Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Wątpliwości w sprawie banów/ostrzeżeń i odwołania  (Przeczytany 120565 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Prußak

• Użytkownik
    • Piwa: 253
    • Ten, który mówi sam sobie dobranoc, dobranoc
    • Steam ID: Mój status Steam
    Odp: Wątpliwości w sprawie banów/ostrzeżeń i odwołania
    « Odpowiedź #225 dnia: Listopada 28, 2013, 17:58:39 »
    To samo można powiedzieć o tęczy - wszędzie gdy byłaby umieszczana, mogłaby kojarzyć się z flagą w tych kolorach używaną przez gejów na paradzie równości. Tak być nie może, zależy wszystko od miejsca jej występowania, więc nie można ujednolicać, kojarzyć jako symbol jednej grupy.
    Wracając do sprawy - może któryś z adminów zwróciłby uwagę na to, czym zajmuje się Rybopiotr. Jeśli ustawia swastykę, to nie dlatego by "reklamować" nazizm, tylko do odzwierciedla jego temat prac, zainteresowania itd.
    Hah jesteśmy chyba jedynym klanem  który  grał z nimi spara  w którym nie było  Wulgaryzmu i kutni Ale za to mecz nie był  fair-play prośby  o  zablokowanie kamery obserwatora nic nie dawały  chociaż  na serwerze był admin...

Offline huth

• Piwa: 451
    « Odpowiedź #226 dnia: Listopada 28, 2013, 18:30:18 »
    Moim zdaniem jedynym problemem tego awataru była ostra prosta forma graficzna, która od razu kojarzy się z flagą III Rzeszy. To, że nie była pod kątem 45 stopni i ramiona były skierowane przeciwnie do ruchu wskazówek zegara schodzi na dalszy plan. No ale to jest moja opinia, według mnie gdyby teraz Rybopiotr dał sobie np. Ręce Boga z swastykami wewnątrz to nie ma problemu. Albo jakieś real foto czy stylizowana grafika z historycznym wizerunkiem swastyki 1000 lat przed nazizmem.

Jeśli stanie się tak, że przejdzie coś takiego jak zasada 'zero tolerancji' nawet dla najmniejszych skojarzeń, no to w sumie nie ma problemu, kolejne osoby pożegnają się z awatarami itp.

Offline Leinnan

• Użytkownik
    • Piwa: 61
    • Szczęść Boże, służby i loże
    « Odpowiedź #227 dnia: Listopada 28, 2013, 20:39:16 »
    Ja osobiście uważam, iż powinno się zaakceptować to, że swastyka, wśród osób niezainteresowanych historią (itd.), kojarzy się jednoznacznie z nazizmem. Myślę, że nie ma co z tym tak walczyć, drogi Rybopiotrze - niektóre znaki po prostu spotkało zhańbienie i nic na to nie poradzimy.
    Pozdrawiam

Czyli dzisiaj korzystanie z tęczy będącej symbolem pojednania Boga z ludźmi w chrześcijaństwie/judaiźmie, przedstawiciele tych religii powinni z niej zrezygnować bo zbytnio przypomina symbolikę LGBT?
    Właśnie dlatego chcę by te osoby które były nawet za banem(!) same napisały, a nie robiły z HutHa pośrednika.

Jeśli stanie się tak, że przejdzie coś takiego jak zasada 'zero tolerancji' nawet dla najmniejszych skojarzeń, no to w sumie nie ma problemu, kolejne osoby pożegnają się z awatarami itp.
    Dla mnie jest to problem, niedouczenie innych nie powinno być skierowane przeciwko innym użytkownikom. Swastyka, jeden z najstarszych symboli(co najmniej 10 000 lat) stworzonych przez ludzkość, występujący w Polsce od samego początku do lat czterdziestych XX wieku, nie powinien być przekreślony  przez zbrodnie i ideologie jednego kraju. Z drugiej strony jestem ciekaw czy te same osoby mają coś przeciwko posągowi Leopolda II Koburga stojącego naprzeciwko Parlamentu Europejskiego.
    Mit der Dummheit kämpfen die Götter selbst vergebens
    steam | slavic castles |  last.fm | moddb.com | Stary, najlepszy lider Sclavinii

Offline Trebron2009

• 2009
    • Użytkownik
    • Piwa: 353
    « Odpowiedź #228 dnia: Listopada 28, 2013, 21:26:29 »
    To samo można powiedzieć o tęczy - wszędzie gdy byłaby umieszczana, mogłaby kojarzyć się z flagą w tych kolorach używaną przez gejów na paradzie równości.
    Czy geje zabili miliony ludzi pod sztandarem tęczy? Chyba nie, chociaż spiskowo-zamachowo-prawackie środowiska pewnie zaraz wymyślą jakieś historie.

ediit

No tak, ale Trebron zawsze musi znaleźć swój punkt niemyślenia.
    Ktoś w ogóle powiedział że sam myślisz?

Offline Prußak

• Użytkownik
    • Piwa: 253
    • Ten, który mówi sam sobie dobranoc, dobranoc
    « Odpowiedź #229 dnia: Listopada 28, 2013, 21:32:26 »
    Czy geje zabili miliony ludzi pod sztandarem tęczy? Chyba nie, chociaż spiskowo-zamachowo-prawackie środowiska pewnie zaraz wymyślą jakieś historie.
    Podałem tylko przykład, a nie porównanie. No tak, ale Trebron zawsze musi znaleźć swój punkt niemyślenia.
    Pozdrawiam

Ktoś w ogóle powiedział że sam myślisz?
    Przynajmniej nie leczę tutaj swoich kompleksów dając "nieśmieszne" hasła (nie wiem co jest dziś popularne na wsi).
    Hah jesteśmy chyba jedynym klanem  który  grał z nimi spara  w którym nie było  Wulgaryzmu i kutni Ale za to mecz nie był  fair-play prośby  o  zablokowanie kamery obserwatora nic nie dawały  chociaż  na serwerze był admin...

Offline Trebron2009

• 2009
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #230 dnia: Listopada 29, 2013, 01:41:59 »
    Te nie pozwalaj sobie bo sam wcale madrych rzeczy tu nie wypisujesz. ga weg

Offline sir Luca

• Marszałek Maruda
    • Administrator
    • Użytkownik
    • Piwa: 154
    • Otaczają mnie tęgie, tępe buce...
    « Odpowiedź #231 dnia: Listopada 29, 2013, 08:32:36 »
    Nie uważacie, że trochę przesadzacie? Prussak i Trebron, to nie piaskownica. Pyskować możecie sobie gdzieś indziej.

A co do meritum sprawy, niby Rybopiotrze masz rację, twój awatar był inny niż nazistowska swastyka ale po co prowokować? Niektórych użytkowników on drażnił, zostałeś poproszony o jego zmianę. Tu Trebron ma rację, naziści wyrządzili w tym kraju wiele zła, żyją jeszcze ludzie, którzy doskonale to pamiętają więc nie można mieć pretensji o pewne przewrażliwienie (choć to chyba złe słowo w tym miejscu). Powtórzę moje pytanie jeszcze raz, po co prowokować? Zwłaszcza, że można próbować edukować przybliżając znaczenie prawdziwe tego symbolu w różnych tematach tego forum.
    "Demokracja: dwa wilki i owca, debatujący co będzie na obiad"

Offline NIFN

• Użytkownik
    • Piwa: 19
    « Odpowiedź #232 dnia: Listopada 29, 2013, 10:19:02 »
    Można też, jak ja, użyć wtyczki ADBlock (chyba już powstał do każdej przeglądarki) i zablokować sobie niechciany element - w tym przypadku link do awatara.
    Sam wiem, że ten łamany krzyż Rybopiotra nie był nazistowskim symbolem, ale czułem pewien niesmak, ilekroć na niego spojrzałem (jakieś wyczulenie?). Zamiast robić dym na forum, truć dupska administracji - ukryłem go i zaoszczędziłem czas, i nerwy... i coś jeszcze, ale nie pamiętam co...

Pozdrawiam!

Offline Onion Spartan

• Użytkownik
    • Piwa: -8
    • Mi casa es su casa, będę bawił się jak szejk
    « Odpowiedź #233 dnia: Listopada 29, 2013, 15:37:04 »
    Nie uważacie, że trochę przesadzacie? Prussak i Trebron, to nie piaskownica. Pyskować możecie sobie gdzieś indziej.

A co do meritum sprawy, niby Rybopiotrze masz rację, twój awatar był inny niż nazistowska swastyka ale po co prowokować? Niektórych użytkowników on drażnił, zostałeś poproszony o jego zmianę. Tu Trebron ma rację, naziści wyrządzili w tym kraju wiele zła, żyją jeszcze ludzie, którzy doskonale to pamiętają więc nie można mieć pretensji o pewne przewrażliwienie (choć to chyba złe słowo w tym miejscu). Powtórzę moje pytanie jeszcze raz, po co prowokować? Zwłaszcza, że można próbować edukować przybliżając znaczenie prawdziwe tego symbolu w różnych tematach tego forum.
    Nie chcę nic mówić, jednak swastyka to nie jest znak nazistów. Owszem, III Rzesza (czemu od razu naziści) używała go, jednak każda większa potęga znana z historii też to robiła. Nawet w ogromnym muzeum II Wojny Światowej nad naszym morzem (już nie pamiętam gdzie :P) widziałem takie guziki na POLSKICH MUNDURACH. Patrz:
    (click to show/hide)
    Jakieś wątpliwości?
    « Ostatnia zmiana: Listopada 29, 2013, 15:50:04 wysłana przez Sir Snoge »

Znowu krzyczą, "co to za świńskie tracki, łaki?"
    A kto potrafi czytać chińskie znaki, he?

Offline sir Luca

• Marszałek Maruda
    • Administrator
    • Użytkownik
    • Piwa: 154
    • Otaczają mnie tęgie, tępe buce...
    « Odpowiedź #234 dnia: Listopada 29, 2013, 15:48:46 »
    Kolejny "mondrala"... Nikt nigdy nie twierdził, że swastyka to wymysł nazistów ale był to ich symbol w latach II Wojny Światowej (wcześniej oczywiście też), przez to, obecnie jest raczej negatywnie kojarzony. Bolszewicy też nie wynaleźli sierpa i młota a nie powiesz mi, że dziś skrzyżowanie tych dwóch narzędzi jest znakiem pozytywnym?

Wydaje mi się, że sprawa jest wyjaśniona. Jeżeli Rybopiotr ma jeszcze jakieś wątpliwości dlaczego administracja postąpiła tak a nie inaczej, proszę o pw.
    "Demokracja: dwa wilki i owca, debatujący co będzie na obiad"

Offline Sefirot

• Użytkownik
    • Piwa: 46
    « Odpowiedź #235 dnia: Listopada 29, 2013, 22:40:59 »
    ,
    « Ostatnia zmiana: Sierpnia 12, 2015, 22:14:26 wysłana przez Sefirot »
    a to co miało stać się, to już się stało/LSO CMAZ

Offline Trebron2009

• 2009
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #236 dnia: Listopada 30, 2013, 02:55:57 »
    Swastyka została tak zgnojona przez wojnę że raczej można znaleźć inny znak do dzielenia się z ludźmi swoją miłością XD chyba że ktoś chce zwrócić na siebie uwagę a to już inna historia

Offline ^IvE

• Słońce Tawerny
    • Użytkownik
    • Piwa: 612
    « Odpowiedź #237 dnia: Listopada 30, 2013, 04:03:28 »
    Mi to tam wsio ryba. Trebron ma jednak sporo racji. W ostateczności jako stary tawerniany dziad uważam, że to Luca po prostu decyduje i jak mu to nie odpowiada to nie powinno się tego nosić. Nikt chyba nie musi wielce prowadzić krucjat miłości pod hipsterskim symbolami za cenę pisanie tyrad na jakimś forum i płakaniu jakim się jest przez to nieszczęśliwym, że mi zabronią używania jakiegoś symbolu. Wybaczcie, że tak ostro bo Was nie znam dziubki co jesteście za tymi swastykami (do których osobiści nic nie mam) ale to mi przypomina jakieś dziecko emo, które na siłe tnie się tą żyletką aby pokazać jakie to one jest nieszczęśliwe. To tylko jakieś śmieszne forum na czo te kłótnie, chyba są ważniejsze sprawy. No ale ja się tam nie znam i po prostu mi się nudzi przed porannym pociągiem to napisałem posta. Trzymajcie się ciepło ;)

Offline huth

• Piwa: 451
    « Odpowiedź #238 dnia: Listopada 30, 2013, 13:43:14 »
    Swastyka została tak zgnojona przez wojnę że raczej można znaleźć inny znak do dzielenia się z ludźmi swoją miłością XD chyba że ktoś chce zwrócić na siebie uwagę a to już inna historia
    Jaki jest ten znak miłości, ch666janinie, nie-prowokatorze? XD

IvEgo kolejny złoty komentarz, no po prostu jakby wchodził do palącego się domu, mówił "dajcie spokój, się odbuduje, a teraz szybko wyjdźcie, bo są ważniejsze sprawy do roboty, no ja też spadam, akurat ze sklepu wracałem, bo kartofle na placki kupiłem, a tu dym mnie w oczy kłuje, no to cześć."

Offline Trebron2009

• 2009
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #239 dnia: Listopada 30, 2013, 18:37:28 »
    Jaki jest ten znak miłości, ch666janinie, nie-prowokatorze? XD

IvEgo kolejny złoty komentarz, no po prostu jakby wchodził do palącego się domu, mówił "dajcie spokój, się odbuduje, a teraz szybko wyjdźcie, bo są ważniejsze sprawy do roboty, no ja też spadam, akurat ze sklepu wracałem, bo kartofle na placki kupiłem, a tu dym mnie w oczy kłuje, no to cześć."
    Znak miłości? Ot - serduszko!!!

(click to show/hide)