Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Problemy z grami (jeśli szukasz pomocy nie zakładaj nowego wątku)  (Przeczytany 77800 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Vodka

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    Odp: Problemy z grami (jeśli szukasz pomocy nie zakładaj nowego wątku)
    « Odpowiedź #75 dnia: Czerwca 07, 2011, 16:18:19 »
    Mi nie chodzi o to że nie mogę go zabić, tylko że zamiast informacji o sposobie jego ''zniknięcia'' dostaję kasę. Możesz nie wiedzieć o co chodzi bo w OC 1 czegoś takiego nie było :-)

Offline Hasarel

• Użytkownik
    • "Jestem tym, kim być muszę."
    « Odpowiedź #76 dnia: Czerwca 11, 2011, 09:49:34 »
    Witam.Mam pewien problem z grą MMORPG "Jade Dynasty".Otóż ściągnąłem grę i jak to każdą tego typu muszę spatchować.Tu pojawia się problem.Ściągnięta wersja to 256(?), natomiast najnowsza to 280.Robię update'y niby wszystko dobrze, ale gdy wciskam start gra mi wyrzuca błąd(raczej nie ma sensu, żebym go wklejał skoro jest w języku hmm.... azjatyckim).Gdy włączam launcher gra pokazuje, że nadal mam wersje 256.Próbowałem także manual patcha.Tutaj z kolei na launcherze pod paskiem ładowania update'u widoczny jest napis "Update connection failed".Za wszelkie odpowiedzi dziękuję(mam nadzieję, że nie będę musiał ponownie ściągać.Z moim internetem zajmie mi to cały dzień).

EDIT: To raczej oczywiste, ale o tym wspomnę.Tak robiłem reinstall, który niestety nie pomógł.
    « Ostatnia zmiana: Czerwca 11, 2011, 11:10:19 wysłana przez Popek96 »

Offline Sancho_Pancha

• Użytkownik
    « Odpowiedź #77 dnia: Lipca 07, 2011, 12:04:29 »
    Witam .Mam problem z grą napoleon total war.  Mój komputer spełnia minimalne wymagania gry , a do zalecanych brakuje trochę procka. Parametry Mojego kompa to

Procek 1-rdzeniowy 2.66
    Ram: 2.5 gb
    Karta .  GeForce 9500

Na różnych stronach do testowania parametrów kompa i gry działa . Wszędzie wynik pozytywny . Gdy jednak włączam napoleona , cały czas przez 20 min (dłużej nie wytrzymałem) Nic się nie dzieje . Wyświetla sie początkowy ekran Napoleon takie tam jakieś napisy itd. Wie ktoś może o co chodzi ?
    Zapoznaj się z treścią regulaminu forum mówiącą o wysokości całej sygnatury. // Kalpokor

Offline pat25

• Użytkownik
    • Piwa: 3
    Fifa 11 duzy problem
    « Odpowiedź #78 dnia: Lipca 07, 2011, 21:32:39 »
    Witam. Mam nastepujacy problem: podczas instalowania fify, a dokladnie jak instaluje mi sie Microsoft Visual C++ wyskakuje mi blad. Wydaje mi sie ze on jest zwiazny z moim systemem( windows 7 64 bity). Na innych forach ludzie z tym systemem mieli podobne problemy ale nie znalezli  rozwiazania. Tak wiec prosze o pomoc. W ostatecznosci zrobie formata i wpakuje xpka.

Edit.
    Ot taki: http://img255.imageshack.us/i/beztytuu2bo.jpg/
    « Ostatnia zmiana: Lipca 08, 2011, 10:31:04 wysłana przez pat25 »
    Alea iacta est

Offline Altharis

• Użytkownik
    • Piwa: 4
    • Tovarisch Volksdeutsch
    • Steam ID: Mój status Steam
    Odp: Fifa 11 duzy problem
    « Odpowiedź #79 dnia: Lipca 07, 2011, 22:22:38 »
    Po pierwsze: jest jeden temat, w którym powinieneś to napisać. I o dziwo jest przyklejony...
    Po drugie: możesz napisać jaka jest dokładna treść tego błędu?

Offline Sancho_Pancha

• Użytkownik
    Problem z Napoleonem .
    « Odpowiedź #80 dnia: Lipca 07, 2011, 23:00:49 »
    Witam .Mam problem z grą napoleon total war.  Mój komputer spełnia minimalne wymagania gry , a do zalecanych brakuje trochę procka. Parametry Mojego kompa to

Procek 1-rdzeniowy 2.66
    Ram: 2.5 gb
    Karta .  GeForce 9500

Na różnych stronach do testowania parametrów kompa i gry działa . Wszędzie wynik pozytywny . Gdy jednak włączam napoleona , cały czas przez 20 min (dłużej nie wytrzymałem) Nic się nie dzieje . Wyświetla sie początkowy ekran Napoleon takie tam jakieś napisy itd. Wie ktoś może o co chodzi ?
    Zapoznaj się z treścią regulaminu forum mówiącą o wysokości całej sygnatury. // Kalpokor

Offline Nalo97

• Użytkownik
    Shogun 2: Total War - problem
    « Odpowiedź #81 dnia: Lipca 08, 2011, 17:33:55 »
    Siemka, wczoraj kupiłem sobie pełną wersję Shoguna 2, i gdy zacząłem instalować okazało się że niby serwer jest przeciążony. Wcisnąłem OK, i mi zaczęło nie wiem czemu pobierać grę. Zapłaciłem za grę w sklepie, a nie na steamie myśląc że nie będę musiał czekać na pobieranie, a tu taki ZONK. Czy jest jakiś sposób na normalną instalację, a nie z tego powolnego systemu ?
    Jeśli tak to bardzo bym prosił o odpowiedź. Za wszystkie odpowiedzi związane z tematem bardzo dziękuję.

Edit:

Ops! Nie widziałem przyklejonego tematu. Bardzo bym prosił o wstawienie tego postu do tematu.
    « Ostatnia zmiana: Lipca 08, 2011, 17:47:54 wysłana przez Nalo97 »

Offline Alladrix

• Użytkownik
    Odp: Problem z Napoleonem .
    « Odpowiedź #82 dnia: Lipca 08, 2011, 19:58:06 »
    Tak, to samo było u mnie przed dokupieniem dodatkowego ramu, widocznie czegoś Ci brakuje w kompie...
    Ir Ithil ammen Eruhín
    menel-vîr síla díriel
    si loth a galadh lasto dîn!
    A Hîr Annûn gilthoniel,
    le linnon im Tinúviel!

Offline Bandaro123

• Użytkownik
    Odp: Shogun 2: Total War - problem
    « Odpowiedź #83 dnia: Lipca 08, 2011, 21:52:46 »
    Oczywiście da się instalować z płyty, powinny być tam 2 DVD, jeśli są da się jak najbardziej.

Wykonanie poniższych czynności pomoże, jeśli po aktywacji klucza produktu na koncie użytkownika Steam program, zamiast zainstalować grę z płyt, proponuje pobranie jej z internetu.
    Uwaga: Aby poniższe czynności odniosły skutek konieczne może być wcześniejsze usunięcie pobranych już plików. W tym celu w programie Steam należy kliknąć prawym przyciskiem myszy na tytule gry i wybrać "Usuń zawartość lokalną".
    Sposób nr. 1
    1) W programie Steam wejdź w menu o tej samej nazwie (znajduje się ono w lewym górnym rogu okna programu), wybierz opcję "Zmiana użytkownika", a następnie "Wyloguj".
    2) Po wylogowaniu się z konta całkowicie zakończ pracę programu Steam.
    3) Wyświetl zawartość płyty nr. 1 z grą i uruchom plik Setup. Z menu wybierz opcję "Zainstaluj"//"Zainstaluj ponownie". Automatycznie uruchomiony zostanie program Steam - zaloguj się na konto użytkownika na którym wcześniej zarejestrowana została gra.
    4) Po zalogowaniu program Steam rozpocznie instalację z płyt.
    Sposób nr.2
    Uruchom Steam z parametrem "install":
    1) Stwórz na pulpicie skrót do pliku Steam.exe, który znajduje się w folderze głównym programu (domyślnie C:Program FilesSteam).
    2) Na utworzonym w ten sposób skrócie kliknij prawym przyciskiem myszy i wybierz Właściwości.
    3) W polu element docelowy dodaj parametr -install f: (F to litera jaką w systemie oznaczony jest napęd optyczny). Linia z dodanym parametrem powinna wyglądać przykładowo: C:Program FilesSteamsteam.exe -install f:
    4) Zapisz zmiany i uruchom program Steam. Chwilę po załadowaniu programu powinien uruchomić się instalator gry.
    Sposób nr. 3
    1) Uruchom instalację bez płyty z grą w napędzie. Aby rozpocząć instalację przez Internet kliknij dwa razy na tytule gry w menu "Biblioteka" programu Steam i postępuj wg. instrukcji instalatora.
    2) Po utworzeniu lokalnych plików cache i rozpoczęciu przez Steam pobierania umieść w napędzie płytę nr. 1 z grą. Wyświetl jej zawartość, uruchom plik Setup, a z menu jakie się pojawi wybierz "Zainstaluj"//"Zainstaluj ponownie". Po kilku sekundach Steam zacznie kopiować dane z płyty umieszczonej w napędzie.

Cytat ze strony CD Projektu: http://www.cdprojekt.pl/support/article/3086/5379/Steam_pobiera_gre_z_Internetu_zamiast_instalowac_z_plyt

Ja użyłem sposobu 1 i jak najbardziej działa. Ale i tak trzeba będzie pobrać aktualizacje, zajmujące około 3 GB.

Offline Sancho_Pancha

• Użytkownik
    « Odpowiedź #84 dnia: Lipca 08, 2011, 22:40:45 »
    Ale czego . Może procek ? A może jakieś sterowniki do karty graficznej pomogą ?

Offline Nalo97

• Użytkownik
    Odp: Shogun 2: Total War - problem
    « Odpowiedź #85 dnia: Lipca 08, 2011, 22:45:20 »
    Przynajmniej nie trzeba zostawiać kompa na noc :D
    Ogromne dzięki za wysiłek, ale wcześniej sam to samo znalazłem, z tej samej strony.
    Jednak po wykonaniu tego pokazał mi się jakiś błąd że serwer jest chwilowo zajęty, to zmieniłem sobie serwer, z kąt pobieram na Irlandie i działa :D (mogli Polskę -> Gdańsk/Warszawę dać)

Offline pat25

• Użytkownik
    « Odpowiedź #86 dnia: Lipca 09, 2011, 10:25:40 »
    Alea iacta est

Offline Ensis

• Użytkownik
    • Piwa: 8
    « Odpowiedź #87 dnia: Lipca 09, 2011, 11:52:31 »
    Prawidłowy adres do Komendy uzupełnień (Napoleon: TW - Pomoc): http://forum.totalwar.org.pl/viewforum.php?f=202

Offline pat25

• Użytkownik
    « Odpowiedź #88 dnia: Lipca 09, 2011, 15:24:50 »
    Sorry za ta mala pomylke nie doczytalem..................napsiz tam gdzie kolega up podal link :D
    Alea iacta est

Offline woyo-sensei

• Użytkownik
      • Wątek o modzie na oficjalnym forum TaleWorlds
    Odp: Fifa 11 duzy problem
    « Odpowiedź #89 dnia: Lipca 10, 2011, 15:21:04 »
    Dodam jeszcze po trzecie: nie ma żadnych problemów z instalowaniem FIFY 11 pod Win7 64 bit. Instalowałem wielokrotnie, żadnego błędu nie miałem. Może walnięta kopia?