2013, 16:21:50 »
    Teraz wkładasz mi w usta retorykę której nigdy nie użyłem. To właśnie ty twierdzisz że istnieje jedyna słuszna interpretacja każdego symbolu. W takim wypadku należałoby powałać specjalną radę oceniającą symbole a każdego kto myśli inaczej wtrącić do zamkniętego obozu gdzie umieraliby z przepracowania, oh wait.
    Nie można oceniać jednoznacznie symbolu bez brania pod uwagę kontekstu bo otrzymamy takie patologie jak kościoły będące symbolami niewolnictwa a flaga lgbt symbolem judaizmu i chrześcijaństwa. Należy potępiać troglodytów z organizacji pokroju combat 18 ale nie ma żadnego logicznego argumentu za czepianiem się rodzimowierców.

Offline Waldzios

• Użytkownik
    • Piwa: 50
    • "Let me see your war face."
    « Odpowiedź #258 dnia: Grudnia 01, 2013, 16:31:54 »
    Teraz to ty mi wkładasz słowa w usta. Nie istnieją słuszne i niesłuszne interpretacje. Ale istnieją interpretacje mniej i bardziej wryte w świadomość społeczną. Dwa tysiące lat chrześcijaństwa uczyniło z krzyża symbol religijny, a kilka milinów ofiar uczyniło z swastyki symbol pogardzany.
    "There Ain't No Such Thing As A Free Lunch"

Offline Mat Berserker

• Żonglujący Pepeszami
    • Użytkownik
    • Piwa: 94
    « Odpowiedź #259 dnia: Grudnia 01, 2013, 16:47:05 »
    Muszę przyznać racje co do opinii społecznej. Ale czy zdanie ignorantów ma jakiś wpływ na słuszność(i prawo do) używania symboli? Skoro chrześcijaństwo mogło oswoić symbol brutalności i zbrodni to dlaczego należy zabraniać rodzimowiercom używania swastyki, która tradycyjnie do nich należała i jak sam powiedziałeś była używana przez wiele organizacji. Powinno się walczyć z kompolem i innymi skrajnymi organizacjami gloryfikującymi ustroje totalitarne a nie z ludźmi którzy chcą używać symboli zgodnie z pierwotnym znaczeniem.

Offline sir Luca

• Marszałek Maruda
    • Administrator
    • Użytkownik
    • Piwa: 154
    • Otaczają mnie tęgie, tępe buce...
    • Steam ID: Mój status Steam
    « Odpowiedź #260 dnia: Grudnia 02, 2013, 11:51:10 »
    Przypominam, że ten temat ma służyć wyjaśnianiu ewentualnych wątpliwości w sprawie banów/ ostrzeżeń i innych działań administracji a te już chyba zostały rozwiane. Dalsza dyskusja na temat swastyki czy innych symboli, których pierwotne znaczenie się zdewaluowało nie ma tu racji bytu. Jeżeli istnieje taka potrzeba, proponuję założyć odpowiedni temat w przeznaczonym do tego typu rozważań dziale.
    "Demokracja: dwa wilki i owca, debatujący co będzie na obiad"

Offline Arthasan

• Użytkownik
    • Piwa: 67
    « Odpowiedź #261 dnia: Grudnia 03, 2013, 15:19:13 »
    Za co do cholery dostałem ostrzeżenie? Za opublikowanie wyniku ostatniego meczu? Zwłaszcza, że wcześniej zrobił to ktoś inny i przez kilka dni nie było reakcji? Powariowaliście chyba, skoro chcecie karać za publikowanie wyników OFICJALNYCH MECZY. Co mam zrobić, abyście się nie doczepili? Gdyby był bardziej wyrównany wynik, to byście zlali? Czegoś naprawdę nie rozumiem w waszym zachowaniu, droga Redakcjo.

Offline sir Luca

• Marszałek Maruda
    • Administrator
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #262 dnia: Grudnia 03, 2013, 15:25:13 »
    Po kiego grzyba wtrącasz się w wątek nieswojego klanu? Trzeba było paluchów między drzwi nie pchać.

Ale nie rozpaczaj tak, twoi koledzy też punkty dostali.

Offline Onion Spartan

• Użytkownik
    • Piwa: -8
    • Mi casa es su casa, będę bawił się jak szejk
    « Odpowiedź #263 dnia: Grudnia 03, 2013, 15:26:38 »
    Ooo jedziesz Luca. Ale opublikować myślę, że może wynik, co w tym złego?

Znowu krzyczą, "co to za świńskie tracki, łaki?"
    A kto potrafi czytać chińskie znaki, he?

Offline sir Luca

• Marszałek Maruda
    • Administrator
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #264 dnia: Grudnia 03, 2013, 15:31:17 »
    To, że jest to jawna prowokacja. Wrzucanie wyników do tematu NIE SWOJEGO klanu, zwłaszcza negatywnych wyników, jest co najmniej zachowaniem konfliktogennym. A ka kolejnej kłótni gimbazy tu nie potrzebuję... To sprawa tylko i wyłącznie Vikingów jak prowadzą swój wątek na forum.

Chcesz pochwalić się wynikiem meczu? Zrób to w temacie swojego klanu.

Offline Arthasan

• Użytkownik
    « Odpowiedź #265 dnia: Grudnia 03, 2013, 19:16:53 »
    Czy oczekujesz zatem, że Vikingowie zaczną chwalić się porażkami? Jesteś niepoprawny, Luca. Wydaje mi się, że skoro jasno oszukują całą społeczność, to normalne jest, że ja wrzucę screeny. Tak robi każdy normalny klan na Taleworlds, jednak tutaj panuje jakaś chora atmosfera "konfliktu", gdzie wszędzie węszy się podstęp.

Offline OSGiDaPfE

• Użytkownik
    • Piwa: 14
    • OSGiDaPfE
    « Odpowiedź #266 dnia: Grudnia 03, 2013, 19:47:51 »
    To wrzuć , jak kuba bogu tak bóg kubie .

Poza tym beczkowa według mnie jest uwaga : Pisz poprawnie po polsku bo się pożegnamy ...

Nie jestem asem z polaka i trója mi wystarczy , a szczegółów na swój temat pisać nie muszę .

Jeśli ktoś zwraca  na to uwagę to chyba się nudzi albo próbuje zacząć śmieszną prowokację . To jest moje zdanie -.-

Poza tym sam tak nie robię i specjalnie nie liczyłbym że ktoś a przynajmniej ja się takim zwróceniem uwagi przejmie ...
    Prime to Pierwszy czyli Bóg bo Bóg był Pierwszy czyli Prime !

Offline Prußak

• Użytkownik
    • Piwa: 253
    • Ten, który mówi sam sobie dobranoc, dobranoc
    « Odpowiedź #267 dnia: Grudnia 03, 2013, 20:23:33 »
    Załóż wątek i w nim sobie publikuj wyniki meczy, a nie śmiecisz cudze tematy. Ostatnio widzę jednak, że sodówka z niewiadomego powodu uderzyła ci do głowy, bo wszędzie próbujesz się mieszać i twierdzić jakim ty graczem nie jesteś.
    Nie wypowiadam się jako członek Vikings.
    Hah jesteśmy chyba jedynym klanem  który  grał z nimi spara  w którym nie było  Wulgaryzmu i kutni Ale za to mecz nie był  fair-play prośby  o  zablokowanie kamery obserwatora nic nie dawały  chociaż  na serwerze był admin...

Offline sir Luca

• Marszałek Maruda
    • Administrator
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #268 dnia: Grudnia 03, 2013, 20:59:12 »
    To wrzuć , jak kuba bogu tak bóg kubie .

Poza tym beczkowa według mnie jest uwaga : Pisz poprawnie po polsku bo się pożegnamy ...

Nie jestem asem z polaka i trója mi wystarczy , a szczegółów na swój temat pisać nie muszę .

Jeśli ktoś zwraca  na to uwagę to chyba się nudzi albo próbuje zacząć śmieszną prowokację . To jest moje zdanie -.-

Poza tym sam tak nie robię i specjalnie nie liczyłbym że ktoś a przynajmniej ja się takim zwróceniem uwagi przejmie ...
    Mało mnie obchodzi co ty o tym myślisz, rejestrując się zaakceptowałeś REGULAMIN FORUM, proponuję zerknąć jeszcze raz do punktu 5 i 6.

Offline Arthasan

• Użytkownik
    « Odpowiedź #269 dnia: Grudnia 03, 2013, 21:22:14 »
    Śmiecę cudze tematy? To w takim razie wy również je śmiecicie publikując wyniki swoich sparingów. Tak?