Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Problemy z grami (jeśli szukasz pomocy nie zakładaj nowego wątku)  (Przeczytany 77885 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Gregoriian

• Użytkownik
    • Piwa: 20
    • Znany jako Dalekowidz
    Odp: Problemy z grami (jeśli szukasz pomocy nie zakładaj nowego wątku)
    « Odpowiedź #150 dnia: Lutego 18, 2012, 07:28:25 »
    Zobacz czy masz czysto w obudowie, może tak być że zasilacz Ci sie pali :P
    (click to show/hide)

Offline Skrzetusky

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    « Odpowiedź #151 dnia: Lutego 18, 2012, 10:07:08 »
    Pewnie zasilacz Ci pada...

Offline Raddeo

• Użytkownik
    • Piwa: 1
    • "Jeśli zdrajca, więc na szubienicę!"
    « Odpowiedź #152 dnia: Lutego 18, 2012, 15:02:52 »
    Niekoniecznie chodzi o zasilacz. Miałem podobną sytuację. Zobacz czy podobne rzeczy dzieją się też na innych grach (najlepiej tych w wyższej półki - Wiedźmin 2, Mass Effect 2, itp.). U mnie chodziło o przegrzewanie karty graficznej (po otwarciu obudowy wszystko było dobrze). Ostatecznie karta poszła do serwisu i teraz wszystko działa dobrze...
    "Nasz malarz Orłowski -
    Przerwała Telimena - miał gust Soplicowski.
    (Trzeba wiedzieć, że to jest Sopliców choroba,
    Że im oprócz Ojczyzny nic się nie podoba)."
                  ~ Adam Mickiewicz "Pan Tadeusz"

Offline Paralityk

• Użytkownik
    • Piwa: 2
    « Odpowiedź #153 dnia: Lutego 18, 2012, 22:20:07 »
    Problem w tym, że dopiero gdy odpalam DoW2 komputer zaczyna świrować. We wszystkie inne gry gram bez zająknięcia.

Offline Realign

• Użytkownik
    « Odpowiedź #154 dnia: Marca 04, 2012, 15:51:01 »
    Witam, mam problem z grą Icewind Dale2. Chciałem pograć z kumplem i gdy stworzę nową sesje on nie może się połączyć, o co chodzi?
    Mówisz Justin Bieber - Odpowiadam ACDC<br />Mówisz Miley Cyrus - Odpowiadam Metallica<br />Mówisz Pink - Odpowiadam Iron Maiden<br />Mówisz Pop - Krzyczę Heavy Metal!!!<br />92% młodzieży zaczęło słuchać HIP-HOPu i POPu. Jeśli jesteś częścią 8%, która słucha metalu, rocku (czyt. fajnej, nie sztucznej MUZYKI) wklej to proszę do podpisu :)

Offline tympod123

• Użytkownik
    « Odpowiedź #155 dnia: Marca 11, 2012, 21:20:11 »
    Z Icewindami i Baldursami jest sporo problemów przy grze w sieci ;)  Polecam założyć vpn przez Hamachi, wystarczy wtedy w grze lokalnej wpisać adres z aplikacji.

Podczas zakładania i dołączania do gry powinno się uruchamiać grę w oknie (alt+tab), może to dziwne, ale w Baldurs Gate bez tego zawieszał się komputer ;)
    Cogito ergo zoom - myślę, więc jezdem :)

Offline Avation

• Użytkownik
    « Odpowiedź #156 dnia: Marca 12, 2012, 19:14:54 »
    Siema mam problem ze skyrimem wgrałem około 5 modów i w grze niema polskich znaków takich jak ł,ż zamiast tego są kwadraciki albo jakieś znaczki a na zdjęciach innych z gry widze że w tych modach są polskie znaki o co chodzi ?

Offline MaksJ23PL

• Użytkownik
    Ojciec Chrzestny sprawił mi problem "nie do odrzucenia".
    « Odpowiedź #157 dnia: Marca 20, 2012, 20:16:10 »
    Witam. Posiadam 2 systemy. Stary, dobry XP i Windowsa 7. Zainstalowałem sobie Ojca Chrzestnego (pierwszą część) na XP (według wymagań systemowych) i uruchomiłem bez problemów. Okej. Ekran tworzenia postaci- okej wszystko działa. Ale musiałem wyjść i wyłączyłem grę po stworzeniu postaci. Wracam i chcem stworzyć sobie jeszce jedną postać od początku i co się dzieje? Postać o ile wcześniej była widoczna cała na ekranie, teraz "weszła" wyżej i widać było tylko jej brodę i tors... co się stało? Za każdym razem tak jest! Ojciec Chrzestny oryginał płytka niezarysowana prawie... co jest źle? Jakieś zdjęcia potrzebne czy wiecie o co chodzi? Spotkaliście się z tym problemem?

A dodam tylko jeszcze, że po reinstalacji znowu za pierwszym właczeniem gry postać była widoczna cała- normalnie. Ale za drugiem, trzecim otworzeniem pliku godfather.exe problem był znowu... czy ktoś wie który plik odpowiada za wyświetlanie tekstur w menu tworzenia postaci?
    MJ

Offline Hasarel

• Użytkownik
    • "Jestem tym, kim być muszę."
    « Odpowiedź #158 dnia: Kwietnia 19, 2012, 20:07:48 »
    Witam. Mam problem. Chciałem sobie pograć w pewną wspaniałą grę MMOTPP. Wcześniej gry grałem w to cudo nie miałem żadnego problemu. Teraz jednak wyskakuje mi, że mam pobrać wtyczkę-updater. I tu pojawia się problem, ponieważ plik jest w formacie crx. W jaki sposób ten plik odpalić? Wiem, że przy użyciu Chrome'a, ale jak? Kiedy robię "Otwórz za pomocą" i wybieram Chrome to plik mi się znowu pobiera. Za pomoc dziękuję.

Offline MaksJ23PL

• Użytkownik
    « Odpowiedź #159 dnia: Kwietnia 19, 2012, 20:55:10 »
    Mam problem z EE III (Empire Earth 3) Jednostki wodne i powietrzne poruszają się jakby miały "parkinsona". Trząsą się, tną się przy ruchach i prawie wcale się nie obracają. Gra oryginalna, komputer spełnia wymagania, system XP i Win 7 nie działają. Tryby zgodności też nic. Dlaczego jednostki sie tną?
    MJ

Offline wesch96

• Użytkownik
    • Piwa: 6
    « Odpowiedź #160 dnia: Kwietnia 21, 2012, 14:43:35 »
    Mam cholerny problem z grą Crusader Kings II. Mianowicie po patchu 1.05c gra ciągle się zawiesza, w ten sposób iż muszę ją wyłączać menedżerem, sam problem nie wystąpił bezpośrednio po zainstalowaniu aktualizacji, ale dzień po. Sprawdzałem spójność plików gry, zmieniałem język. Uprzedzę pytania o grafice, przedtem gra chodziła bardzo dobrze na obecnych ustawieniach więc to prawdopodobnie nie wina słabych komponentów. Pomnę, że już parę osób skarżyło się na tego typu problem, czy ktoś wie cokolwiek, albo domyśla się czegoś?
    "Jeśli będziesz rozpamiętywał to co było, to możesz stracić z oczu to co jest"

www.pustamiska.pl

Offline Witch King

• Użytkownik
    « Odpowiedź #161 dnia: Kwietnia 26, 2012, 18:57:17 »
    Siemano. Ja mam problem z Battlestations: Pacific. Wiem, mało znana gra, ale cóż, spróbuję ;).
    Po godzinie męczarni z uruchamianiem gry(nowa, dziś kupiona), za trzecim bodajże reinstallem się udało. Ale to nie koniec problemów. Gra startuje normalnie, pokazują się charakterystyczne dla serii reklamy twórców gry, potem jest ekran z jakimś oknem od games for windows live (niestety, gra jest z tym czymś połączona - nie da sie tego wywalić, wyłączyć itp.). I w tym momencie po 2-3 sekundach gierka się wyłącza i zostaję przerzucony na pulpit. Bez żadnego dźwięku, komunikatu o błędzie.
    Jakby ktoś wiedział o co może chodzić, pod spodem screen:
    (click to show/hide)
    Komputer:
    Intel Core 2 Quad Q8300 2.5 GHz
    GeForce 9800GT
    Win XP SP3
    4GB ram-u

Z góry dzięki za odpowiedź ;)

Offline Bandytaa

• Użytkownik
    « Odpowiedź #162 dnia: Kwietnia 27, 2012, 22:47:11 »
    Witam.
    Mam cholerny problem z grą Minecraft.
    Od wersji 1.2_02 BETA do 1.0 Full wszystko działało jak należy.
    Od wersji 1.0 coś się chrzaniło.
    A to Out of Memory,a to bez podstawnie wywalało do pulpitu.
    Miałem 60 FPS przed wgraniem OptiFine po miałem 120

Problem polega na zielonej kresce które rozpoczyna się na dole a kończy na lewym górnym rogu i przechodzi przez 1/3 ekranu.
    Jak mówiłem:
    -Optifine mam:Wszystko na najmniejszych.
    -Kombinowałem z javą z ,,Always Followed'' itp.
    Dało to tyle że nie ma tej krechy ale na kilka sekund znika ma kwadrat 50x50 na którym stoję,szczególnie w terenie zabudowanym.

Reinstalke robiłem.

Offline Skrzetusky

• Użytkownik
    « Odpowiedź #163 dnia: Maja 24, 2012, 12:24:43 »
    Wie ktoś może czy da się wydłużyć czas gry w trybie menadżera w fife12?
    Mi właśnie po entym sezonie wyskoczył koniec kariery kiedy zaczęło się robić naprawdę ciekawie w Polskiej lidze!:P

Offline wesch96

• Użytkownik
    • Piwa: 6
    Crusader Kings II - Problem z uruchomieniem.
    « Odpowiedź #164 dnia: Czerwca 19, 2012, 15:34:20 »
    Witam,

Mam zaktualizowaną, polską wersję wspomnianej gry, z dodatkiem Ruler's Design.
    Problem polega na tym, że gdy uruchamiam grę ukazuje mi się standardowe okienko, w którym zaznaczamy modyfikacje i DLC z których chcemy skorzystaćw trakcie rozgrywki. Po obojętnej kombinacji (zaznaczenie, bądź jego anulowanie) DLC wciskam przycisk Start CKII. Po chwili ukazuje mi się error o treści:

The working directory doesn't seem to be correct.

Nie mam bladego pojęcia co z zrobić, abym mógł grać, dodam iż mój system operacyjny to oryginalny Windows 7 Home Premium, podaje to ze względu na to iż jedną z przyczyn bywało oprogramowanie MAC.
    "Jeśli będziesz rozpamiętywał to co było, to możesz stracić z oczu to co jest"

www.pustamiska.pl